Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Χρήσιμες ιδέες και συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν για το βελούδινο γρασίδι στον κήπο

συμβουλές για λουλούδια φροντίδας γκαζόν φρέσκο ​​πολύχρωμο κίτρινο

Το γκαζόν όπως και κάθε άλλο φυτό στον κήπο χρειάζεται συνεχή συντήρηση για να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Σημειώστε το χρήσιμο μας Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν!

Συμβουλές φροντίδας γκαζόν που είναι σημαντικές όλο το χρόνο

συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν υψηλό γρασίδι μπλε του ουρανού

Πρέπει να κόβουμε τακτικά το γρασίδι κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, από τον Μάρτιο έως το τέλος Οκτωβρίου. Το ανώτερο στρώμα του εδάφους πρέπει να χαλαρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε τα πράσινα φύλλα και οι ρίζες γρασιδιού να μην ασφυκτιούν. Κατά τη θερινή ζέστη, θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά το γκαζόν σας για να διατηρήσετε ενεργά την ανάπτυξη. Ολόκληρη η περιοχή πρέπει να αερίζεται καλά, έτσι ώστε το νερό και ο αέρας να μπορούν να διεισδύσουν στα βάθη και να φτάσουν στις ρίζες. Εάν είστε νέοι στην κηπουρική, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε αμέσως ότι θα σας μείνει πολλή δουλειά. Η εκτέλεση όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων δεν είναι δύσκολη και αν έχετε την επιθυμία και το πάθος να λάβετε τα σωστά μέτρα, σίγουρα θα αποφύγετε πολλές αρνητικές συνέπειες και έτσι μπορείτε πραγματικά να έχετε βελούδινο γρασίδι στον κήπο σας. Στο δικό μας Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν θα μπορούσατε να βασιστείτε!

Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν – Αφαιρέστε το στρώμα απορριμμάτων

Συμβουλές για να σχεδιάσετε έναν μεγάλο κήπο σπιτιού, συντηρήστε τον σωστά

Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν την άνοιξη – η απαλλαγή από το στρώμα απορριμμάτων που έχει σχηματιστεί στο γκαζόν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά το τέλος του χειμώνα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι το πράσινο γκαζόν σας καλύπτεται με ένα στρώμα ξηρού γρασιδιού, ρίζες, νεκρά φύλλα και βότσαλα. Αυτό το στρώμα αποβλήτων έχει πάχος λίγων εκατοστών και δεν επιτρέπει στον αέρα, τα θρεπτικά συστατικά και το νερό να διεισδύσουν βαθιά στις ρίζες. Επομένως, το γκαζόν είναι κιτρινωπό σε ορισμένα σημεία. Αποτελούν σαφή ένδειξη εμφάνισης μυκητιασικής νόσου στο γκαζόν. Εάν η επιφάνεια του γκαζόν δεν είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να εργαστείτε χειροκίνητα με μεταλλική σκούπα ή γκανιότα με μεταλλικά δόντια. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αφαιρέσετε το νεκρό υλικό από τον κήπο σας στο τέλος του καλοκαιριού, για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε να το κάνετε με μια τσουγκράνα. Εάν έχετε μεγάλο γκαζόν, τότε μπορείτε να καλέσετε τις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών που χρησιμοποιούν μηχανές εξωραϊσμού για να κάνουν τα πράγματα γρηγορότερα και ευκολότερα. Εάν το στρώμα αποβλήτων έχει πάχος λίγων εκατοστών, πιστεύεται ότι αποτελεί εμπόδιο στο νερό, τον αέρα και τα θρεπτικά συστατικά στις ρίζες. Επομένως, είναι σκόπιμο να τα αφαιρέσετε. Αλλά αν έχει πάχος μόνο μια ίντσα στο γρασίδι, θεωρείται φυσιολογικό.

Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν – Εργαστείτε σε βασικούς προβληματικούς τομείς

σπίτι κατοικία δομή δέντρα θάμνοι γρασίδι κρεβάτι καλά διατηρημένο όμορφο

Όταν το γκαζόν χρησιμοποιείται για πεζοπορία, το χώμα συμπιέζεται. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των σωματιδίων του εδάφους, γεγονός που επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στις ρίζες. Αυτό έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη. Το γρασίδι γίνεται λεπτό και χάνει τη ζωντάνια του. Το νερό μπορεί να επιμείνει σε τέτοια εδάφη, ειδικά το χειμώνα και την άνοιξη, αλλά οι ρίζες θα πνιγούν. Επομένως, τα συμπιεσμένα εδάφη πρέπει να αερίζονται.

