Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Φύτευση ιαπωνικού χόρτου αίματος στον κήπο – μια φλογερή κόκκινη προφορά

ιαπωνικό bloodgrass στον κήπο κρεβάτι-πράσινο-φυτό-πέτρες-διακόσμηση-όμορφο

Η λέξη “αίμα” δεν προκαλεί τις καλύτερες ιδέες. Ωστόσο, σήμερα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό φυτό με το οποίο θα συνδέετε από τώρα τη λέξη με κάτι πιο ευχάριστο. Είναι το εντυπωσιακό ιαπωνικό χόρτο αίματος (ΕΓΩ.mperata cylindrica). Areάχνετε ακόμα για τύπους διακοσμητικών χόρτων με τους οποίους θα θέλατε να σχεδιάσετε τον μοντέρνο κήπο σας ή να αναδείξετε ένα παρτέρι, τότε τώρα βρήκατε την τέλεια παραλλαγή. Φυτό Ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο, για να δημιουργήσετε ένα πραγματικό highlight.

Ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο – εμφάνιση

ιαπωνικό χόρτο στον κήπο λιμνούλα-σχέδιο-πεζογέφυρα-ξύλο-διακοσμητικό γρασίδι

Το ιαπωνικό χόρτο αίματος χαρακτηρίζεται από όρθιο σχήμα με ελαστικά φύλλα που ταλαντεύονται απαλά στον άνεμο και παρέχουν μια ενδιαφέρουσα υφή στον κήπο. Στη συνέχεια, υπάρχει το κόκκινο χρώμα. που κάνει το ιαπωνικό χόρτο αίματος ιδιαίτερα αισθητό στον κήπο. Εάν οι συνθήκες είναι τέλειες, το φυτό θα πολλαπλασιαστεί και θα εξαπλωθεί από μόνο του.

Ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο – ο αποχρωματισμός

ιαπωνικό χορτάρι στον κήπο ροκ-φυτό-χαλίκι-χαλίκι-διακοσμητική χλόη

Το ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο αρχίζει να αναπτύσσεται την άνοιξη. Στην αρχή τα φύλλα είναι ακόμα πράσινα, αλλά εξίσου ελκυστικά. Με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα αρχίζει στις άκρες των φύλλων και εξαπλώνεται πιο κάτω. Το όλο θέμα κρατάει μέχρι το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι, όμως, μπορείς ήδη να απολαύσεις μισόχρωμα χόρτα, ενώ το φθινόπωρο, ανάλογα με το χρώμα της εποχής, θα είναι φλογερό κόκκινο.

Η άρδευση

ιαπωνικό-bloodgrass-κήπος-λόφος-ιδέα-διακοσμητικό γρασίδι-συνδυασμός-άνθος-παστέλ-μπλε

Στην αρχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ποτίζεται τακτικά το γρασίδι έτσι ώστε να μπορεί να σχηματιστεί μια υγιής και σταθερή μπάλα ρίζας. Αλλά το χόρτο αίματος είναι επίσης κατά τα άλλα ένα φυτό που αγαπά το νερό. Το χώμα για ένα ιαπωνικό χόρτο στον κήπο πρέπει πάντα να είναι αρκετά υγρό, αλλά όχι πολύ υγρό.

Το πάτωμα

Japanese-bloodgrass-garden-color-accent-garden-design-natural-optics

Για να το πετύχει αυτό, ένα ιαπωνικό χορτάρι χρειάζεται ένα καλά στραγγισμένο χώμα στον κήπο, στο οποίο δεν χάνεται νερό. Ένα αργιλώδες έδαφος, για παράδειγμα, είναι πολύ αποθηκευτικό στο νερό και δυσκολεύει πολύ την ανάπτυξη του γρασιδιού. Μπορεί ακόμη και να σαπίσουν οι ρίζες και να πεθάνει το φυτό.

Η ιστοσελίδα

ιαπωνικό-bloodgrass-κήπος-φθινόπωρο-χρώματα-φύλλωμα-κίτρινο-κόκκινο-διακοσμητικό-γρασίδι-πάρκο-σχέδιο

Μπορείτε να αποφύγετε την ταχεία ξήρανση του εδάφους και επομένως και των φυτών, επιλέγοντας μια θέση σε μερική σκιά. Ένα μέρος κάτω από δέντρα ή στα ανατολικά ή νοτιοανατολικά είναι κατάλληλο για αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, εγγυάστε ότι ένα ιαπωνικό χόρτο θα έχει ιδανικές συνθήκες στον κήπο και ότι θα το απολαύσετε ως πολυετές φυτό για πολύ καιρό ακόμα.

Συνδυάστε το χόρτο αίματος με άλλα φυτά

ιαπωνική-bloodgrass-κήπος-κρεβάτι-περίγραμμα-διακοσμητικός-θάμνος-χαλίκι-διακόσμηση

Το ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο φαίνεται πολύ καλό σε συνδυασμό με όλα τα χρώματα των φυτών και των λουλουδιών. Είτε στη μέση των πράσινων φυτών είτε ως προσθήκη χρώματος στα πολύχρωμα ανθισμένα λουλούδια, το γρασίδι θα φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Διακοσμήστε παρτέρια

ιαπωνικό-bloodgrass-garden-border-creeper-ground cover

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ιαπωνική χλόη αίματος στον κήπο για φαλακρά σημεία. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα μικρό κρεβάτι με αναρριχώμενα φυτά, μπορείτε να καλύψετε τις ελεύθερες περιοχές μπροστά από τα φυτά με γρασίδι. Ακόμα και ψηλότεροι θάμνοι ή ακόμη και δέντρα μπορούν να πλαισιωθούν με αυτό το όμορφο φυτό. Με αυτόν τον τρόπο κρύβετε τους γυμνούς κορμούς και έχετε ένα πιο πλούσιο κρεβάτι.

