Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Κηπουρική και εξωραϊσμός – Ιδέες μοντέρνου & φυσικού σχεδιασμού

νικητές κηπουρικής και εξωραϊσμού-ιδέες-σχέδιο-μοντέρνα-πέργκολα

Ποιος μετά το τέλειο Κηπουρική και εξωραϊσμός αναζητώντας δοχείο με μια επίσκεψη στο Λουλούδι της Μελβούρνης & Garden Show μην κάνετε λάθος. Εκεί, οι σχεδιαστές κάνουν ό, τι μπορούν για να μπορέσουν να παρουσιάσουν κήπους με μοναδικό σχεδιασμό και σε διαφορετικά στυλ. Αλλά επειδή δεν μπορούν όλοι να ταξιδέψουν γρήγορα στην Αυστραλία για να δουν αυτόν τον διαγωνισμό, συγκεντρώσαμε μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα στο σημερινό άρθρο που προέρχονται από τους φετινούς νικητές.

Κηπουρική και εξωραϊσμός σε διαφορετικά στυλ

κήπος-εξωραϊσμός-τούβλα-υψωμένα κρεβάτια-δοκάρια-μαύρα

Υπάρχουν διάφορες ιδέες για κηπουρική και τοπίο σε μοντέρνο στιλ, καθώς και αυτές με άγριο, αγγλικό χαρακτήρα. Διακοσμητικά στοιχεία όπως γλυπτά από μέταλλο, λίμνες και πέργκολες είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που κάνει τους μεμονωμένους κήπους ένα πραγματικό βλέμμα. Πείστε τον εαυτό σας για τα ταλέντα των νικητών σχεδιαστών στην παρακάτω γκαλερί.

Κηπουρική και Εξωραϊσμός – Πράσινο με Vivid Design

κήπος και εξωραϊσμός τραπεζαρίας-τραπεζαρία-τραπέζι-ξύλο-πράσινο-φυτό-πέτρα

Ο σχεδιασμός του Vivid Design είναι ένας από αυτούς που του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο φέτος. Ο κήπος χαρακτηρίζεται από διάφορα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα μοντέρνο κήπο και το τοπίο συνολικά.

Σύγχρονη πέργκολα

Κήπος-εξωραϊσμός-δημιουργία-βυθισμένη-βεράντα-διακόσμηση-αρχιτεκτονική-στοιχεία

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν την ελκυστική πέργκολα, η οποία χρησιμεύει ως στέγη για την τραπεζαρία. Αποτελείται από μαύρες μπάρες και γκρι αντηλιακή προστασία και καλύπτει μέρος της βεράντας, η οποία με τη σειρά της είναι ελκυστικά ενσωματωμένη στο έδαφος.

Μαύρο θόλο και φυτό αναρρίχησης

κήπος-εξωραϊσμός-ζωντανός σχεδιασμός-βεράντα-σχέδιο-μαύρο-σύγχρονο

Η πέργκολα διατίθεται επίσης σε εντελώς μαύρη έκδοση. Τα διάτρητα πάνελ παρέχουν τη βέλτιστη προστασία από τον ήλιο και μετατρέπουν επίσης την οροφή σε ένα αποτελεσματικό στοιχείο για την κηπουρική και τον εξωραϊσμό. Παρά τον απλό σχεδιασμό, τα αναρριχώμενα φυτά μπορούν να στρίψουν γύρω από τον φορέα.

Μινιμαλιστικό με λουλούδια

κήπος-εξωραϊσμός-australia-design-lawn-maintenance-easy-flowerbed

Επίσης αξίζει να αναφερθεί η όμορφη φύτευση που ανταγωνίζεται το μινιμαλιστικό σχέδιο κήπου που αποτελεί επίσης μέρος αυτού του σχεδίου. Αυτό δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση μεταξύ απλής και πλούσιας φύτευσης. Το πολύχρωμο παρτέρι ως μέρος του κήπου και του τοπίου είναι ακριβώς δίπλα στο γκαζόν.

Τρώγοντας στη μέση της φύσης

κηπουρική και διαμόρφωση μοβ-λουλούδια-μοντέρνα-πέργκολα-ιδέα-μαύρο-άσπρο

Αυτή η πλούσια φύτευση βασικά πλαισιώνει ολόκληρη την τραπεζαρία. Η κηπουρική και ο εξωραϊσμός αποτελούνται από χόρτα όπως το yarrow, λουλούδια με μοβ άνθη και εδώ και εκεί πυξάρι σε σφαιρικό σχήμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι φυτά χωρίς λουλούδια που αποπνέουν τη γοητεία τους χάρη στα χρωματιστά φύλλα.