Οι μόνιμες κατεστραμμένες περιοχές στο γκαζόν χρειάζονται πλήρη αντικατάσταση. Πολλά κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα μέρη μπορούν να αποκατασταθούν σπέρνοντας νέο γρασίδι πάνω τους.

Περαιτέρω Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν – Προσοχή με τα λιπάσματα! Το γκαζόν σας χρειάζεται νέα θρεπτικά συστατικά νωρίς την άνοιξη. Σε αυτήν την περίοδο ειδικότερα, πολλοί έμπειροι κηπουροί χρησιμοποιούν επιτυχώς έναν συνδυασμό αζώτου, φωσφόρου και καλίου σε αναλογία 1: 1: 1. Η σωστή δόση μπορεί να καθοριστεί από άτομο με εξειδίκευση στην τεχνική. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη λίπανση. Η υπερβολική χρήση λιπασμάτων μπορεί να προκαλέσει λεκέδες. Η ποσότητα του λιπάσματος που χρησιμοποιείται εξαρτάται από τη φύση του εδάφους και τις εποχές. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης στη συσκευασία. Επιπλέον, κάθε λίπασμα πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα. Εάν χρησιμοποιείτε ειδικό εξοπλισμό, θα επιτύχετε ομοιόμορφη διανομή.

Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν – μέτρα κατά των εντόμων

σπίτι πολύχρωμο φρέσκα ζωντανά χρώματα ιδέες κηπουρική

Τα επιβλαβή έντομα είναι μια πραγματική ενόχληση! Σύμφωνα με το δικό μας Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν καλύτερα να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα έγκαιρα! Το γρασίδι επιτίθεται από τις προνύμφες (κάμπιες) διαφόρων εντόμων. Στις αρχές της άνοιξης, εξακολουθούν να κατοικούν στο έδαφος. Κάποια βλάπτουν τις ρίζες και προκαλούν την εμφάνιση κίτρινων κηλίδων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τα παράσιτα στον κήπο σας είναι να απαλλαγείτε από τις κάμπιες εγκαίρως με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο. Το κούρεμα είναι σημαντικό Αυτή είναι η δουλειά που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο σας για να διατηρήσετε την αυλή σας σε καλή κατάσταση. Αυτή η δραστηριότητα είναι βασική και πρέπει να γίνεται τακτικά εάν θέλετε ένα παχύ, πράσινο κομμάτι γκαζόν. Ένας χλοοτάπητας που κουρεύεται πολύ σπάνια ή πολύ συχνά προσβάλλεται από ζιζάνια και ασθένειες. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη βρύου, το οποίο πνίγει το γρασίδι.

Συμβουλές για φροντίδα γκαζόν και σωστό κούρεμα

συμβουλές για κηπουρούς φροντίδας γκαζόν κουρεύουν τακτικά πράσινο

Το πρώτο κούρεμα πραγματοποιείται νωρίς την άνοιξη, τον Απρίλιο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές ανάλογα με την περιοχή και τον καιρό, και το τελευταίο είναι το φθινόπωρο. Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι δύο μήνες κατά τους οποίους το γρασίδι κουρεύεται δύο φορές την εβδομάδα επειδή η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή και όμως οι βροχές ευνοούν την ανάπτυξη του γρασιδιού. Το καλοκαίρι το γρασίδι μεγαλώνει αργά, έτσι μπορούμε να κουρεύουμε μία φορά κάθε 10-15 ημέρες. Ωστόσο, αυτές είναι γενικές οδηγίες. Ο πραγματικός αριθμός κοπής εξαρτάται από την ταχύτητα ανάπτυξης του γρασιδιού, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, ή πιο συγκεκριμένα από τη θερμοκρασία και την υγρασία του εδάφους. Το πότισμα ολόκληρου του γκαζόν είναι επίσης στενά συνδεδεμένο.

Ελπίζουμε με τις ιδέες που περιγράφονται παραπάνω και Συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν Σας βοηθά να διατηρήσετε το γκαζόν σας πραγματικά βελούδινο.

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες στον κήπο!

συμβουλές εξωτερική περιοχή σωστή διατήρηση ιδεών βοήθειαΗ σωστή φροντίδα του γκαζόν είναι σημαντική

συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν κάνουν το όμορφο γρασίδι πράσινο

Κάθε σπίτι φαίνεται πολύ πιο όμορφο με το καλοδιατηρημένο γρασίδι      συμβουλές για ιδέες υπαίθριου δέντρου φροντίδας γκαζόν  Θα πρέπει να λιπαίνετε και να κόβετε τακτικά το γρασίδι

συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν που κόβει χόρτο με λίπασμαΙδέες και συμβουλές για όλους τους αρχάριους κηπουρούς

συμβουλές για τη φροντίδα του γκαζόν Διατηρήστε σωστά το γρασίδι