Μεγάλα κρεβάτια με ιαπωνικό χόρτο αίματος

ιαπωνική-bloodgrass-κήπος-ομάδα-φυτά-σπίτι-πρόσοψη-κήπος-μονοπάτι-πλακόστρωτο

Το ιαπωνικό χορτάρι φαίνεται επίσης πολύ καλό στον κήπο σε μεγαλύτερες ομάδες. Επειδή δεν αυξάνεται πολύ ψηλά, μπορείτε να φυτέψετε μεγάλες εκτάσεις χωρίς ο κήπος να φαίνεται ατημέλητος. Ένα πλεονέκτημα που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με αυτήν την παραλλαγή είναι ότι η συντήρηση είναι πολύ χαμηλή.

Σύνορο

ιαπωνικό-bloodgrass-κήπος-κήπος-κρεβάτι-ιδέα-έδαφος-κάλυμμα-φυτό

Το ιαπωνικό χόρτο αίματος στον κήπο αυξάνεται σε περίπου 45 εκατοστά ύψος. Αυτό το καθιστά ιδανικό για κρεβατάκια και επίσης το κάνει να φαίνεται πιο φυσικό. Επειδή το σχήμα και το μέγεθος δεν αλλάζουν, μια τακτική κοπή δεν είναι απαραίτητη. Κατ ‘αρχήν, μπορείτε να πείτε ότι φυτεύετε το γρασίδι και στη συνέχεια σχεδόν το αφήνετε στον εαυτό σας.

Διακοσμήστε τη λίμνη του κήπου

ιαπωνική-αίμα-γρασίδι-στον-κήπο-κήπο-λίμνη-φύτευση-ιδέα-φτέρες

Η λίμνη κήπου προσφέρει τις τέλειες συνθήκες διαβίωσης για πολλά διαφορετικά φυτά. Παρά τις πολλές παραλλαγές, μπορεί να γίνει βαρετό να παρατηρείς μόνο το πράσινο χρώμα στην περιοχή της λίμνης. Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η λίμνη στον κήπο είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για ιαπωνικά χόρτα αίματος στον κήπο. Παίρνετε μια όμορφη έμφαση χρώματος σε έντονο κόκκινο χρώμα. Αυτό αντανακλάται επίσης στο νερό.

Δημιουργήστε μοτίβα

ιαπωνικό-bloodgrass-garden-idea-greening-group-pond-τοπίο

Μέσα σε άλλα πράσινα χόρτα, το ιαπωνικό χόρτο αίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέροχα στον κήπο για να δημιουργήσει σχέδια και σχήματα. Δημιουργήστε, για παράδειγμα, έναν κύκλο ή οποιοδήποτε άλλο μοτίβο και παρακολουθήστε πώς έρχεται σε αντίθεση όλο και περισσότερο με το πράσινο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του έτους καθώς αλλάζει το χρώμα.

Χόρτο αίματος στο δοχείο

Japanese-bloodgrass-garden-flower-pot-single-plant-terrace-μπαλκόνι-σχέδιο

Βρίσκετε το ιαπωνικό χόρτο πολύ όμορφο στον κήπο, αλλά δεν έχετε κήπο; Στη συνέχεια, απλά διακοσμήστε το μπαλκόνι σας με το όμορφο φυτό. Επιλέξτε ένα χρώμα για τη γλάστρα που αναδεικνύει πραγματικά τα κόκκινα φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τον κήπο ή τη βεράντα επιπλέον.

Χειμερινή φροντίδα

japanese-bloodgrass-garden-imperata-cylindrica-silver-grey-plant-mix

Όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσετε το πότισμα. Μόλις μεγαλώσει το φυτό, δεν απαιτεί ιδιαίτερη και περίπλοκη φροντίδα. Τον πρώτο χειμώνα, ωστόσο, το ιαπωνικό χόρτο αίματος χρειάζεται προστασία στον κήπο για να είναι στην ασφαλή πλευρά. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα. Καλύψτε το φυτό με ένα παχύ στρώμα φυλλώματος. Εναλλακτικά, είναι κατάλληλα και κλαδιά έλατου.

κόβοντας γρασίδι

ιαπωνική-bloodgrass-κήπος-χρώμα-φύλλα-κόκκινο-υφή

Η κοπή γίνεται μόνο την άνοιξη. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε τα φύλλα πίσω στο έδαφος. Στη συνέχεια, μπορείτε να απλώσετε λίγο λίπασμα ή λίπασμα πάνω του. Κόψτε το ιαπωνικό χορτάρι στον κήπο, αλλά ποτέ το φθινόπωρο.

Τέλεια σχεδίαση κήπου

ιαπωνικό bloodgrass κήπο φλογερό κόκκινο φυτό φθινόπωρο θάμνοι θάμνοι

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξυράφι αίματος. Ανεξάρτητα από το αν το αναδείξετε ως ένα μόνο φυτό ή το συνδυάσετε με διαφορετικά φυτά στη μέση ενός άλλου κρεβατιού, σίγουρα θα βρείτε γρήγορα το ιδανικό μέρος για ένα μοναδικό ιαπωνικό χόρτο στον κήπο.