Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – προτάσεις και σύμβολα από την Άπω Ανατολή

Διακόσμηση ασιατικού κήπου κληματαριά-χαλάρωση-γωνία-πισίνα-φοίνικα-εξωτικά-φυτά

Οι ασιατικοί κήποι χαρακτηρίζονται από την αρμονική αλληλεπίδραση των διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων, όπως φυτά, πέτρες και εξωτικά αγάλματα. Ο σχεδιασμός του κήπου σε ασιατικό στιλ συνδέεται με την ιδέα της ισορροπίας μεταξύ των πέντε στοιχείων – νερό, φωτιά, γη, μέταλλο και ξύλο, η οποία προέρχεται από τη φιλοσοφία των λαών της Άπω Ανατολής. Τι είδους διακόσμηση ασιατικού κήπου Πρέπει να σχεδιάσετε έναν κήπο στο εξωτικό νοτιοανατολικό στυλ, θα μάθετε παρακάτω.

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – ιαπωνικά χαρακτηριστικά νερού στον κήπο

Διακόσμηση ασιατικού κήπου μπαμπού-σιντριβάνι-χαρακτηριστικά νερού-στρογγυλή πέτρα-φάρος-φτέρες

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να φέρνει μεγαλύτερη χαλάρωση των αισθήσεων από τον απαλό ήχο του νερού. Το συντριβάνι μπαμπού είναι ένα τυπικό στοιχείο στον ιαπωνικό κήπο. Μην κάνετε χωρίς το ευχάριστο χτύπημα του νερού και σκεφτείτε πού μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα χαρακτηριστικό νερού στον κήπο.

Τυπικές ασιατικές διακοσμήσεις κήπων – χαρακτηριστικά νερού

Διακόσμηση ασιατικού κήπου μπαμπού-σιντριβάνι-χαρακτηριστικό του νερού-μαύρο-μπολ-πέτρινος κήπος

Τα σιντριβάνια από μπαμπού δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και επομένως είναι επίσης κατάλληλα για μικρότερους κήπους. Εάν επιλέξετε σιντριβάνια από μπαμπού με κινούμενα μέρη, μπορείτε επίσης να απολαύσετε το διασκεδαστικό χτύπημα του μπαμπού.

Το χαρακτηριστικό του νερού από μπαμπού μπορεί να ολοκληρώσει τον ασιατικό χαρακτήρα του κήπου σας

Διακόσμηση ασιατικού κήπου μπαμπού-σιντριβάνι-νερό χαρακτηριστικό-rockery-boulder-bonsai-tree

Το νερό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό του ασιατικού κήπου. Τοποθετήστε ένα ή περισσότερα σιντριβάνια από μπαμπού στον ιαπωνικό κήπο. Εάν έχετε περισσότερο χώρο, η λίμνη είναι μια εναλλακτική λύση, την οποία μπορείτε να φυτέψετε με τριαντάφυλλα νερού.

Διακοσμήσεις ασιατικού κήπου – οι φάροι συμβολίζουν τη φωτιά

Διακόσμηση ασιατικού κήπου λίμνη-φάρος-μέταλλο-πράσινο-γρασίδι

Προσθέστε μια ακαταμάχητη ατμόσφαιρα με μερικούς φάρους στον ασιατικό κήπο. Το συνηθισμένο μέρος είναι κοντά στη λίμνη, έτσι ώστε το νερό να αντανακλά το απαλό φως.

Όμορφες ασιατικές διακοσμήσεις κήπων – φάροι από πέτρα και μέταλλο

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-λιμνούλα-πέτρα-φάρος-πουλί

Προσοχή με τους φάρους και άλλα διακοσμητικά στοιχεία – οι ασιατικοί κήποι χαρακτηρίζονται από καθαρό, απλό σχεδιασμό και φυσικά σχήματα. Οι πέτρινες φιγούρες δεν έχουν παρά να υπογραμμίσουν την ασιατική εμφάνιση και σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται υπερβολικές.

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – Η λατρεία του Βούδα στο σχεδιασμό του κήπου

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-Βούδας-άγαλμα-χρυσός-χρωματιστός φοίνικας-πλειάδα-μπαμπού

Ένα εξωτικό άγαλμα του Βούδα συμβολίζει την ηρεμία, τη σοφία, τη φώτιση και τη γαλήνη και έχει ένα υπέροχο χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε τα εκεί όπου μπορείτε πάντα να απολαύσετε το εξαιρετικό χάρισμα αυτού του αξεσουάρ κήπου.

