Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Καταρράκτες νερού στον κήπο για μοντέρνο σχεδιασμό κήπου – 20 ιδέες

Καταρράκτες νερού στον κήπο -σύγχρονο-τσιμεντένιο-συμμετρικό-βυθισμένο κήπο

Το απαλό χτύπημα του νερού κοντά ηρεμεί τις αισθήσεις με τους θορύβους του. Η θέα του είναι υπέροχη και έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Ρέματα, λίμνες ή σιντριβάνια είναι από τα πιο ελκυστικά στοιχεία σχεδιασμού Καταρράκτες νερού στον κήπο, που αυξάνουν την ψυχαγωγική του αξία. Προσφέρουμε 20 εμπνεύσεις από αρχιτεκτονικά σπίτια και συμβουλές σχεδιασμού γύρω από το σύστημα.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – 20 παραδείγματα από σπίτια αρχιτεκτόνων

Καταρράκτες νερού στον κήπο -σύγχρονα-σκυρόδεμα-αναρριχώμενα φυτά-φράχτη

Ο καταρράκτης νερού, ωστόσο, είναι ένας καταρράκτης που εκβάλλει σε αρκετές κλιμακωτές λεκάνες. Οι φυσικές καταρράκτες καταρράκτη διαμορφώθηκαν από την ίδια τη φύση μέσω της δύναμης του νερού στο βράχο. Στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου, το εφέ δημιουργείται από ένα τεχνικό σύστημα και αποδεικνύει ένα πραγματικό χαρακτηριστικό του νερού. Φυσικά, αυτό απαιτεί πάντα επαρκή παροχή νερού.

Καταρράκτες νερού στον κήπο σχεδιασμένους με μοντέρνο τρόπο

Καταρράκτες νερού στον κήπο -σύγχρονο-κάθετο-κήπο-γρανίτη-εξωτικό

Οι μεμονωμένοι καταρράκτες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σύστημα μπορεί επίσης να επιλεγεί κατά βούληση. Κατ ‘αρχήν, όλα τα στερεά υλικά που συνιστώνται για εξωτερικό σχεδιασμό είναι επίσης κατάλληλα για αυτόν τον στόχο. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλεπτυσμένες, γυαλισμένες επιφάνειες από φυσική πέτρα, πλάκες, πλακάκια ή ακόμη και ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί φαίνονται πιο μοντέρνες.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – μέταλλο και λιθοδομή

Καταρράκτες νερού στον κήπο -σύγχρονο-ανοξείδωτο ατσάλι-φυσική πέτρα-γρανίτη-μινιμαλιστικό

Οι καταρράκτες νερού δίνουν στην εξωτερική περιοχή έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και δίνουν έμφαση. Ιδανικά, τα σκαλιά στην εξωτερική σκάλα μπορούν να μετατραπούν σε διακοσμητικό χαρακτηριστικό του νερού. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας μικρά σιντριβάνια και να έχετε μεγάλα συστήματα ή προϊόντα κατά παραγγελία κατασκευασμένα από επαγγελματίες.

Καταρράκτες νερού στον τσιμεντένιο κήπο 

καταρράκτης-κήπος-μοντέρνο-σκυρόδεμα-ορθογώνιο-μινιμαλιστικό-πυξάρι

Κατ ‘αρχήν, απαιτούνται αρκετές λεκάνες διαφορετικού ύψους. Δεν πρέπει να τοποθετούνται το ένα πίσω από το άλλο ή το ένα δίπλα στο άλλο, θα μπορούσαν επίσης να τοποθετηθούν με παιχνιδιάρικο τρόπο. Στο παράδειγμα της φωτογραφίας, ένας σύγχρονος καταρράκτης νερού χύνεται από σκυρόδεμα και μεταφέρεται σε μια πλήρη, συμπαγή μορφή.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – ιδανικοί για τοποθεσία στην πλαγιά

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνο-σκυρόδεμα-φωτισμός-σπίτι-πλαγιά

Προκειμένου ο τεχνητά δημιουργημένος καταρράκτης νερού να λειτουργεί σωστά, απαιτείται μια λογική αντλία νερού. Θα φροντίσει να κυκλοφορεί το νερό. Πριν αγοράσετε την αντλία, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσο μεγάλες θα είναι όλες οι πισίνες, και ως εκ τούτου πόσο νερό θα χρησιμοποιηθεί, και να επιλέξετε μια ισχυρή αντλία ανάλογα.

