Σχεδιασμός πισίνας

Συμβουλές για τη συντήρηση της πισίνας το καλοκαίρι και μέσα για τον καθαρισμό της πισίνας

Συμβουλές για καθαρισμό συντήρησης πισίνας-πράσινο-νερό-αλκιοκτόνο-προσβολή από φύκια

Η πισίνα στον κήπο, είτε μεγάλη είτε μικρή, απαιτεί τακτικό καθαρισμό και συντήρηση επειδή το νερό της πισίνας εκτίθεται σε μεγάλη ποικιλία ρύπανσης κάθε μέρα. Και δεδομένου ότι η σωστή φροντίδα νερού είναι το παν και το τέλος για την ανόθευτη καλοκαιρινή διασκέδαση στο μπάνιο στην πισίνα, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές φροντίδας της πισίνας για εσάς σήμερα για να αποτρέψετε το πράσινο νερό και τους γλιστερούς τοίχους.

Συμβουλές για τη συντήρηση και τον καθαρισμό της πισίνας το καλοκαίρι

Συμβουλές για συντήρηση πισίνας ατσάλινος τοίχος-πισίνα-πισίνα-κήπος-καθαρισμός-συντήρηση-κολύμβηση-σεζόν

Στην αρχή της περιόδου κολύμβησης ειδικότερα, θα πρέπει να καθαρίσετε καλά τη λεκάνη της πισίνας. Καθαρίστε πρώτα τη πιο χοντρή βρωμιά. Στη συνέχεια βουρτσίστε καλά την άκρη της πισίνας και τους τοίχους της πισίνας για να καθαρίσετε τη μεμβράνη λίπους που έχει σχηματιστεί εκεί. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με το λάστιχο του κήπου.

Συμβουλές για τη συντήρηση της πισίνας όταν γεμίζετε την πισίνα για πρώτη φορά

Συμβουλές για τη συντήρηση της πισίνας: τηρείτε τις χημικές ουσίες-ph-value

Η βάση για καθαρό νερό στην πισίνα είναι μια αντλία νερού με φίλτρο και μίγμα χημικών παραγόντων. Για τον αυτόματο καθαρισμό του νερού της πισίνας, υπάρχουν φίλτρα φυσίγγων και φίλτρα άμμου υψηλής απόδοσης που καθαρίζουν την πισίνα από χονδρότερα σωματίδια, ενώ τα καλά δοσολογημένα χημικά της πισίνας εμποδίζουν το σχηματισμό βακτηρίων και μικροβίων.

Όταν γεμίζετε για πρώτη φορά, θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε το Τιμή PH έλεγχος. Μετρήστε καθημερινά στην αρχή και μετά κάθε 3-4 ημέρες. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, η εβδομαδιαία μέτρηση είναι επαρκής. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 7,0 και 7,4. Εάν η τιμή του pH είναι πολύ χαμηλή, ο αγωγός και η αντλία φίλτρου μπορεί να καταστραφούν από τη διάβρωση. Πολύ υψηλή τιμή pH μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος και εναποθέσεις αλάτων. Η τιμή του pH ρυθμίζεται με ένα προϊόν pHplus ή pHminus.

Στο κατάστημα πισίνας www.pooltotal.com Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να βρει αποτελεσματικά μέσα, όπως δισκία μέτρησης, ταινίες δοκιμής και ηλεκτρονικές συσκευές δοκιμής για ανάλυση νερού. Εάν οι τιμές είναι εκτός της ανοχής, πρέπει να ελέγξετε το φίλτρο πισίνας και την αντλία πισίνας ή να ρυθμίσετε τη δοσολογία του απολυμαντικού. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά προϊόντα περιποίησης για τον καθαρισμό του νερού.

