Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Λίστα για πορτοκαλί ανθισμένες πολυετείς με συμβουλές και πληροφορίες φροντίδας

Πορτοκαλιά ανθοφόρα πολυετή για σχεδιασμό κήπου σε ζεστά χρώματα

Τώρα είναι η ώρα να αναζητήσετε τα φυτά που λείπουν για το σχεδιασμό του κήπου. Αν θέλετε να ομορφύνετε τον κήπο σας με μερικά ακόμη πολυετή φυτά, μπορείτε να επιλέξετε ανθεκτικά πολυετή πορτοκαλί. Η συνήθως πολύ εύκολη φροντίδα για είδη φυτών είναι τέλεια για διαφορετικές περιοχές, ώστε να μπορείτε να διακοσμήσετε ένα σκιερό αλλά και ένα ηλιόλουστο μέρος μαζί τους. Perhapsσως έχετε ήδη κάποιους πολύ ανθισμένους θάμνους σε ροζ, μπλε, κίτρινο ή λευκό στον κήπο σας, αλλά θα θέλατε να προσθέσετε ένα χρώμα προφοράς σε αυτούς; Τότε τα πολυετή ανθοφόρα πορτοκαλί είναι το μόνο πράγμα! Ο κατάλογος των διαφόρων πολυετών σε πορτοκαλί θα κάνει την επιλογή σας πιο εύκολη, γιατί εκεί δεν θα μάθετε μόνο την ιδανική τοποθεσία και τις συνθήκες φροντίδας, αλλά και το μέγεθός τους.

Πολυετή πορτοκαλί ανθοφορία με τη ρίζα του γαρίφαλου (Geum)

Γαρύφαλλο ρίζα (Geum) χρωματίζει το κρεβάτι πορτοκαλί και μεγαλώνει χαμηλά

Οι αειθαλείς λεωφόροι είναι όμορφοι, το οποίο δεν ισχύει μόνο για τα λουλούδια, αλλά και για τα κοκκινωπά στελέχη που κοσμούν τον κήπο και το χειμώνα. Με τα 40 εκατοστά του, μπορεί να διακοσμήσει εύκολα τις μπροστινές περιοχές του κρεβατιού, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε μερική σκιά ή στον ήλιο. Το λουλούδι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στο έδαφος. Η ανθοφορία λαμβάνει χώρα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου και εντυπωσιάζει με ένα λεπτό χρώμα βερίκοκου. Εάν θέλετε, μπορείτε να φυτέψετε αυτά τα πολυετή πορτοκαλί ανθισμένα σε μια μπανιέρα και να διακοσμήσετε τη βεράντα με αυτά.

Βολβοειδής γαλακτομπούρα (Asclepias tuberosa ssp. Εσωτερικό)

Το όμορφο κονδυλώδες γαλακτοφόρο (Asclepias tuberosa ssp. Interior) αρέσει στον ήλιο και είναι δηλητηριώδες

Αυτό το ανθεκτικό πολυετές προτιμά ένα αμμώδες-αργιλώδες έδαφος που είναι πολύ διαπερατό και μάλλον ξηρό. Το έδαφος είναι υπέροχα στεγνό, ειδικά υπό πλήρη ηλιοφάνεια. Έτσι, εάν έχετε ελεύθερο χώρο εκεί, αυτό είναι τέλειο. Αυτά είναι μεσαίου ύψους πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή φυτά με ύψος περίπου 60 cm, αλλά αυτό μπορεί επίσης να ποικίλει. Τα ελκυστικά και φωτεινά πορτοκαλί λουλούδια εμφανίζονται μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Προειδοποίηση: δηλητηριώδες φυτό!

Νύφη κήπου ήλιου (helenium)

Νύφη κήπου ήλιου (Helenium) σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα για κρεβάτι που μοιάζει με λιβάδι

Παίρνετε πολυετή πορτοκαλί-κίτρινο με τη νύφη στον κήπο, επειδή αυτό το φυτό συνδυάζει και τα δύο χρώματα στην ανθοφορία του, η οποία εμφανίζεται μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να βρείτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για τον καλοκαιρινό θάμνο με κανονικές συνθήκες εδάφους και κανονικό πότισμα. Τα ηλιοφάνεια κήπου είναι πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή που έχουν ύψος 80 εκατοστά και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υπέροχα ως κομμένα λουλούδια.