Χρωματιστά φύλλα

κηπουρική και διαμόρφωση φυτών-χρώματα-φύλλα-φράκτη-πράσινο

Αυτός ο τύπος πλαισίων φύτευσης, μεταξύ άλλων, η μικρή λίμνη με μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Τα ροδόδεντρα, καθώς και φυτά φράχτη και θάμνοι με λευκά λουλούδια, δίνουν στον κήπο και στον εξωραϊσμό τις τελευταίες πινελιές. Παίζεται επίσης με το ύψος των φυτών.

Μινιμαλιστική λίμνη

κήπος και εξωραϊσμός ντεκό-υπαίθριος-λιμνούλα-μινιμαλιστικός-πράσινος-πάγκος

Αυτό διατηρεί τα φυτά φράκτη γύρω από τη λίμνη στο ύψος της. Αυτό ισχύει και για τα επιλεγμένα φυτά. Εξωτερικά, τα φυτά γίνονται όλο και ψηλότερα και μετατρέπουν τη λίμνη στο κέντρο του σχεδιασμού σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό.

Φυσική πέτρα και πάγκος

κηπουρική και διαμόρφωση μονοπάτι κήπου-ιδέα-λουλούδια-πρασινάδα-πάγκος-μπετόν

Τα μονοπάτια του κήπου σχεδιάζονται σε αυτόν τον κήπο και διαμορφώνονται από επιμήκεις σκαλοπάτια, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του μινιμαλιστικού στυλ κήπου. Ένας γκρίζος πάγκος βρίσκεται στη μέση της πλούσιας βλάστησης και προσφέρει τέλεια θέα στη λίμνη.

Πράσινη οθόνη απορρήτου

κήπος-εξωραϊσμός-γαλλικά-στοιχεία-νερό-φράχτες-φυτά

Αυτό που είναι ιδιαίτερο για τη λίμνη σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό είναι, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν βυθίστηκε εντελώς στο έδαφος ως συνήθως. Αυτό του δίνει την εμφάνιση ενός σιντριβανιού. Η επίπεδη επιφάνεια του νερού χωρίς χαρακτηριστικά νερού θυμίζει τις σύγχρονες πισίνες υπερχείλισης που σας προσκαλούν να ονειρευτείτε.

Μοντέρνα και κλασικά στοιχεία

κήπος-εξωραϊσμός-πέργκολα-ηλιοπροστασία-ιδέα-υπαίθριο-σπίτι

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό ότι οι μοντέρνες μπλε επιφάνειες συνδυάζονται με κλασικό τούβλο. Δημιουργούνται πρωτότυπες υφές, οι οποίες μπορούν να βρεθούν τόσο στον τοίχο όσο και στον διακοσμητικό τοίχο της τραπεζαρίας. Το τελευταίο είναι επίσης διακοσμημένο με ελκυστική, κάθετη φύτευση.

Έπιπλα κήπου από ξύλο

κήπος-εξωραϊσμός-γκαζόν-ξύλο-έπιπλα-φράκτης-λουλούδια-Μελβούρνη-παράσταση

Με όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε μαύρο και γκρι, είναι ευχάριστο να βλέπεις μοντέρνα έπιπλα κήπου σε πιο ανοιχτά χρώματα. Το χρώμα της μεγάλης τραπεζαρίας με πάγκους είναι πιο πιθανό να ταιριάζει με το τούβλο και προσφέρει χαλάρωση και άνεση ενώ γευματίζετε στη φύση.

Περίτεχνη διακόσμηση

κηπουρική και εξωραϊσμός γλυπτική-κουνέλι-μέταλλο-ζωηρό-σχέδιο-σκυρόδεμα

Αυτός ο κήπος του Vivid Design δεν λείπει επίσης από καλλιτεχνικά, διακοσμητικά στοιχεία. Γλυπτά σε σχήμα μεταλλικά λαγουδάκια που κοσμούν κοσμούν μια μικρή περιοχή σε αυτόν τον κήπο και εξωραϊσμό. Η γκρι οθόνη απορρήτου ως φόντο σε συνδυασμό με τους υψηλούς φράκτες αναδεικνύουν τα γλυπτά.

