Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – 47 ιδέες και συμβουλές σχεδιασμού

Φτιάξτε τις δικές σας σκάλες στον κήπο -σχεδιασμός-συμβουλές-πλούσιο πράσινο-πλαγιά

Οι εξωτερικές σκάλες και τα σκαλοπάτια στον κήπο βοηθούν να ξεπεραστούν οι διαφορές στο ύψος του ακινήτου και ταυτόχρονα δίνουν μια οπτικά ελκυστική δομή. Εάν έχετε ένα Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα. Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για εσάς σε αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας βοηθήσουν ή τουλάχιστον το άρθρο θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για τις διάφορες επιλογές σχεδιασμού.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – οδηγίες και άλλες χρήσιμες συμβουλές

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου -οδηγίες-βήματα-εκσκαφή-χώμα

Όχι κάθε σκάλα μπορεί να κατασκευαστεί από έναν φτιαγμένο από τον εαυτό σας λόγω της πολύπλοκης επεξεργασίας της υπόγειας επιφάνειας και της θεμελίωσης. Για εξωτερικές σκάλες ύψους άνω του ενός μέτρου, απαιτείται ειδική γνώση ή συνιστάται τουλάχιστον μια τελική κατασκευή από μέταλλο ή ξύλο. Στη Γερμανία υπάρχουν ακριβείς κανονισμοί για σκάλες εισόδου σπιτιού ή σκάλες στο υπόγειο. Για το λόγο αυτό, αυτά πρέπει να γίνουν από ειδικό.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου και ξεπεράστε την απότομη πλαγιά

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-οδηγίες-τσιμέντο-ομαλή-ομοιόμορφη

Βασικά, το έδαφος στην πλαγιά σκάβεται σε βήματα, χύνεται ένα τσιμεντένιο θεμέλιο και στη συνέχεια καθίσματα και ρυθμίζονται τα σκαλοπάτια. Τα κατάλληλα υλικά μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τον σκοπό των σκαλοπατιών του κήπου. Το τσιμεντένιο θεμέλιο είναι σημαντικό επειδή η γη κινείται και είναι αρκετά χαλαρή, ειδικά μετά την ανασκαφή. Μια σταθερή βάση είναι απαραίτητη έτσι ώστε η μελλοντική επιφάνεια να μην γλιστρήσει ή ακόμη και να βυθιστεί με την πάροδο του χρόνου.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – ποια δομικά υλικά είναι κατάλληλα?

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου-οδηγίες-clinker-moertel-technology

Σκυρόδεμα, τούβλα, πλακόστρωτα, φυσικές πέτρες διαφόρων τύπων είναι από τα πιο δημοφιλή και βιώσιμα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Το ξύλο μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή. Το μέταλλο ως κατασκευή σκάλας ολόκληρο ή χρησιμοποιείται μόνο εν μέρει για τις άκρες, για παράδειγμα, εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα και καλή στήριξη.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου-ένα έργο για χόμπι κηπουρούς και αυτοσχεδιαστές

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-οδηγίες-moertel-clinker-stepping-plate

Στον φυσικό κήπο, προτιμάται η απλούστερη παραλλαγή για εξωτερική σκάλα – η σκάλα με ραβδί. Εκεί, κομμένα βέλη ή σανίδες που οδηγούνται στη γη σταδιακά χρησιμεύουν ως ανυψωτές, ενώ ο ενδιάμεσος χώρος γεμίζει με χαλίκι αντί για τα σκαλιά. Φυσικά, αυτή η μάλλον απλή λύση δεν είναι ιδιαίτερα βιώσιμη και έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Φτιάξτε και σχεδιάστε μόνοι σας βιώσιμες σκάλες κήπου

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου -οδηγίες-πιάτα-ξαπλώστε-κλίνκερ

Μια ανθεκτική σκάλα κήπου αποτελείται από ένα τσιμεντένιο θεμέλιο, σκαλοπάτι και ανυψωτικό. Συνιστάται να ανασκάψετε και να συμπιέσετε το χώμα βάθους περίπου 80 εκατοστών, στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο από οποιοδήποτε υλικό όπως τούβλο, σκυρόδεμα ή πλακόστρωτο και να το γεμίσετε με χαλίκι. Το σταθερό θεμέλιο είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα και την αντοχή της εξωτερικής σκάλας. Οι πλάκες από ψαμμίτη, σχιστόλιθο ή άλλα είδη από πέτρα μπορούν να τοποθετηθούν από πάνω και να στερεωθούν με κονίαμα. Εναλλακτικά, τα συγκεκριμένα βήματα χύνονται με ξυλότυπο και στη συνέχεια επικαλύπτονται με οποιοδήποτε υλικό.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – συνδυάστε υλικά

