Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Δημιουργήστε έναν μπροστινό κήπο στη βόρεια πλευρά – 1 σειρά κατοικιών, 3 προτάσεις με σχέδιο φύτευσης

Στα αναβαθμισμένα σπίτια, ο κήπος πρέπει συνήθως να χωριστεί σε δύο περιοχές – αυτόν μπροστά από το σπίτι (αντιπροσωπευτικό) και αυτόν πίσω από το σπίτι (ιδιωτικό). Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε την αυλή σύμφωνα με το γούστο σας και τις ανάγκες της οικογένειας, ο μπροστινός κήπος είναι περισσότερο ένας ημι-δημόσιος χώρος που λειτουργεί ως αντιπροσωπευτική είσοδος και πρέπει πάντα να φαίνεται προσεγμένος. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός κήπου στη βόρεια πλευρά ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση, αξίζει να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό στον τομέα της κηπουρικής και του εξωραϊσμού. Μάθετε ποια φυτά είναι κατάλληλα για αυτή τη σκιερή τοποθεσία σε αυτήν την άκρη του κήπου.

σχεδιάστε την μπροστινή αυλή πριν και μετά

Η αναγνώστρια μας, κα Raab, αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σχεδιασμό του μπροστινού κήπου σας με βορειοδυτικό προσανατολισμό. Οι αμφιβολίες σας αφορούν ένα μικρό παρτέρι ανάμεσα στην πόρτα του γκαράζ και την είσοδο. Αυτό είναι το σπίτι της τελευταίας σειράς στη σειρά, οπότε η πύλη εισόδου βρίσκεται στο πλάι του ακινήτου.

Μπροστινή αυλή στη βόρεια πλευρά - Πριν

«Μια μικρή, λεπτή ερυθρελάτη φυτρώνει σε αυτό το στρογγυλό τετράγωνο, αλλά το φύτεψε ο αδερφός μου, έτσι ώστε να το προτιμήσω, και ένα μεγάλο, παλιό κουτάκι που είναι γυμνό από μέσα. Είναι επίσης σημαντικό για μένα επειδή μεταφέρθηκε από το σπίτι της οικογένειάς μου στο Ρόστοκ. Πρόσφατα άρχισα να κόβω λίγο το πυξάρι και γίνεται πιο χοντρό », γράφει η κα Raab στην επιστολή της. «Δυστυχώς, το πυξάρι κρύβει τον χώρο που λογικά θα πρέπει να είναι ορατός από το δρόμο, αλλά από την άλλη είναι επίσης μια ωραία οθόνη απορρήτου, μέσω της οποίας δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στον κήπο στο πλάι του σπιτιού. Υπάρχει επίσης ένα μικρό ασημένιο έλατο, εποχιακά λουλούδια και ερείκη στην πλατεία. Στην πραγματικότητα, δεν έχω ούτε μια λογική ιδέα για το πώς να σχεδιάσω αυτή τη γωνιά του κήπου, ούτε το θάρρος να κάνω σοβαρές αλλαγές », παραπονιέται η κ. Raab.

Η μικρή μπροστινή αυλή είναι δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στον οποίο Βορειοδυτική πλευρά, ο ήλιος λάμπει εκεί αργά το απόγευμα. Θα ήταν δύσκολο να φτάσετε στο σημείο με χλοοκοπτικό, οπότε το γκαζόν δεν είναι επιλογή σε αυτό το σημείο.

Παραδείγματα του σχεδιασμού μιας μπροστινής αυλής στη βόρεια πλευρά

Σε απάντηση της επιστολής της κας Raab, η Agata Kies από το Studio Green Creations δημιούργησε τρεις έννοιες, πώς να σχεδιάσετε μια σύγχρονη αυλή στη βόρεια πλευρά. Κάθε μία από τις έννοιες περιλάμβανε επίσης προτάσεις σχετικά με τον τρόπο προστασίας του κρεβατιού από τον πολυσύχναστο δρόμο με φυτά ή προκατασκευασμένα ξύλινα πάνελ φράχτη σε παρόμοιο ύψος με τον υπάρχοντα φράκτη. Κατόπιν αιτήματος της κας Raab, η υπάρχουσα ερυθρελάτη και το αειθαλές πυξάρι αφέθηκαν στο παρτέρι, το οποίο πρέπει να κοπεί τακτικά για να διατηρηθεί μια συμπαγής, υγιής ανάπτυξη. Στα νέα έργα, λόγω της βορειοδυτικής θέσης, η υπάρχουσα ερείκη (Calluna), μια μικρή μπλε ερυθρελάτη (Picea pungens) και διακοσμητικά γρασίδια από το γένος των φεγγαριών (Festuca) απορρίφθηκαν επειδή χρειάζονται μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Ρίξτε μια ματιά στις τρεις ιδέες για κρεβάτια και αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί για τη δική σας αυλή. Το σχέδιο φύτευσης βοηθά στον καλύτερο προγραμματισμό του αριθμού και της διάταξης των φυτών. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να βρείτε περισσότερα δωρεάν σχέδια φύτευσης για την αυλή σε αυτό το άρθρο.