Μίγμα χρωμάτων στον κήπο

κήπος-εξωραϊσμός-διακόσμηση-κουνέλια-φράχτης-πυξάρι-σκάλες-τούβλο-σκυρόδεμα

Ένα μονοπάτι στον κήπο και μια σκάλα από μπλε πέτρα, η οποία συνδυάζεται και πάλι με κόκκινο τούβλο, οδηγούν στα ποικίλα κουνελάκια ως διακόσμηση στον κήπο και εξωραϊσμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλαίσιο με αντίθεση που χρησιμεύει επίσης ως περίγραμμα για τα παρακείμενα κρεβάτια λουλουδιών και φυτών.

Ιδέα για φωτισμό

κήπος-εξωραϊσμός-ιδέες-βεράντα-κτίριο-φωτιστικά-έμμεσα-ρομαντικά

Για να νιώσετε άνετα και σε αυτόν τον κήπο και το τοπίο τη νύχτα, αναπτύχθηκε ένας αξιοσημείωτος φωτισμός που μετατρέπει τη βεράντα σε μια όαση χαλάρωσης. Χρησιμοποιείται ο δημοφιλής έμμεσος φωτισμός, γεγονός που καθιστά την τραπεζαρία αρμονική.

Πηγές φωτός στον κήπο

κήπος-εξωραϊσμός-μινιμαλιστικός-κήπος-μονοπάτι-σκαλοπάτι-φωτισμός-εμπνέουν

Αλλά όχι μόνο η βεράντα φωτίζεται. Υπάρχουν επίσης μερικές πηγές φωτός εδώ και εκεί στη μέση των φυτών, οι οποίες προορίζονται να αναδείξουν ορισμένες περιοχές. Μετά από όλα, ο κήπος και ο εξωραϊσμός πρέπει να απολαμβάνετε τη νύχτα.

Αρμονικός κήπος και εξωραϊσμός

κηπουρική και εξωραϊσμός φωτισμού-Μελβούρνη-έμπνευση-σχεδιαστής

Η θέα στον κήπο και ο εξωραϊσμός από διαφορετική οπτική γωνία αποδεικνύει ξανά πόσο αρμονικός είναι ο σχεδιασμός. Τα αυστηρά και ευθεία χαρακτηριστικά του μινιμαλιστικού σχεδιασμού του κήπου σπάνε από τα άγρια ​​παρτέρια και δημιουργούν ένα επιδέξιο μείγμα δύο στυλ που δείχνουν στους λάτρεις του μοντέρνου, που εκτιμούν επίσης τη φυσικότητα, μια τέλεια εναλλακτική λύση.

Διαφορετικά επίπεδα

κήπος-εξωραϊσμός-πέτρινες-πλάκες-κήπος-έπιπλα-ξύλο-φως-στήλη-φυτά

Από αυτή την άποψη, ο σχεδιασμός από διαφορετικά επίπεδα σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό γίνεται σαφής. Αυτός ο σχεδιασμός επιτυγχάνεται κυρίως με τη χρήση διαφορετικών φυτών. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το χαμηλότερο σημείο είναι η βεράντα.

Αντανάκλαση από τους κήπους Ian Barker

κήπος-εξωραϊσμός-επίπεδα-μονοπάτι-λιβάδι-λουλούδια-αντανάκλαση-ian-barker

Ο σχεδιασμός διαφορετικών επιπέδων και οι κατασκευές σε μαύρο χρώμα είναι στοιχεία που έχουν κοινό αυτό το κήπο και ο εξωραϊσμός με το πάνω. Υπάρχει επίσης μια ελκυστική λίμνη, στην οποία οδηγεί ένα κλιμακωτό μονοπάτι στον κήπο, και μια εξίσου άγρια ​​φύτευση λουλουδιών.

Στοιχεία από ξύλο

κήπος-εξωραϊσμός-λίμνη-προβλήτα-βάρκα-λουλούδια-πολύχρωμα-αντανάκλαση-ian-barker-κήποι

Ενώ η κηπουρική και ο εξωραϊσμός του Vivid Design χρησιμοποίησε πέτρα και μέταλλο για τις διαφορετικές κατασκευές, η χρήση του ξύλου κυριαρχεί εδώ. Η μεγάλη λίμνη είναι εξοπλισμένη με προβλήτα. Αυτό στεγάζει επίσης ένα μικρό σκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βεράντα για να χαλαρώσετε.

