Σχεδιασμός πισίνας

Κάντε πρακτική την πισίνα για μικρό κήπο και εξοικονομήστε χώρο

Πισίνα για μικρούς κήπους σχεδιασμός ορθογώνιου-γκαζόν-ξαπλώστρας-δέντρων-κήπων

Ένας κήπος με πισίνα είναι το όνειρο πολλών ιδιοκτητών σπιτιού. Ωστόσο, εάν ο κήπος είναι αρκετά μικρός, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το σωστό μοντέλο χωρίς να θυσιάσετε πάρα πολύ από τον πολύτιμο κήπο. Η μικρή πισίνα στον κήπο πρέπει να είναι επαρκής για χαλάρωση και ενδεχομένως και για κολύμπι, αλλά ταυτόχρονα να αφήνει αρκετό χώρο για φυτά, λουλούδια και βεράντα. Αν δεν θέλετε μια απλή πισίνα εκθέσεων, οι παρακάτω ιδέες μπορούν να σας εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν ένα Πισίνα για μικρό κήπο ας χτίσουμε.

Επιλέξτε πισίνα για μικρό κήπο

πισίνα-μικρός-κήπος-έμπνευση-γκρι-ξύλο-ξεπερασμένος-ελκυστικός-σχεδιασμός κήπου

Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος της πισίνας για έναν μικρό κήπο, ανάλογα με το πόση γκαζόν και κλινοσκεπάσματα θέλετε τελικά να σας περισσεύει. Όσο λιγότερο κήπο χρειάζεστε, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η πισίνα. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη νέα πισίνα στο σχήμα του κήπου. Μια μακρά, ορθογώνια πισίνα επιλέχθηκε για αυτή τη στενή αυλή.

Πισίνα για μικρό κήπο – λίγα φυτά

πισίνα για μικρό κήπο μινιμαλιστικό-αυλή-νερό-δέντρο-σκαλοπάτι

Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού αποφάσισαν να μετατρέψουν τον μικρό κήπο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε πισίνα. Μόνο ένα δέντρο έχει απομείνει από τον πρώην κήπο. Αυτή η πισίνα για έναν μικρό κήπο προσφέρει αρκετό χώρο για κολύμπι και μπορείτε να τη διασχίσετε χρησιμοποιώντας σκαλοπάτια. Οι πτυσσόμενες πόρτες της κουζίνας σας προσφέρουν τέλεια θέα και πρόσβαση στην πισίνα.

Στενή πισίνα

πισίνα για μικρό φωτισμό κήπου-ιδέα-πράσινο-χλοοτάπητα-πέτρινο τοίχο

Μια στενή, μεγάλη πισίνα επιτρέπει την καλύτερη χρήση του μικρού κήπου. Υπάρχει χώρος για αρκετά ευρύχωρο γκαζόν και τραπεζαρία. Η άκρη της πισίνας χρησιμεύει ως πάγκος και προσφέρει επιπλέον καθίσματα. Κατά το σχεδιασμό, λάβετε υπόψη τον σωστό φωτισμό για την πισίνα για έναν μικρό κήπο. Αυτό έχει μεγάλη επιρροή στην ατμόσφαιρα τις βραδινές ώρες.

Κήπος σε λευκό

πισίνα-μικρός-κήπος-έμπνευση-λευκό-υπαίθριος-κήπος-ντους

Εάν δεν σας ενδιαφέρει το κολύμπι στην πισίνα, μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια τέτοια τετράγωνη πισίνα για έναν μικρό κήπο και να εξοικονομήσετε πολύ χώρο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για παρτέρια και μια μεγαλύτερη βεράντα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί επίσης να αφεθεί χώρος για ντους κήπου. Ο σχεδιασμός με λευκό χρώμα φαίνεται επίσης ανατολίτικος και εξωτικός και κάνει τη μικρή περιοχή να φαίνεται πιο ευρύχωρη.

Ανυψωμένα κρεβάτια ως πλαίσιο

πισίνα-μικρό-κήπο-γυάλινο-κιγκλίδωμα-scg'hutz-τροπική-φύτευση

Για την πισίνα για έναν μικρό κήπο, δημιουργήστε μια τέτοια θέση στην οποία θα εγκαταστήσετε την πισίνα ορθογώνια ή τετράγωνη. Το πλαίσιο σχηματίζεται από στενά υπερυψωμένα κρεβάτια που μπορείτε να φυτέψετε με πλούσια φυτά για να κάνετε τον χώρο της πισίνας πιο φυσικό και άνετο. Ο χώρος μπροστά από την πισίνα για μικρούς κήπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γκαζόν ή βεράντα. Ανάλογα με το τι χρειάζεστε και θέλετε …

Μοντέρνα πισίνα στο μικρό κήπο

πισίνα-μικρό-κήπος-βότσαλο-λευκό-ντεκό-σκαλοπάτι-μονοπάτι κήπου

Εδώ μπορείτε να δείτε μια ελκυστική ιδέα με μοντέρνο στυλ. Η πισίνα για μικρούς κήπους χωρίζεται οπτικά από το πράσινο γκαζόν με ένα μονοπάτι κήπου από σκαλοπάτι. Οδηγεί επίσης από το σπίτι στη βεράντα με τραπέζι φαγητού και πάγκους. Η ορθογώνια πισίνα είναι διακοσμημένη με ξύλο και λευκά βότσαλα και στις δύο πλευρές.

