Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Τι δεν μπορεί να λείπει σε έναν άνετο κήπο: Οι 5 συμβουλές μας

Κάθε κήπος είναι ένας παράδεισος. Μπορεί να μην φέρει αιώνια ζωή όπως ο Κήπος της Εδέμ, αλλά συνδυάζει πιο θετικά πράγματα από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέρος. Ένας άνετος κήπος είναι επίσης ένα εξαιρετικό καταφύγιο για να ξεχάσετε το άγχος της καθημερινότητας. Είναι πολύ εύκολο να μετατρέψετε τον κήπο σε μια αρμονική όαση ευεξίας με μερικές ιδέες.

1. Κρυφή ευτυχία

μεγάλο κήπο άνετα επιπλωμένο με πολλούς χώρους καθιστικού

Όπως ένα δωμάτιο σε ένα σπίτι, ένας κήπος χωρίς φαντασία και λεπτομέρειες μπορεί επίσης να φαίνεται χωρίς χαρακτήρα και άβολος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν τέλειο εξωτερικό χώρο για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Τα κρυμμένα στοιχεία του δίνουν μια αίσθηση οικειότητας και σας ενθαρρύνουν να ξεκινήσετε ένα ταξίδι ανακάλυψης. Τα έπιπλα κήπου σε διαφορετικούς χώρους του κήπου είναι ιδανικά για διάφορες δραστηριότητες όπως φαγητό, ανάγνωση ή παρατήρηση ζώων. Η φροντίδα και η αναρρίχηση φυτών σε γλυπτά κήπου δίνουν στον κήπο μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα που είναι αόρατα με την πρώτη ματιά που δημιουργούν την ιδιαίτερη γοητεία. Σε μεγαλύτερους κήπους, για παράδειγμα, συχνά δεν υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ των επιμέρους περιοχών. Εάν δημιουργηθεί ένα αίσθημα συνοχής, ο κήπος φαίνεται πιο άνετος. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο σπίτι μπορούν να συνεχιστούν στη βεράντα και στον κήπο για να δημιουργήσουν μια ενότητα.

2. Μαγική ατμόσφαιρα

Ο φωτισμός στον κήπο δημιουργεί μια ιδιαίτερα μαγική ατμόσφαιρα

Όταν πέφτει το βράδυ, ο φωτισμός στον κήπο δημιουργεί μια ιδιαίτερα μαγική ατμόσφαιρα. Φώτα νεράιδας και φαναράκια ρεσώ φαίνονται απλά μαγικά. Μαζί τους, ένα ποτήρι κρασί στο τέλος της ημέρας γίνεται ένα γεγονός που επιτρέπει στην ψυχή να χαλαρώσει. Υπάρχουν επίσης πολλά όμορφα ηλιακά φώτα και φανάρια που λειτουργούν με μπαταρίες, όπως η μεγάλη επιλογή heute-wohnen.de δείχνει. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν μονοπάτια, αρκετές αλυσίδες LED δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι και υπάρχουν ακόμη και ειδικοί πολυέλαιοι για τον εξωτερικό χώρο που δημιουργούν ένα ρομαντικό φως. Ένας υπαίθριος πυροσβεστήρας θερμαίνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σχάρα ή για ψήσιμο marshmallows. Είτε με φίλους είτε με οικογένεια, ένα φιλόξενο τέλος της ημέρας σε έναν φωτισμένο κήπο εξασφαλίζει πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο εξωτερικός φωτισμός είναι επίσης μια σημαντική πτυχή για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης μετάβασης μεταξύ του σπιτιού και του κήπου.

3. Μυστηριώδης περιπέτεια

άνετη ξαπλώστρα για να χαλαρώσετε σε μια γωνιά κήπου

Μικροί ή αδέξια διαμορφωμένοι κήποι μερικές φορές φαίνονται ακατάλληλοι για τη δημιουργία ενός ζεστού καταφυγίου. Ακόμη και η πιο δυσδιάκριτη γωνιά μπορεί να σας προσκαλέσει να χαλαρώσετε εδώ. Με λίγη φαντασία, κρυμμένα καθίσματα μπορούν να στηθούν σε γειτονικούς τοίχους ή φράχτες, κάτι που εξασφαλίζει ένα χαλαρωτικό απόγευμα. Τα μεγάλα μαξιλάρια καθισμάτων για έξω μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μια άνετη ξαπλώστρα για να χαλαρώσετε ή σε ένα μικρό χώρο για πικνίκ. Εάν είναι δυνατόν να διαχωριστεί οπτικά ο χώρος από τον υπόλοιπο κήπο με φυτά, γλυπτά ή άλλα αξεσουάρ, μικρά μονοπάτια μπορούν να οδηγήσουν στην κρυψώνα, τα οποία φωτίζονται τη νύχτα.

4. Κινητή θάλασσα φυτών

συνδυάστε διαφορετικά βότανα σε ένα μεγάλο κουβά στη βεράντα

Τα φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια για να χαλαρώσουν και να βελτιώσουν την όψη του κήπου. Τα γρασίδια στον κάδο είναι μια εξαιρετική οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων και επίσης μοιάζουν μαγικά ως το περίγραμμα μιας μικρής λίμνης. Τα χρωματιστά λουλούδια έρχονται μόνα τους όταν μεγαλώνουν λίγο και τα φυτά που δεν μπορούν να ανεχτούν τον παγετό μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο γκαράζ ή στο κελάρι το χειμώνα. Η φύτευση μπορεί να προσαρμοστεί στις αντίστοιχες ανάγκες, για παράδειγμα όταν επισκέπτονται οι επισκέπτες και απαιτείται μεγαλύτερη έκταση για το πάρτι μπάρμπεκιου. Παλιά δοχεία όπως κουτιά μπογιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια βοτάνων και λουλουδιών, γεγονός που δίνει στον κήπο μια μοναδική αίσθηση.

5. Χαρείτε ανθρώπους και ζώα

Στήλη βρύσης κήπου στο χαλίκι στον κήπο με λεβάντα

Κανένας κήπος δεν είναι πολύ μικρός για νερό. Μια λίμνη δεν χρειάζεται απαραίτητα να δημιουργηθεί. Ένα μικρό σιντριβάνι, ένα λουτρό πουλιών ή ένα αδιάβροχο σκεύος όπως γλάστρες ή γούρνες είναι συχνά αρκετά για να μετατρέψουν το νερό στον κήπο σε ένα χαλαρωτικό βλέμμα. Μπορεί να στηθεί σε κρεβάτι, στη βεράντα ή στο γκαζόν και να περιβάλλεται από αντίθετα σχήματα φυτών. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του νερού στον κήπο είναι ότι προσελκύει πολλά ζώα που μπορούν να παρακολουθήσουν. Δεν έχει καμία διαφορά αν είναι ήρεμο ή κινούμενο νερό. Γυάλινες μπάλες που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού μετατρέπουν το χαρακτηριστικό του νερού σε ένα κινούμενο γλυπτό με χορευτικές ανταύγειες και δίνουν στον κήπο κάτι μαγικό.

Μετατρέψτε τον κήπο σε μια ζεστή όαση χαλάρωσης

Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, κάθε κήπος μπορεί να μετατραπεί σε μια ζεστή όαση χαλάρωσης. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο προϋπολογισμός ή ο κήπος, υπάρχουν πολλοί τρόποι Κήπος μοναδικό χαρακτήρα για δανεισμό, ακριβώς όπως τα δωμάτια στο διαμέρισμα ή το σπίτι.