Εξωραϊσμός

Σχεδιασμός ιαπωνικού κήπου – σημαντικό να γνωρίζετε για την οικοδόμηση ενός ξηρού κήπου

Ιαπωνία-κήπος-σχέδιο-ξηρός-κήπος-κήπος-μονοπάτι-ογκόλιθοι-χαλίκια-διακοσμητικοί θάμνοι

Εάν έχετε ένα Σχεδιάστε έναν ιαπωνικό κήπο πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων τι είδους σχέδιο αντιστοιχεί στις επιθυμίες σας και στη συνέχεια να μάθετε λίγο περισσότερα γι ‘αυτό, επειδή η ιαπωνική κηπουρική είναι πολύ περισσότερο από μια απλή διάταξη πετρών και δέντρων. Εκφράζει μια φιλοσοφία ζωής. Ένα από τα στυλ σχεδιασμού που μπορεί να δει κανείς σε πολλούς δυτικούς κήπους τα τελευταία χρόνια είναι ο ξηρός κήπος. Τι είναι χαρακτηριστικό και τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη δημιουργία του, θα το πούμε στις επόμενες ενότητες.

Σχεδιασμός ιαπωνικού κήπου – τι είναι ο ξηρός κήπος?

Japan-garden-design-dry-garden-conifers-rock-gravel-rake

Η ιαπωνική τέχνη στον κήπο είναι στενά συνυφασμένη με τον Βουδισμό Ζεν. Η προέλευση και η ανάπτυξη αυτού του κήπου εντοπίζεται στον 12ο αιώνα όταν η Κίνα και η κινεζική ζωγραφική τοπίου είχαν μεγάλη επιρροή στον ιαπωνικό πολιτισμό. Οι ιαπωνικοί ξηροί τοπικοί κήποι “kare-san-sui” αντιπροσωπεύουν ακρατικές συνθέσεις που βασίζονται σε μια υπαρξιακή τέχνη του κενού και του μηδενός. Ο ξηρός κήπος πρέπει βασικά να χρησιμεύει για διαλογισμό, δηλαδή να φαίνεται αρμονικός και να ενισχύει το περιβάλλον.

Τα ξηρά τοπία μιμούνται τη ζωντανή φύση

Japan-garden-design-dry-garden-rock-garden-boulders-gravel-rake

Ο ξερός κήπος έχει επομένως διαλογιστικό χαρακτήρα. Κατ ‘αρχήν, δεν είναι τόσο απαιτητικό και ευκολότερο στη συντήρηση από άλλους ιαπωνικούς κήπους. Μπορεί επίσης να είναι σχετικά μικρό. Η κομψή του απλότητα το καθιστά συχνή επιλογή για μοντέρνα σχέδια κήπου που συμπληρώνουν τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική.

Σχεδιασμός ιαπωνικού κήπου – τι συμβολίζουν τα στοιχεία του κήπου?

Ιαπωνία-κήπος-σχέδιο-ξηρός-κήπος-πέτρα-φανάρι-χαλίκι-πυξάρι-βράχος

Η ιαπωνική τέχνη κήπου ενσαρκώνει τη σιωπή και την απλότητα. Εδώ χρησιμοποιείται ένας διακριτικός συμβολισμός. Οι μεμονωμένες φυσικές πέτρες μπορούν να αντιπροσωπεύουν βράχους και βουνά, αλλά και ανθρώπους και ακόμη και πλανήτες. Τεμάχια και χαλίκια σε σχήμα κύματος συμβολίζουν το νερό. Τα βρύα αντιπροσωπεύουν τα φυτά της φύσης Τα φανάρια, πάντα κατασκευασμένα από γρανίτη, χρησιμοποιούνται για να φωτίζουν μονοπάτια και πλατείες κήπου. Οι πέτρες είναι διατεταγμένες στην επιφάνεια με τέτοιο τρόπο ώστε ο παρατηρητής να τις αντιλαμβάνεται ως μια μεγάλη μονάδα.

Σχεδιάστε ένα μέρος για διαλογισμό

Ιαπωνία-κήπος-σχέδιο-ξηρός-κήπος-τσουγκράνα-πυξάρι-χαλίκι-μπονσάι

Κατά τον διαλογισμό στον ξηρό κήπο, η ροή της ενέργειας αντιστρέφεται από έξω προς τα μέσα. Έτσι ο θεατής παραμένει μόνος με τη δική του συνείδηση.Τίποτα δεν πρέπει να τον αποσπά από το βαθύτερο νόημα ενός διαλογιστικού κήπου. Ο ξηρός κήπος έχει σχεδιαστεί με μια δήθεν απλότητα, αλλά εκφράζει τα απαραίτητα.

Συμβουλές για την τοποθέτηση λίθων

συμβουλές σχεδιασμού κήπου-ιαπωνικά στοιχεία κήπου-ιδέες διακόσμησης

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε γυαλισμένες πέτρες ως το επίκεντρο του σχεδιασμού, αλλά επιλέξτε μεγάλους γωνιακούς ή διαβρωμένους βράχους που θυμίζουν βουνά. Οι ομαλά γυαλισμένες πέτρες του ποταμού είναι πιο χρήσιμες για τη δημιουργία ξηρού ποταμού. Ο κηπευτικός σας στόχος θα πρέπει να είναι να αναδημιουργήσετε έναν μικρογραφικό κόσμο.

 Μίμηση “ξηρών νερών”

χαλίκι κήπος ιαπωνικό στυλ κυματομορφές μέρος χαλάρωσης

Οι εικόνες του Βούδα και τα ασιατικά αξεσουάρ μπορούν να προσθέσουν μια νότα ιαπωνικού κήπου σε έναν ευρωπαϊκό κήπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματιστό χαλίκι. Στο τέλος υπάρχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο κήπου που εναρμονίζει τον θεατή και απελευθερώνει τη γοητεία του.

Σχεδιασμός ιαπωνικού κήπου – δημιουργία τόπου ειρήνης και περισυλλογής

Ιαπωνία σχεδιασμός κήπου κεράσι δέντρο βότσαλα πέτρες τοποθέτηση άκρες

Σχεδιασμός κήπου με ασιατική αίσθηση

Ιαπωνικός κήπος διατυπώνει ιδέες-ξηρό ποτάμι-ξύλινο μονοπάτι

Ιαπωνικός κήπος με πέτρες

Ιαπωνία κήπο σχήμα ξηρό συμβολικό νόημα-βράχους πέτρες

Ο κήπος της Ιαπωνίας – ένα μέρος γεμάτο αρμονία και δύναμη

Ιαπωνία εξωραϊσμός διακοσμητικών τύπου Ασίας

Αποκτήστε εφέ ροής νερού

ασιατική εμφάνιση κήπου σχεδιασμός πετρωμάτων-χαλίκι

σχεδιασμός ιαπωνικών κήπων συμβουλές βότσαλα-πέτρες βρύα-συμβολισμός

ξηρός κήπος ιαπωνικό στυλ με χωμάτινο χώρο για διαλογισμό και σιωπή

στεγνό κήπο φυσικά υλικά πώς να διαμορφώσετε σωστά τον ιαπωνικό κήπο

Δημιουργήστε έναν ιαπωνικό κήπο - δημιουργήστε έναν ξηρό κήπο με πέτρες

ξηρός κήπος Ιαπωνία σχεδιασμός κήπου ομαλή στρογγυλή πέτρες-ποτάμια γωνιακά βράχια