Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Λευκή ανθισμένη εδαφοκάλυψη: 10 ιδέες για χώρους πρασίνου με εύκολη φροντίδα

Για μερικώς σκιασμένες και ηλιόλουστες τοποθεσίες στον κήπο ή στο μπαλκόνι: τα φυτά της εδαφοκάλυψης είναι το τέλειο πράσινο. Από κόλλα κήπου, που χρησιμοποιείται από χόμπι κηπουρούς σε πέτρινους ή ερημικούς κήπους λόγω της στιβαρότητας και της ανθισμένης απόλαυσης, μέχρι τη μικρή περικύκλιο “Vinca minor”, η οποία χρησιμοποιείται ως σύντροφος των καλοκαιρινών λουλουδιών σε υπερυψωμένα κρεβάτια, μέχρι τα ανθισμένα αφρώδη, μερικά Ένα απαλό άρωμα διασκορπισμένο στον κήπο: έχουμε συγκεντρώσει μερικούς τύπους λευκής ανθοφορίας για εσάς. Στο άρθρο θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές φροντίδας για τη θέση, τη φύτευση, το κλάδεμα και το πότισμα ή τη λίπανση.

Λευκή ανθισμένη κάλυψη εδάφους: Αυτά τα φυτά εξασφαλίζουν την ανθοφορία της αίγλης σε μερικώς σκιασμένες και σκιερές θέσεις στον κήπο

Φυτέψτε λευκό κάλυμμα εδάφους γύρω από τη φυσική πέτρινη διαδρομή του κήπου

Η εδαφοκάλυψη δεν είναι μια βοτανική οικογένεια φυτών, αλλά ένας συλλογικός όρος για φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Τα περισσότερα από αυτά τα λουλούδια και τους θάμνους δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 50 εκατοστά. Απλώνονται μάλλον επίπεδα στο παρτέρι ή στη ζαρντινιέρα και σχηματίζουν «χαλιά» σε σκιερά και μερικώς σκιασμένα μέρη. Ως εκ τούτου, είναι τέλεια ως πληρωτικά κενών γύρω από τα δέντρα, επειδή μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των ζιζανίων στην δασώδη περιοχή με τις σφιχτά υφαμένες ρίζες τους. Υπάρχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία ειδών και ποικιλιών διαθέσιμων, με την πλειοψηφία του εδάφους να σχηματίζει λουλούδια και η πλειοψηφία των οποίων είναι επίσης αειθαλή. Ορισμένοι χώροι πρασίνου αναδίδουν επίσης ένα ευχάριστο άρωμα.

Όσο για το χρώμα των λουλουδιών, τα χαμηλά φυτά έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Τα χαμηλά πολυετή φυτά και τα λουλούδια που σχηματίζουν λευκά άνθη είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Είναι πουριστικά και παραμένουν διακριτικά στο παρασκήνιο, αλλά ταυτόχρονα δίνουν δομή στη φυτευμένη περιοχή. Στο άρθρο, θα σας πούμε τώρα ποιο κάλυμμα εδάφους ανθίζει λευκό.

Το κάλυμμα του εδάφους αυξήθηκε, ανθίζει στα λευκά: έτσι μεταμορφώνετε τις άδειες γωνιές στον κήπο σε έναν πραγματικό παράδεισο λουλουδιών

Συνδυάστε το λευκό ανθισμένο τριαντάφυλλο με άλλα διακοσμητικά χόρτα και φυτά

Ξεκινάμε με ένα πολυετές που στην πραγματικότητα δεν είναι κάλυμμα εδάφους. Οι ποικιλίες τριαντάφυλλων που φτάνουν σε μέγιστο ύψος περίπου 1 μέτρο ονομάζονται τριαντάφυλλα εδαφοκάλυψης. Παρ ‘όλα αυτά, οι θάμνοι παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες με το κάλυμμα του εδάφους: Απλώνονται γρήγορα, φροντίζονται εύκολα και μπορούν να καλύψουν εντελώς μεγαλύτερες εκτάσεις στον κήπο μέσα σε 1 έως 2 χρόνια. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε μέρη όπου αναπτύσσονται ζιζάνια. Επειδή τα τριαντάφυλλα ριζώνουν γρήγορα, μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη ζιζανίων. Υπάρχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία από ποικιλίες τριαντάφυλλων που θεωρούνται ως τριαντάφυλλα εδάφους. Αλλά πιθανότατα αναρωτιέστε ποιο τριαντάφυλλο εδάφους ανθίζει λευκό; Αυτές οι ποικιλίες είναι κατάλληλες για εσάς:

