Εξωραϊσμός

Προγραμματίστε ένα χρωματικό σχέδιο για το τοπίο του κήπου σας – επιλέξτε τα καλύτερα χρώματα

Τοπίο κήπου πολύχρωμο, ανθισμένο είδος καθισμάτων υπαίθρια

Ο κήπος σας είναι ένα ήσυχο μέρος για εσάς και τους επισκέπτες σας, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο και την ηρεμία σας σε εξωτερικούς χώρους. Τα χρώματα που επιλέγετε για τον κήπο σας μπορούν να έχουν άμεση επίδραση στην προσωπικότητά σας ή μπορεί να είναι ένας κομψός τρόπος για να επεκτείνετε το σπίτι σας προς την αυλή. Όταν επιλέγετε τα χρώματα για εσάς Τοπίο κήπου σίγουρα θα σκεφτείτε τις διαφορετικές εποχές στις οποίες ανθίζουν οι διαφορετικοί τύποι λουλουδιών, προσελκύουν τα διαφορετικά έντομα και φυσικά πώς μπορούν να συνδυαστούν τα χρώματα μεταξύ τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους καλύτερους τρόπους χρήσης των σωστών χρωμάτων στον κήπο.

Ιδέες τοπίου κήπου: η επιλογή ζευγών χρωμάτων

Δέντρα, θάμνοι, κλινοσκεπάσματα, χρώματα τοπίου κήπου που ανοίγουν μονοπάτι στον κήπο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά την επιλογή των χρωμάτων στον κήπο σας είναι να καταλάβετε ποια χρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. Ο λόγος για αυτό είναι σημαντικός για την καλή εμφάνιση του κήπου σας και έτσι ώστε να συνδυάσετε σωστά τα χρώματα. Ένα παράδειγμα συνδυασμού σύγκρουσης θα ήταν να συνδυάσετε πορτοκαλί και μπλε λουλούδια. Ενώ και τα δύο είναι όμορφα χρώματα ξεχωριστά, το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό χρώμα και το μπλε είναι ένα δροσερό. Μαζί δημιουργούν ένα πιο ευχάριστο αποτέλεσμα. Μερικοί εξαιρετικοί συνδυασμοί χρωμάτων είναι μπλε και πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο, μπλε και μοβ και μοβ και ροζ. Φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι εντυπωσιακοί συνδυασμοί που θα μπορούσατε να επιλέξετε, αλλά σας δίνουν μια ιδέα από πού να ξεκινήσετε.

Διαφορετικά χρώματα για διαφορετικές εποχές

πάγκος ανθοφόρων φυτών βαμμένες κίτρινες ιδέες για συνδυασμό χρωμάτων κήπου

Και κάτι άλλο που μπορείτε ήδη να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό του Τοπίο κήπου πρέπει να λάβετε υπόψη: Θέλετε πάντα να έχετε τα καλύτερα χρώματα στον κήπο σας ανάλογα με την εποχή; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων λουλουδιών στην αγορά, τα οποία ανθίζουν από την άνοιξη έως τα τέλη του φθινοπώρου. Έτσι μπορείτε να συντονίσετε αυτές τις ανθοφορίες ανάλογα με την εποχή. Το ανοιχτό κίτρινο, τα ροζ, τα πράσινα και τα μπλε είναι ανοιξιάτικα χρώματα, ενώ τα ανοιχτό κόκκινα, τα βαθιά μπλε και τα έντονα μοβ είναι καλά για το καλοκαίρι. Η επιλογή των βαθύ κόκκινων τόνων, των πορτοκαλιών και των βαθιών μωβ δημιουργούν ένα κομψό φθινοπωρινό τοπίο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα φυτά, όπως τα αειθαλή για παράδειγμα, που μοιάζουν με πιτσιλιές πράσινου και κόκκινου σε ένα χειμερινό τοπίο!

Προσελκύστε πεταλούδες στον κήπο σας

Ο κήπος με τις πεταλούδες προσελκύει - ιδέες και συμβουλές - για την καλλιέργεια φυτών

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τον κήπο σας έτσι ώστε τα χρώματα εκεί να προσελκύσουν πεταλούδες. Εδώ θέλουμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε ότι οι πεταλούδες έλκονται από έντονα χρώματα. Προτιμούν έντονο κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και έντονο μοβ. Φυτέψτε αυτά τα λουλούδια εκεί που θα έχουν ήλιο · αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να προσελκύσετε τις πεταλούδες στον κήπο σας καθώς οι πεταλούδες προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως.

