Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Νερά παιχνίδια για παιδιά: η διασκέδαση το καλοκαίρι είναι εγγυημένη με αυτές τις διασκεδαστικές ιδέες!

Σχεδόν κανείς δεν ανυπομονεί για το ερχόμενο καλοκαίρι όσο τα παιδιά. Το αργότερο όταν ο ήλιος λάμπει και ο καιρός είναι και πάλι ζεστός, ξεκινά η περιπέτεια στον κήπο. Και επειδή μπορεί να ζεσταθεί πολύ κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, αυτά τα παιχνίδια με το νερό προσφέρουν στα παιδιά μια ευπρόσδεκτη ψύξη! Θα σας δείξουμε 20 διασκεδαστικές ιδέες για το μπαλκόνι ή τον κήπο που θα κάνουν την ύπαιθρο πιο συναρπαστική. Είναι επίσης ιδανικά για γενέθλια των παιδιών ή ως κάτι που πρέπει να κάνουν ενώ οι γονείς εργάζονται στο γραφείο του σπιτιού. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τις προτάσεις! Το καλοκαίρι μπορεί να έρθει.

Παιχνίδια νερού για παιδιά: δημιουργικές ιδέες παιχνιδιού στον κήπο

Παιχνίδια με νερό για παιδιά Φτιάξτε τις δικές σας ιδέες για εξωτερικές νεροτσουλήθρες

Η πρώτη ιδέα είναι για όποιον έχει κήπο στην πλαγιά του λόφου. Μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο έδαφος, αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό εάν το ακίνητο έχει μια μικρή κλίση. Χρειάζεστε μεμβράνη fleece, φουσκωτό στρώμα αέρα, λάστιχο κήπου και πιθανώς πισίνα. Πώς να παίξετε: Η μεμβράνη fleece τοποθετείται στο γκαζόν και ένας ενήλικας κρατά τον σωλήνα κήπου στην επάνω πλευρά της “νεροτσουλήθρας”, έτσι ώστε το άκρο του σωλήνα να δείχνει προς τη διαφάνεια. Ανοίγει το νερό και έτσι η διαφάνεια γίνεται μια ομαλή διαφάνεια. Στο τέλος της διαφάνειας, τα παιδιά μπορούν να προσγειωθούν σε μια πισίνα. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη εφόσον εσείς και τα παιδιά σας ακολουθείτε μερικούς βασικούς κανόνες:

1. Πρώτα αφαιρέστε όλες τις πέτρες από το γκαζόν. Ποτέ μην τοποθετείτε την ταινία κοντά σε δέντρα ή θάμνους ή άλλα εμπόδια.

2. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό. Διαφορετικά, τα παιδιά μπορεί να κρυώσουν γρήγορα.

3. Μόνο ένα παιδί επιτρέπεται να παίζει στη διαφάνεια.

4. Τα παιδιά επιτρέπεται να παίζουν μόνο υπό την επίβλεψη των γονέων.

Παιχνίδια νερού για παιδιά: γεμίστε μπαλόνια με νερό

Γεμίστε μπαλόνια με νερό και παίξτε πινιάτα

Οι βόμβες νερού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια νερού το καλοκαίρι. Για παράδειγμα, τα μπαλόνια μπορούν να γεμίσουν με κρύο νερό και στη συνέχεια να γίνουν μπαλόνια νερού. Οι ενήλικες κρεμούν τα μπαλόνια στον κήπο σε μια λωρίδα ρούχων και κάθε παιδί χτυπάει ένα μπαλόνι μέχρι να σκάσει. Για να κάνουν τα πράγματα πιο συναρπαστικά, οι γονείς μπορούν να κρύψουν γλυκά σε μερικά μπαλόνια.

Παιχνίδι μπαλονιών νερού για ιδέες κήπου για νήπια

Μια άλλη ιδέα για να παίξετε με μπαλόνια νερού είναι να επιλέξετε έναν στόχο και να ρίξετε τα μπαλόνια πάνω του. Μεταξύ άλλων, σκάφη όπως μεγάλοι κάδοι, κάδοι κ.λπ. είναι κατάλληλα για αυτό. Όποιος χτυπήσει τον στόχο κερδίζει το παιχνίδι και ανταμείβεται με γλυκά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παιδιά απολαμβάνουν ακόμη και το μπέιζμπολ με μπαλόνια νερού. Τα μπαλόνια γεμάτα νερό μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος μιας ροής νερού. Για παράδειγμα, οι παίκτες θα πρέπει να φέρουν μικρά μπαλόνια νερού σε κουτάλες. Όποιος φέρει πρώτα το αερόστατό του στον τελικό προορισμό, κερδίζει. Προαιρετικά, μπορείτε απλά να ζωγραφίσετε έναν στόχο στο δρόμο και να ζητήσετε από τα παιδιά να χτυπήσουν τον στόχο με μπαλόνια νερού αντί για βελάκια. Είναι διασκεδαστικό, δροσιστικό και δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τίποτα μετά. Τέλειο παιχνίδι για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Παιχνίδια με νερό στον κήπο: φτιάξτε μόνοι σας την πορεία