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-οδηγίες-κλίνκερ-φυσική πέτρα-μεσογειακή

Διαφορετικά υλικά μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία, νέα οικοδομικά υλικά και δομικά στοιχεία επιτρέπουν κατασκευές που απλοποιούν την κατασκευή σκαλοπατιών κήπου. Ωστόσο, η εξειδικευμένη γνώση και η εμπειρία σε αυτόν τον τομέα είναι σημαντικά προαπαιτούμενα για μελλοντική αντοχή και ανθεκτικότητα. Είναι καλύτερο να ζητήσετε τουλάχιστον συμβουλές από έναν επαγγελματία πριν επιχειρήσετε το έργο εξωτερικής σκάλας.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – μια επισκόπηση των υφιστάμενων παραλλαγών

Κήπος-σκάλες-κατασκευή-μόνος-οδηγίες-σκυρόδεμα-κοίλο μπλοκ

Αν ψάχνετε για μια ιδιαίτερα γρήγορη και εύκολη παραλλαγή, χρησιμοποιήστε απλά τέτοια τσιμεντόλιθους. Τα διαφορετικά μεγέθη που προσφέρονται σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε βήματα όσο ευρύ θέλετε. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι αυτά θα πρέπει να είναι ακόμα άνετα για περπάτημα. Τέλος, γεμίστε τις τρύπες με χαλίκι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό όπως γη ή σκυρόδεμα. Πιέστε σταθερά το υλικό και γεμίστε εάν είναι απαραίτητο. Με την πάροδο του χρόνου, το υλικό πλήρωσης θα μπορούσε επίσης να βυθιστεί περισσότερο, έτσι ώστε να πρέπει να ξαναγεμιστεί τουλάχιστον μία ακόμη φορά.

Φτιάξτε τη δική σας ξύλινη σκάλα στον κήπο

Κήπος-σκάλες-φτιάξε-μόνος-ξύλο-πλαγιά-σπίτι-απότομα

Μια σκάλα μπορεί επίσης να κατασκευαστεί γρήγορα και εύκολα από ξύλο. Αποφασίζετε μόνοι σας αν θα το χρησιμοποιήσετε μόνο για το πλαίσιο ή θα το τελειώσετε και θα το χρησιμοποιήσετε για τα βήματα. Είναι δυνατές τόσο ευθείες όσο και καμπύλες σκάλες.

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου και σχεδιάστε όμορφα τον κήπο – συμβουλές και ιδέες σχεδιασμού

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-άμμο-σάπια-πλαγιά

Έτσι μοιάζουν τελειωμένες οι σκάλες από το παραπάνω παράδειγμα. Η κοιλότητα μεταξύ των δοκών ήταν γεμάτη με σκυρόδεμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κάλυμμα ή χαλίκι. Κατ ‘αρχήν, αυτό δεν έχει σημασία. Το φυσικό υλικό προσαρμόζεται υπέροχα στο περιβάλλον. Λόγω του σπειροειδούς σχεδιασμού, η σκάλα παίρνει επίσης τη μορφή του λόφου και είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Μικρές ξύλινες σκάλες κήπου στον κήπο με βότανα

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο-σκάλες-ξύλινο κρεβάτι-βότανο κήπο-μπαχαρικά

Εάν θέλετε να συνδέσετε δύο επίπεδα σε ένα οικόπεδο στην πλαγιά ενός λόφου, οι σκάλες είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με μερικά κρεβάτια για βότανα ή άλλα φυτά. Χρησιμοποιείτε λοιπόν το σχέδιο της σκάλας όχι μόνο για να φτάσετε από το ένα επίπεδο στο άλλο, αλλά και για να μπορείτε να φτάσετε άνετα σε κάθε ένα από τα κρεβάτια. Μια υπέροχη ιδέα για χρήση πλαγιών!

Κολλήστε σκάλα από ξύλινα μπλοκ και γέμιση από χαλίκι στο φυσικό κήπο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-χαλίκι-πλαγιά

Το ύψος των μεμονωμένων βημάτων εξαρτάται αφενός από το ύψος που πρέπει να ξεπεραστεί και αφετέρου από αυτό που θεωρείτε πιο άνετο. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος, είναι προτιμότερο να χτίσετε αρκετά χαμηλότερα σκαλιά παρά μερικά ψηλά. Λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές γερνάτε και οι χαμηλές σκάλες είναι πολύ πιο εύκολο να ανέβετε. Αυτό ισχύει και για τα μικρότερα παιδιά.