  • Η “Βασίλισσα του Χιονιού” είναι ένα εξώφυλλο που έχει λευκά λουλούδια. Είναι κατάλληλο τόσο για χρήση στον κήπο όσο και ως φυτό δοχείο. Ο χαμηλός, ανθεκτικός θάμνος φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 80 εκατοστά και ανθίζει όλο το καλοκαίρι. Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει τον Ιούνιο και τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Το λευκό τριαντάφυλλο καλύπτει καλύτερα σε ένα ηλιόλουστο σημείο και προτιμά ένα καλά στραγγιζόμενο, μέτρια υγρό χώμα. Αναδίδει ένα ευχάριστο άρωμα.
  • Η ποικιλία “Heidesommer” μεγαλώνει θαμνώδη και σχηματίζει επίσης φωτεινά λευκά λουλούδια από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Λόγω του χαμηλού του αναστήματος – είναι συνήθως μεταξύ 50 και 60 εκατοστών ύψος – είναι ιδανικό για φύτευση κατά μήκος των άκρων. Η βέλτιστη τοποθεσία είναι σε μερική σκιά και ένα χούμο χώμα προάγει την ταχεία ανάπτυξη του φυτού. Αυτό το τριαντάφυλλο προσελκύει τις μέλισσες και τις πεταλούδες στον κήπο με το γλυκό του άρωμα.
  • Το εξώφυλλο ροζ λευκό “Innocencia” ενθουσιάζει τους κηπουρούς χόμπι με μεγάλα, καθαρά λευκά λουλούδια και ευχάριστο άρωμα. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 60 εκατοστά και προτιμά σκιερά και μερικώς σκιασμένα σημεία.

Εξώφυλλο, άσπρη ανθοφορία και ανθεκτική: το λευκό φυτό sedum

Το λευκό ανθισμένο κάλυμμα εδάφους είναι ανθεκτικό, το φυτό λευκό sedum είναι αειθαλές φυτό

Το λευκό φυτό sedum, γνωστό και ως λευκή πέτρα, είναι ένα χαμηλό πολυετές που φτάνει το μέγιστο ύψος μόλις 10 εκατοστών. Ο πλήρης ήλιος δεν μπορεί να το βλάψει, επειδή ευδοκιμεί καλύτερα σε ηλιόλουστες τοποθεσίες και προτιμά ένα πετρώδες και ξηρό χώμα. Ο σχηματισμός των λουλουδιών ξεκινά τον Ιούνιο και τελειώνει τον Αύγουστο. Είναι το τέλειο κάλυμμα εδάφους για αρχάριους επειδή δεν χρειάζεται σχεδόν καμία συντήρηση. Η λίπανση και το πότισμα εξαλείφονται εντελώς και ακόμη και το χειμώνα δεν χρειάζεται προστασία από τον παγετό.

Το φυτό απλώνεται επίπεδη και σχηματίζει ένα πράσινο χαλί στον πέτρινο ή έρημο κήπο. Αλλά το φυτό sedum είναι επίσης πολύ κατάλληλο ως φυτό δοχείο για τον κήπο του μπαλκονιού. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεμίζει επίσης τις αρθρώσεις στα μονοπάτια του κήπου.

Εξώφυλλο, αειθαλής και λευκή ανθοφορία: ο ανθός του αφρού ως φύτευση γύρω από ξυλώδη φυτά

Το κάλυμμα του εδάφους αειθαλής λευκή άνθηση είναι η ανθοφορία

Άχνετε για κάλυμμα εδάφους, αειθαλή και λευκή ανθοφορία; Τότε το άνθος αφρού είναι κατάλληλο για εσάς. Το πολυετές σε μικρή μορφή απλώνεται σαν χαλί γύρω από δέντρα και θάμνους. Επομένως, προτιμά μερικώς σκιασμένες από σκιερές θέσεις. Ένα μέτρια χούμο, φρέσκο ​​χώμα με υψηλή αναλογία αργίλου αποδεικνύεται βέλτιστο. Κάνει λευκά λουλούδια με λεπτή ροζ απόχρωση. Το φύλλωμά τους παραμένει πράσινο ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, το φθινόπωρο τα φύλλα γίνονται κόκκινο-καφέ και δίνουν στον θαμπό κήπο μια βουτιά χρώματος. Το φυτό ανθίζει την άνοιξη και παρόλο που η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί μόνο δύο μήνες (από τον Απρίλιο έως τον Μάιο), τα αρωματικά άνθη παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον. Γιατί παρέχουν ήδη πηγή τροφής για έντομα όπως οι άγριες μέλισσες την άνοιξη.