Που σημαίνει συντήρηση πισίνας – απολύμανση πισίνας με ή χωρίς χλώριο

Συμβουλές για τον καθαρισμό της πισίνας-χημικά-χωρίς-χλώριο-απολύμανση-νερό της πισίνας

Μετά την αρχική πλήρωση και τη ρύθμιση της τιμής του ρΗ, πραγματοποιείται σοκ χλωρίωση με ταχέως διαλυτούς κόκκους χλωρίου. Ο σκοπός αυτής της βραχυπρόθεσμης υπερδοσολογίας χλωρίου είναι να καθαρίσει καλά το φίλτρο και να προστατεύσει το φρεσκογεμισμένο νερό της πισίνας από τη μόλυνση από την αρχή. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται να αφήνετε το σύστημα φίλτρου να λειτουργεί όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να μειωθεί η τιμή του καπνού μεταξύ 0,3-0,6 mg / l. Μετά από χλωρίωση με σοκ, μπορείτε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μέσα για την απολύμανση του νερού. Η πιο συζητημένη ερώτηση είναι “Συντήρηση πισίνας με ή χωρίς χλώριο;”

Συντήρηση πισίνας με χλώριο

Το απολυμαντικό αποτέλεσμα του χλωρίου είναι αναμφίβολα αποτελεσματικό. Το χλώριο σκοτώνει βακτήρια και ιούς που εισέρχονται στο νερό μέσω τριχιάς, ιδρώτα, σάλιου και αντηλιακών. Ωστόσο, με υψηλή δόση χλωρίου, το χλώριο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια και ακόμη και να βάψει τα ξανθά μαλλιά πράσινα. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ακριβής δοσολογία και ο τακτικός έλεγχος.

Συντήρηση πισίνας χωρίς χλώριο 

Εάν θέλετε να κάνετε απολύμανση του νερού της πισίνας με χλώριο, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις όπως βρώμιο και ενεργό οξυγόνο.

 • Απολύμανση με ενεργό οξυγόνο / υπεροξείδιο του υδρογόνου ως απαλή και φιλική προς το δέρμα παραλλαγή – το πλεονέκτημα της ενεργού φροντίδας οξυγόνου είναι το άοσμο, απαλό νερό. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί επίσης ένα χημικό προϊόν και σε καμία περίπτωση μόνο οξυγόνο. Πρόκειται για ενώσεις που απελευθερώνουν οξυγόνο όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου σε υγρή μορφή ή ως δισκία και κόκκους. Η ιδανική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στο νερό της πισίνας είναι 3,0 – 8,0 mg / l.
 • Απολύμανση πισίνας με βρώμιο – Σε σύγκριση με το χλώριο, το βρώμιο είναι επίσης πιο ήπιο στο δέρμα και τα μαλλιά και έχει εξίσου καλή απολυμαντική δράση. Η υψηλή αποτελεσματικότητα του βρωμίου σε αυξημένες τιμές pH είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ενώ η απόδοση απολύμανσης άλλων μεθόδων φροντίδας μειώνεται σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σπιτικές θεραπείες για τη συντήρηση της πισίνας

 • Το κιτρικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της πισίνας ή τη μείωση της τιμής του pH ως υποκατάστατο του PHminus.
 • Με ξύδι ή ξίδι μπορείτε να χαλαρώσετε το ασβέστη από το πάτωμα και τους τοίχους της πισίνας και να μειώσετε την τιμή του pH.
 • Μαγειρική σόδα σε πισίνες – Ανθρακικό νάτριο χρησιμοποιείται για να αυξήσει το pH του νερού της πισίνας.

Συμβουλές για τη συντήρηση της πισίνας σε υψηλές θερμοκρασίες

Συμβουλές για τη συντήρηση της πισίνας άλγη-πράσινο-καθαρό νερό

Τα μικρόβια, τα βακτήρια και τα φύκια πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, είναι σκόπιμο να ανακυκλοφορείτε και να φιλτράρετε το νερό τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα.

