Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Ανοιξιάτικο κλάδεμα – κλάδεμα θάμνων, θάμνων και φρακτών την άνοιξη

Ορτανσίες φράκτες σε άνοιξη κομμένα λουλούδια πυξάρι θάμνος

Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται τακτικό κλάδεμα και συντήρηση. Το κόλπο είναι να ξέρεις τι να κόψεις και πότε. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιοι θάμνοι, θάμνοι και Φράκτες την άνοιξη πρέπει να κοπεί και μετά διαβάστε.

Κοπή φρακτών την άνοιξη – ποιες?

Κόψτε φράχτες σε ανοιξιάτικους κώνους κομμένους κώνους κομμένα δέντρα

Για μερικούς θάμνους, την άνοιξη αρκεί να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα κλαδιά. Το ανοιξιάτικο κλάδεμα, ειδικά σε αειθαλείς θάμνους, βοηθά τον θάμνο να σχηματίσει ένα όμορφο πράσινο στέμμα λόγω της αφαίρεσης των αδύναμων κλαδιών. Για τους ανθισμένους θάμνους, συνιστάται στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου να κόψετε τους παλιούς κορμούς περίπου 20-30 cm πάνω από το έδαφος. Αυτό διεγείρει την ανάπτυξη νέων στελεχών, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό μεγαλύτερων αριθμών και μεγαλύτερων ανθέων. Αυτοί οι θάμνοι είναι οι Πεταλούδες πασχαλιές, ορτανσίες και λιλά σπουργίτια. Με θάμνους όπως το λευκό σκύλο ή το Μπους περούκα Είναι επίσης σκόπιμο να κόψετε τα κλαδιά ριζικά έως 15-25 cm πάνω από το έδαφος. Η κοπή γίνεται με αιχμηρά κοπτικά. Για πιο χοντρά κλαδιά και κλαδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματα κουρέματα φράχτη ή πριόνι με λεπτά δόντια. Το κλάδεμα γίνεται πάντα υπό γωνία πάνω από το μπουμπούκι, συνήθως εξωτερικά ή όπου θέλετε να σχηματιστεί ένας νέος κλάδος.

Κόψτε τους φράκτες με κλέφτες την άνοιξη

Κόψτε φράχτες σε ανοιξιάτικη πέτρα τοίχου φράχτη φράκτη

Η καλύτερη στιγμή για πρώιμες ανθοφορίες όπως Λιλά, φορσυθία και ροδόδενδρο είναι αργά την άνοιξη – αμέσως μετά έχουν ξεθωριάσει. Αν τα κλαδέψετε αργότερα κατά την περίοδο της ανθοφορίας ή το χειμώνα, θα αφαιρέσετε μπουμπούκια και θα μειώσετε την ποσότητα της ανοιξιάτικης ανθοφορίας.

Τοπία από πυξάρι

Πλεκτόξυλο κοπής άνοιξη σχήματος κώνους

Οι φράκτες την άνοιξη μπορούν να διαμορφωθούν γεωμετρικά. Μπορούν να ορίσουν τα όρια της αυλής ή να παρέχουν μια καλή οθόνη απορρήτου. Οι ζωντανοί τοίχοι προσφέρουν σκιά, ηχομόνωση και είναι πολύ διακοσμητικοί. Εάν ο φράκτης κοπεί ως τραπεζοειδές ή σε στρογγυλεμένο σχήμα, είναι πιο ανθεκτικός στον άνεμο και το χιόνι. Είναι κατάλληλα για φράκτη Yew δέντρα, κυπαρίσσια, αγιόκλημα, ιερά βότανα. Μπορούν να περάσουν θεαματικοί φράκτες Cotoneaster, barberry, forsythia, τριαντάφυλλα θάμνων, firethorn, φουντουκιά. Το κλάδεμα είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού των θάμνων ως φράχτες. Για να σχηματίσει ένα πυκνό φράκτη, ο θάμνος πρέπει να έχει καλά αναπτυγμένα, χοντρά κλαδιά από τις ρίζες έως τις άκρες. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κλαδιά κατά μήκος του ύψους του θάμνου πρέπει να διεγερθούν με κλάδεμα. Τα φυτά φράχτη μπορούν επίσης να είναι σαν Σφαίρες, κύβοι, κώνοι, σπείρες ή σε πιο πολύπλοκα σχήματα σχέδιο. Τα φυτά που αναπτύσσονται ξανά γρήγορα μετά την κοπή είναι κατάλληλα για τοπία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα αειθαλή φυτά θάμνων με μικρά φύλλα – Ναι, πυξάρι, πουρνάρι, δάφνη, οβάλ φύλλο, κισσός. Τις περισσότερες φορές, τα πηχάκια ή τα μεταλλικά πλαίσια χρησιμοποιούνται για κοπή σχήματος. Το κλάδεμα γίνεται από την κορυφή του φυτού προς τα κάτω και από το κέντρο προς τα έξω.

Κόψτε ορτανσίες

φράκτες θάμνοι θάμνοι κόβουν λευκές ορτανσίες

Topiary στον κήπο

Φράχτες σε ανοιξιάτικη μπατονέτα μπακαλιάρου

Ασύρματα κουρέματα φράχτη  φράκτες ψαλίδι φράκτη μπαταρίας ελατηρίου κοπής

Σχηματίστε γεωμετρικά σχήματα

φράχτες θάμνοι θάμνοι κόβουν σχήματα

κόβεται με κοπτήρες

ανοιξιάτικο κλάδεμα ψαλίδι κήπου αειθαλή δέντρα

ροδοδάφνη

ροδοδεντρικοί ελατικοί θάμνοι κόβουν σχήματα

Θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη

Θάμνος Forsythia με κίτρινη άνοιξη

πασχαλιά  λιλά θάμνος άνοιξη κομμένο κήπο

Πασχαλιά σπαράκι

πτερύγιο θάμνο λευκό κομμένο ελατήριο

πυξάρι θάμνος κομμένα ελατήρια μπάλες πέτρες κήπο

Κιβώτιο φράχτες κομμένα μπάλες μπροστινή αυλή ελατήριο

Κουτί φράχτες σχήματα κομμένα μπάλες κήπου άνοιξη

Πυξάρι topiary σπειροειδείς μπάλες

Τα ασύρματα κοπτικά φράχτη κόβουν τους φράκτες σε σχήμα

Τοπική άνοιξη κηπουρικής πυξάρι