Κάντε το NT από τα Candeo Designs

κήπος-εξωραϊσμός-nt-wild-design-english-style-wild-planting

Αυτός ο κήπος με το όνομα “Do the NT” είναι επίσης ο περήφανος νικητής του χρυσού μεταλλίου. Το ιδιαίτερο με αυτόν τον κήπο είναι ότι συνδυάζει και αντιπροσωπεύει τρεις διαφορετικές ζώνες βλάστησης της Βόρειας Αυστραλίας σε έναν κήπο και εξωραϊσμό.

Έρημος κήπος

κήπος-εξωραϊσμός-κόκκινο-γη-έρημος-οπτικά-λουλούδια-nt-candeo-φυσική πέτρα

Μέρος αυτού του κήπου είναι επίσης αυτή η περιοχή που αντιπροσωπεύει την έρημο. Η κόκκινη άμμος γίνεται αμέσως αντιληπτή. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο συνδυασμός διαφορετικών φυτών και λουλουδιών σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό. Μια υπερυψωμένη βεράντα και επένδυση από φυσική πέτρα δίνουν στον κήπο την τελευταία πινελιά.

Φυσική λίμνη

κήπος-εξωραϊσμός-λίμνη-γλυπτική-κύκνος-μέταλλο-νούφαρα-nt-candeo-σχέδιο

Η φυσική εμφάνιση της λίμνης στον κήπο το κάνει να φαίνεται ιδιαίτερα γοητευτικό. Φυτεύεται πλούσια με διάφορα λουλούδια και νούφαρα. Όπως και στο πρώτο παράδειγμα, τα γλυπτά χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν επιπλέον τον κήπο και τον εξωραϊσμό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μεταλλικές φιγούρες με τη μορφή γερανών.

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

κήπος-εξωραϊσμός-ξύλο-σανίδες-σχέδια-go-the-nt-candeo-design

Υψηλής ποιότητας ξύλο κυπαρισσιού χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό του δαπέδου της βεράντας. Η ανώμαλη επιφάνεια δεν είναι μόνο ελκυστική από άποψη σχεδίασης, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο ολίσθησης στην υγρασία.

Ιδέα για ανυψωμένο κρεβάτι

κηπουρική και εξωραϊσμός do-the-nt-αυξημένο-κρεβάτι-πέτρινο-τοίχο-εξωτικό

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε κρεβάτια σε διαφορετικά ύψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπερυψωμένα κρεβάτια για αυτόν τον σκοπό, όπως έγινε επίσης για αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό. Οι γυμνοί τοίχοι και οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με αυτόν τον τρόπο και η εργασία στο κρεβάτι είναι πιο άνετη με υψηλότερο σχέδιο.

Ohana by Georgia Harper Landscape Design

κηπουρική-εξωραϊσμός-τέχνη-εικόνα-σέρφινγκ-ohana-style-ιδέα

Ένα από τα ασημένια μετάλλια πήρε η Georgia Harper Landscape Design για αυτόν τον εντυπωσιακό κήπο και τον εξωραϊσμό. Ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και παιχνιδιάρικος ταυτόχρονα. Το στυλ της παραλίας συναντήθηκε τέλεια εδώ με ποικίλους τρόπους. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο που θυμίζει διακοπές.

Θαλάσσια χρώματα

κήπος-και-εξωραϊσμός-μινιμαλιστικός-θαλάσσιος-έμπνευση-μπλε-άσπρο

Αυτό εξασφαλίζεται κυρίως από την επιλογή χρώματος του λευκού και του μπλε, καθώς και τις παστέλ πράσινες αποχρώσεις για τα μαξιλάρια των καθισμάτων. Τα διαφορετικά επίπεδα που όχι μόνο χωρίζουν τη βεράντα, αλλά και τα διάφορα υπερυψωμένα κρεβάτια και η πισίνα από μπλε μωσαϊκό είναι αμέσως αισθητά.

Εκλεκτική φύτευση κήπου

κηπουρική και διαμόρφωση τραπεζιού σαλονιού-μπλε-γυαλιστερό τοίχο-πέτρα-ωάνα

Η κηπουρική και ο εξωραϊσμός του Georgia Harper Landscape Designs χαρακτηρίζεται επίσης από το μείγμα τυπικών αυστραλιανών φυτών και πιο εξωτικών ποικιλιών, που προσθέτουν πιτσιλιές χρώματος χάρη στα πολύχρωμα λουλούδια. Αυτά περιλαμβάνουν παχύφυτα, βρωμιελάδες, χόρτα Lomandra, μυοπόρο, το κερί λουλούδι “Frangipani”, τον θάμνο Adenanthos sericeus και το Dipladenia.

