Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Φτιάξτε τα σύνορα κρεβατιού μόνοι σας – δημιουργικές ιδέες για περιγράμματα κήπου από ανακυκλώσιμα υλικά

Το περίγραμμα δίνει μια εξωτερική εμφάνιση στην εξωτερική περιοχή και αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα περίγραμμα κρεβατιού, υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες. Τα φυτά, όπως και το γκαζόν, πρέπει να έχουν το δικό τους χώρο. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα για να διαιρέσετε οπτικά αυτούς τους χώρους κήπου. Έτσι, αν θέλετε να προσπαθήσετε να κρατήσετε την ερημιά στον κήπο μακριά, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Φτιάξτε μόνοι σας πρακτικά και φθηνά σύνορα κρεβατιού

μπορντούρες φυτών τεύτλων τσιμεντένιες μπορντούρες φτιάξτε ιδέες φροντίδας κήπου μόνοι σας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβό είναι να διατηρούμε έναν κήπο, οπότε οι φθηνές ιδέες για τον κήπο είναι απολύτως απαραίτητες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο έργο DIY ένα Σαββατοκύριακο και να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον εξωραϊσμό σας. Έτσι, εάν θέλετε να έχετε έναν τέλεια περιποιημένο, επιθυμητό κήπο, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Ένα από τα πιο σημαντικά και συχνά αγνοημένα μικροπράγματα σε έναν περιποιημένο κήπο είναι μια καλά καθορισμένη άκρη. Πάρτε το λοιπόν από τους επαγγελματίες και ανακαλύψτε μερικές ιδέες αν θέλετε να σχεδιάσετε μόνοι σας την άκρη του κήπου σας.

Το Gabion κατασκευασμένο από παλιά τούβλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπιφτέκι παρτέρι

Το μπορντούρα στον κήπο είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα και κομψότητα στον εξωτερικό σας χώρο. Αλλά πώς ξέρετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς; Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα αργότερα, μπορεί να αποδειχθεί μια αρκετά δύσκολη επιλογή ακόμη και για τον πιο έμπειρο κηπουρό. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο. Όταν επιλέγετε το περίγραμμα του κρεβατιού σας, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για εσάς και τον κήπο σας.

Κάντε μια καλή εκτίμηση του χώρου

παλιές γλάστρες τοποθετημένες η μία μέσα στην άλλη ως περίγραμμα στον κήπο

Το μέγεθος του χώρου που διαθέτετε και η ατμόσφαιρα που δημιουργείτε θα κάνουν τη διαφορά όταν κάνετε μόνοι σας το τέλειο περίγραμμα. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν μικρό κήπο, δεν είναι σκόπιμο να επιλέξετε μεγάλους ογκόλιθους ως άκρη. Μπορεί να μην έχει μείνει καθόλου ή καθόλου χώρος στον χώρο του κήπου σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα πλαστικό ή μεταλλικό φύλλο, ή ίσως ακόμη και μια μικρή άκρη από τούβλα, μπορεί να είναι πιο κατάλληλο. Μπορείτε πάντα να σχεδιάσετε ένα μικρό σχέδιο για τον κήπο ή να κάνετε ένα περίγραμμα του εξωτερικού σας χώρου για καλύτερη οπτική κατανόηση.

τα παλιά hubcaps ως περίγραμμα κήπου δημιουργούν δημιουργικές ιδέες για σύνορα στον κήπο

Οι κήποι είναι κάτι παραπάνω από όμορφοι. Μιλούν για την προσωπικότητα, το γούστο και το στυλ του ιδιοκτήτη. Σκεφτείτε τα πράγματα που σας αρέσουν και πώς μπορείτε δυνητικά να τα εντάξετε στην περίμετρο του κήπου σας. Για παράδειγμα, εάν είστε μηχανικός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά κάλυμμα για τις άκρες σας. Αυτό όχι μόνο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε προϋπολογισμό, αλλά δείχνει και περισσότερο τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας. Μην αποθαρρύνεστε λοιπόν. Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε ωραία πράγματα, αλλά ο προϋπολογισμός σας δεν το επιτρέπει, μπορείτε πάντα να εργαστείτε σε ενότητες.

Φτιάξτε μόνοι σας το σωστό περίγραμμα κρεβατιού

corten ατσάλι θολωτό ως πλαίσιο κρεβατιού κάντε το μόνοι σας περιτριγυρισμένο από χαλίκι

Έχετε αποφασίσει ποια επιλογή θα επιλέξετε. Το πώς αυτό ταιριάζει στην προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας εξαρτάται από τον προϋπολογισμό και το όραμά σας. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την απόφασή σας, είναι καιρός να προχωρήσετε το έργο σας μπροστά. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας.