Πρώτη ιδέα: φωτίστε τη σκιά με κίτρινα φυτά

Σχεδιάστε τον μπροστινό κήπο στη βόρεια πλευρά - μοντέρνο και εύκολο στη φροντίδα

Το πράσινο βασίζεται στο χρώμα κίτρινο και αναφέρεται στην υπάρχουσα πλακόστρωτη άμμο και την ελαφριά πρόσοψη του σπιτιού. Ένας μεγάλος αριθμός φυτών χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά εδώ ανθίζουν σε αποχρώσεις του κίτρινου και του ανοιχτού κίτρινου. Ο μπροστινός κήπος σχεδιασμένος με αυτόν τον τρόπο θα φωτίσει τη σκιερή γωνία στη βόρεια πλευρά και θα του δώσει ένα ζεστό, ξεχωριστό χαρακτήρα. Το μείγμα των αειθαλή φυτά και πολυετή φυτά, που ανθίζουν το ένα μετά το άλλο εξασφαλίζει ότι το κρεβάτι παραμένει όμορφο σε κάθε εποχή του χρόνου.

Σχεδιάστε τον μπροστινό κήπο στη βόρεια πλευρά με δέντρα, κάλυψη εδάφους, λουλούδια και βυθισμένους πράσινους πυλώνες

Για το πράσινο, χρησιμοποιήθηκαν φυτά που μεγάλωσαν νιώθω καλά στη σκιά και προτιμά τις αστικές συνθήκες. Στο πίσω μέρος του κρεβατιού, τοποθετήθηκαν τρεις πυλώνες (Taxus baccata ‘Hicksii’), οι οποίοι έδωσαν μια καθαρή, κάθετη προφορά στο κρεβάτι. Έχοντας αυτό κατά νου, προτείνονται ομάδες από το μεγάλο ανθισμένο αλεπού (Digitalis grandiflora), που ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και το κολομπίνι κήπου με μακρόχρονο σκελετό (Aquilegia chrysantha), που ανθίζει από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Τα πολυετή φυτά φτάνουν σε σημαντικό ύψος έως και 100 εκατοστά κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Στο μεσαίο μέρος του κρεβατιού πρέπει να υπάρχει ένας αειθαλής θάμνος, ένα διακοσμητικό μαόνι (Mahonia aquifolium ‘Apollo’), με μικρά, κίτρινα, αρωματικά άνθη που εμφανίζονται από τον Απρίλιο έως τον Μάιο.

Σχεδιάστε τον μπροστινό κήπο στη βόρεια πλευρά - σχέδιο φύτευσης

Στο μπροστινό μέρος του κρεβατιού, ο μανδύας της μαλακής κυρίας (Alchemilla mollis), το λουλούδι Amur adonis (Adonis amurensis), η χαλί με χρυσή φράουλα (Waldsteinia ternata) και η αειθαλής αναρριχήτρια (Euonymus fortunei) χρησιμοποιούνται ως κάλυμμα εδάφους. Η εποχή ξεκινά με το Amur Adonis, που ανθίζει ήδη από τον Μάρτιο, στη συνέχεια εμφανίζονται τα χρυσά λουλούδια φράουλας από τον Απρίλιο έως τον Μάιο και τα πολυάριθμα, μικρά λουλούδια του μανδύα της κυρίας εμφανίζονται από τον Ιούνιο. Ο πράσινος σχεδιασμός του μπροστινού κήπου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το Χρόνοι ανθοφορίας των μεμονωμένων φυτών συμπληρώνουν και συγχωνεύονται.

Δεύτερη ιδέα: δημιουργήστε έναν ευγενή μπροστινό κήπο με ορτανσίες

Δημιουργήστε μπροστινούς κήπους βορειοδυτικά με ορτανσίες και φυτά σκιάς

Για τη δεύτερη έννοια ποικίλες και πολύχρωμες φυτικές συνθέσεις εκλεκτός. Η μπροστινή αυλή δεν είναι μόνο εντυπωσιακή εξαιτίας αυτού Ανθισμένη μαγεία των φυτών. ο διαφορετικά σχήματα και μεγέθη των φυτών δίνουν στο όλο πράγμα μια χωρική διάσταση.

