Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Φροντίδα για τα φυτά μπανάνας και τι να προσέξετε

Κήπος από μπανάνα αφήνει εξωτική φροντίδα σχεδιασμού κήπου

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Εκτός από τις υγιεινές του ιδιότητες με τη μορφή βιταμινών Β6, C και καλίου, έχει επίσης εξαιρετικά νόστιμη γεύση και είναι γνωστό ότι καταστέλλει τη λαχτάρα για σοκολάτα. Είναι επομένως ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του. Τι θα σκεφτόσασταν απλά να καλλιεργήσετε μόνοι σας αυτό το νόστιμο φρούτο; Δεν γίνεται λέτε; Σκέφτηκα λάθος. Υπάρχουν δέντρα μπανάνας που κάνουν καλά σε περιοχές με πιο δροσερούς χειμώνες. Αλλά τα πολυετή φυτά που δεν δίνουν βρώσιμα φρούτα είναι επίσης πολύ δημοφιλή, επειδή εξακολουθούν να μαγεύουν με την υπέροχη, τροπική τους εμφάνιση και τα εντυπωσιακά μεγάλα φύλλα τους. Όποιο τύπο και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με αυτό Φροντίδα των φυτών μπανάνας γνωρίζουν τον σωστό τρόπο για να μπορέσουν να τα απολαύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών μπανάνας σας που θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Φροντίδα για τα φυτά μπανάνας – πού και πώς πρέπει να φυτευτούν?

φροντίδα των φυτών μπανάνας συμβουλές σχεδιασμό κήπο τροπικό

Όπως ίσως γνωρίζετε, μια μπανάνα καταλαμβάνει πολύ χώρο. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να της εγγυηθείτε ένα μέρος που θα δικαιώνει. Αυτό είναι σημαντικό για να αναπτυχθεί καλά το φυτό. Ανάλογα με το είδος, το φυτό της μπανάνας μπορεί να φτάσει έως και τα 7 μέτρα ύψος, ενώ τα φύλλα του μπορούν να έχουν περιφέρεια έως και 2,5 μέτρα. Επιπλέον, όταν φροντίζετε τα φυτά μπανάνας, είναι σημαντικό να έχουν αρκετό ηλιακό φως. Βρείτε ένα μέρος στον κήπο που έχει τον μεγαλύτερο ήλιο. Πάνω απ ‘όλα, το πάτωμα πρέπει πάντα να έχει θερμοκρασία περίπου 20 μοίρες. Διαφορετικά, η ανάπτυξη του φυτού θα περιοριστεί σημαντικά και θα επιβραδυνθεί. Επομένως, πολλά φυτά δεν πρέπει να φυτεύονται το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια ρίχνουν πάρα πολύ σκιά, έτσι ώστε το δάπεδο να μην μπορεί να θερμανθεί επαρκώς. Επιπλέον, στη συνέχεια ανταγωνίζονται μεταξύ τους όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να βλάψουν τον σχηματισμό φρούτων.

Φροντίδα για τα φυτά μπανάνας – Μια νάνα μπανάνα στον κήπο

νάνοι φυτά μπανάνας φρούτα κήπου γονιμοποιούν κομπόστ

Πριν φυτέψετε την μπανάνα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις παλιές και σπασμένες ρίζες για να φροντίσετε τα φυτά της μπανάνας. Απλώς χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να το κάνετε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα φύλλα. Αρκεί αν το φυτό έχει 5 φύλλα. Διαφορετικά, διακινδυνεύετε πάρα πολύ σκιά στο πάτωμα. Η τρύπα που σκάβετε για το φυτό πρέπει να έχει βάθος 30 εκατοστά και διάμετρο 50 εκατοστά. Βάλτε λίπασμα στο κάτω μέρος της τρύπας και ανακατέψτε το με το υπάρχον χώμα. Βάλτε το φυτό στην τρύπα και βάλτε το χώμα ξανά, μετά πιέστε το λίγο.