Επιλέξτε γιγάντια montbretia (Crocosmia paniculata) για πολυετή πορτοκαλί ανθοφορία

Η γιγαντιαία montbretia (Crocosmia paniculata) έχει ενδιαφέροντα πορτοκαλί-κόκκινα λουλούδια

Τα πορτοκαλί-κόκκινα λουλούδια της γιγάντιας μοντμπρέτια είναι πραγματικά πολύ ασυνήθιστα και ελκυστικά και γρήγορα μετατρέπονται σε ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο. Η περίοδος ανθοφορίας είναι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Με τα στελέχη τους ύψους έως 150 εκατοστών, τα πολυετή πορτοκαλί ανθοφόρα, όπως αυτά, είναι κατάλληλα για τις πίσω περιοχές του κρεβατιού. Προετοιμάστε ένα αμμώδες-αργιλώδες και καλά στραγγισμένο χώμα που είναι στεγνό και όχι υγρό. Επίσης, δώστε στο φυτό επαρκή θρεπτικά συστατικά.

Hawkweed (Hieracium aurantiacum)

Το Hawkweed (Hieracium aurantiacum) ανθίζει το καλοκαίρι και είναι ένα όμορφο κάλυμμα εδάφους

Τα λουλούδια του γεράκι είναι επίσης πορτοκαλί-κόκκινα και χαρίζουν το μάτι μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Το πολυετές αγαπά μια ηλιόλουστη τοποθεσία και εκεί κάνει καλά σε ξηρό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Εκεί στη συνέχεια μαγικά προσελκύει έντομα. Σημειώστε ότι μόλις φυτευτεί, το γαύρο θα εξαπλωθεί γρήγορα και σε μεγάλο αριθμό. Με αυτόν τον τρόπο, το ύψος των 30 εκατοστών δημιουργεί γρήγορα ένα μεγάλο χαλί με λουλούδια.

Himalayan Spurge (Euphorbia griffithii)

Φυτέψτε πολυετή πορτοκαλί ανθοφορία με το Himalayan Spurge (Euphorbia griffithii) στον κήπο

Τα πολυετή που ανθίζουν πορτοκαλί είναι επίσης αυτά τα ελκυστικά δείγματα που φτάνουν σε ύψη μεταξύ 60 και 80 εκατοστών. Τα πορτοκαλί έως κοκκινωπά λουλούδια κοσμούν τον κήπο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, ενώ τα κόκκινα στελέχη και τα ενδιαφέροντα χρωματισμένα στελέχη φαίνονται επίσης καλά κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Ένα ελαφρώς υγρό, αλλά και καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος σε πλήρη ηλιοφάνεια ή τουλάχιστον μερική σκιά είναι ιδανικό για το φυτό. Είναι στην πραγματικότητα ανθεκτικά, πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή φυτά, αλλά η χειμερινή προστασία συνιστάται τον πρώτο χειμώνα για να είναι ασφαλής.

Προειδοποίηση: δηλητηριώδες φυτό!

Ανατολικός ελέφαντας (Inula orientalis)

Ο ανατολικός ελέφαντας (Inula orientalis) έρχεται σε κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα

Θα πρέπει επίσης να έχει ηλιοφάνεια για αυτό το δείγμα. Το φυτό που αγαπά την ξηρασία είναι κατά τα άλλα πολύ απαιτητικό και εύκολο στη φροντίδα. Αυτά είναι κίτρινα και πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή φυτά που ανθίζουν μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου και στη συνέχεια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κομμένα λουλούδια. Έχουν ύψος 80 εκατοστά και επομένως είναι κατάλληλα για τις μεσαίες περιοχές στο κρεβάτι, αλλά φυσικά μπορούν επίσης να διακοσμήσουν οποιαδήποτε άλλη περιοχή, αρκεί να εκπληρώσετε όλες τις επιθυμίες σας εκεί.

