Εξωραϊσμός

Περιβλήματα κρεβατιών από πέτρα, ξύλο ή πλαστικό – μια επισκόπηση

Πέτρινο μπορντούρα από γρανίτη-γκαζόν-παρτέρι-κάλυμμα-κήπο

Ένας όμορφος σχεδιασμός κήπου απαιτεί πολλή φροντίδα και δημιουργικές ιδέες. Τα κρεβάτια για λουλούδια, βότανα ή λαχανικά διατηρούν τον κήπο τακτοποιημένο και αποτελούν μια καλή αλλαγή από το μερικές φορές βαρετό, άδειο γκαζόν. Αν θέλετε να προστατέψετε τα κρεβάτια σας από τα ζιζάνια και την εισβολή στο γκαζόν, τότε έρχεται ένα Κρεβάτι λουλουδιών από πέτρα, ξύλο, πλαστικό ή ακόμα και μέταλλο για να βοηθήσει. Στο άρθρο θα βρείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών υλικών και ωραίες ιδέες για έναν τακτοποιημένο κήπο. Δημιουργήστε ένα όμορφο σχέδιο κήπου και σαφή όρια μεταξύ των επιμέρους στοιχείων και περιοχών για να δημιουργήσετε περισσότερη δομή και τάξη.

Το πέτρινο περίγραμμα δημιουργεί σαφείς δομές

Πέτρινη μπορντούρα, ψαμμίτης σε αντίθεση, γκαζόν, παρτέρι και χαλίκι

Εάν αποδίδετε μεγάλη σημασία στην εμφάνιση του κήπου, τότε το πέτρινο περίγραμμα είναι η κατάλληλη απόφαση. Οι πέτρες προσδίδουν στον κήπο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εξασφαλίζουν έναν κομψό σχεδιασμό κήπου και μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία υλικών που διαφέρουν σε σχήμα και χρώμα και μπορούν έτσι να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ίσια, καμπύλα και καμπύλα πέτρινα περιβλήματα.

Το μεταλλικό πλαίσιο κρεβάτι εξασφαλίζει μεγαλύτερη τάξη στον κήπο

Δημιουργία περιγράμματος κρεβατιού – περίγραμμα κρεβατιού από ξύλο, μέταλλο ή πέτρα

Σχεδιάστε την άκρη του γκαζόν στον κήπο – μια επιλογή υλικών

Βρείτε το κατάλληλο υλικό για το πέτρινο περίγραμμα

Καρφίτσα τεύτλων από πέτρινο παρτέρι-υπερυψωμένο κρεβάτι-επένδυση πρόσοψης-προσαρμογή

Για να βρείτε τον κατάλληλο τύπο πέτρας για το περίγραμμα του κρεβατιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πέτρες που υπάρχουν ήδη στην περιοχή ως οδηγό. Εάν η πρόσοψη του σπιτιού, το μονοπάτι του κήπου ή η βεράντα είναι επενδεδυμένη με πέτρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο ή παρόμοιο τύπο πέτρας για τα κρεβάτια. Αυτό δίνει στον κήπο σας μια τέλεια θεματική εμφάνιση στην οποία τα χρώματα που χρησιμοποιούνται αντιπροσωπεύουν μια όμορφη αλληλεπίδραση.

Περίγραμμα κρεβατιού από σκυρόδεμα ή φυσική πέτρα

Πετρόκτιστη φυσική πέτρα-χλοοτάπητα-αμπελώνες-περιοχή γκαζόν-χωριστά

Οι φυσικές πέτρες έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα που είναι ιδανικό για εξωτερικούς χώρους όπως κήπους. Επιπλέον, ένα στερεό πέτρινο περίβλημα είναι χτισμένο χρησιμοποιώντας ένα τσιμεντένιο θεμέλιο για την προστασία της φύτευσης από ζιζάνια και παράσιτα. Οι φυσικές πέτρες πρέπει να τοποθετηθούν στο έδαφος για να δημιουργηθεί μια σταθερή άκρη. Μια μεγάλη ιδιότητα αυτού του τύπου πέτρας είναι η αντοχή στις καιρικές συνθήκες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για κρεβάτια με μπορντούρα παντού στον κήπο.