Το θυμάρι εδάφους έχει μικρά, λευκά άνθη

Θημάρι εδάφους λευκή ανθοφορία για μπορντούρα μονοπάτι κήπου

Το θυμάρι εδάφους έχει μικρά λευκά λουλούδια και σχηματίζει ένα όμορφο, πυκνό χαλί γύρω από το μονοπάτι του κήπου ή στην άκρη του παρτέρι. Αυτό είναι το λεγόμενο μαξιλάρι θυμάρι, ένα καλλωπιστικό φυτό που φτάνει το μέγιστο ύψος 5 εκατοστών. Από την άλλη πλευρά, το θυμάρι ταπετσαρίας απλώνεται πολύ γρήγορα στον κήπο και καλύπτει άδειες περιοχές σε γωνίες και κόγχες. Όχι μόνο φαίνεται πολύ διακοσμητικό χάρη στο γραφικό φύλλωμα και τα όμορφα λουλούδια του, είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Αφενός, επειδή το μαξιλάρι θυμάρι έχει ισχυρές ρίζες και μπορεί να καταστείλει αποτελεσματικά τα ζιζάνια. Από την άλλη, επειδή είναι φυτό νέκταρ και παρέχει τροφή στις μέλισσες.

Διαφορετικά, η πολυετής φροντίδα είναι πολύ εύκολη. Προτιμά ένα ασβεστούχο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μέτρια φρέσκο ​​έδαφος. Μια ηλιόλουστη έως σκιερή τοποθεσία προστατευμένη από τον άνεμο προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ταχεία ανάπτυξη και μπορεί να παρατείνει την περίοδο ανθοφορίας. Τα πρώτα λουλούδια σχηματίζονται στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Κάλυμμα εδάφους “Vinca Minor” σε λευκό χρώμα

Φυτέψτε το κάλυμμα εδάφους vinca minor λευκό που ανθίζει στο υπερυψωμένο κρεβάτι

Το κάλυμμα εδάφους “Vinca Minor” ή το μικρό περικύκλιο είναι ένα από τα ισχυρά φυτά στον κήπο. Είναι ιδανικό για χώρους πρασίνου ή ως υποφύτευση κάτω από πολυετείς θάμνους και δέντρα, καθώς μεγαλώνει σαν χαλί. Το φυτό ανθίζει έντονα από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Προτιμά ένα ελαφρώς αμμώδες, πλούσιο σε χούμο και χαλαρό χώμα. Το φθινόπωρο ο χόμπι κηπουρός πρέπει να γονιμοποιήσει το χώμα με λίπασμα, την άνοιξη χορηγείται υγρό μακροχρόνιο λίπασμα. Το λευκό μικρό αειθαλές είναι προσβάσιμο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως πληρωτικό χάσματος στον κήπο, αλλά και ως διακοσμητικό φυτό φύλλων για αρθρώσεις διαδρομών κήπου. Διαφορετικά, η επικάλυψη εδάφους της Vinca Minor σε λευκό χρώμα είναι επίσης ένα όμορφο βλέμμα στον βράχο.

Κόλλα κήπου: Ένα φρέσκο ​​πράσινο κάλυμμα εδάφους για τον κήπο σε μια πλαγιά

Γαρύφαλλο εδάφους λευκό της πεταλούδας βράχου για σκιερούς κήπους

Ο κήπος του κήπου ανήκει στην οικογένεια των γαρίφαλων. Το πολυετές μεγαλώνει μέχρι 15 εκατοστά ύψος και είναι η καλλιεργημένη εκδοχή της πεταλούδας που είναι διαδεδομένη στις Άλπεις. Η στιβαρή κάλυψη του εδάφους είναι επομένως ανθεκτική, αψηφά εύκολα τη βροχή, τον δυνατό άνεμο και το χιόνι και δεν χρειάζεται προστασία από τον παγετό τους χειμερινούς μήνες. Ένα φρέσκο ​​και καλά στραγγιζόμενο έδαφος προάγει την ταχεία ανάπτυξη του πολυετούς και μπορεί να παρατείνει την περίοδο ανθοφορίας (Αύγουστος έως Σεπτέμβριος).