Διαφορετικοί χώροι καθιστικού

κηπουρική και εξωραϊσμός ohana-εξωραϊσμός-σαλόνι-ξαπλώστρα-φυσική πέτρα

Δύο διαφορετικοί χώροι καθιστικού επιλέχθηκαν για τα δύο επίπεδα της βεράντας. Το κάτω είναι ένα άνετο σαλόνι με μινιμαλιστικό, μπλε τραπεζάκι σαλονιού. Στην επάνω περιοχή, επιλέχθηκε ένα μικρό μπαρ στον κήπο και τον εξωραϊσμό, το οποίο αποτελείται από ένα τραπέζι μπαρ σε σχήμα σανίδας του σερφ και άνετα σκαμπό. Τα μεγάλα δέντρα προσφέρουν σκιά.

Σχεδιασμός δαπέδου βεράντας

κήπος και εξωραϊσμός δαπέδου-πλακόστρωτο-βεράντα-γεωργία-harper

Όπως συμβαίνει με κάθε τύπο σχεδίου, οι μικρές λεπτομέρειες δεν πρέπει να υποτιμούνται. Σε αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό, μία από αυτές τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες είναι ο σχεδιασμός δαπέδου από ελαφριά φυσική πέτρα με μοτίβο κύματος. Υπάρχει επίσης ένας μινιμαλιστικός σχεδιασμός σκάλας με φαινομενικά πλωτά σκαλοπάτια.

Εξωραϊσμός με τέχνη

κήπος-εξωραϊσμός-μωσαϊκό-πισίνα-σχέδιο-blai-panel-art

Η τέχνη δεν παραμελείται ούτε στον κήπο της Οχάνα και στον εξωραϊσμό. Αυτή τη φορά είναι μια ρετρό εικόνα με μια κυρία σε μια σανίδα του σερφ. Αυτή η εικόνα ήταν προσαρτημένη ακριβώς πίσω από την πισίνα. Η υπερυψωμένη πισίνα δεν κοσμείται μόνο από την εικόνα και το μωσαϊκό, αλλά δέχεται και εξωτικά φυτά στην κάτω περιοχή.

The Retreat by Kim Earl (Candeo Design)

κήπος-εξωραϊσμός-φυσικός-σχεδιασμός-άμμος-rereat-phb2

Αυτός ο κήπος και ο εξωραϊσμός έχει επίσημο σχεδιασμό. Ωστόσο, αυτό χαλαρώνει με την άγρια ​​φύτευση διαφόρων λουλουδιών και χόρτων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τέλειο καταφύγιο. Τα φυτά αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα φυσικών δειγμάτων από την Αυστραλία και εξωτικές ποικιλίες.

Κήπος χωρίς κανόνες

κήπος-εξωραϊσμός-βράχος-κήπος-άγρια-φύτευση-φυσικά-οπτικά

Τα διαφορετικά φυτά φυτεύτηκαν τυχαία μαζί στον κήπο. Μέρος του είναι το μοβ φασκόμηλο, αλλά και τα χρυσά λουλούδια του καγκουρό, τα υπέροχα κεριά, η δυτική ίνγια, η μοβ λεβάντα της θάλασσας και το μοβ Pimelea spicata. Το αμμώδες μονοπάτι του κήπου ως μέρος του κήπου και ο εξωραϊσμός περικυκλώνει ένα νησί με λουλούδια, το οποίο, όπως και τα κρεβάτια στο πλάι, φυτεύεται με αυτά τα λουλούδια.

Ιδέα για ροκ κήπο

κήπος-εξωραϊσμός-άμμος-μονοπάτι-υποχώρηση-χαλάρωση-φύση-κήπος-πύλη-λευκό-μέταλλο

Ένας ερημικός κήπος μπορεί να σχεδιαστεί υπέροχα με πέτρες. Το καταφύγιο κηπουρικής και εξωραϊσμού προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για αυτό. Τα βότσαλα χρησιμεύουν ως περίγραμμα για τα αγριολούλουδα, ενώ εδώ και εκεί μια μεγαλύτερη πέτρα χρησιμεύει ως διακόσμηση και ενισχύει τη φυσικότητα του κήπου.