Καταρράκτες νερού στον κήπο ως αποκορύφωμα για περιορισμένους χώρους

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνο-μικρό χαλίκι-σκυρόδεμα-οθόνη ιδιωτικότητας

Εάν καλλιεργείτε επίσης φυτά στο νερό, θα πρέπει να σας αρέσει το κυματιστό ή μάλλον το ακινητοποιημένο νερό. Τα νούφαρα, για παράδειγμα, δεν ανέχονται καλά το σπρέι στα φύλλα τους. Σημειώστε επίσης ότι τα φυτά θα μολύνουν λίγο πολύ το νερό, μπορεί να σχηματιστούν φύκια και η πισίνα τελικά θα μοιάζει με βάλτο αν δεν φροντίζεται τακτικά.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – Το ατσάλι Corten ως υλικό κορυφαίας τάσης

water-cascades-garden-modern-corten-steel-do-it-yourself-round

Ένα φίλτρο είναι επίσης μέρος ενός συστήματος με αντλία νερού. Θα φιλτράρει το νερό που αναρροφάται από την αντλία και ρέει πίσω στις λεκάνες. Εάν τα φυτά ευδοκιμούν στο νερό, σκεφτείτε να πάρετε ένα αποτοξινωτικό νερού. Συνιστάται η χρήση φυσικών παραγόντων που δεν θα βλάψουν τη χλωρίδα στο νερό.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – λούκι από ατσάλι και ψαμμίτη

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-χαλύβδινος-αμμόλιθος-πλάκες

Ο χάλυβας Corten έπαιξε πρόσφατα σημαντικό ρόλο σε κάθε μοντέρνο σχεδιασμό κήπου. Το μέταλλο είναι πραγματικά κατάλληλο για ευφάνταστες ιδέες στον εξωτερικό χώρο. Ο ειδικά επικαλυμμένος χάλυβας μπορεί επίσης να συνδυαστεί επιτυχώς με σύγχρονα υλικά όπως σκυρόδεμα ή γυαλισμένες επιφάνειες, αλλά και με ξύλο και φυσική πέτρα.

Κρεμώντας καταρράκτες νερού στον κήπο για δημιουργικό σχεδιασμό κήπου

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-στρογγυλός-κρεμαστός-αλυσίδα-γρανίτης

Ένα πραγματικό χαρακτηριστικό είναι αυτός ο κρεμασμένος καταρράκτης νερού στον κήπο του σπιτιού ενός αρχιτέκτονα. Τα δοχεία σε σχήμα ημισφαιρίου κρέμονται σε στιβαρές χαλύβδινες αλυσίδες. Το νερό έρχεται μέσω σωλήνων που τοποθετούνται στην κορυφή και πέφτει στα ημισφαίρια, στη συνέχεια στις πέτρες του ποταμού στο κάτω μέρος. Το νερό συλλέγεται, φιλτράρεται και κυκλοφορεί από κάτω.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – μοντέρνο σύστημα από φυσική πέτρα

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-ψαμμίτης-τραβερτίνη-πυξάρι-γκαζόν

Οι φυσικές πέτρες είναι πολύ δημοφιλείς στον κήπο. Αντιπροσωπεύουν μια καλή παρουσία και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Οι καταρράκτες νερού και όλα τα χαρακτηριστικά του νερού σε ίσια σχήματα που επεξεργάζονται στην πέτρα, ρέουν από αυτήν ή ρέουν σε αυτήν, φαίνονται ιδιαίτερα μοντέρνα. Στη φωτογραφία, ακόμη και ο χαμηλός φράκτης κόβεται με αυτόν τον τρόπο – γεωμετρικά και ευθεία.

Καταρράκτες νερού στον κήπο και χρήση ασβεστόλιθου για μια ζεστή εμφάνιση

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-ασβεστόλιθος-ψαμμίτης-λεκάνη-μεσόγειος

Οι φυσικές πέτρες, όπως ο ασβεστόλιθος και ο ψαμμίτης ή η τραβερτίνη, αντιπροσωπεύουν τη μεσογειακή ατμόσφαιρα και μια ζεστή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο. Συνήθως η επιφάνεια αφήνεται φυσικά τραχιά και δεν γυαλίζεται λεία όσο για το εσωτερικό. Τα ανθισμένα φυτά εξασφαλίζουν μια ευχάριστη αίσθηση ευεξίας και μια φυσική εμπειρία στον δικό σας κήπο.

Ρεύματα και καταρράκτες νερού στον κήπο

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνα-φυσική πέτρα-πλάκα-σπίτι-πλαγιά λόφου-πέτρες

Οι καταρράκτες νερού στον κήπο μπορούν να σχεδιαστούν με οποιονδήποτε τρόπο, ανάλογα με τη θέση του κήπου. Στο παράδειγμα της φωτογραφίας, το χαρακτηριστικό του νερού θα μοιάζει περισσότερο με υδρορροή ή κανάλι. Έτσι, η βεράντα χωρίζεται σε περιοχές – δίπλα στο νερό, το καταφύγιο είναι κατάλληλο για χαλάρωση και στην άλλη πλευρά ίσως για φαγητό έξω όταν ο καιρός είναι καλός.

