Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Σχεδιάστε τον κήπο σας με πέτρες και χαλίκια – συμβουλές για την επιλογή της καλύτερης πέτρας

Ο κήπος με πέτρα και χαλίκι δημιουργεί μοντέρνο, ρομαντικό τρίξιμο

Οι πέτρες είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου, επειδή είναι εύκολο στη φροντίδα και ευπροσάρμοστα. Διαφορετικές διακοσμητικές πέτρες έχουν διαφορετικές ιδιότητες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πληθώρα πιθανών εφαρμογών. Οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον σωστό τύπο πέτρας με βάση τις ανάγκες σας. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί για τον ξεχωριστό σας κήπο με πέτρες και χαλίκια!

Κατά την επιλογή του σωστού τύπου πέτρας, πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή σε τρία κριτήρια: χρώμα, σχήμα και μέγεθος κόκκων. Το μέγεθος των κόκκων δείχνει πόσο μεγάλα είναι τα μεμονωμένα σωματίδια (κόκκοι). Υπάρχουν πολύ μεγάλες διακοσμητικές πέτρες με τη μορφή λίθων gabion και λατόμων. Οι μικρότερες παραλλαγές των διακοσμητικών λίθων είναι διακοσμητικά χαλίκια, διακοσμητικά κομμάτια, χαλίκια και διακοσμητική άμμος. Ωστόσο, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι πιο χονδροειδείς πέτρες είναι πιο εύκολο να φροντιστούν από τις μικρότερες.

Όταν τα οπτικά είναι σε πρώτο πλάνο

Σχεδιαστικός κήπος με πέτρινο κόκκινο τρίχωμα λεβάντας, μεσογειακή αίσθηση

Η επιλογή χρώματος για τις πέτρες εξαρτάται κυρίως από τις προσωπικές προτιμήσεις και το περιβάλλον. Το γκρι διακοσμητικό χαλίκι, για παράδειγμα, είναι πολύ ουδέτερο και ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Είναι επίσης σκόπιμο να ταιριάξετε τον τύπο του βράχου με το στυλ του κήπου σας. Ανάλογα με το αν προτιμάτε να είναι μοντέρνο, ζεστό ή ρομαντικό, η επιλογή είναι δική σας Διακοσμητικό χαλίκι σε διαφορετικά χαλίκια και αποχρώσεις είναι υπέροχο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαλογιστική διάθεση Ζεν με λευκό ή μαύρο χαλίκι, για παράδειγμα, ενώ οι κοκκινωπές πέτρες μεταδίδουν μια μεσογειακή αίσθηση. Φυσικά, είναι επίσης διαθέσιμα πολύχρωμα μείγματα από βότσαλα, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα σε έναν φυσικό κήπο.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κομψά χωρίσματα στον κήπο

Δημιουργήστε έναν κήπο με πέτρες Gabions Τείχος αντιστήριξης differencesψος διαφορές Βεράντα στον κήπο

Μεγαλύτερες πέτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γκαμπόν, π.χ. για τη δημιουργία χωρισμάτων στον κήπο ή για τη δημιουργία θορύβου. Τα καλάθια από συρματόπλεγμα γεμάτα με πέτρες είναι επίσης χρήσιμα εάν θέλετε να αντισταθμίσετε τις διαφορές ύψους στον κήπο ή να εξασφαλίσετε μια κλίση. Τα Gabions μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δημιουργικών ιδεών για τον κήπο, όπως καθίσματα και υπερυψωμένα κρεβάτια.

Και ποιες πέτρες είναι κατάλληλες για gabions; Προτείνουμε το κάπως μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου από περίπου 50 mm, το οποίο είναι ιδανικό για τα κοινά μεγέθη πλέγματος από πέτρινα καλάθια ή φράχτες γκαμπόν. Για γέμιση Gabions Συχνά χρησιμοποιούνται γρανίτης, μάρμαρο, βασάλτης, χαλαζίτης, δολομίτης ή ασβεστόλιθος.