Ξύλινες σκάλες κήπου – τελειωμένη κατασκευή

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-κατασκευή-έτοιμη-απότομη-πλαγιά

Φυσικά, οι τελειωμένες κατασκευές κάνουν την κατασκευή πολύ πιο εύκολη. Η επιλεγμένη περιοχή σκάβεται όπως είναι όταν την κατασκευάζετε μόνοι σας. Στη συνέχεια, η κατασκευή εισάγεται και γεμίζει με χώμα αριστερά και δεξιά και προαιρετικά με χαλίκι ή σάπια φύλλα στα πλάγια. Αποφασίζετε μόνοι σας αν θέλετε να αφήσετε την περιοχή κάτω από τις σκάλες κοίλη όπως εδώ ή να την συμπληρώσετε επίσης.

Εξωτερική σκάλα από ξύλινες σανίδες στον κήπο της εξοχικής κατοικίας 

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-εξοχή-στυλ-ελεημοσύνη-φυσική πέτρα

Μπορείτε να δείτε μια συμπαθητική παραλλαγή που ταιριάζει πολύ με καμπίνες ξύλου και είναι πολύ ελαφριά στην κατασκευή. Τα κούτσουρα που δεν είναι πολύ μεγάλα σε διάμετρο απλά κόβονται στη μέση κατά μήκος, χρησιμοποιώντας τη διεπαφή για πάτημα. Τα κούτσουρα είναι στερεωμένα σε δοκάρια και μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με μια κουπαστή για να κάνουν ακόμα πιο ασφαλείς τις σκάλες αναρρίχησης.

Οι απότομες ξύλινες σκάλες εξοικονομούν χώρο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-κατασκευή-πλαγιά-απότομη

Μερικές φορές η κλίση είναι τόσο απότομη που μια πτήση χαμηλών βημάτων θα έπαιρνε πολύ χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμώνται οι απότομες σκάλες. Έχετε επίσης την επιλογή να χτίσετε πολλές σκάλες και να τις συνδέσετε σε ορισμένα επίπεδα. Ένα κιγκλίδωμα είναι πολύ σημαντικό, αν όχι για να το πούμε αναπόφευκτο, με ιδιαίτερα απότομα σχέδια.

Έξω από σκάλες και μονοπάτια κήπου από ξύλο – υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-πέλμα-πλάκες-κήπο-μονοπάτια-βήματα

Ένας σύγχρονος ή ασιατικός κήπος πρέπει να χαρακτηρίζεται από χαμηλά σκαλοπάτια, τα οποία μπορούν επίσης να σχεδιαστούν με κυμαινόμενο αποτέλεσμα, όπως εδώ. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος για να υπογραμμίσετε το στυλ του κήπου σας. Επιλέξτε τη σωστή φύτευση που ταιριάζει και δημιουργήστε έναν μεμονωμένο και εύκολο στη διέλευση εξωτερικό χώρο.

Σκάλες κήπου από ξύλο με μασίφ θεμέλια από σκυρόδεμα

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-μοντέρνο-σχέδιο-σκυρόδεμα

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου από μασίφ πέτρα

κήπος-σκάλες-χτίστε-μόνοι σας-πέτρινες-πλάκες-μοντέρνο-κορτέν-ατσάλι-ηλιόλουστο

Φυσική συμπαγής πέτρα για εξωτερικές σκάλες 

κήπος-σκάλες-χτίστε-μόνοι σας-πέτρα-φυσικό-εξοχικό σπίτι-γκαζόν

Φτιάξτε τις δικές σας σκάλες στον κήπο και ανασηκωμένο κρεβάτι από πέτρα

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-πέτρα-τραχύ-φυσικό-υπερυψωμένο κρεβάτι

Πέτρινα σκαλιά στον φυσικό κήπο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-πέτρινο-σκαλοπάτι-γκαζόν-θάμνους

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – ευρηματικά από πέτρινες πλάκες

κήπος-σκάλες-χτίσε-μόνος-πέτρινες-πλάκες-μοντέρνα-βεράντα

Εξωτερικές σκάλες από πλάκες ψαμμίτη με σκαλοπάτια από σκυρόδεμα

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-σχεδιασμό-ιδέες-σκυρόδεμα-πέτρα-πλάκα-γκαζόν

Σύγχρονες τσιμεντένιες σκάλες κήπου

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-σχέδιο-ιδέες-σκυρόδεμα-μοντέρνο σχέδιο

