Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Τα μεσογειακά φυτά σε γλάστρες φέρνουν την ατμόσφαιρα των διακοπών σε γλάστρες και ζαρντινιέρες

Φέρνουν τον ηλιόλουστο νότο στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Με τη μυρωδιά και το λουλουδάτο τους μεγαλείο, τα μεσογειακά φυτά σε γλάστρες, όπως η μπουκαμβίλια, ο αφρικανικός κρίνος ή η πικροδάφνη μετατρέπουν τον εξωτερικό χώρο σε έναν ανθισμένο παράδεισο, οι αγαύες, οι κάκτοι και ο ευκάλυπτος παρέχουν διακοσμήσεις φύλλων φιλιγκράν και οι φοίνικες και τα παχύφυτα αποπνέουν εξωτισμό. Εξηγούμε ποιοι νότιοι κόβουν μια καλή φιγούρα σε γλάστρες και ζαρντινιέρες και τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τα φροντίζετε, ώστε να μπορούν να ξεδιπλωθούν στην πλήρη τους λαμπρότητα. Δημιουργήστε ένα μεσογειακό κάθισμα και απολαύστε το καλοκαίρι στο έπακρο.

Τα μεσογειακά φυτά σε γλάστρες χωρίζονται σε χρήσιμα φυτά, φυτά της ερήμου και άνθη

Μεσογειακά λουλούδια σε ξύλινες γλάστρες δίπλα στο μονοπάτι του κήπου

Τα φυτά από την περιοχή της Μεσογείου χωρίζονται σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα χρήσιμα φυτά, τα οποία χωρίζονται σε βότανα όπως ο βασιλικός, το θυμάρι, η ρίγανη ή το δεντρολίβανο και τα οπωροφόρα όπως το ρόδι, το σύκο, η λεμονιά και οι ελιές. Η φροντίδα των βοτάνων είναι πολύ εύκολη, έχουν παρόμοιες απαιτήσεις ως προς το έδαφος και την τοποθεσία και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε ένα Γλάστρες για φύτευση. Τα φρούτα προσελκύουν τις μέλισσες και τις πεταλούδες στον κήπο και μπορούν να τοποθετηθούν ως σολίστ σε μεγάλες γλάστρες. Δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά παράγουν και νόστιμα φρούτα αν τα φροντίζετε καλά.

Μεσογειακά φυτά σε γλάστρες όπως μπουκαμβίλιες και συμβουλές φροντίδας και τοποθεσίας

Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τα ανθισμένα πολυετή φυτά και τα μεσογειακά λουλούδια, όπως το κρίνο της Αφρικής, η πικροδάφνη, το λουλούδι του πάθους, το βότανο που αλλάζει και οι μπουκαμβίλιες. Τα άνθη του λάμπουν έντονα σε βιολετί, ροζ και κόκκινο χρώμα και δίνουν στη βεράντα μια πιτσιλιά χρώματος.

Η τρίτη ομάδα αποτελείται από φυτά της ερήμου όπως οι φοίνικες και τα παχύφυτα. Δίνουν δομή στον μεσογειακό κήπο και πλαισιώνουν με επιτυχία τον εξωτερικό χώρο καθιστικού. Οι περισσότερες φυλές είναι πολύ εύρωστες και εύκολες στη φροντίδα τους. Υπάρχει τώρα μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων ποικιλιών, υπάρχουν ακόμη και ανθεκτικά φυτά.

Μεσογειακά φυτά σε γλάστρες: συμβουλές φύτευσης για τον χόμπι κηπουρό

Φύτευση μεσογειακών φυτών όπως λεμόνι σε γλάστρα. Συμβουλές

Όσον αφορά τη φύτευση, ο κηπουρός χόμπι πρέπει να εξετάσει μερικά πράγματα. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές φύτευσης:

1. Η τοποθεσία παίζει καθοριστικό ρόλο για την παραγωγική ανάπτυξη των μεσογειακών φυτών σε γλάστρες. Οι λάτρεις του ήλιου χρειάζονται πολύ φως για να παράγουν λουλούδια. Η ηλιόλουστη, προστατευμένη βεράντα ή μπαλκόνι που βλέπει νότια ή δυτικά αποδεικνύεται ιδανική. Το χειμώνα, τα περισσότερα από τα μεσογειακά φυτά σε γλάστρες μεταφέρονται σε ένα φωτεινό μέρος του σπιτιού.

Μεσογειακά φυτά όπως φοίνικες Συμβουλές για τη φροντίδα του αίθριου και του μπαλκονιού

2. Επιλέξτε τη σωστή γλάστρα ή γλάστρα. Η ζαρντινιέρα πρέπει να έχει οπές αποστράγγισης, έτσι ώστε το περίσσειο νερού να μπορεί να ρέει μέσα από αυτές. Θα πρέπει να είναι καλύτερα κατασκευασμένο από ξύλο ή πλαστικό. Ο πηλός και το μέταλλο είναι λιγότερο κατάλληλα για χρήση σε ηλιόλουστες θέσεις επειδή ζεσταίνονται γρήγορα, το νερό εξατμίζεται και οι ρίζες στεγνώνουν. Οι γλάστρες και οι μπανιέρες πρέπει επίσης να είναι αρκετά μεγάλες και να έχουν επαρκή όγκο χώματος. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν μεσογειακό κήπο με βότανα, μπορείτε να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από ξύλο χωρητικότητας περίπου 20-30 λίτρων. Για οπωροφόρα δέντρα υπάρχουν γλάστρες από πλαστικό ή υαλοβάμβακα. Διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και βαθμολογούνται με το χαμηλό βάρος τους, έτσι ώστε τα δέντρα να μπορούν να μετακινούνται μπρος -πίσω εάν είναι απαραίτητο. Ανάλογα με την ποικιλία, μπομπονιέρες, υπερυψωμένα κρεβάτια με πόδια και γλάστρες τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα λουλούδια.

Μεσογειακά φυτά στον κήπο και στη βεράντα και στο μπαλκόνι

3. Πότισμα και λίπανση: Τα περισσότερα μεσογειακά φυτά δεν είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και έχουν προσαρμοστεί σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και ελαφρώς ξηρό χώμα. Μπορείτε να περάσετε με λίγο νερό ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι ‘αυτό λέγεται: καλύτερα νερό με φειδώ. Πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη και να καταστρέψει τις ρίζες.

Τα μεσογειακά φυτά σε γλάστρες χρειάζονται πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα που προάγει την ταχεία ανάπτυξή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τους παρέχεται λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στην αρχή της περιόδου κηπουρικής, γύρω στα τέλη Μαΐου και στη συνέχεια με υγρό λίπασμα κάθε τρεις εβδομάδες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα λουλούδια της πικροδάφνης δημιουργούν μια μεσογειακή αίσθηση στο μπαλκόνι

4. Διαχειμώντας: Η πλειοψηφία των μεσογειακών φυτών σε γλάστρες δεν είναι ανθεκτικά στο χειμώνα και ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκονται σε αυτά ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου Χειμερινά τρίμηνα χορηγούνται. Ένας μη θερμαινόμενος χειμερινός κήπος ή ένα θερμοκήπιο στη βεράντα ή το μπαλκόνι είναι ιδανικά. Τους χειμερινούς μήνες, ο κηπουρός χόμπι πρέπει να ελέγχει τα φυτά για παράσιτα κάθε δύο εβδομάδες. Στην κρύα εποχή είναι ευαίσθητα σε ακάρεα αράχνης και αφίδες.