Αν θέλετε να φυτέψετε γαρίφαλα σε λευκό ως κάλυμμα εδάφους, υπάρχει επίσης μια άλλη εναλλακτική λύση. Ακολουθούν τρεις άλλες ποικιλίες γαρίφαλων που βαθμολογούνται επίσης με το χαμηλό τους ανάστημα:

  • λευκό & Το μάτι είναι ένα όμορφο στέλεχος που ευδοκιμεί σε μερική σκιά. Το γαρύφαλλο εδάφους είναι ένα πολυετές, ανθεκτικό και αειθαλές φυτό που βγάζει ένα ελαφρώς γλυκό άρωμα στον κήπο. Είναι επίσης κατάλληλο ως φυτό γλάστρας.
  • Το γαρύφαλλο Heather “Albus” βαθμολογείται με καθαρά λευκά λουλούδια που εμφανίζονται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Το συμπαγές κάλυμμα εδάφους δεν μεγαλώνει πάνω από 20 εκατοστά.

Κάλυμμα εδάφους για μερική σκιά: Phlox σε λευκό χρώμα

Λευκή ανθισμένη κάλυψη εδάφους για μονοπάτια κήπου και ως φύτευση συνόρων

Θα θέλατε να φυτέψετε το λευκό φλοξ ως κάλυμμα εδάφους σε έναν άδειο χώρο στον κήπο; Μια καλή επιλογή, επειδή το μέγιστο πολυετές ύψος 30 εκατοστών είναι αρκετά απαράδεκτο και κατάλληλο ακόμη και για χόμπι κηπουρούς. Το κάλυμμα του εδάφους εξακολουθεί να ονομάζεται ευρέως χαλί phlox επειδή μεγαλώνει σαν χαλί και εξαπλώνεται γρήγορα στον κήπο. Αν και το ίδιο το φυτό είναι πολύ μικρό, οι ρίζες του μπορούν να αναπτυχθούν έως και 50 εκατοστά βαθιά στο έδαφος. Ως εκ τούτου, είναι μόνο εν μέρει κατάλληλο ως φυτό δοχείο, καθώς οι ρίζες χρειάζονται βάθος τουλάχιστον 40 cm για να μπορέσουν να κρατηθούν. Παρόμοια με όλες τις ποικιλίες phlox, η εδαφοκάλυψη ανέχεται ένα ελαφρώς αμμώδες, καλά στραγγιζόμενο, μέτρια υγρό και φτωχό σε θρεπτικά συστατικά έδαφος. Τα καταφέρνει καλύτερα στον ήλιο.

Κάλυμμα εδάφους Potentilla σε λευκό χρώμα: αυτό που κάνει τον θάμνο των δακτύλων τόσο γοητευτικό?

Potentilla λουλούδια κάλυψης εδάφους που ανθίζουν λευκά γύρω από δέντρα και θάμνους

Ο χόμπι κηπουρός που ψάχνει για κάλυψη εδάφους έχει σίγουρα σκεφτεί μια κάλυψη εδάφους potentilla σε λευκό χρώμα. Ο συμπαγής θάμνος φτάνει σε μέγιστο ύψος 50 εκατοστά και ανήκει στην ομάδα των πρασίνων. Ο θάμνος των δακτύλων έρχεται από μόνος του τόσο ως ένα μόνο φυτό στο παρτέρι όσο και σε σύνολα με εποχιακά λουλούδια. Αγαπά το κανονικό, χούμο χώμα με μερίδιο άμμου ή πηλού. Η βέλτιστη τοποθεσία είναι είτε υπό πλήρη ηλιοφάνεια είτε σε μερική σκιά. Ο θάμνος των δακτύλων έχει ρηχές ρίζες και χρειάζεται μόνο ένα λεπτό στρώμα χώματος. Ως εκ τούτου, είναι επίσης κατάλληλο για χρήση στον βραχόκηπο.

