Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Προγραμματισμός κήπου – τι πρέπει να λάβετε υπόψη για το τέλειο σχέδιο;

σχεδιασμός τριαντάφυλλα κήπου ροζ διακόσμηση θάμνων φράκτη

Πρώτα απ ‘όλα, επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν έχω κήπο. Ζω σε μια μεγάλη πολυκατοικία στα προάστια. Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να ονειρεύομαι ένα ζεστό εξοχικό με έναν όμορφο κήπο, ίσως με δύο φλαμουριές μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα, θα αφήσω εδώ αυτό το μεγάλο τσιμεντένιο κάστρο και θα μετακομίσω, πίσω στη φύση! Or τουλάχιστον θέλω να ζήσω πιο κοντά στην καταπράσινη φύση! Τώρα ζηλεύω λίγο τους ανθρώπους που έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο και έχουν ένα σπίτι με κήπο. Έχω διαβάσει πολλά για το πώς έστρωσαν τους κήπους τους. Στους ανθρώπους αρέσει να γράφουν για αυτό στο φόρουμ. Γι ‘αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω με το θέμα σήμερα Προγραμματίστε τον κήπο σας να ξεκινήσω. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με αυτό. Συνεχίστε, θα έχει ενδιαφέρον!

Σχεδιασμός κήπου – ρομαντικός σχεδιασμός με λαβούνα

σχέδιο κήπου μακριά laburnum ροζ λουλούδια ρομαντικά

Όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό του κήπου, τίθεται το ερώτημα όλων των ερωτήσεων! Είναι απολύτως σημαντικό και πρέπει πρώτα να απαντήσουμε. Διαβάζει: Γιατί να δημιουργηθεί αυτός ο κήπος; Αν θέλετε ο κήπος σας να είναι διακοσμητικός, τότε θα πρέπει να φυτέψετε λουλούδια, διακοσμητικούς θάμνους και χόρτα, αλλά όχι λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα! Μόνο αφού απαντήσετε στην πρώτη ερώτηση, προχωρήστε στην επόμενη. Μπορεί να διατυπωθεί ως εξής: Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο κήπος σας; Θέλετε να σχεδιάσετε έναν μικρό, μεσαίο ή πραγματικά μεγάλο κήπο; Σε τι θα το χρησιμοποιήσετε: για ψυχαγωγία, χαλάρωση ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε τους γείτονες και τους περαστικούς με αυτό?

Σχεδιασμός κήπου – δημιουργία λαχανόκηπου

σχεδιάστε έναν κήπο δημιουργήστε συμβουλές φροντίδας κρεβατιού λαχανικών

Και υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας. Σε ποια εποχή χρησιμοποιείται περισσότερο ο κήπος; Την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή το χειμώνα; Θα παίξουν μαζί παιδιά εκεί ή μόνο οι ενήλικες θα μείνουν μόνοι; Θα έχετε συχνά επισκέπτες και θα γιορτάζετε με τους καλεσμένους σας στον κήπο; Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν μια σειρά από σημαντικές ερωτήσεις που είναι απαραίτητο να σκεφτείτε πριν σχεδιάσετε οποιονδήποτε κήπο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφασίσετε αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν καλλωπιστικό κήπο με πολλά λουλούδια και άλλα διακοσμητικά φυτά ή αν προτιμάτε να καλλιεργείτε μόνοι σας διαφορετικά είδη λαχανικών. Και αν καλλιεργείτε λαχανικά, τι συμβαίνει με τα οπωροφόρα δέντρα; Ο προγραμματισμός ενός κήπου φέρνει τόσες πολλές ερωτήσεις μαζί του! Τώρα θέλουμε να βρούμε μια απάντηση σε μερικά από αυτά!

Διακοσμήστε και φυτέψτε τη βεράντα στον κήπο

σχέδιο κήπου βεράντα σχέδιο αναρρίχηση φυτά έπιπλα κήπου λευκό

Εδώ προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: μπορείτε να σχεδιάσετε έναν όμορφο, ακόμη και μαγευτικό, και ταυτόχρονα πρακτικό και χρήσιμο κήπο. Ναι, αυτό θα ήταν δυνατό αν σχεδιάζατε έναν διακοσμητικό κήπο με πολλά κρεβάτια για λαχανικά και μερικά οπωροφόρα δέντρα. Ο κήπος χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε πάρτι στον κήπο σας και να καλέσετε φίλους εκεί. Οι γείτονές σας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστούν με τις ιδέες σας στον κήπο, αλλά σίγουρα πρέπει να προστατέψετε τον προσωπικό σας χώρο και την ιδιωτικότητα και να το λάβετε αυτό υπόψη κατά το σχεδιασμό του κήπου σας. Φαίνεται αδύνατο να επιτευχθούν όλα; Είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Σχεδιάστε το φράχτη του κήπου