Cockade λουλούδι (Gaillardia x grandiflora)

Λουλούδι Cockade (Gaillardia x grandiflora) σε κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα που τραβά τα βλέμματα γύρω από το παρτέρι

Το λουλούδι cockade παρουσιάζει ένα μείγμα ζεστών χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, εμφανίζονται διαφορετικά μίγματα χρωμάτων ξανά και ξανά στο παρτέρι μέσω της ανεξάρτητης σποράς και πολλαπλασιασμού. Τα πολυετή φυτά ύψους 70 εκατοστών είναι ιδανικά για κομμένα λουλούδια και χρειάζονται πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διαπερατά εδάφη στον ήλιο που ποτίζονται τακτικά. Τα άνθη εμφανίζονται μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Φακοί κρίνος (Kniphofia uvaria)

Πορτοκαλιά ανθοφόρα πολυετή φυτά όπως το κρίνο δαυλής (Kniphofia uvaria) κάνουν τον κήπο καλοκαιρινό

Σε γενικές γραμμές, ο κρίνος λαμπτήρα αποτελείται από τουλάχιστον δύο χρώματα λουλουδιών που συγχωνεύονται ομοιόμορφα μεταξύ τους με ελκυστικό τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι από κόκκινο σε πορτοκαλί ή από πορτοκαλί σε κίτρινο. Μερικές φορές, όμως, και τα τρία χρώματα φαίνονται ταυτόχρονα. Αυτό το πολυετές χρωστά το όνομά του σε αυτό το παιχνίδι χρωμάτων και στο σχήμα των λουλουδιών. Οι μίσχοι και τα φύλλα θυμίζουν καλάμια. Ο κρίνος πυρσού είναι ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα, το οποίο προτιμά ανάλογα μια ηλιόλουστη τοποθεσία και ξηρό χώμα. Το χειμώνα χρειάζεται χειμερινή προστασία από ξύλο βούρτσας ή φύλλα, για παράδειγμα, για να επιβιώσει τις κρύες εβδομάδες. Ανθίζει σχετικά αργά μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, φτάνει σε ύψος τα 90 εκατοστά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κομμένο λουλούδι.

Sun rose ‘bronze carpet’ (Helianthemum) για πολυετή και πορτοκαλί λουλούδια

Sun rose 'bronze carpet' (Helianthemum) ως πορτοκαλί κάλυμμα εδάφους και για τον βραχόκηπο

Αυτό το ηλιοβασίλεμα είναι τέλειο ως κάλυμμα εδάφους επειδή έχει μόνο 30 εκατοστά ύψος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πολυετές στο βραχόκηπο ή στο κρεβάτι με χαλίκια, επειδή η ηλιόλουστη τοποθεσία είναι πολύ καλή για εσάς. Εκεί το έδαφος πρέπει να είναι διαπερατό και στεγνό στο φυσιολογικό, έτσι ώστε το φυτό να ευδοκιμεί και τα όμορφα άνθη του να αναπτύσσονται ελεύθερα. Η περίοδος ανθοφορίας είναι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Είναι λοιπόν μια καλοκαιρινή ανθοφορία. Είναι επίσης καλό να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για αειθαλή ποικιλία.

Goldηλό χρυσό φύλλο κήπου (Achillea x filipendulina)

Tηλό χρυσό φύλλο κήπου (Achillea x filipendulina) σε κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί

Αν και αυτά τα φυτά είναι πιο πιθανό να έρθουν σε κίτρινους ή κόκκινους τόνους, υπάρχουν επίσης ποικιλίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολυετή πορτοκαλί ανθοφορία. Και πάλι, είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο και προτιμά το ξηρό από το κανονικό χώμα. Τα πορτοκαλί-κόκκινα άνθη εμφανίζονται σε ύψος 60 εκατοστών μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Το πολυετές κατάλληλο ως κομμένο λουλούδι είναι επίσης βολικά ανθεκτικό στα σαλιγκάρια.

Allηλός χρυσός αρακάς (Lathyrus aureus) για πολυετή άνθη πορτοκαλιάς

Το ψηλό χρυσό μπιζέλι (Lathyrus aureus) είναι ανοιχτό πορτοκαλί και κίτρινο

Το ιδανικό χώμα για το επίπεδο μπιζέλι πρέπει να είναι ασβεστούχο, χούμο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καθώς και ξηρό έως ελαφρώς υγρό. Επίσης, επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι σε μερική σκιά ή, ακόμα καλύτερα, σε ήλιο. Αυτός ο τύπος επίπεδου μπιζελιού είναι ένας πορτοκαλί ανθισμένος θάμνος που μπορεί να αυξηθεί έως και 80 εκατοστά σε ύψος. Ανθίζει μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Προειδοποίηση – δηλητηριώδες φυτό!