Φτιάξτε το δικό σας φωτιζόμενο περίγραμμα κρεβατιού με βότσαλα και πέτρινες πλάκες ως διάβαση πεζών και σύνορα με το γκαζόν

Οι δημιουργικές ιδέες για γκαζόν και μπορντούρα κήπου μπορούν να είναι ό, τι ονειρεύεστε, αρκεί να χωρίζουν τις δύο διαφορετικές περιοχές στον κήπο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα φυτικό κρεβάτι από τη μία πλευρά και κάποιο χαλίκι από την άλλη. Παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι μπορντούρας κήπου.

Φτιάξτε μόνοι σας σιδερένιους σωλήνες ή κουφώματα από ξύλο

Φτιάξτε μόνοι σας ανακυκλωμένους σιδερένιους σωλήνες γεμάτους με χαλίκια και παχύφυτα

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν να έχουν ξύλο ή ατσάλι από κορτένα στον κήπο. Αυτό δίνει μια ρουστίκ εμφάνιση που σίγουρα κάτι και αποκτά μια μοναδική γοητεία. Ωστόσο, δεν αφορά μόνο την εμφάνιση, αλλά και το να γίνει αυτή μια μακροπρόθεσμη και προσιτή επιλογή. Σιδερένιοι σωλήνες ή κλαδιά και κούτσουρα μπορούν να κάνουν εξαιρετικά υλικά για το μπορντούρα του κήπου σας.

χρησιμοποιήστε κορμούς δέντρων ή κορμούς και φτιάξτε μόνοι σας ένα περίγραμμα κρεβατιού στον κήπο

Αυτά έχουν επίσης έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προσθέσουν γοητεία και δημιουργικότητα σε κάθε δωμάτιο, καθιστώντας τους τον τέλειο υποψήφιο για τον κήπο σας. Η χρήση υλικών που αντιστέκονται στη σήψη, όπως ο κέδρος, το κυπαρίσσι και το κοκκινόξυλο, για τη δημιουργία συνόρων κήπου είναι επίσης μια συνταγή επιτυχίας. Μπορείτε να τα κανονίσετε κάθετα ή οριζόντια για να δώσετε στην άκρη του κήπου σας μια φυσική και απλή εμφάνιση.

Φτιάξτε και πλέξτε τον δικό σας σωλήνα κήπου ως υλικό για κρεβάτια με μπορντούρα

Έτσι, το δημιουργικό περίγραμμα του κήπου είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε λίγη προσωπικότητα στον κήπο σας. Μπορείτε ακόμη να πλέξετε έναν παλιό σωλήνα κήπου που κόψατε σε διαφορετικά μεγέθη εκ των προτέρων. Αν σας αρέσει ένας πολύχρωμος κήπος, μπορείτε να βάψετε το περίγραμμα σε ένα ή περισσότερα χρώματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κάθετα ή οριζόντια για να πλαισιώσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι, για παράδειγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς λεκέδες ξύλου για να προσθέσετε χρώμα ή λευκότητα στην άκρη και να δημιουργήσετε έναν κήπο feng shui. Τα ξύλινα κρεβάτια μπορούν να κάνουν τα φυτά σας να φαίνονται υπέροχα. Αυτοί οι τύποι εγκαταστάσεων κήπου είναι επίσης εξαιρετικοί για την αποτροπή παρασίτων όπως κουνέλια και κρεατοελιές.

Περιθώριο κήπου από πλάκες

πράσινα σερβίτσια τοποθετημένα ως περίγραμμα κήπου στο μονοπάτι του κήπου μπροστά από φυτά

Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Αυτή είναι μια άλλη ωραία λύση που δίνει μεγάλη έμφαση στον δικό σας κήπο με δημιουργικό τρόπο. Εάν κάνετε μόνοι σας ένα τέτοιο περίγραμμα, φαίνεται μοναδικό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επιδείξετε μια παλιά συλλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Το θέαμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Φτιάξτε πολύχρωμα πιάτα στη μέση του εδάφους ως περίγραμμα για λουλούδια

Maybeσως έχετε παλιά πιάτα ή έχετε φέρει ένα πλήρες κινέζικο σετ από την υπαίθρια αγορά της γειτονιάς που δεν χρειάζεστε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό οδηγεί σε ένα καταπληκτικό περίγραμμα κρεβατιού DIY. Αυτός είναι λοιπόν ένας υπέροχος τρόπος ανακύκλωσης εκείνων των ραγισμένων διακοσμητικών πιάτων που είναι πολύ καλά για να πεταχτούν.

