Εξωραϊσμός

Σκάλες στον κήπο: ιδέες, παραδείγματα και συμβουλές για μια όμορφη και πρακτική σκάλα κήπου

σκάλες στον κήπο σκυρόδεμα βήματα βήμα πλάκες φύτευση

Οι σκάλες στον κήπο δεν είναι πλέον μόνο επίπεδες πέτρες. Σήμερα είναι τόσο διαφορετικές όσο ο ίδιος ο κήπος.Η βασική τους λειτουργία είναι να ξεπεράσουν τις διαφορές ύψους στον εξωτερικό χώρο, αλλά χρησιμεύουν επίσης ως σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού. Ακόμη και η μικρότερη σκάλα κήπου μπορεί να δώσει μια ωραία προφορά στον κήπο και να τον κάνει να φαίνεται πιο δομημένος. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης ποικιλίας σχεδίων και υλικών, είναι εύκολο να χάσετε τα ίχνη σας. Στη σημερινή ανάρτηση παρουσιάζουμε τις διαφορετικές μεθόδους κατασκευής και υλικά για τις σκάλες του κήπου.

Σκάλες στον κήπο: μια επισκόπηση των διαφορετικών μεθόδων κατασκευής

Σκάλες κήπου που συνδέουν πλακόστρωτα επίπεδα στον κήπο

Τα οικόπεδα που βρίσκονται στην πλαγιά είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που είναι επίπεδα. Έχουν διάφορα επίπεδα που μπορούν να εξυπηρετήσουν διαφορετικούς σκοπούς στον εξωτερικό χώρο. Για να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τα διαφορετικά μεγέθη στον κήπο στην πλαγιά του λόφου, χρειάζεστε σκάλες. Κατά το σχεδιασμό μιας σκάλας κήπου, πολλοί παράγοντες έχουν κεντρική σημασία: Πώς πρέπει να μοιάζει η σκάλα; Πόσο ψηλά πρέπει να είναι; Χρειάζεστε κουπαστή για μεγαλύτερη ασφάλεια; Ποια υλικά είναι δυνατά; Όλα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν εκ των προτέρων πριν από την κατασκευή της εξωτερικής σκάλας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σκαλοπατιών στον κήπο ανάλογα με την κατασκευή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι:

σκάλες στον κήπο σκαλιά ξύλινο πεζοδρόμιο

  • Βήματα – εδώ μόνο η μπροστινή άκρη του σκαλοπατιού είναι αγκυροβολημένη κάθετα στο έδαφος και πιθανώς σφιγμένη ή σκυροδεμένη. Η άκρη μπορεί να σχεδιαστεί είτε με ξύλινα δοκάρια είτε με πέτρες ή πλάκες από σκυρόδεμα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τις επιφάνειες απόδοσης: πλακόστρωτα, πέτρες από μπάζα, χαλίκια, φύλλα φλοιού κλπ..

Σκάλες φυσικής πέτρας στον κήπο καμπυλωμένες με μοντέρνο τρόπο

  • Σκαλοπάτια – τα μεγάλα τεμάχια από σκυρόδεμα ή φυσική πέτρα τοποθετούνται σε μια βάση από 20 cm χαλίκι και 2-3 cm άμμο. Συνιστάται ένα τσιμεντένιο θεμέλιο για υψηλότερες σκάλες.

σκάλες στον κήπο βήμα πλάκες ελαφριά φυσική πέτρα

  • Βήματα ποδιών – εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός βημάτων και ανύψωσης. Μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το είδος κατασκευής. Κατά κανόνα, επίπεδες πέτρες ή πλάκες πεζοδρομίου χρησιμοποιούνται ως σκαλοπάτια.

κήπος σε πλαγιά σκάλα ξύλινο ισόγειο

  • Κολλήστε σκαλοπάτια – αυτή η απλή κατασκευή είναι παρόμοια με αυτή των βημάτων, εκτός από το ότι χρησιμοποιούνται πασσάλους και ξύλινες σανίδες κομμένες στο έδαφος. Ο χώρος της παράστασης είναι είτε γεμάτος με θρυμματισμένη πέτρα, θραύσματα, χαλίκια είτε απλά με χώμα.