Αγάλματα του Βούδα για περισσότερη αρμονία και εσωτερική ισορροπία

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-Βούδας-άγαλμα-μέταλλο-πάγκος-πέτρα-πράσινα-δέντρα-κήπος-ογκόλιθος

Στον ασιατικό κόσμο πρέπει να ακολουθήσετε ειδικούς κανόνες για να τοποθετήσετε σωστά ένα άγαλμα του Βούδα. Πάνω απ ‘όλα, στην Άπω Ανατολή, τα αγάλματα του Βούδα θεωρούνται ασέβεια. Εάν δεν είστε Βουδιστής και εξακολουθείτε να θέλετε να βρείτε ένα καλό μέρος για το άγαλμα του Βούδα, τότε μπορείτε να προσανατολιστείτε στα εσωτερικά σας συναισθήματα για το τι σημαίνει ο Βούδας για εσάς προσωπικά.

Προγραμματισμός ασιατικών διακοσμήσεων κήπου – Εύρεση θέσης για το άγαλμα του Βούδα σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-Βούδας-άγαλμα-γκρι-πέτρα-φοίνικα-μπανάνα-δέντρο

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο μέρος για τον Βούδα σας στον κήπο, σκεφτείτε σαν να πρόκειται για ένα ζωντανό άτομο. Τοποθετήστε το άγαλμα σε σκεπαστό μέρος όπου θα προστατεύεται από δυνατή βροχή, χιόνι και ήλιο.

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – δημιουργήστε τον δικό σας εξωτικό βωμό του Βούδα στον κήπο

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-λίμνη-νερό-τριαντάφυλλο-Βούδας-άγαλμα-πέτρες-φάρος

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν τοποθετείτε το άγαλμα του Βούδα είναι ότι θα ήταν καλύτερο αν το πίσω μέρος του αγάλματος προστατευόταν. Βάλτε λοιπόν τον Βούδα σας σε έναν τοίχο, δέντρο ή θάμνο.

Επίδραση του αγάλματος του Βούδα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-Βούδας-άγαλμα-τερακότα-βράχος-κήπος-ογκόλιθος

Λόγω της ισχυρής ενέργειας γιν, το άγαλμα του Βούδα μπορεί να φέρει πολλή ηρεμία σε προβληματικές περιοχές. Για να υποστηρίξετε αυτήν την ενέργεια, οργανώστε φρέσκα λουλούδια, κεριά ή φρούτα γύρω από τον Βούδα σας σε μια αισθητική σύνθεση.

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – πύλες στον κήπο που θυμίζουν τις νοτιοανατολικές χώρες

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-ιαπωνικός-torii-κόκκινος-πλέγμα-ξύλο-σφενδάμι-rockery

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ασιατικών διακοσμήσεων κήπου είναι η πύλη σε κινεζικό ή ιαπωνικό στιλ. Οι κινεζικές πύλες κήπου έχουν στρογγυλό σχήμα και τυπική διακόσμηση. Το στρογγυλό σχήμα δίνει αρμονία σύμφωνα με την κινεζική τέχνη του Φενγκ Σούι, σκοπός της οποίας είναι να αναγνωρίσουμε τους φυσικούς νόμους και να τους φέρουμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας.

Στρογγυλές κινεζικές πύλες για ισορροπία μεταξύ των ενεργειών ying και yang

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-ξύλινη-πύλη-κήπος-πέτρα-μονοπάτι

Αντίθετα, τα ορθογώνια σχήματα πιστεύεται ότι αποβάλλουν αρνητική ενέργεια. Συνεπώς, πρέπει να αποφεύγονται ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η κακή επίδραση μπορεί να αντισταθμιστεί με άλλα αρμονικά στοιχεία.

Ιαπωνικές πύλες (torii) ως ασιατική διακόσμηση κήπου που δείχνει το δρόμο προς τη φώτιση

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-τορί-κήπος-πέτρα-πάγκος

Τα torii είναι ένα τυπικό στοιχείο της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής που συχνά μπορεί να δει κανείς κοντά στην είσοδο των Βουδιστικών και Σιντοϊκών ιερών στην Ιαπωνία. Ο χαρακτήρας σημαίνει “κάθισμα πουλιών”, δεν είναι γνωστό από πού προέρχεται το όνομα. Οι ιαπωνικές πύλες είναι κυρίως κατασκευασμένες από ξύλο ή πέτρα και σηματοδοτούν τη σύνδεση μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού κόσμου.

Δημιουργήστε έναν κήπο zen rock για εσωτερική ισορροπία και περισσότερη γαλήνη

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-ζεν-πέτρα-κήπος-ογκόλιθος-πράσινο-βρύα

Το Ζεν είναι η τέχνη του να απολαμβάνεις απλά τη ζωή χωρίς εσωτερική προσπάθεια. Οι βραχόκηποι Zen, ή «Karesansui» στα Ιαπωνικά, είναι μια ειδική περίπτωση ιαπωνικών κήπων που αποτελούνται από άμμο, χαλίκι, πέτρες και ογκόλιθους. Σχεδόν κανένα άλλο φυτό εκτός από βρύα δεν χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του κήπου ζεν.