Φροντίδα για τα φυτά μπανάνας μετά τη φύτευση

φροντίδα των φυτών μπανάνας πολυετή φύλλα σχεδιασμός κήπου

Κατ ‘αρχήν, όταν φροντίζετε σωστά τα φυτά μπανάνας, θα πρέπει να σημειώσετε ότι χρειάζονται πολύ νερό και πρέπει να ποτίζονται κάθε μέρα. Ωστόσο, ελέγξτε τη γη εκ των προτέρων. Εάν είναι υγρό, μπορείτε να παραλείψετε το πότισμα · αν είναι στεγνό, μπορείτε να το ποτίσετε.

Η μπανάνα πρέπει να γονιμοποιείται κάθε μήνα, ή τουλάχιστον κατά τη διάρκεια εκείνων των μηνών που το φυτό αναπτύσσεται περισσότερο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα. Το κομπόστ είναι επίσης πολύ κατάλληλο για τον εφοδιασμό του φυτού με τα μέταλλα που χρειάζεται. Τα κομμένα φύλλα μπορούν να κοπούν σε μικρά κομμάτια και να προστεθούν στο χώμα. Με αυτόν τον τρόπο εγγυάστε στο φυτό το απαραίτητο κάλιο.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονος χώρος για να φροντίσετε το φυτό

φροντίδα για τα φυτά μπανάνας πολυετείς συμβουλές κήπου

Τα φύλλα που μαραίνονται πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως για να φροντίσουν τα φυτά μπανάνας προκειμένου να αποφευχθούν ασθένειες. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους βλαστούς. Αυτά θα διαταράξουν μόνο την ανάπτυξη του καρπού. Μπορείτε να διατηρήσετε τον ισχυρότερο βλαστό για το επόμενο έτος, αλλά το υπόλοιπο πρέπει να κοπεί στο επίπεδο του εδάφους και να καλυφθεί με χώμα. Μόνο όταν το μητρικό φυτό εκκολαφθεί μην κόψετε τους νέους βλαστούς.

Μετά τη συγκομιδή, το μητρικό φυτό κόβεται στη μέση. Ο ισχυρότερος από τους νέους βλαστούς διατηρείται στη συνέχεια, όπως αναφέρθηκε, ενώ το παλιό φυτό κόβεται σε λίπασμα μετά από ένα μήνα. Προσέξτε όμως να μην τραυματίσετε το νέο σουτ.

Μπανάνα με φρούτα

φροντίδα για τα φυτά μπανάνας ιδέα κηπουρική συμβουλές συγκομιδή

Διατηρήστε φυτά μπανάνας σε γλάστρες

κατσαρόλα μπανάνας μεγαλώνουν συμβουλές φροντίδας λίπανση κομπόστ

Διακοσμήστε τον μπροστινό κήπο με φυτά μπανάνας σε μια κατσαρόλα

γλάστρες με φυτά μπανάνας εξωτική σχεδίαση βεράντα

Φροντίδα των φυτών μπανάνας στην κατσαρόλα όπως στον κήπο

φροντίδα των φυτών μπανάνας φυτό εσωτερικού χώρου λουλούδι τροπικό

Ροζ φυτό μπανάνας “Musa Velutina”

μπανάνα βελούδινη πολυετής μούσα ροζ κήπος μούσα

Φροντίδα για τα φυτά μπανάνας – κόκκινη μπανάνα κήπου

κόκκινο κήπο μπανάνα φροντίδα συμβουλές διακόσμηση κήπο

ανθίζει φρούτα μπανάνας συμβουλές φροντίδας καλλιεργούν τον κήπο

φροντίδα για τα φυτά μπανάνας ανθίζουν φρούτα συμβουλές κήπου

άνθος κόκκινο ροζ μπανάνα φρούτα πολυετή πράσινα φύλλα

φροντίδα των φυτών μπανάνας συμβουλές τροπική καλλιέργεια φρούτων