Εξωτερική τσιμεντένια σκάλα με ατσάλινη κουπαστή

Σκάλες κήπου-χτίστε-μόνοι σας-σχεδιασμός-ιδέες-τσιμέντο-ρομαντικό-φως κεριών

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – βραχόκηπος και τσιμεντένια σκαλοπάτια

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-σχεδιασμό-ιδέες-τσιμεντένιο-βραχόκηπο

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – συνδυάστε διαφορετικά υλικά

Σκάλες κήπου-φτιάξε-μόνος-σου-σχεδιασμός-ιδέες-μοντέρνο-σκυρόδεμα-διακοσμητικό-γρασίδι-Ευλαλιάγρα

Εξωτερική μεταλλική σκάλα για μεγάλες κλίσεις

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-μέταλλο-μοντέρνο-σπίτι-σκυρόδεμα

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – σκάλες από ατσάλι Corten

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-σκάλες-κήπο-μέταλλο-χάλυβα-χάλυβα

Κολλήστε σκάλες στον φυσικό κήπο – ανυψωτικά από χαλύβδινες σανίδες και γέμιση από χώμα

creative-garden-κρεβάτια-και-βήματα-σε-όποιο σχήμα-επιθυμείτε3

Φτιάξτε μόνοι σας σύγχρονες σκάλες κήπου – σκαλοπάτια από ατσάλι Corten με γέμιση χαλικιού

Κατασκευάστε-τις-δικές σας-σκάλες-κήπους-μέταλλο-ατσάλι-μπορντούρα-κορτέν-χάλυβα-σκάλες

Σκάλες κήπου με χαλύβδινες άκρες

Φτιάξτε-τα-δικά σας-σκαλοπάτια-κήπο-μέταλλο-ατσάλι-μπορντούρες-βήματα

Σκάλες κήπου από παλάμες και πλακόστρωτα 

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-παλισσαρίσματα-γκρι-σταθερό-βιώσιμο

Πλευρικά όρια και σκάλες κήπου φτιαγμένες από παλάμες

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-περιπλάνηση-χαλίκι-γκαζόν-φράκτη

Περίπτερα για πλευρική στήριξη επιχωμάτων και εξωτερικών σκαλοπατιών

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-περιπλάνηση-πλαγιά-λόφου-γκαζόν-κωνοφόρα-υπερυψωμένο κρεβάτι

Μοντέρνος και βιώσιμος σχεδιασμός κήπου με πλακόστρωτα, πέτρες και δακτυλίους

Κήπος-σκάλες-χτίστε-μόνοι-παλάμες-σύγχρονες-πλακόστρωτες-πέτρες

Σκάλες κήπου και ξύλινες παλάμες στον φυσικό κήπο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-παλισσαριές-ξύλο-πράσινο-φυτά

Σκάλα από τούβλα κλίνκερ γεμάτη με λευκό χαλίκι

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-παλαμάκι-κλίνκερ-χαλίκι-πυξάρι

Φτιάξτε μόνοι σας σκάλες κήπου – από εναλλακτικά υλικά – τούβλα

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-σχέδιο-άκρες-τούβλο-κλίνκερ-χαλίκι

Εξωτερικές σκάλες και σκαλοπάτια από γκαμπόν

Κατασκευάστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-σχέδιο-γκαμπόν-πλαγιά-οικόπεδο

Δημιουργική ιδέα ανακύκλωσης – σκάλες από παλιά ελαστικά αυτοκινήτου

χτίστε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ανακύκλωση-αυτοκίνητα-ελαστικά-πίσω αυλή

Πράσινο όμορφα τις σκάλες του κήπου – με βρύα και κάλυψη εδάφους στον φυσικό κήπο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-πράσινο-έδαφος-κάλυμμα-βρύα-φυσικά

Πράσινο το βήμα – με βρύα αστεριών

κήπος-σκάλες-χτίστε-μόνοι σας-πέτρα-φυσική-εξοχική κατοικία-βρύα-παιώνια-αστέρια-βρύα

Σκάλες κήπου και υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-υπερυψωμένο-κρεβάτι-τούβλο-τακτοποιημένο

Μετατρέψτε την εξωτερική σκάλα σε ένα πραγματικό κόσμημα

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-πράσινα-φυτά-γλάστρες-φυτά-γλάστρες

Βάλτε διακοσμητικά, ανθισμένα φυτά σε γλάστρες στις σκάλες

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-πράσινα-γλάστρες-γεράνια

Διακοσμήστε τις σκάλες του κήπου και τη βεράντα με φυτά σε γλάστρες

Φτιάξτε-τον-δικό σας-κήπο-σκάλες-ξύλο-βεράντα-ηλιόλουστα-φυτά