Αισθητική διακόσμηση ασιατικού κήπου – κήπος Zen

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-βράχος-κήπος-ζεν-ογκόλιθος-άμμος

Δεν υπάρχει επίσης νερό στον κήπο Zen και αντικαθίσταται από κυματοειδείς κατασκευές στο χαλίκι ή την άμμο. Η κατάκτηση και η σκέψη για τον κήπο Zen έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό και μια κατάσταση διαλογισμού επιτυγχάνεται εύκολα.

Δημιουργήστε έναν κήπο ζεν και κάντε τα μαθηματικά σωστά

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-βράχος-κήπος-ογκόλιθος-φάρος-πέτρες

Η δημιουργία ενός κήπου ζεν είναι εύκολη. Χρειάζεστε χαλίκι, άμμο, μερικές μεγαλύτερες πέτρες, βρύα και άλλα ασιατικά διακοσμητικά και φυτά κήπου. Οι μεγάλοι ογκόλιθοι δεν χρειάζεται να σχηματίζουν κατάλληλα γεωμετρικά σχήματα. Τραβήξτε τις γραμμές έτσι ώστε να συγχωνευτούν. Έτσι, όπου είναι η αρχή και το τέλος, δεν χρειάζεται να σε προσέξουν.

Διακόσμηση ασιατικού κήπου – σχεδιάστε μια γέφυρα στο βραχόκηπο

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-ιαπωνικός-βράχος-κήπος-μπαμπού-ξύλο-γέφυρα-φάρος-πέτρα

Γέφυρες με αρμονικά σχήματα πάνω από τις μικρές λίμνες είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του ασιατικού κήπου. Όσον αφορά την κηπουρική βράχου, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μονοπάτι από ξύλο ή μπαμπού που λειτουργεί σαν γέφυρα.

Χαλαρωτική γωνιά στον κήπο για πραγματική χαλάρωση στον καθαρό αέρα

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-κρεμαστός-κρεβάτι-ριγέ-κόκκινος-λίμνη-νούφαρα

Για να απολαύσετε την ομορφιά του κήπου χρειάζεστε μια ζεστή, άνετη γωνιά. Σχεδιάστε το δικό σας καταφύγιο σε ασιατικό στιλ. Μπορείτε να επιτύχετε την εμφάνιση με ένα άνετο κρεμαστό κρεβάτι και ασιατικές διακοσμήσεις κήπου.

Διακοσμήσεις ασιατικού κήπου και κιόσκι

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-βράχος-κήπος-κόκκινο-κάθισμα-φανάρι-βεράντα-πράσινο-βάζο-τατάμι

Διακοσμήστε το κιόσκι με διακοσμήσεις ασιατικού στιλ. Δώστε την πλήρη εμφάνιση του ασιατικού σας κήπου με κόκκινα φανάρια, πορσελάνινα βάζα και χαλάκια τατάμι.

Διακοσμήσεις ασιατικού κήπου – τυπικά φυτά στον κήπο

ασιατική-τέχνη-διακόσμηση-μπονσάι-δέντρο-φάρος-τερακότα-γλάστρες-πέτρα

Ευτυχώς, πολλά φυτά που είναι χαρακτηριστικά των ασιατικών χωρών είναι επίσης προσαρμοσμένα στο ευρωπαϊκό κλίμα. Τα πιο διάσημα ασιατικά φυτά περιλαμβάνουν πεύκο, διακοσμητικά κεράσια, είδη ροδόδενδρων, μανόλια και μπαμπού. Τα διάσημα δέντρα μπονσάι λειτουργούν επίσης ως όμορφη προφορά και τυπική ασιατική διακόσμηση κήπου.

Διακοσμήσεις ασιατικού κήπου – συμπληρώστε τη συνολική εικόνα του κήπου σας με τα κατάλληλα φυτά

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-ιαπωνικός-σφενδάμνος-κόκκινος-κήπος-σχέδιο

Φροντίστε να επιλέξετε ιδιαίτερα ανθεκτικές ποικιλίες φυτών, καθώς θα πρέπει να επιβιώσουν στον κήπο σας όλο το χρόνο. Πρώτα εξετάστε την έννοια του κήπου σας και δημιουργήστε έναν αρμονικό συνδυασμό και σειρά των φυτών.

Το ιαπωνικό σφενδάμι είναι ένα δέντρο με το οποίο μπορείτε να δώσετε στον κήπο σας ασιατική εμφάνιση

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-πέτρα-φάρος-ιαπωνικός-σφενδάμι-κήπος σχεδιασμός

Σκεφτείτε την αισθητική και επίσης τη θέση των άλλων στοιχείων στον χώρο του κήπου. Επιλέξτε το καλύτερο σημείο για κάθε φυτό έτσι ώστε να έχετε μια παραμυθένια θέα στον κήπο όλο το χρόνο.

Διακοσμήσεις ασιατικού κήπου – δημιουργήστε μια όαση χαλάρωσης

ασιατικός-κήπος-διακόσμηση-Βούδας-άγαλμα-κήπος-ιαπωνικός-σφενδάμι-γρασίδι