Επαναχρησιμοποιήστε παλιά μπουκάλια κρασιού

σχέδιο κήπου με άδεια μπουκάλια μεταξύ παρτέρι και γκαζόν

Θα μπορούσατε πιθανώς να βρείτε ένα εκατομμύριο διαφορετικές χρήσεις για ανακυκλωμένα μπουκάλια κρασιού, οπότε εδώ είναι μια άλλη. Αυτά μπορεί να είναι τέλεια ως περίγραμμα κήπου. Μπορεί επίσης να είναι μια δικαιολογία για να πιείτε κρασί. Μπορείτε εύκολα να τακτοποιήσετε τα παλιά μπουκάλια κρασιού σας για περιγράμματα κήπου σε σειρές. Αναποδογυρίστε τα ανάλογα και ευθυγραμμίστε τα όλα έτσι ώστε ο λαιμός του μπουκαλιού να κολλήσει στο έδαφος. Αυτός είναι ένας φθηνός και δημιουργικός τρόπος για το μπορντούρα του κήπου που μπορεί να παράγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Γι ‘αυτό κάντε το λίγο για το περιβάλλον επαναχρησιμοποιώντας τα άδεια μπουκάλια κρασιού στον κήπο. Τέτοια περιθώρια από μπουκάλια είναι ιδανικά για ανυψωμένα παρτέρια και δρόμους στον κήπο.

Επαναχρησιμοποιήστε μπλε μπουκάλια κρασιού και φτιάξτε μόνοι σας κουφώματα

Προσθέστε κάποια οπτική απήχηση συλλέγοντας μια ποικιλία χρωμάτων: τα μπουκάλια κρασιού είναι συνήθως κατασκευασμένα από διαφανές ή πράσινο γυαλί, αλλά υπάρχουν και εντυπωσιακά μπλε μπουκάλια. Για να φτιάξετε και να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα τέτοιο περίγραμμα, πρέπει να σκάψετε τρύπες στο έδαφος και να βάλετε τα μπουκάλια όσο βαθιά θέλετε. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζονται αιώνες για να αποσυντεθεί φυσικά το γυαλί.

Στρώστε το κρεβάτι του κήπου με μύδια ή θαλάσσια σαλιγκάρια

Τα κοχύλια από θαλάσσια σαλιγκάρια χρησιμεύουν ως σχεδιασμός περιγράμματος κήπου για κρεβάτια φυτών

Κήποι και θάλασσα δεν αναμειγνύονται απαραίτητα. Ωστόσο, αν είστε μαντζή της παραλίας, πιθανότατα έχετε επίσης πάρα πολλά κοχύλια για να τα αξιοποιήσετε σωστά. Ευθυγραμμίστε τα κοχύλια αχιβάδων για να δημιουργήσετε ένα ωραίο περίγραμμα για τον ανθισμένο κήπο σας. Τα μεγάλα μπολ μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική αντίθεση. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε τα κοχύλια αν θέλετε εφέ ροκ κήπου. Εάν ζείτε δίπλα στον ωκεανό και ένα από τα μεγαλύτερα πάθη σας είναι οι καταδύσεις, αυτό μπορεί να είναι η άκρη του κήπου για εσάς. Τα γιγαντιαία κοχύλια μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα περίγραμμα στον κήπο σας, το οποίο θα δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Κοχύλια ως διακόσμηση και υλικό για τον εξωραϊσμό σε ναυτικό στυλ

Φέρτε λοιπόν την παραλία στον κήπο σας με ένα περίγραμμα του δικού σας γούστου. Εάν φτιάξετε μόνοι σας αυτό το περίγραμμα κρεβατιού και το σχεδιάσετε κατά μήκος ενός πεζοδρομίου, θα μεταδώσετε μια φρέσκια ναυτική αίσθηση. Φυτέψτε μια ποικιλία βρωμιελάδων στις γλάστρες για πρόσθετη διακόσμηση. Αν προτιμάτε ένα πιο λεπτό αποτέλεσμα, η προαναφερθείσα σειρά από γιγαντιαία όστρακα είναι ιδανική για παρτέρια.