Για να αποφύγετε το πράσινο νερό στην πισίνα, θα πρέπει να διατηρείτε το νερό σε κίνηση και να καταστέλλετε την ανάπτυξη των φυκιών με ειδικούς παράγοντες κατά των φυκών (αλκιοκτόνα). Ο θειικός χαλκός χρησιμοποιείται επίσης κατά της προσβολής από φύκια. Είναι ένα είδος μόνιμης απολύμανσης και εξοικονομεί πρόσθετα πρόσθετα και μάρτυρες γιατί δεν πρέπει να ξαναδοσομετρηθεί. Ωστόσο, ο θειικός χαλκός έχει το μειονέκτημα ότι δεν υποβαθμίζεται και, με την κατάλληλη ποσότητα, γίνεται περιβαλλοντική τοξίνη.

Διαυγές θολό νερό με βιταμίνη C.

Μια υπέροχη ιδέα (που μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο) είναι να καθαρίσετε το νερό της πισίνας με σκόνη βιταμίνης C. Το πράσινο ή το καφέ χρώμα αποβάλλεται από το ασκορβικό οξύ που περιέχει. Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τα σιντριβάνια. εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό.

Συντήρηση πισίνας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές

συμβουλές-συντήρηση-πισίνα-καθαρό-νερό-διακοπές-πολύ-απουσία

Και τι κάνετε όταν πηγαίνετε διακοπές και θα φύγετε για περισσότερες από 8 ημέρες; Καλύψτε πρώτα την πισίνα ελαφρώς σφιχτά με μουσαμά. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το ρΗ στο 7,0 – 7,4 και την περιεκτικότητα σε χλώριο περίπου 0,6. Τοποθετήστε μια πολλαπλή καρτέλα (μακροπρόθεσμη ταμπλέτα) στο skimmer και αφήστε το σύστημα φίλτρου να λειτουργεί με χρονοδιακόπτη. Ελέγξτε την ποιότητα του νερού κατά την άφιξη και επαναπροσαρμόστε εάν είναι απαραίτητο.

Εκτελέστε ποιες εργασίες και πόσο συχνά?

πισίνα-φροντίδα-καθαρισμός-μεσαίο-καθαρό νερό

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις απαραίτητες εργασίες για τη σωστή συντήρηση της πισίνας.

Καθημερινά:

 • Αφαιρέστε τα φύλλα και τη βρωμιά που έχουν πέσει από την επιφάνεια του νερού με ένα δίχτυ
 • Κυκλοφορεί το νερό 2-3 φορές την ημέρα
 • Έλεγχος του pH και της απολυμαντικής τιμής

Η τιμή του pH και η περιεκτικότητα σε χλώριο πρέπει να μετρώνται μετά από κάθε βροχή και καταιγίδα.

Τακτικά:

 • παροχή γλυκού νερού
 • Καθαρίστε τους τοίχους και την άκρη
 • Σκουπίστε το πάτωμα της πισίνας – με χειροκίνητη ηλεκτρική σκούπα δαπέδου, αυτόματη ηλεκτρική σκούπα πισίνας ή ρομπότ πισίνας.
 • Προσθέστε παράγοντα κατά της άλγης στην πισίνα μία φορά την εβδομάδα
 • Πλύνετε το φίλτρο άμμου κάθε 7 ημέρες
 • Καθαρίστε το καλάθι skimmer και το φίλτρο στην αντλία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Εφαρμογή συντήρησης πισίνας – ιδανική για αρχάριους

ατσάλι-τοίχος-πισίνα-στρογγυλή-συντήρηση-καθαρισμός-καλοκαίρι

Μια εφαρμογή για συντήρηση πισίνας επιτρέπει στους ιδιοκτήτες πισίνας να ελέγχουν την ποιότητα του νερού με τη βοήθεια των smartphone τους και να ζητούν σημαντικές πληροφορίες για την ανάλυση της πισίνας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό των τιμών του νερού, την προσθήκη χημικών και την επακόλουθη δοσολογία. Ένα χρήσιμο εργαλείο ακόμη και για αρχάριους!