Χρησιμοποιήστε τούβλα ή τούβλα κλίνκερ για το πέτρινο περίγραμμα

Σύνορα από πέτρινα τούβλα-στρογγυλό κρεβάτι-μικρό-δέντρο-παρτέρι

Τουβλάκια και πέτρες κλίνκερ κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στον κήπο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμήσεις και μονοπάτια κήπου, καθώς και για σύνορα συνόρων. Είτε χρησιμοποιείται όρθια είτε οριζόντια – το περίγραμμα από τούβλα φαίνεται πάντα όμορφο. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε φτηνά τέτοια τούβλα από ένα εργοτάξιο ή απλώς να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα τούβλα από την τελευταία κατασκευή τοίχου.

Αυτές οι μπορντούρες είναι επίσης πρακτικές αν θέλετε να δημιουργήσετε κάπως υψηλότερα κρεβάτια. Μπορείτε να τα φτιάξετε όσο ψηλά θέλετε και να δημιουργήσετε κρεβάτια με αυτόν τον τρόπο όπως στην παραπάνω εικόνα. Ω, εδώ μπορείτε να παίξετε ξανά με τη θέση σας. Δεν χρειάζεται όλα τα τούβλα να τοποθετηθούν στην ίδια κατεύθυνση.

Σκυρόδεμα παλίντσες – η λύση μεγάλης διάρκειας για υπερυψωμένα κρεβάτια

κλινοσκεπάσματα-μπορντούρες-πέτρα-σκυρόδεμα-παλισσαριές-κλινοσκεπάσματα-χαλίκια-προστατευτικά-φυτά

Τα ψηλά κρεβάτια στον κήπο μπορούν να συνορεύουν όμορφα και με ασφάλεια με παλάμια. Στα περισσότερα καταστήματα υλικών μπορείτε να βρείτε τσιμεντένιες παλέτες με μεγέθη έως 120 εκατοστά. Δεδομένου ότι είναι χτισμένα βαθιά στο έδαφος, θα πρέπει να σημειώσετε ότι περίπου το ένα τρίτο από αυτά θα εξαφανιστούν στο έδαφος. Εάν αποφασίσατε για το περίγραμμα των περιπτέρων, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την εγκατάσταση φραγμών για να αποτρέψετε το ξέπλυμα της γης μέσω των αρμών των περιπτέρων.

Περιμετρικό κρεβάτι από γρανίτη

κρεβάτι-μπορντούρα-πέτρα-γρανίτης-γκρι-ορατό-σπίτι-παραθυρόφυλλα-παρτέρι

Ο γρανίτης είναι ένα δημοφιλές υλικό για πετρόκτιστα κρεβάτια. Έχει ένα υπέροχο γκρι χρώμα που είναι εύκολο να εντοπιστεί στον καταπράσινο κήπο. Αυτή η πέτρα είναι μια ωραία ιδέα σχεδιασμού για το περίγραμμα των παρτέρια. Επιπλέον, είναι ένας πολύ στιβαρός τύπος πέτρας που μπορεί να αντέξει όλες τις καιρικές συνθήκες και θα κοσμεί τα μούρα του κήπου σας για πολύ καιρό ακόμα.

Το πέτρινο περίγραμμα διευκολύνει το κούρεμα του γκαζόν

σύνορα-πέτρα-λουλούδια-φυτά-παρτέρι-σύνορα-γρανίτης

Εάν το θεμέλιο τοποθετηθεί σταθερά στο έδαφος, δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της δομής του πέτρινου περιγράμματος. Αυτό διευκολύνει επίσης το κούρεμα του γκαζόν γύρω από το κρεβάτι και στην άκρη του γκαζόν. Το γρασίδι δεν μεγαλώνει πλέον απευθείας στο κρεβάτι και δεν χρειάζεται πλέον να το κόβει με το χέρι. Δημιουργείται ένα τακτοποιημένο περίγραμμα που θα κάνει τον εξωτερικό σας χώρο να φαίνεται πιο περιποιημένος.