Ο μπροστινός κήπος προβλήθηκε από το δρόμο από μια ψηλή στήλη της ποικιλίας «Hicksii» (Taxus baccata «Hicksii») και μια μεσαίου μεγέθους ορτανσία πανικιού «Pinky Winky» (Hydrangena paniculata). Η ορτανσία φτάνει σε ύψος έως 150 εκατοστά και βαθμολογείται με ελκυστικά, αρχικά λευκά και αργότερα σκούρα ροζ λουλούδια που εμφανίζονται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Σχεδιασμός μπροστινού κήπου με βεράντα σπίτι βόρεια πλευρά Παράδειγμα πρασίνου

Το χαμηλότερο επίπεδο σχηματίζεται από μια ιαπωνική μεγαλοπρέπεια (Astilbe japonica) με κόκκινα καρμίνια, σαν φτέρη, λουλούδια και μια φουνκιά με ελκυστικά, μεγάλα φύλλα και μοβ άνθη. Και τα δύο πολυετή ανθίζουν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Φροντίστε τους μπροστινούς κήπους με θάμνους και φυτά κάλυψης εδάφους

Το σκιερό κρεβάτι συμπληρώνεται από τα γαλάζια λουλούδια του ανοιξιάτικου μνημείου (Omphalodes verna), που εμφανίζονται μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, οι μοβ ανθισμένοι βλαστοί των ερπυστικών ψαροτουφεκιών (Ajuga reptans) (χρόνος ανθοφορίας Μάιος-Ιούνιος), η καρδιά- διαμορφωμένα πορφυρά λουλούδια του λουλουδιού νάνου καρδιάς (Dicentra eximia), τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, και το κόκκινο λουλούδι ξωτικών (Epimedium x rubrum), που γοητεύει με τα ελκυστικά φύλλα του τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το παρτέρι σχεδιάστηκε για να είναι ανθίζει όλο το χρόνο και είναι ένα χαρακτηριστικό στην μπροστινή αυλή.

Τρίτη ιδέα: μοντέρνο και εύκολο στη φροντίδα με χαλίκι

Σχεδιάστε την μπροστινή αυλή - που φυτεύει για λίγο ήλιο

Η τρίτη έννοια βασίζεται σε Μινιμαλισμός και απλή κομψότητα. Η χρήση αειθαλή κάλυψη εδάφους καθιστά επίσης το κρεβάτι ελκυστικό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το στήσιμο κάδων σε έντονα χρώματα ζωντανεύει τη σύνθεση.

Η πλατεία ήταν θωρακισμένη από τον πολυσύχναστο δρόμο με ξύλινα πάνελ φράχτη, τα οποία όχι μόνο κλείνουν οπτικά το εσωτερικό του παρτέρι, αλλά και ολόκληρο τον μπροστινό κήπο, δημιουργώντας έναν πιο ιδιωτικό χώρο.

Και εδώ, το πιο σημαντικό κατακόρυφο στοιχείο είναι μια χλόη του «Hicksii» (Taxus baccata «Hicksii»). Εκτός από το υπάρχον πυξάρι (Buxus sempervirens), προστέθηκε ένα άλλο, μικρότερο, επίσης σε σφαιρικό σχήμα.

Σχεδιάστε την μπροστινή αυλή με χαλίκι και πυξάρι

Σχηματίστε το κέντρο και το κύριο σημείο του κρεβατιού διακοσμητικά πάνελ κήπου σε διαφορετικά μεγέθη επάνω χαλίκι μετεγκαθίστανται. Δύο μεγάλοι κάδοι με μοντέρνο, κομψό σχεδιασμό τοποθετήθηκαν στις πλάκες. ο κάδος φυτεύτηκαν με μπάλες πυξάρι, αλλά προαιρετικά μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με εποχιακά λουλούδια από το δεύτερο μισό του Μαΐου. Οι Impatiens, οι φούξια και οι μπιγκόνιες, για παράδειγμα, προτιμούν τις σκιερές τοποθεσίες.

Ο χοντρός άντρας (Pachysandra terminalis), το κάτω μέρος του σπιτιού (Gaultheria procumbens) και το loquat «Eichholz» (Cotoneaster radicans «Eichholz») σχηματίζουν όμορφα χαλιά γύρω από τις πλάκες. Ετσι ώστε Κλινοσκεπάσματα επίσης το φθινόπωρο και το χειμώνα δεν χάνει την ελκυστικότητά του, προτείνονται αειθαλή φυτά κάλυψης εδάφους όπως γαρύφαλλα (Dianthus).

Σχεδιάστε την μπροστινή αυλή με χαλίκια και φυτά σε γλάστρες

Η τρίτη ιδέα δεν χρησιμοποιεί άφθονα πολυετή φυτά, οπότε είναι α απλό αλλά πρωτότυπο πράσινο που είναι εύκολο να εφαρμοστεί και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Για το σχεδιασμό, ο αρχιτέκτονας τοπίου αποφάσισε τα πάνελ φράχτη σε ζεστούς καφέ τόνους, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με ελαφρούς, λευκούς ή κρεμ χρώματος κάδους. Ωστόσο, ο σχεδιασμός μπορεί να διαφοροποιηθεί χρησιμοποιώντας πάνελ σε γκρι αποχρώσεις, για παράδειγμα, και επιλέγοντας πολύχρωμους κάδους “που τραβούν τα βλέμματα”, π.χ. σε έντονο μοβ. Τα χρώματα των μπανιέρων και των εποχιακών φυτών που φυτεύονται σε αυτά μπορούν να αλλάξουν καθώς η διάθεση σας μεταφέρει, δημιουργώντας ένα νέο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Σχέδιο μπροστινής αυλής με αειθαλή, ανθεκτικά φυτά