Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου με γεωμετρικά σχήματα και φυτά με εύκολη φροντίδα

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου διαδρομή γεωμετρικών σχημάτων

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου όλων των ειδών μπορεί να χρησιμοποιήσει φυτά σε γεωμετρικούς σχηματισμούς όπως σφαίρες, πυραμίδες, τετράγωνα, λωρίδες και φράκτες για να δώσει στον εξωτερικό σας χώρο μια μοναδική ατμόσφαιρα. Μια σύγχρονη γεωμετρία και δομή του κήπου με τέτοια φύτευση μπορεί να ορίσει καλύτερα τα περιγράμματα, να δημιουργήσει το επιθυμητό οπτικό αποτέλεσμα και να τραβήξει τα βλέμματα όλο το χρόνο. Σε αυτόν τον οδηγό έχουμε συλλέξει εικόνες και παραδείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής κήπου που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την επόμενη σχεδιαστική σας ιδέα.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου μινιμαλιστικός σχεδιασμός αυλή φύτευσης

Όταν μιλάμε για φυτά και γεωμετρία, τέλεια κομμένοι θάμνοι έρχονται πρώτα στο μυαλό. Δεν απαιτούν όμως όλα τα σχέδια αφιέρωση στην κοπή. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου χρησιμοποιεί φυτά που φροντίζονται εύκολα, όπως διακοσμητικά χόρτα, τα οποία αναπτύσσονται σε λωρίδες ή σε χαλαρά τετράγωνα για να αποκτήσουν μια γεωμετρική πινελιά.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα φύτευση σφαιρικής πισίνας δέντρων

Τα σφαιρικά σχήματα μπορούν να φέρουν τόσο μια ενδιαφέρουσα δομή όσο και μια δυναμική αίσθηση στο τοπίο. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ένας τέλεια σφαιρικός θάμνος μπορεί να κυλήσει στην αυλή. Εάν χρησιμοποιείτε στοιχεία σε σχήμα μπάλας ή κυκλικά σχήματα διαφορετικών μεγεθών για μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου, δημιουργείτε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στον εξωτερικό σας χώρο. Και οι δύο μορφές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν συμβολικά για να αναπαραστήσουν το σύνολο ή τα ουράνια σώματα όπως ο ήλιος ή η σελήνη.

σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρική σφαιρική φύτευση

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια έμφαση στη δομή του κήπου, μπορείτε να συνδυάσετε τον σφαιρικό θάμνο με χαλαρά φυτά όπως ερπυστικά αμπέλια και πολυετή φυτά. Τα στρογγυλά σχήματα χρησιμεύουν ως εστιακό σημείο και μπορούν να τοποθετηθούν σε γλάστρες και στις δύο πλευρές της εισόδου ή σε συνδυασμό με άλλα καλλωπιστικά φυτά σε κρεβάτια κήπου.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα λωρίδες φύτευσης

Οι φυτεύσεις που περιορίζονται σε μακριά και στενά κρεβάτια σχηματίζουν λωρίδες που θα ήταν κατάλληλοι σχηματισμοί για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του κήπου σας. Όπως και με την επιλογή κάθετων ή οριζόντιων λωρίδων για ένα πουλόβερ, οι πράσινες λωρίδες μπορούν να τεντώσουν οπτικά το τοπίο, κάνοντας τις στενές περιοχές να φαίνονται ευρύτερες καθώς διασχίζουν την αυλή. Όταν οι λωρίδες περνούν κατά μήκος ενός άξονα, τραβούν το βλέμμα στο τέλος του κήπου. Αυτά τα στοιχεία γεωμετρικού σχεδιασμού είναι επίσης χρήσιμα ως άκρα για μεγαλύτερα κρεβάτια φυτών.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα λωρίδες φύτευσης γκαζόν

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ριγέ φύτευση για μινιμαλιστική ή καθαρή μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να κάνετε την πράσινη περιοχή σας να φαίνεται ευρύτερη. Οι φυτεμένες λωρίδες δεν πρέπει απαραίτητα να αποτελούνται από προσεκτικά περιποιημένα αειθαλή. Σε αυτόν τον σύγχρονο κήπο στη Μασσαλία, οι αρχιτέκτονες τοπίου χρησιμοποίησαν διακοσμητικά χόρτα. Αυτά φυτεύτηκαν σε λωρίδες για να σκίσουν οπτικά το γκαζόν και να δημιουργήσουν μια παρενέργεια για το μονοπάτι που περνάει από το κέντρο του κήπου.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα φύτευση φράκτη σε σχήμα μπλοκ

Χρησιμοποιήστε φυτά κοπής μπλοκ για να προσθέσετε μια αίσθηση σταθερότητας και τάξης στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του κήπου σας. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως φυσικός τοίχος όταν φυτεύονται ως χοντροί φράκτες, κορυφογραμμές ή σίτες. Μπλοκ φυτεύσεις αειθαλών μπορεί να δημιουργήσει ένα φόντο όλο το χρόνο κρεβατιών και ανθισμένων πολυετών.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Για αυτή τη σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης, οι κηπουροί χρησιμοποίησαν φυτεύσεις σε σχήμα μπλοκ διακοσμητικών χόρτων για να επιτύχουν μια μοντέρνα εμφάνιση που συμπληρώνει τις μινιμαλιστικές γραμμές του σπιτιού. Σε αντίθεση με τους κουρεμένους θάμνους, τα διακοσμητικά χόρτα απαιτούν σχετικά λιγότερη φροντίδα – μόνο ένα ετήσιο κλάδεμα κάθε χειμώνα.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα σε σχήμα κουτιού φύτευσης