ξύλινα σκαλοπάτια κήπος χτίστε τα μισά κούτσουρα

  • Ανεξάρτητη σκάλα κήπου – για λόγους ασφαλείας, μια τέτοια σκάλα απαιτεί κιγκλίδωμα και / ή κουπαστή.

Τι υλικά για τις σκάλες στον κήπο?

μικρά σκαλοπάτια στον κήπο σετ σκαλοπάτια

σκυρόδεμα είναι ίσως το πιο συνηθισμένο υλικό για σκάλες κήπου. Θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικό και είναι επίσης εύκολο να δουλέψετε. Τα συγκεκριμένα βήματα φαίνονται πολύ μοντέρνα και συνδυάζονται τέλεια με τον σύγχρονο κήπο. Τα τσιμεντένια τετράγωνα χρησιμοποιούνται συχνά για να λειτουργήσουν ως σκάλες. Για να είναι πιο σταθερή η σκάλα του κήπου, χρειάζεται επίσης θεμέλιο. Συνήθως είναι επίσης κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και χρησιμεύει ως βάση για τους περισσότερους τύπους σκαλοπατιών στον κήπο.

σκαλοπατια μπλοκ μπλοκ βήματα έμμεσος φωτισμός κήπος πέτρα τοίχου αντιστήριξης

Το αν το σκυρόδεμα είναι κατάλληλο για τις σκάλες του κήπου σας βασικά εξαρτάται από το στυλ του σπιτιού και του κήπου. Εάν η φυσική εμφάνιση του σκυροδέματος δεν ταιριάζει στον εξωτερικό σας χώρο, δεν πρέπει απαραίτητα να το κάνετε χωρίς αυτό. Το σκυρόδεμα μπορεί να αναβαθμιστεί με διαφορετικά χρώματα, σχέδια και επικαλύψεις, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με κάθε εξωτερικό χώρο.

εξωτερική σκάλα κήπος σύγχρονες τσιμεντένιες πλάκες επικάλυψης που επικαλύπτονται

Οι σύγχρονες σκάλες κήπου και οι πλάκες από σκυρόδεμα συχνά τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να επικαλύπτονται ή να φαίνονται λίγο να αιωρούνται στον αέρα. Σε συνδυασμό με έμμεσο φωτισμό κάτω από τα σκαλοπάτια ή πράσινο, ολόκληρη η σκάλα φαίνεται ακόμα πιο πρωτότυπη. Εάν θέλετε μια εξωτερική σκάλα όπως αυτή, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν σχεδιαστή τοπίου για να κάνει τη δουλειά.

σκάλες κήπου πέτρινα σκαλιά κουπαστή

Πέτρα ή φυσική πέτρα απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα στο σχεδιασμό του κήπου. Είτε γρανίτης, ψαμμίτης, σχιστόλιθος, βασάλτης ή ασβεστόλιθος, οι δυνατότητες είναι πραγματικά πολλές. Το υλικό είναι επίσης ιδανικό για σκάλες στον κήπο, επειδή θυμίζει ένα τυπικό φυσικό τοπίο. Ωστόσο, είναι σημαντικό η επιφάνεια των πέτρινων σκαλοπατιών να μην γυαλιστεί, αλλά να παραμείνει τραχιά για να διατηρηθεί ο κίνδυνος ολίσθησης στο ελάχιστο.

σκάλες κήπο πέτρα έδαφος κάλυψη σημείο του χρώματος

Οι πέτρινες σκάλες κήπου μπορούν να κατασκευαστούν με ή χωρίς θεμέλιο. Οι πέτρες και τα σκαλοπάτια είναι ιδανικά για χαμηλές εξωτερικές σκάλες με πιο διακοσμητικό σκοπό. Ωστόσο, εάν πρόκειται για υψηλότερη σκάλα με περισσότερα από 3-4 σκαλοπάτια, τότε είναι απαραίτητο ένα θεμέλιο από χυμένο σκυρόδεμα. Αυτό είναι ανθεκτικό στον παγετό και διατηρεί τις πέτρες στη θέση τους.

κήπος στην πλαγιά σκάλες στοιβάζονται πέτρινες πλάκες

Η φυσική πέτρα προσφέρει πολλές επιλογές σχεδίασης για τις σκάλες στον κήπο. Διατίθενται σε κάθε μέγεθος και το χρώμα μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στην εξωτερική περιοχή. Στη συλλογή εικόνων μας θα βρείτε πολλές εμπνευσμένες ιδέες για μια πέτρινη σκάλα κήπου.