Άλλα είδη πέτρας για πέτρινα κρεβάτια

Κρεβάτι-μπορντούρα-πέτρα-γαβγιόν-υψωμένα κρεβάτια-φυτά-συρματόπλεγμα

Τα μικρά κρεβάτια φαίνονται ωραία με ένα περίγραμμα από χαλίκι. Εάν, από την άλλη πλευρά, ψάχνετε για μια οπτικά κομψή απόφαση για ένα σταθερό περίγραμμα για ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, τότε σας προτείνουμε μπάλες. Φέρνουν ασφάλεια στη φύτευση και έχουν υπέροχη εμφάνιση. Εγγυώνται ότι καμία κατολίσθηση δεν μπορεί να συμβεί ακόμη και στην πιο δυνατή βροχή και ότι η κατασκευή σας παραμένει εκεί που είναι. Τα Gabions φαίνονται επίσης πολύ μοντέρνα και μπορούν να γεμιστούν με διαφορετικά υλικά.

Ελαφριά μπορντούρα από ξύλο

Κρεβάτι-ξύλο-ξύλο-πάνελ-παρτέρι-πανσέ-φυτά

Τα κουφώματα από ξύλο έχουν όμορφη εμφάνιση και έχουν πιο δημιουργική λειτουργία. Θυμίζουν φύση και είναι κατάλληλα για κήπους σε φυσικό στιλ. Τα ξύλινα περιβλήματα φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, αλλά ποτέ δεν προσφέρουν ένα τέλεια στρογγυλεμένο σχήμα για την άκρη του κρεβατιού, αλλά έχουν πάντα μια ορισμένη γωνιακή εμφάνιση, πράγμα που δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο ελκυστικά. Παρ ‘όλα αυτά, έχετε μια ορισμένη γοητεία που εκτιμάται από πολλούς κηπουρούς.

Σε αντίθεση με το πέτρινο περίγραμμα, οι παραλλαγές δεν είναι ανθεκτικές και πρέπει να συντηρούνται τακτικά με νέα βαφή και να αντικαθίστανται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν θέλετε μια ξεπερασμένη εμφάνιση, θα συνεχίσετε να σας αρέσει πολύ το ξύλο ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια. Αυτή η εμφάνιση ταιριάζει ιδιαίτερα με τον ρουστίκ και άθλιο κομψό κήπο.

Ανθεκτικοί τύποι ξύλου για κρεβατάκια

Κρεβάτι-ξύλο-στρογγυλό-ξύλινο παλιόστρωμα-κρεβάτια φυτών-σχεδιασμός κήπου

Οι διαφορετικοί τύποι ξύλου έχουν διαφορετικές ιδιότητες και διάρκεια ζωής. Για τους ιδιοκτήτες κήπων που αναζητούν ένα ανθεκτικό υλικό για κρεβάτια με μπορντούρα, τα καλύτερα ανθεκτικά ξύλα όπως η βελανιδιά, η λάρυκα ή το έλατο Douglas είναι τα καλύτερα. Παρόλο που είναι συνήθως πιο ακριβά από τα άλλα είδη ξύλου, καταλήγουν να είναι φθηνότερα για αγορά, επειδή δεν χρειάζεται να τα αλλάζετε τόσο συχνά. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ξύλο πρέπει να υποβληθεί σε προεπεξεργασία πριν χρησιμοποιηθεί σε υγρό χώμα.