Right of Way από τον Daniel Tyrrell Landscapes

κήπος-εξωραϊσμός-προστασία της ιδιωτικής ζωής-προστασία-έμπνευση-γκράφιτι-πλακόστρωση-the-right-way-daniel-tyrrell

Όποιος αναζητά ιδέες για μικρούς κήπους θα βρει επίσης αυτό που ψάχνει στην έκθεση. Η κηπουρική και ο εξωραϊσμός του Daniel Tyrrell σχεδιάστηκε για τους επιμήκεις, μικρούς δρόμους τυπικούς της Αυστραλίας, όπου οι πέτρες αυτού του τύπου δεν είναι ασυνήθιστες.

Μικρός κήπος

κήπος-εξωραϊσμός-φυσικά-σχεδιασμός-κήπος-φράχτης-προστασία της ιδιωτικής ζωής-δικαίωμα-διέλευσης

Ο σχεδιαστής δείχνει πώς μπορούν να σχεδιαστούν οι περιοχές μεταξύ των περιφράξεων του κήπου. Τα ζιζάνια αντικαθίστανται από άγρια ​​λιβάδια, χόρτα ή άλλα φυτά. Με τη σειρά του, ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι ιδανικό για καλλιτεχνικές εικόνες, επίσης με τη μορφή γκράφιτι. Το Right of Way μεταφέρει επίσης την κηπουρική και τον εξωραϊσμό από την ιδιοκτησία.

Trend χρώματα για τον κήπο – A Garden Called Frank from BLAC

κήπος-εξωραϊσμός-στέγη-σκυρόδεμα-γκρι-blac-καναπές-κάλυμμα εδάφους

Τα χρώματα της τάσης για την κηπουρική και τον εξωραϊσμό έγιναν επίσης σαφή στην έκθεση. Για το σχεδιασμό δαπέδων καθώς και για τοίχους και άλλες κατασκευές, το μαύρο, το λευκό και φυσικά το γκρι ήταν τα πιο συχνά χρώματα.

Πολύχρωμες πιτσιλιές χρώματος

κηπουρική-και-εξωραϊσμός-σαλόνι-ξαπλώστρες-frank-weiss-design

Επιπλέον, υπάρχει το πράσινο μπλε και το παστέλ πράσινο, και τα δύο αφενός παρέχουν πιπέρι στον κήπο και εξωραϊσμό και αφετέρου προσαρμόζονται στην πράσινη φύτευση. Διακοσμητικά στοιχεία όπως μαξιλάρια καθισμάτων και έπιπλα κήπου είναι οι λεπτομέρειες στις οποίες αναπαριστούνταν αυτές οι ζωντανές χρωματικές αποχρώσεις.

Μινιμαλισμός σε γκρι χρώμα

κήπος και εξωραϊσμός μοντέρνος-πέργκολα-λευκός-κήπος-ειλικρινής

Ο κήπος “A Garden Called Frank” είναι επίσης ένας από τους χρυσούς μεταλλίων. Χαρακτηρίζεται από πράσινα φυτά στη μέση των οποίων έρχεται η υπερσύγχρονη βεράντα από ανοιχτό γκρι φυσική πέτρα. Ο κήπος και ο εξωραϊσμός περιλαμβάνουν ένα ελκυστικό θόλο που συνοδεύει το τζάκι, μια πισίνα και ένα άνετο σαλόνι για να χαλαρώσετε.

Μικτή φύτευση

κηπουρική και εξωραϊσμός αειθαλής-κρεβάτι-σχέδιο-blac-φύτευση-σχέδιο-ειλικρινής

Τα φυτά φυτεύονται με μικτό τρόπο σε όλους τους κήπους. Και παρόλο που δεν τηρήθηκαν κανόνες, δημιουργείται μια συγκεκριμένη δομή σε όλους σχεδόν τους κήπους, όπως με αυτόν τον κήπο και τον εξωραϊσμό από το BLAC. Τα αειθαλή φυτά από τον κήπο “A Garden Called Frank” αποδεικνύουν ότι τα φυτά είναι διακοσμητικό στοιχείο.

Σχέδια από: Ζωντανός σχεδιασμός

Κήποι Ian Barker

Σχέδια Candeo

Σχεδιασμός τοπίου της Τζόρτζια Χάρπερ

ΜΑΥΡΟ

Ντάνιελ Τάρελ Τοπία