Καταρράκτες νερού στον κήπο – μια σημαντική απαίτηση είναι η τοποθεσία στην πλαγιά ενός λόφου 

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος γκαζόν-

Η επικλινή καλλιέργεια είναι ιδανική για καταρράκτη νερού. Με αυτόν τον τρόπο, η φυσική κλίση του δαπέδου χρησιμοποιείται βέλτιστα και βελτιστοποιείται ως προς τη διακόσμηση. Μια λεκάνη δημιουργείται στη λεκάνη στην εικόνα. Το κανάλι με τους καταρράκτες τοποθετείται στη μία πλευρά και τα φυτά νερού αναπτύσσονται στην άλλη.

Καταρράκτες νερού στον κήπο ως μια σύγχρονη, εξαιρετική λύση

καταρράκτης σχεδιασμός τοπίου

Τα μοντέρνα σχέδια κήπου προσφέρουν ευφάνταστα σχέδια που υλοποιούν το νερό με περίεργους τρόπους. Ακολουθεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα όπου το νερό ρέει κάτω από την επιτραπέζια επιφάνεια και στη συνέχεια πέφτει σε μια λεκάνη. Μια αποκλειστική υπαίθρια κουζίνα είναι επίσης μέρος της, φυσικά.

Τρεχούμενο νερό από την κορυφή του τραπεζιού – Καταρράκτες νερού στον κήπο

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-αποκλειστικός-σχεδιασμός-τραπέζι-λεκάνη

Με ένα τέτοιο τραπέζι έχετε ένα πραγματικό χαρακτηριστικό στο σπίτι σας και οι φίλοι σας σίγουρα δεν θα περίμεναν μια πρόσκληση για να δοκιμάσουν το ιδιωτικό μπαρ της πισίνας και να περάσουν μερικές κοινωνικές στιγμές εκεί. Ένα σύστημα αυτού του τύπου απαιτεί σίγουρα επαρκή χώρο και φυσικά ποιοτική, επαγγελματική παραγωγή.

Τρεχούμενο νερό από τη δίνη – Καταρράκτες νερού στον κήπο

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνο-υδρομασάζ-σχέδιο-στέγες από ανοξείδωτο χάλυβα βεράντα

Μια άλλη ιδέα σχεδιασμού που εξασφαλίζει καθαρή πολυτέλεια στον δικό σας κήπο και ταυτόχρονα φαίνεται πολύ ελκυστική από άποψη διακοσμητικού σχεδιασμού, το υδρομασάζ είναι εξοπλισμένο με καταρράκτη νερού. Αυτό φιλτράρει το νερό και ο ενσωματωμένος φωτισμός είναι επίσης ευχάριστος στο μάτι το βράδυ.

Καταρράκτες νερού στον κήπο με όμορφο φωτισμό

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-πολυτέλεια-φωτισμός-

Οι καταρράκτες νερού με ελκυστικό φωτισμό δημιουργούν μια οπτικά ελκυστική εμφάνιση και συνήθως τοποθετούνται στην μπροστινή αυλή ή μπροστά από την πρόσοψη του σπιτιού για να προσελκύσουν την προσοχή του θεατή. Η επιφάνεια του νερού και το κυματιστό νερό αντανακλούν το φως και δημιουργούν ένα πραγματικό παιχνίδι φωτός.

Καταρράκτες νερού στον κήπο με μεσογειακή αίσθηση

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-καταρράκτης-φοίνικα-μεσογειακή-ψαμμίτης-πλάκες

Στους μεσογειακούς κήπους, όλα τα είδη των χαρακτηριστικών του νερού και των πισινών είναι πραγματικά δημοφιλή. Συστήματα από πλάκες ψαμμίτη ή άλλη φυσική πέτρα και το τυπικό μεσογειακό πράσινο δημιουργούν μια αδιαμφισβήτητη ατμόσφαιρα διακοπών.

Καταρράκτες νερού στον κήπο με πλάκες από πέτρα

καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-μεσογειακός-ψαμμίτης-επένδυση

Τα χαρακτηριστικά του νερού που σχεδιάζονται συμμετρικά με κλασικό τρόπο φαίνονται πολύ επιβλητικά και αντιπροσωπευτικά. Αυτός ο σχεδιασμός κήπου απαιτεί επαρκή χώρο για περισσότερο περιθώριο. Τα ανθοφόρα φυτά σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν.

Εξωτικό πράσινο γύρω από το Καταρράκτες νερού στον κήπο

νερό-καταρράκτης-κήπος-μοντέρνος-μεσογειακός-καφέ-διακόσμηση κήπου-φοίνικες