σχέδιο φράχτη κήπου λευκά λεβάντα τριαντάφυλλα ροζ ντεκό

Όταν σχεδιάζετε και σχεδιάζετε τον κήπο σας, θα ζήσετε τη μεγαλύτερη χαρά και θα απολαύσετε τη διαδικασία όταν δημιουργείτε κάτι μόνοι σας. Ο κήπος σας σταδιακά θα πάρει μια συγκεκριμένη εμφάνιση κάτω από τα χέρια σας. Φυσικά, είναι απαραίτητο να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό κατά τη φάση του σχεδιασμού. Ρωτήστε για τις πιο μικρές λεπτομέρειες, σίγουρα θα αποδώσει αργότερα. Είναι πολύ καλύτερο να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές από νωρίς αντί να απογοητευτείτε πικρά αργότερα. Δίνουμε μόνο ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε άφθονα καλλωπιστικά φυτά στον κήπο σας και σκοπεύετε να τα φυτέψετε σε ένα μέρος όπου δεν μπορούν να αναπτυχθούν καλά. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας δείξει την ακριβή τοποθεσία για τα καλλωπιστικά φυτά ενώ σχεδιάζετε τον κήπο και έτσι θα σας εξοικονομήσει κάποια απογοήτευση. Χρειάζεται επίσης μεγάλη προσπάθεια και κηπουρική.

Σχεδιάστε μονοπάτια στον κήπο

σχέδιο κήπου βότσαλο μονοπάτι κήπου ρομαντικά λουλούδια πλαίσιο

Πολλές λεπτομέρειες πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό και το σχεδιασμό του κήπου. Ωστόσο, η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Επιπλέον, μπορείτε να σχεδιάσετε μια αναβαθμισμένη περιοχή λόγω των φυσικών πλαγιών εκεί ή απλώς για να επιτύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τι είδους φράχτες πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να οριοθετήσετε και να προστατέψετε την αυλή σας; Όταν σχεδιάζετε τον κήπο, σκεφτείτε πώς θα διαμορφωθούν τα μονοπάτια, τα κράσπεδα και τα όρια ανάμεσα σε μονοπάτια και κρεβάτια ή τι ρόλο θα παίξει το νερό στον κήπο?

Σχεδιάστε τα χαρακτηριστικά του νερού στον κήπο

σχέδιο κήπο καθιστικό λίμνη ιδέα graeser stuehle λιθόστρωτο

Αυτές περιλαμβάνουν την πισίνα, την πρόσφατα δημοφιλή στάθμη του νερού, καταρράκτες, λίμνες, σιντριβάνια, ρυάκια και σιντριβάνια. Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι απαραίτητα και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό του κήπου σας. Έχουν όχι μόνο αισθητικές, αλλά και πρακτικές λειτουργίες για τη χαλάρωσή μας στον κήπο. Σκεφτείτε λοιπόν πάγκους, περίπτερα, πέργκολες ή διακοσμητικές γρίλιες. Και τέλος έρχεται το πιο σημαντικό μέρος του μελλοντικού μας κήπου: λουλούδια, διακοσμητικά χόρτα, θάμνοι και δέντρα, ο πράσινος χλοοτάπητας, μπαχαρικά και βότανα κ.λπ..

Βεράντα κήπου με υψηλή προστασία της ιδιωτικής ζωής

σχέδιο κήπο λουλούδι κουτί ξύλινη βεράντα διακοσμούν ομπρέλα

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε ολοκληρωμένοι επειδή υπάρχουν αρχιτέκτονες τοπίου και σχεδιαστές κήπων που μπορούμε πάντα να ζητήσουμε συμβουλές και βοήθεια. Ωστόσο, προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα πιο σημαντικά πράγματα στον σχεδιασμό του κήπου, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας έναν όμορφο και αρμονικό κήπο! Ελπίζουμε να σας αρέσει να σχεδιάζετε τον κήπο σας και ευχάριστες ώρες σε εξωτερικούς χώρους!

Φυτέψτε έναν διακοσμητικό κήπο με πολύχρωμα λουλούδια

σχεδιασμός κήπου τουλίπες λουλούδι κήπο ιδέα σχεδιασμού

Δημιουργήστε έναν χώρο χαλάρωσης στον κήπο

σχέδιο κήπου αιώρα μαξιλάρι ρομαντική τραπεζαρία λεμονάδα

σχεδιασμός βεράντα κήπου μεσογειακή βρύση γλάστρες μεταλλικά έπιπλα

σχέδιο κήπο σιντριβάνι ιδέα νερό χαρακτηριστικό φράκτη σπίτι

σχέδιο κήπο κρήνη δέντρο εσωτερική αυλή φοίνικες

προγραμματισμός λαχανικών κήπου σκιάχτρο φροντίδα ξύλου φράχτη

σχέδιο κήπο μισό ξύλο σπίτι πυξάρι λουλούδια μοβ