μικρά ξύλινα σκαλοπάτια απόσταση κήπου μεταξύ σκαλοπατιών κρεβάτια φύτευσης

ξύλο είναι επίσης ένα δημοφιλές υλικό για τον κήπο, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Οι λείες ξύλινες επιφάνειες γίνονται γρήγορα ολισθηρές υπό βροχή ή χιόνι και χρειάζονται κατάλληλη επεξεργασία. Μια σκάλα κήπου από ξύλινες σανίδες θα πρέπει επίσης να έχει εγκάρσιες αυλακώσεις για να αποφεύγεται η ολίσθηση.

σκάλες στον κήπο ξύλινες σκάλες βαμμένες υπερυψωμένο κρεβάτι corten ατσάλι

Από όλες τις παραλλαγές για σκάλες στον κήπο, αυτή από ξύλο είναι ίσως η φθηνότερη. Οι ξύλινες σκάλες μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν από λάτρεις του DIY με λίγη εμπειρία και ταιριάζουν τέλεια σε έναν φυσικό κήπο. Το υλικό χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε μοντέρνο σχεδιασμό κήπου, για παράδειγμα για πλάκες βεράντας και τη σύνδεσή τους με τα διάφορα επίπεδα στον κήπο.

σκάλες κήπος ξύλινες σανίδες κήπος σκάλες κισσός φύτευση

Ένα σημαντικό μειονέκτημα του ξύλου είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη συντήρησή του. Το υλικό θεωρείται το πιο απαιτητικό για συντήρηση από όλα τα άλλα και επομένως χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά στην κατασκευή εξωτερικών σκαλοπατιών. Το ξύλο στον κήπο πρέπει να εμποτίζεται καλά με βερνίκι προστασίας ξύλου και να ελέγχεται τακτικά. Οι καλύτεροι τύποι ξύλου για σκάλα κήπου είναι το έλατο Douglas, η βελανιδιά και η λάρνακα.

σκαλοπάτια στον κήπο ξύλινα σκαλοπάτια τρίψτε πλάκες

Η λεγόμενη ξύλινη σκάλα προσφέρει μια απλή και ασφαλή παραλλαγή για μια ξύλινη σκάλα κήπου. Οι σταθερές ξύλινες σανίδες χρησιμεύουν ως πλαίσιο για τα σκαλοπάτια και η περιοχή του πέλματος είναι πασπαλισμένη με θραύσματα, χαλίκια ή σάπια φύλλα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν τη μέθοδο κατασκευής και οδηγίες DIY για εξωτερική σκάλα από ξύλο και χαλίκι σε αυτήν την ανάρτηση.

παράδειγμα diy σκαλοπάτια κήπου κορμοί πολτοποίηση

Μια ξύλινη σκάλα για τον κήπο δεν πρέπει απαραίτητα να είναι κατασκευασμένη από ξύλινες σανίδες. Υπάρχουν πολλά ευφάνταστα έργα DIY για πρωτότυπα σχέδια σκαλοπατιών κατασκευασμένα από κούτσουρα στο διαδίκτυο. Αυτά φαίνονται πάντα πολύ ξεχωριστά και δίνουν στον κήπο μια ξεχωριστή πινελιά. Το αν θα βάλετε μερικά παλιά κούτσουρα στο έδαφος όπως στο παραπάνω παράδειγμα ή θα φτιάξετε μόνοι σας μια ολόκληρη κατασκευή εξαρτάται από εσάς.

Εμπνευστικές ιδέες για όμορφες σκάλες στον κήπο

σύγχρονες σκάλες εξωραϊσμού στον κήπο έμμεσα φωτιζόμενα σκαλοπάτια

Στα παρακάτω έχουμε συλλέξει πολλές εικόνες ως έμπνευση για τις νέες σκάλες του κήπου σας! Περιηγηθείτε στη μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών και πάρτε έμπνευση για τις σκάλες στον δικό σας κήπο!