Το cotoneaster: κάλυμμα εδάφους με λευκά λουλούδια και κόκκινα μούρα

Το εξώφυλλο λευκά λουλούδια κόκκινα μούρα είναι αυτό που ο cotoneaster ονόμασε καραβίδες

Το cotoneaster είναι ένας από τους διακοσμητικούς θάμνους και πολυετή φυτά. Οπτικά, τα μούσμουλα με τα πράσινα φύλλα τους, τα λευκά λουλούδια και τα κόκκινα φρούτα είναι από τα κυριότερα σημεία στον κήπο. Στη Γερμανία, το cotoneaster είναι επίσης γνωστό με το βοτανικό του όνομα – cotoneaster. Αν και η ποικιλία μούσμου αναφέρεται ως “νάνος”, η λέξη “νάνος” αναφέρεται στους καρπούς των φυτών και όχι στο μέγιστο ύψος ανάπτυξης. Οι καρποί του cotoneaster είναι μικροί, αλλά τα πουλιά και άλλα μικρότερα ζώα του δάσους έχουν ιδιαίτερη γεύση. Ωστόσο, τα φρούτα είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Λευκό clematis ως κάλυμμα εδάφους για σκιά και μερική σκιά

Το κάλυμμα εδάφους clematis γνωρίζει συμβουλές φροντίδας και τοποθεσία και νερό και πότισμα

Ο λευκός νάνος clematis είναι ένας αειθαλής θάμνος για μερικώς σκιασμένες και σκιερές τοποθεσίες. Λατρεύει το χούμο χώμα και, με σωστή φροντίδα, μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγιστο ύψος 35 εκατοστών. Το καλλωπιστικό φυτό είναι πολυετές και είναι τέλειο ως πληρωτικό κενό στη ζαρντινιέρα. Είναι ανθεκτικό στον παγετό και δεν χρειάζεται να ξεχειμωνιάσει.

Φύτευση κάλυψης εδάφους σε λευκό: συμβουλές για τον χόμπι κηπουρό

Εξώφυλλο που ανθίζει λευκό για τον βραχόκηπο και το υπερυψωμένο κρεβάτι

Τα περισσότερα από τα καλύμματα εδάφους είναι πολύ απαράδεκτα. Αλλά για να μπορούν τα πολυετή φυτά να συνηθίσουν τις συνθήκες στο μπαλκόνι ή στον κήπο πιο γρήγορα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα κατά τη φύτευση. Πρώτον, η τοποθεσία παίζει σημαντικό ρόλο. Τα περισσότερα κέντρα κήπου παρέχουν την κάλυψη του εδάφους σε μικρές γλάστρες. Η συνιστώμενη ποσότητα φυτών ανά m² σημειώνεται στο δοχείο. Μπορεί να ποικίλει πολύ ανάλογα με τον τύπο του φυτού και την ποικιλία, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος της εδαφοκάλυψης είναι 6 φυτά ανά m². Προσέξτε ακόμη και αν η απόσταση φαίνεται πολύ μεγάλη με την πρώτη ματιά. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις για το έδαφος και το υπόστρωμα του εδάφους. Τα περισσότερα από τα καλύμματα εδάφους που σας παρουσιάσαμε απαιτούν μέτρια υγρό, καλά στραγγισμένο χώμα. Εάν το χώμα στον κήπο σας δεν είναι επαρκώς διαπερατό, μπορείτε να το αναμίξετε με άμμο για να αποφύγετε την κατάκλυση νερού και τη σήψη. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που φυτεύετε κάλυμμα εδάφους, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ενεργοποιητή εδάφους στο έδαφος.

Εάν θέλετε να φυτέψετε το κάλυμμα του εδάφους σε μια πλαγιά, τότε πρέπει πρώτα να στερεώσετε ένα προστατευτικό ύφασμα από γιούτα στο έδαφος. Ασφαλίζει τη γη και βοηθά τα φυτά να εξαπλωθούν πιο γρήγορα. Η ίδια η φύτευση πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο με άλλα φυτά σε γλάστρες: Αρχικά, το κάλυμμα του εδάφους τοποθετείται σε σκοτεινό και προστατευμένο μέρος για 2-3 ημέρες, και μετά επιτρέπεται να βγείτε έξω. Είναι καλύτερο να ομαδοποιήσετε τις πράσινες περιοχές σε ομάδες τριών ατόμων για να δημιουργήσετε μια αρμονική εμφάνιση στον κήπο.