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την ανάπτυξη των ζιζανίων

Λάβα από πέτρα με κρεβάτι από παρτέρι με λουλούδια από ζιζάνια

Το χαλίκι και η θρυμματισμένη πέτρα είναι υπέροχα σαν σάπια φύλλα. Το στρώμα σάπας διασφαλίζει ότι η ανάπτυξη των ζιζανίων παραμένει χαμηλή και ότι η υγρασία μπορεί να αποθηκευτεί στο έδαφος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο σάπκος της λάβας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα οργανικά κλινοσκεπάσματα επειδή δεν σαπίζει. Είναι ένας πορώδης ηφαιστειακός βράχος με ζεστή, φυσική εμφάνιση και πολλές θετικές ιδιότητες. Για μεγαλύτερα κρεβάτια, συνιστάται ένα μέγεθος κόκκου 8/16 mm, έτσι ώστε η φύτευση και η εργασία με το φτυάρι να μην γίνονται βασανιστήρια.

Sliver ιαπωνική πρόληψη ζιζανίων κήπου

Τα τεμάχια σχιστόλιθου είναι επίπεδη διακοσμητικά κομμάτια και είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το σάπιο φλοιό στην καταπολέμηση των ζιζανίων. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα – από γκρι και μαύρο έως μοβ και πράσινο.

Σχεδιάστε δρόμους, μονοπάτια κήπου ή καλύμματα βεράντας με χαλίκι

Διακοσμητικά από γρανίτη, μονοπάτια κήπου, βεράντες, δρόμος

Τα μονοπάτια του κήπου με χαλίκι και χαλίκι είναι εύκολο να δημιουργηθούν, έχουν φυσική εμφάνιση και είναι πολύ φθηνά. Τα βότσαλα και όχι το χαλίκι συνιστώνται ως κάλυψη βεράντας. Λόγω του μαλακού σχήματος, είναι πολύ εύκολο να τα περπατήσετε και να τα δείτε όμορφα. Τα μικρά βότσαλα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για χώρους με έπιπλα.

Το τρίξιμο χρησιμοποιείται καλύτερα για εισόδους. Για να μπορέσετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε μια καλή υποδομή. Οι κηρήθρες χαλικιού που συγκρατούν τις πέτρες στη θέση τους παρέχουν πρόσθετη σταθερότητα. Αυτό καθιστά το έδαφος τόσο σταθερό όσο ένα πλακόστρωτο μονοπάτι.

Δημιουργήστε έναν κήπο με κηρήθρες από χαλίκια για επιπλέον σταθερότητα

Πρόσθετες συμβουλές για την αγορά διακοσμητικών χαλικιών, χαλικιών και συν.

  • Εάν το ακίνητο βρίσκεται σε μικρή κλίση, επιλέξτε βαριές διακοσμητικές πέτρες με μεγαλύτερο μέγεθος κόκκων. Είναι σημαντικό να μην είναι πολύ στρογγυλά για να μην γλιστρούν.
  • Για έναν κήπο χαμηλής συντήρησης, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα fleece fleece κάτω από το χαλίκι ή τα κομμάτια.
  • Με μια άκρη γκαζόν, ο διαχωρισμός των διαφορετικών χώρων κήπου, όπως γκαζόν, χώματα με χαλίκια, παρτέρια και πολλά άλλα, είναι πολύ εύκολος.

Ανακαλύψτε την τεράστια ποικιλία από πέτρες και ομορφύνετε τον κήπο σας σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις!

Σχεδιασμός κήπου με πέτρα και χαλίκια άνοιξη πέτρα πέτρα ποταμός διακόσμηση

λίμνη με πέτρες καταρράκτη πορτοκαλί κίτρινα χρώματα

Νερό χαρακτηριστικό λίμνη καταρράκτη σχιστόλιθο πέτρα διακοσμητικό χαλίκι γκρι

Πηγή εικόνας: Amagard.com