Δασική παπαρούνα (Meconopsis cambrica)

Η δασική παπαρούνα (Meconopsis cambrica) θυμίζει κόκκινη παπαρούνα, αλλά είναι πορτοκαλί

Το χρώμα των λουλουδιών παπαρούνας είναι περισσότερο προς την πορτοκαλί-κίτρινη. Υπάρχουν όμως και πολύ κίτρινες ποικιλίες. Τα λουλούδια αναμένονται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και θυμίζουν έντονα την όμορφη, δυνατή κόκκινη παπαρούνα (εξ ου και το όνομα). Το έδαφος πρέπει να είναι φυσιολογικό έως χούμο-αργιλώδες και διαπερατό. Το penumbra είναι η καλύτερη τοποθεσία. Με ύψος 25 έως 40 εκατοστά, αυτά είναι πολύ χαμηλής ανάπτυξης, πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή φυτά που ενισχύουν κάθε κήπο και τον κάνουν πιο ελκυστικό.

Πορτοκαλί κιβωτό (potentilla)

Το πορτοκαλί cinquefoil (Potentilla) είναι χαμηλής ανάπτυξης και κατάλληλο ως κάλυμμα εδάφους

Το cinquefoil έρχεται σε πολλά χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί και του πορτοκαλί-κίτρινου. Αυτό σημαίνει ότι το σωστό δείγμα για τον κήπο μπορεί να βρεθεί γρήγορα. Η περίοδος ανθοφορίας είναι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Μια θέση στον ήλιο υποστηρίζει τη δημιουργία λουλουδιών και πρέπει να συνοδεύεται από φρέσκο ​​και καλά στραγγιζόμενο χώμα. Με ύψος μόλις 20 εκατοστά, το φυτό καλύπτει το έδαφος. Υπάρχουν όμως και ποικιλίες που μπορεί να έχουν ύψος έως 50 εκατοστά.

Κρίνος (λίλιουμ)

Το πορτοκαλί κρίνο (Lilium) έχει εντυπωσιακή άνθηση

Τα κρίνα είναι επίσης πολυετή που προσφέρουν πορτοκαλί λουλούδια. Αλλά αυτό είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές παραλλαγές χρώματος. Ανάλογα με την ποικιλία, η ανθοφορία πραγματοποιείται μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου και εντυπωσιάζει με τη μοναδική της ομορφιά. Μια ηλιόλουστη τοποθεσία με καλά στραγγισμένο χώμα είναι κατάλληλη για κρίνα. Χρειάζονται επίσης πολύ χούμο. Με ύψος έως 150 εκατοστά, αυτά είναι ψηλά, πορτοκαλί ανθισμένα πολυετή φυτά με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε το φόντο στο παρτέρι.

Ιταλικό arum (Arum italicum)

Ιταλικό arum (Arum italicum) με πρωτότυπο λουλούδι και όμορφα φύλλα

Το ιταλικό arum ονομάζεται επίσης arum με φλέβα. Εντυπωσιάζει όχι μόνο με ελκυστικά, δυνατά πορτοκαλί λουλούδια, αλλά και με όμορφα, μοτίβα φύλλα. Αν ψάχνετε για πολυετή πορτοκαλί ανθισμένα για σκιά, παίρνετε τη σωστή απόφαση με αυτό το δείγμα. Αλλά το αειθαλές φυτό αισθάνεται επίσης πολύ άνετα σε μερική σκιά. Μετά την ανθοφορία μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, σχηματίζονται κόκκινα μούρα, τα οποία είναι δηλητηριώδη! Αποθηκεύστε ένα πλούσιο σε χούμο, καλά στραγγισμένο και φρέσκο ​​χώμα για το φυτό και περιμένετε ύψος 30 έως 60 cm.