Επεκτείνετε τις εγκαταστάσεις σας

Σχεδιασμός κήπου-δημιουργία λίμνης νερού με πάγκο κήπου με σιντριβάνι και ξύλινο πάγκο

Μπορείτε να επεκτείνετε το σχέδιο του σπιτιού σας προς τον κήπο σας κάνοντας τα εξωτερικά χρώματα να ταιριάζουν με αυτό του εσωτερικού σας. Για εξοχικές κατοικίες, επιλέξτε πιο ανοιχτά χρώματα όπως ροζ, μοβ και μπλε, ενώ οι βίλες νοτιοδυτικού στυλ μπορούν να ενισχυθούν με έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου.

Πολύχρωμα παρτέρια ελίσσονται στον κήπο

Δημιουργήστε παρτέρια με μπλε κληματαριά κήπου κατασκευασμένα από ξύλινες ιδέες

Θεωρήστε την επιλογή των χρωμάτων στον κήπο σας ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του εξωραϊσμού σας. Τα χρώματα που θα επιλέξετε πρέπει να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ καθώς και τη φυσική ομορφιά της γενέτειράς σας. Αφιερώστε χρόνο για να σχεδιάσετε ένα χρωματικό σχέδιο για τον κήπο σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες ανθοφορίες για μια ολόκληρη εποχή. Θυμηθείτε, μόλις τα λουλούδια ανθίσουν δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε το χρωματικό σχέδιο, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σεζόν.

Ελπίζουμε να απολαύσετε το χρωματιστό, πολύχρωμο και όμορφο σας Τοπίο κήπου!

Διακοσμήστε το φράχτη του κήπου με τριαντάφυλλα και λεβάντα

Λευκά βαμμένα ξύλινα φυτά φράχτη κήπου - ροζ μοβ πολυετή λουλούδια

Μπλε-πράσινο χρώμα σε έναν μεσογειακό κήπο

καλοκαιρινές ιδέες κήπων-φυτών πολυετές-μπλε κρεβάτι φεστούκι

Ανοιξιάτικος κήπος με τουλίπες

τουλίπες κήπου ανοιξιάτικα λουλούδια πολύχρωμο σχέδιο τοπίου κήπου

Καλοκαιρινά χρώματα για τον κήπο και τη βεράντα

κήπος βεράντα λουλούδια φυτό δοχείο τερακότα χρώματα συνδυασμοί

ανθισμένος κήπος με λουλούδια σε καλοκαίρι-χρώματα φλεγόμενα-κόκκινα κίτρινα-πορτοκαλί

Φθινόπωρο στον κήπο

Κήπος σε χρώματα φθινοπώρου ιδέες φύτευσης κόκκινο κίτρινο

“Ποτάμι” σχεδιασμένο από λουλούδια στον κήπο

φυτό-ποτάμι μπλε-τουλίπες παρτέρι πολύχρωμες ιδέες

Άνοιξη στον κήπο – ανθισμένος κίτρινος ασφόδελος 

Βολβοί κήπου τοπίου άνοιξη ανθίζοντας κίτρινο νάρκισσο σχέδιο κήπου ανάλογα με την εποχή

κήπο υπόστεγο κόκκινο-πόρτα χώμα-πέτρα ανθοφορία-είδη φυτών πολυετή φράχτες

ιδέες για τη δημιουργία νερού στον κήπο-είδη φυτών πολύχρωμες-ανθισμένες-ιδέες

Φιγούρες κήπου-από φυτά Πολύχρωμες-τοπίες ιδέες χρωματικών συνδυασμών

συνδυασμός χρωμάτων ροζ λουλούδια κήπου φύτευση ιδέες σχεδιασμός κήπου

Ανθισμένα παρτέρια χρώματα τοπίου κήπου σχεδιασμός ανάπτυξης φυτών

ανθισμένες ιδέες σχεδιασμού κήπου χρώματα πέργκολα πάγκου εξώθησης