μοντέρνα αρχιτεκτονική εξωραϊσμός σκάλα μπροστινή αυλή σκαλοπάτια σκυρόδεμα

μοντέρνα σκαλοπάτια κήπου ασύμμετρα σκαλοπάτια

Ρυθμίστε σύγχρονες σκάλες κήπου με επικαλυπτόμενα τσιμεντένια σκαλοπάτια

σκάλες πράσινου κήπου βήματα πράσινο γκαζόν

σκάλες στον κήπο παραδείγματα μπλοκ βήματα χαλίκι χάλυβα χρώμα σκουριάς

σκαλοπάτια κήπος μοντέρνα σκαλοπάτια φυτεμένη εξωτερική κουζίνα

σύγχρονες ιδέες για σκάλες κήπου τσιμεντένια σκαλοπάτια πράσινες αρθρώσεις

σύγχρονες σκάλες κήπου μπλοκ σκαλιά χαλίκια διακοσμητικό γρασίδι

χαμηλά σκαλοπάτια σκαλοπάτια μπροστινής αυλής

σύγχρονες ιδέες εξωραϊσμός σκαλοπατιών κήπος χωρίς ανελκυστήρες

σύγχρονες σκάλες κήπου μεγάλα σκαλοπάτια φύτεψε φωτισμό

σκάλες στον κήπο μοντέρνα μπλοκ βήματα πράσινες αρθρώσεις

σκάλες στον κήπο που επιπλέουν στρογγυλά σκαλοπάτια από σκυρόδεμα

μοντέρνες σκάλες στον κήπο μινιμαλιστική κατασκευή

σκαλοπάτια στον κήπο που βάζουν σκαλοπάτια ανυψωτικό σκαλοπάτι

ιδέες σχεδιασμού κήπου πλαγιάς λόφου σκάλες κήπου πατά πρασίνιση

σκάλες στον κήπο πέτρα βασάλτη σκαλιά μεταλλική κουπαστή

μεγάλο κήπο στην πλαγιά πέτρινη σκάλα κουπαστή

σκαλοπάτια κήπος πλαγιά από φυσικό πέτρινο λόφο

σκάλα εισόδου κήπου κλιμακωτό μονοπάτι κήπου

μεγάλη πέτρινη πλάκα κήπο σκάλες είσοδος

σκαλοπάτια στον κήπο βεράντα βήματα φυσική πέτρα

σκάλες στο φυσικό κήπο ιδέες πέτρα τραχιά οπτικά

σκάλες στον κήπο ιδέα σχεδιασμού σκαλοπατιών φυσικής πέτρας κήπου

Φτιάξτε σκάλες στον κήπο μόνοι σας φυσικό πέτρινο χώμα

σκάλες κήπος φυσικό σχέδιο μεγάλες πέτρες σκαλοπάτια

στενές σκάλες κήπος πέτρινες πλάκες μονοπάτι κήπου

στενή σκάλα κήπου πέτρινες πλάκες γυψοσανίδας κλίση

σκάλες κόκκινα τούβλα στον κήπο προσθέτουν χρωματικές πινελιές

σκάλες στο κτίριο του κήπου πλακόστρωτες πέτρινες πλαγιές

ιδέες σχεδιασμού σκάλες στον κήπο πλακόστρωτα

σκαλοπατιες ιδεες κήπου πλαγιά μικρό εξωτερικό σκαλοπάτια υπερυψωμένα κρεβάτια

σκάλες κήπος παραλλαγές γρασίδι βήματα πέτρες

σκαλοπάτια στον κήπο πλαγιά γρασίδι βήματα σανίδες ξύλο

Κήπος πλαγιά σκαλοπάτι φυτά πέτρα

σκαλοπάτια πράσινου κήπου χαλύβδινο πλαίσιο

εξωτερικές σκάλες κήπος ξύλινο χαλίκι φωτισμός led

σκάλες κήπος μπορντούρα από χάλυβα

απλές ιδέες σκάλες κήπου ραβδί σκάλες πέτρα θραύσματα

σκάλες στον κήπο κολλήστε σκάλες ξύλινα μπλοκ παλιοσίδερα

σκάλες κήπου ξύλο στρογγυλά ξύλινα σκαλοπάτια πλούσια βλάστηση

πρωτότυπες ιδέες για σκάλες στο κάλυμμα ελαστικών αυτοκινήτων κήπου