Μπαμπού για κομψό κρεβάτι

Κρεβάτι-ξύλο-μπαμπού-γκαζόν-παρτέρι-μπότα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαμπού για τη διακοσμητική οριοθέτηση στρογγυλών ή τετράγωνων κρεβατιών. Για ευέλικτο σχεδιασμό, το περίβλημα από μπαμπού στον κήπο προσφέρεται συχνά σε κυλημένη μορφή, το οποίο προορίζεται για εύκολη χρήση. Αρκετά μπαστούνια μπαμπού είναι ήδη συνδεδεμένα μεταξύ τους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα κολλήσετε όλα ένα ένα στη γη.

Περίγραμμα κρεβατιού από ξύλο με ψάθινο φράχτη

Κλινοσκεπάσματα-ξύλο-wattle-φράχτη-εξοχή-σπίτι-λαχανικά-κρεβάτια-κηπουρική

Το μπορντούρα για κρεβάτια με ψάθινους φράχτες ή κλαδιά ιτιάς είναι μια πιο διακοσμητική επιλογή. Τέτοια περιγράμματα είναι κατάλληλα για κρεβάτια με τέτοια φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Η όψη του λυγαριού φράχτη αλλάζει με την πάροδο του χρόνου – ορισμένα κλαδιά μπορεί να εξαπλωθούν έξω από το φράχτη εξαιτίας του ανέμου ή άλλων καιρικών συνθηκών. Εάν θέλετε ένα τέλεια διαμορφωμένο περίγραμμα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα διαφορετικό υλικό.

Μειονεκτήματα του μπορντούρα από ξύλο

Κρεβάτι-ξύλο-χαλίκι-πάτωμα-φύτευση-διαίρεση-μπορντούρα

Τα ξύλινα περιθώρια κρεβατιών συνήθως δεν είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και μπορούν να καταστραφούν από ισχυρή βροχή ή καταιγίδες. Επιπλέον, τα ξύλινα μανταλάκια και οι πλάκες δεν προσφέρουν πλήρη προστασία από τα παράσιτα. Έτσι, πριν κάνετε την επιλογή σας, είναι καλύτερο να λάβετε υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να λάβετε πληροφορίες για όλες τις παραλλαγές υλικών στο κατάστημα υλικού ή στο κέντρο κήπου. Εκεί δεν έχετε μόνο μια ενημερωτική επισκόπηση, αλλά μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για τις τιμές.

Ξύλινες παλάμες για τα σύνορα των συνόρων

Περίγραμμα κρεβατιού-ξύλο-ξύλινα μανταλάκια-rollboard-κρεβάτι σύνορα-παρτέρι

Η επένδυση με ξύλινα πατώματα είναι πάντα δημοφιλής επειδή φαίνεται όμορφη και μπορεί να προσαρμοστεί οπτικά στα υπάρχοντα έπιπλα κήπου. Τέτοιες παραλλαγές από μισούς γόμφους είναι ελαφρώς υψηλότερες από τα κλασικά περιθώρια κρεβατιού και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται για να πλαισιώσουν υπερυψωμένα κρεβάτια ή απλά για να δημιουργήσουν ένα υψηλότερο περίγραμμα. Το τελευταίο είναι πλεονεκτικό μόνο εάν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαμηλά φυτά στο κρεβάτι. Αυτά δεν είναι πλέον σαφώς ορατά.

Και τι θα λέγατε για ένα πλαστικό πλαίσιο κρεβατιού?

κλινοσκεπάσματα-πλαστικά-ένθετα-προστατευτικά-ευαίσθητα-φυτά

Τα χείλη από καουτσούκ, ανακυκλωμένα υλικά ή προφίλ από πλαστικό είναι φθηνά και εύχρηστα, καθώς το έδαφος δεν χρειάζεται να σκάψει για να τα στρώσει. Η ελαστική ταινία και άλλα πλαστικά υλικά στρωμνής μπορούν εύκολα να κοπούν με ψαλίδι για να πάρουν το σχήμα που θέλετε και στη συνέχεια να κολλήσουν στο χώμα μεταξύ του κρεβατιού και του γκαζόν, κάτι που είναι πολύ εύκολο λόγω του πολύ λεπτού σχήματός του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχένιο σφυρί.