Χρυσάνθεμο (Χρυσάνθεμο)

Στο χρυσάνθεμο (Χρυσάνθεμο) αρέσει μια ηλιόλουστη τοποθεσία με επαρκή θρεπτικά συστατικά

Τα χρυσάνθεμα ως κλασικά στον κήπο δεν πρέπει φυσικά να λείπουν από τη λίστα μας. Τα φυτά με εύκολη φροντίδα διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα και με μεγάλη ποικιλία λουλουδιών. Το πορτοκαλί είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές. Αυτά τα αργά ανθίζουν αρχίζουν την περίοδο ανθοφορίας τους στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά συνήθως στα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια στολίζουν τον κήπο μέχρι τον πρώτο παγετό. Πρόκειται για πολυετή φυτά με πολύ εύκολη φροντίδα και πορτοκαλί που λατρεύουν την ηλιόλουστη τοποθεσία και το καλά στραγγισμένο χώμα. Λόγω της άφθονης ανθοφορίας, το φυτό χρειάζεται επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα πολυετή φυτά, κατάλληλα ως κομμένα λουλούδια, έχουν υπέροχη μυρωδιά, κάτι που τα κάνει ακόμα πιο δημοφιλή για το κρεβάτι. Φυτευμένο κοντά στη βεράντα, μπορείτε να απολαύσετε το άρωμα ιδιαίτερα καλά. Τα χρυσάνθεμα έχουν συνήθως ύψος 70 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την ποικιλία.

Πορτοκαλιά ανθισμένα πολυετή φυτά με την ίριδα (ίριδα)

Η ωχροπορτοκαλί ίριδα είναι ένα καλλιεργημένο φυτό που ανθίζει στα τέλη της άνοιξης

Η πορτοκαλί ίριδα έχει μια λεπτή και χλωμή απόχρωση του πορτοκαλιού. Υπάρχουν ποικιλίες που μυρίζουν ακόμη και με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο εντυπωσιάζουν με την όμορφη εμφάνιση του λουλουδιού. Η περίοδος ανθοφορίας είναι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Το φυτό χρειάζεται ένα ηλιόλουστο και ξηρό έως ελαφρώς υγρό χώμα. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι περίοδοι ξηρότητας. Οι ίριδες διατίθενται σε πολλά άλλα χρώματα, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυαστούν όμορφοι συνδυασμοί στον κήπο. Οι ίριδες ως πορτοκαλί ανθισμένες πολυετείς έχουν ύψος έως 80 εκατοστά.

Globe λουλούδι (Trollius chinensis)

Υπάρχουν δύο τύποι λουλουδιών σφαίρας (Trollius chinensis) με πορτοκαλί λουλούδια - Orange Globe και Golden Queen

Το λουλούδι σφαίρα είναι στην πραγματικότητα ένα κίτρινο λουλούδι. Με τις ποικιλίες «Golden Queen» και «Orange Globe», ωστόσο, αποκτάτε μια εντυπωσιακή απόχρωση πορτοκαλιού. Και οι δύο ποικιλίες αισθάνονται πολύ άνετα στον ήλιο καθώς και σε μερική σκιά και απαιτούν φρέσκο ​​έως υγρό χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αργιλώδη και χούμο. Τα σφαιρικά άνθη ανθίζουν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου και έχουν εξαιρετικά ευχάριστα και αρωματικά λουλούδια. Ενώ είναι εντελώς ανοιχτά με τη Χρυσή Βασίλισσα, με την Πορτοκαλί Σφαίρα θυμίζουν περισσότερο λουλούδια και είναι ελαφρώς κλειστά. Έτσι και τα δύο είναι πολυετή πορτοκαλί ανθισμένα που θα ερωτευτούν και θα εμπλουτίσουν υπέροχα τον κήπο σας.

Παιωνία (Παιονία)

Παιώνια (Παιονία) σε λεπτό βερίκοκο για το πορτοκαλί παρτέρι

Η όμορφη παιώνια είναι επίσης κλασική και μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε κήπο. Πιθανότατα ήδη γνωρίζετε ότι αυτό το όμορφο πολυετές έρχεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σε πολλά σχήματα λουλουδιών. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την ποικιλία σε λεπτό βερίκοκο, με την οποία μπορείτε να αποκτήσετε πολυετή πορτοκαλί ανθοφορία και να διακοσμήσετε τον κήπο σας σε αυτό το ζεστό χρώμα. Τα άνθη εμφανίζονται μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Δεν είναι χωρίς λόγο ότι το φυτό πήρε αυτό το όνομα. Προτιμά μια ηλιόλουστη τοποθεσία με φρέσκο ​​χώμα και χρειάζεται άφθονο χούμο και θρεπτικά συστατικά. Οι παιώνιες έχουν ύψος 70 έως 80 εκατοστά.