Μικρή πισίνα στη βεράντα

πισίνα-μικρός-κήπος-τιρκουάζ-πλακάκια-βεράντα-φυσική πέτρα-ιδέα

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια σχεδιάστηκαν για τη φύτευση αυτού του υπαίθριου χώρου. Ο υπόλοιπος κήπος χρησιμεύει ως βεράντα και χώρος πισίνας ταυτόχρονα. Η πισίνα για έναν μικρό κήπο έχει σκαλοπάτια και ένα παγκάκι στο νερό, πάνω στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε στο δροσερό νερό. Το γκρι δάπεδο της βεράντας ταιριάζει απόλυτα με τα τιρκουάζ πλακάκια της πισίνας. Όλα αυτά μετατρέπουν τον μικρό κήπο σε έναν παράδεισο με καλή διάθεση.

Πισίνα με νησί

πισίνα-μικρός-κήπος-νησί-γκαζόν-υπερυψωμένα-κρεβάτια-δημιουργούν

Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε φυσικά να εξετάσετε και μεγαλύτερες πισίνες. Εδώ η πισίνα του κήπου βρίσκεται ακριβώς πάνω στη σκεπαστή βεράντα. Ένα εντυπωσιακό είναι αναμφίβολα το συμπαθητικό μικρό νησί, το οποίο είναι φυτεμένο με δέντρα και γκαζόν. Το περίγραμμα από γκρι πλακάκια αναδεικνύει επίσης τέλεια τη μπλε πισίνα.

Πρακτική χρήση μικρού χώρου

πισίνα-μικρός-κήπος-ιδέες-μοντέρνα-υπαίθρια-επίπλωση

Όταν πρόκειται για την πισίνα για έναν μικρό κήπο, μερικές φορές είστε κακοί για επιλογή. Δεδομένου ότι η ιδιοκτησία αυτού του σπιτιού αποδείχθηκε πολύ μικρή, έπρεπε να γίνει μια επιλογή μεταξύ του κήπου και της πισίνας. Όπως φαίνεται, η επιλογή έπεσε στην πισίνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό πράσινο με όμορφα φυτεμένα αγγεία, γλάστρες και κουτιά. Πάνω, παρά την αρκετά μεγάλη πισίνα, υπάρχει αρκετός χώρος για τραπεζαρία και καθιστικό με τζάκι.

Μικρός κήπος με πισίνα

Πισίνα-μικρός-κήπος-βρύση-σχήμα-καταρράκτης-πυξάρι-διακόσμηση-Βούδας

Μια μικρή πισίνα για τον κήπο, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να σχεδιαστεί σε οποιοδήποτε σχήμα. Αυτή η παραλλαγή θυμίζει σιντριβάνι και είναι ιδιαίτερα ελκυστική στον κήπο. Η πισίνα χρησιμεύει επίσης ως διακοσμητικό στοιχείο. Πλαισιώνεται από διάφορα φυτά και διακοσμητικά χαλίκια, ενώ ένας καταρράκτης εξασφαλίζει μια ευχάριστη και ηρεμιστική βουτιά.

Εξωτική αίσθηση

πισίνα-μικρό-κήπος-φυτά-ιδέα-οικονομικό-τετράγωνο-πισίνα

Εάν ζείτε σε μια ήπια κλιματική περιοχή, μπορείτε να φυτέψετε την περιοχή γύρω από την πισίνα για έναν μικρό κήπο με τροπικά φυτά και να δημιουργήσετε μια αίσθηση διακοπών. Εάν δεν είστε τόσο τυχεροί, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε φυτά σε γλάστρες για το σχεδιασμό της πισίνας, τα οποία μπαίνουν στο σπίτι το χειμώνα. Είτε πρόκειται για μοντέρνο είτε για μεσογειακό, ρουστίκ ή κλασικό στιλ – τα φυτά δίνουν σε κάθε πισίνα μια συγκεκριμένη γοητεία.

Μικρές πισίνες για μικρούς κήπους

πισίνα-μικρό-κήπο-φυσική-πέτρα-σχέδιο-βήμα-καλοκαίρι-φρέσκα-φυτά

Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι ακόμη και μια μικρή πισίνα μπορεί να είναι αρκετή για να πάρετε το αναψυκτικό που χρειάζεστε το καυτό καλοκαίρι. Προσαρμόστε την πισίνα για μικρό κήπο στις επιθυμίες σας και θα έχετε έναν εξωτερικό χώρο που μπορεί να είναι εξίσου χαλαρωτικός με έναν μεγάλο κήπο. Το μόνο που έχει σημασία είναι ο ενδελεχής σχεδιασμός.