Τόσο το τετράγωνο όσο και το ορθογώνιο σχήμα κουτιού είναι δημοφιλείς παραλλαγές για την επίσημη μοντέρνα αρχιτεκτονική του κήπου. Αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία είναι πραγματικά εντυπωσιακά και τονίζουν τα γεωμετρικά σχήματα στον κήπο. Σε αυτό το παράδειγμα από μια αυλή του Λονδίνου, το πυξάρι έχει κοπεί σε χαμηλά ορθογώνια για να τονίσει το σχήμα των σκαλοπατιών. Μεγαλύτερα ορθογώνια κάθονται εκατέρωθεν του συντριβανιού. Οι τραγανές γωνίες και η ομοιόμορφη εμφάνιση απαιτούν κατάλληλη φροντίδα, αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σε σχήμα κουτιού για να οριοθετήσετε πλακόστρωτους χώρους ή σε ζαρντινιέρες.

σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα συνδυασμός σε σχήμα κουτιού

Τα χαμηλής ανάπτυξης φυτά, που περιορίζονται σε τετράγωνα και ορθογώνια κρεβάτια φύτευσης, λειτουργούν σαν στρώματα πατωμάτων ή σκαλοπατιών όταν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική κήπου. Η σχεδόν δισδιάστατη ποιότητα αυτής της φύτευσης χλοοτάπητα σε τραγανά ορθογώνια με μεταλλικές άκρες μετατρέπει ένα κυρίως βασικό στοιχείο κήπου σε ένα πραγματικό γεωμετρικό χαρακτηριστικό. Μπορεί να είναι λίγο ταλαιπωρημένο το κόψιμο και το κόψιμο, αλλά είναι καλά εφαρμοστέο στο τρέχον τοπίο.

Άλλοι τρόποι μίμησης αυτής της γεωμετρικής εμφάνισης χαλιού είναι σχεδόν χωρίς συντήρηση:

Φυτέψτε αργά αναπτυσσόμενη κάλυψη εδάφους όπως Sedum ή Silver Carpet (Dymondia margaretae) σε ορθογώνια σχήματα με καλά καθορισμένες άκρες. Επενδύστε σε γεωμετρικά σχέδια για τις πλακόστρωτες επιφάνειες για να δημιουργήσετε το σωστό δάπεδο. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια μετάβαση από την πράσινη περιοχή στο πεζοδρόμιο (σκληρό τοπίο).

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα φύτευση κωνικό

Σπάνια σχήματα όπως κώνοι ή πυραμίδες είναι μια πραγματική γιορτή για τα μάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αειθαλείς θάμνους για αυτό. Στο ακόλουθο παράδειγμα, ο σχεδιαστής κήπου χρησιμοποίησε δύο κωνικά δέντρα κουτιών ως αιχμάλωτα στο μονοπάτι πρόσβασης. Επισημαίνουν με σαφήνεια τον τόπο στον οποίο αφήνετε έναν κήπο και μπαίνετε σε έναν άλλο.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα φύτευση τραπέζι μπιστρό

Κάθετα στοιχεία για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του κήπου, όπως λεπτοί θάμνοι, μπαμπού, κάκτοι, δέντρα με ίσους κορμούς και άλλα γραμμικά φυτά, δίνουν στον εξωτερικό χώρο μια ξεχωριστή πινελιά με τα όρθια σχήματά τους. Φυτευμένα σε μια αυλή, μπορούν να οριοθετήσουν μια μικρή περιοχή και να τραβήξουν την προσοχή.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου μινιμαλιστικός σχεδιασμός κάθετων δέντρων

Χρησιμοποιήστε τα επαναλαμβανόμενα σχήματα όρθιων δέντρων, όπως κυπαρίσσια, για να πλαισιώσετε τα όρια εκατέρωθεν ενός πεζόδρομου, για παράδειγμα. Αυτά τα είδη δέντρων χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για την οριοθέτηση εξωτερικών χώρων.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου γεωμετρικά σχήματα φύτευση κυπαρισσιών

Τα φυτά δεν είναι το μόνο μέσο για τη δημιουργία γεωμετρικών μοτίβων για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του κήπου. Τα ενισχυμένα σχεδιαστικά στοιχεία όπως οι τοίχοι, οι φράχτες και οι διάδρομοι είναι συνήθως η δομή των οστών ενός κήπου. Αυτοί οι γεωμετρικοί σχηματισμοί δεν απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση κήπου όπως κοπή, διάτμηση ή αναφύτευση.

μοντέρνα αρχιτεκτονική κήπου σχεδιασμός κήπου μινιμαλιστικός σχεδιασμός δαπέδου hardscape