Μειονεκτήματα του πλαστικού

Πτέρυγα λουλουδιών μπορντούρα-πλαστικό-ελαστικό-παρτέρι-μπορντούρα

Το πλαστικό περίγραμμα κρεβατιού δεν είναι πολύ σταθερό. Δεν είναι καθόλου τόσο ανθεκτικό όσο ένα περίγραμμα κρεβατιού από πέτρα ή μέταλλο. Υπό ορισμένες συνθήκες, το πλαστικό των εργαλείων κήπου μπορεί να καταστραφεί και ο παγετός κάνει το υλικό εύθραυστο. Επομένως, αν αξίζει να επενδύσετε σε αυτό το είδος μπορντούρας για κρεβάτια κήπου, θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Τουλάχιστον είναι κατάλληλες ως προσωρινή λύση γιατί αγοράζονται πολύ φθηνά.

Πλαίσιο από πλαστικό με ξύλινη όψη

κρεβάτι-μπορντούρα-πλαστικό-ξύλο-εμφάνιση-κομψό-σχέδιο-χαλίκι-πάτωμα

Εάν δεν θέλετε απαραιτήτως να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά για το μπορντούρα του κρεβατιού, αλλά εξακολουθείτε να προτιμάτε μια ξύλινη εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικές παραλλαγές που αντιπροσωπεύουν ένα μοτίβο ξύλου. Τα μοντέλα είναι πολύ ελκυστικά και προσαρμόζονται στο φυσικό περιβάλλον παρά το τεχνητό υλικό. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο πέτρινο μπορντούρα και αξίζει επίσης να εξεταστούν.

Ένας σαφής διαχωρισμός στον κήπο γίνεται με πλαστικό

κλινοσκεπάσματα-πλαστικά-καουτσούκ-δημιουργώντας-μια-διαυγή-δομή

Το περίγραμμα του κρεβατιού με ελαστικό δακτύλιο είναι κατάλληλο για κρεβάτια με σάπια στρώματα, καθώς ο δακτύλιος το χωρίζει τέλεια από το γκαζόν. Χρησιμοποιείται ένα ορατό περίγραμμα, το οποίο δίνει μια σαφή ένδειξη σε ποια περιοχή δεν πρέπει να εισέλθετε. Ταυτόχρονα, αυτό το περίγραμμα είναι μόνο διακριτικά ορατό και ως εκ τούτου δεν είναι τόσο παρεμβατικό. Έτσι, αν δεν θέλετε απαραιτήτως ένα εμφανές περίγραμμα ή θέλετε να δώσετε την εντύπωση ότι η σάπια στρώματα θα μπουν κατευθείαν στο γκαζόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαστικό δαχτυλίδι.

Περιθώριο – ο φράχτης για τα φυτά σας

κλινοσκεπάσματα-πλαστικό-ξύλο-εμφάνιση-λουλούδι-σπίτι-λευκό-πρόσοψη

Μια ωραία ιδέα σχεδιασμού για το περίγραμμα του κρεβατιού θα ήταν να το σχεδιάσετε σαν φράχτη. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλό για εύκολη πρόσβαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά για αυτό. Έχετε ήδη δει την παραλλαγή με ξύλο από μισά ξύλινα μανταλάκια. Υπάρχουν επίσης όμορφα μοντέλα από πηλό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένα πλακάκια οροφής. Μπορεί ακόμη και να ξαπλώσετε μετά την ανακαίνιση μιας παλιάς οροφής που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, μπορούν επίσης να βρεθούν κατάλληλα μοντέλα από πλαστικό, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάξετε πολύ για να βρείτε κάτι κατάλληλο.