Στρογγυλή πισίνα

πισίνα-μικρό-κήπο-στρογγυλό-τσιμεντένιο-σωλήνα-πεζογέφυρα-υπνοδωμάτιο

Αυτή η ιδέα για πισίνα για έναν μικρό κήπο είναι εξαιρετικά πρωτότυπη. Όπως και η αιώρα, βρίσκεται μπροστά από το υπνοδωμάτιο και μπορείτε να φτάσετε μέσω μιας γέφυρας ή ενός ξύλινου διαδρόμου. Η πισίνα έχει στρογγυλό σχήμα και είναι από σκυρόδεμα. Η σκιερή τοποθεσία εξασφαλίζει ότι το νερό παραμένει πάντα ευχάριστα δροσερό, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το καλύτερο αναψυκτικό όλο το καλοκαίρι.

Απλή πισίνα

πισίνα-μικρός-κήπος-απλός-καταρράκτης-χαρακτηριστικό του νερού-πλακάκι-στρωμένο-υπερυψωμένο κρεβάτι

Δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Αυτή η μικρή πισίνα κήπου έχει ορθογώνιο σχήμα με μια μικρή περιοχή για να καθίσετε, ενώ η υπόλοιπη έχει σχεδιαστεί για κολύμπι. Το μόνο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι τρεις καταρράκτες που προεξέχουν από τον τοίχο αντιστήριξης για το υπερυψωμένο κρεβάτι. Η πισίνα του κήπου περιβάλλεται από ελαφριά πλακάκια από φυσική πέτρα.

Πολύ ξύλο

πισίνα-μικρό-κήπο-βεράντα-ξύλο-στέγη-χτιστά φώτα-τραπεζαρία

Και σε αυτό το παράδειγμα, δεν υπάρχει κήπος. Η πισίνα για έναν μικρό κήπο βρίσκεται ακριβώς στην ευρύχωρη βεράντα, η οποία επιλέχθηκε αντί για πράσινο. Αντ ‘αυτού, οι φοίνικες σε γλάστρες κάνουν πράσινο. Η βεράντα και η πισίνα στολίζονται με πολύ ξύλο για το πάτωμα. Η στέγη της στέγης ήταν επίσης ξύλινη. Δημιουργείται μια φυσική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Πισίνα σε σχήμα Τ

πισίνα-μικρό-κήπο-σχήμα-τ-τραπεζαρία-χώρος-φοίνικα-σχέδιο

Αυτή η πισίνα για έναν μικρό κήπο μπορεί να εισέλθει και στις δύο πλευρές με ενσωματωμένες σκάλες. Η μεσαία περιοχή προσφέρει αρκετό χώρο για κολύμπι. Το υπόλοιπο της πίσω αυλής χωρίζεται σε διαφορετικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων δύο για ξαπλώστρες και σκεπαστή τραπεζαρία. Το τούβλο χρησιμοποιείται ως κάλυμμα δαπέδου για αυτόν τον ρουστίκ, μεσογειακό εξωτερικό χώρο.

Μακρά πισίνα

πισίνα-μικρός-κήπος-ορθογώνια-πισίνα-ξαπλώστρες-οθόνες ιδιωτικότητας

Μια μεγάλη και στενή πισίνα είναι η τέλεια επιλογή για πισίνα για έναν μικρό κήπο που είναι επίσης στενός. Μπορεί να τεντωθεί σε οποιοδήποτε μήκος και εξακολουθεί να προσφέρει χώρο για ξαπλώστρες, τραπέζια ή άλλους χώρους και έπιπλα από την άλλη πλευρά. Η μεγάλη πισίνα είναι μια παραλλαγή της τετράγωνης πισίνας για όσους εκτιμούν την ικανότητα κολύμβησης.

Σαλόνι με πισίνα

πισίνα-μικρό-κήπο-ανατολίτικο-στυλ-σαλόνι-μπαστούνι-έπιπλα

Αυτή η πισίνα για έναν μικρό κήπο χωρίζει δύο χώρους lounge. Τόσο το καθιστικό όσο και ο χώρος με τις ξαπλώστρες είναι επιπλωμένα με έπιπλα από μπαστούνι. Αυτό δίνει στον εξωτερικό χώρο με ανατολίτικη εμφάνιση μια μοντέρνα πινελιά. Ο μικρός χώρος χρησιμοποιείται βέλτιστα και υπόσχεται πλήρη χαλάρωση στον ελεύθερο χρόνο.

Ρουστίκ σχέδιο

πισίνα για μικρό κήπο μοντέρνο σχεδιασμό-μεσογειακή-στενή αυλή

Εδώ, επίσης, μπορείτε να δείτε μια πολύ μεγάλη πισίνα για έναν μικρό κήπο με εξίσου μακρύ γκαζόν. Η άκρη της πισίνας είναι κατασκευασμένη από ξεπερασμένο σκυρόδεμα και προσαρμόζεται στο μεσογειακό σπίτι με μια ρουστίκ αίσθηση. Η στενή πίσω αυλή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια για να χαλαρώσετε, αν και δεν λείπει το όμορφο πράσινο.