Φτιάξτε τη δική σας διαφάνεια από μεμβράνη από fleece και λάστιχο κήπου

Τα παιδιά λατρεύουν να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους. Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο με ένα γενναιόδωρο γκαζόν, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πορεία νερού για τα μικρά αμέσως. Για το σκοπό αυτό χρειάζεστε μια νεροτσουλήθρα από μεμβράνη fleece, ένα “πλύσιμο αυτοκινήτων” που αποτελείται από αρκετούς όρθιους πλαστικούς σωλήνες και βόμβες νερού. Τα παιδιά πρέπει να τρέχουν μέσα από την πορεία του νερού φέρνοντας μια μικρή βόμβα νερού σε ένα κουτάλι. Όποιος μπορεί να το κάνει πιο γρήγορα κερδίζει.

Φτιάξτε μόνοι σας παιχνίδια με το σωλήνα κήπου για παιδιά

Παρεμπιπτόντως, εάν έχετε σύστημα άρδευσης, μπορείτε να κάνετε ένα “πλύσιμο αυτοκινήτου”. Κατασκευάστε την κατασκευή από αγωγούς και ανοίξτε τρύπες σε αυτήν. Τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να πάρουν τα παιχνίδια τους – όπως ποδήλατα, αυτοκίνητα κ.λπ. – μέσω του πλυντηρίου αυτοκινήτων. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό το καλοκαίρι, ώστε να μπορείτε να απασχολείτε τα παιδιά στα πάρτι γενεθλίων των παιδιών ενώ οι γονείς συζητούν για καφέ και κέικ.

Φτιάξτε παιχνίδια με νερό για παιδιά πλύνετε το αυτοκίνητο από ένα σφουγγάρι και σωλήνα κήπου

Είναι διπλά πιο διασκεδαστικό όταν υγραίνεις τα σφουγγάρια και τα κρεμάς στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε λωρίδες υφάσματος στο τέλος του πλυντηρίου αυτοκινήτων. Όσο πιο πολύχρωμο τόσο το καλύτερο! Το πλυντήριο αυτοκινήτων μπορεί επίσης να είναι μέρος του μαθήματος. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα μέρος για να δροσιστείτε για τα παιδιά σε μια ηλιόλουστη και προστατευμένη τοποθεσία. Το πλυντήριο αυτοκινήτων μπορεί πρακτικά να αντικαταστήσει το ντους κήπου για τα μικρά. Φυσικά, θα πρέπει να είστε τεχνικά καταρτισμένοι, γιατί η σύνδεση των αγωγών μεταξύ τους δεν είναι καθήκον για εντελώς αρχάριους.

Παιχνίδια νερού για παιδιά: ψάρεμα ψαριών

Θαλάσσιο ψάρι ψάρεμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι

Κάθε παιδί έχει παίξει αυτό το κλασικό παιχνίδι νερού τουλάχιστον μία φορά. Η αλιεία ψαριών σε κουβά ή κουτί παιχνιδιών είναι μεγάλη διασκέδαση τόσο για νήπια όσο και για ενήλικες. Για το παιχνίδι χρειάζεστε επίσης: ταλαντεμένα μάτια, στρογγυλά σφουγγάρια, καθαριστικά σωλήνων σε διάφορα χρώματα, ένα ραβδί, σπάγκο, ένα γάντζο. Αρχικά, φτιάξτε το ψάρι με τα παιδιά, στη συνέχεια γεμίστε το πλαστικό κουτί με γλυκό νερό και βάλτε το ψάρι μέσα. Φτιάξτε ένα καλάμι από ένα κλαδί ή ραβδί δέντρου, το σπάγκο και το γάντζο. Τώρα μπορεί να ξεκινήσει. Εάν παίζουν παιδιά άνω των 8 ετών, μπορείτε να αριθμήσετε κάθε ψάρι. Αυτός που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους κερδίζει.

Παιχνίδια νερού για νήπια: ζωγραφική με παγάκια και χρώμα νερού

Βάψτε παιχνίδια νερού για παιδιά με παγάκια στο μπαλκόνι ή στον κήπο

Η επόμενη ιδέα είναι μεγάλη διασκέδαση για νήπια και ακόμη και μωρά. Θα χρειαστείτε ένα δίσκο για παγάκια, νερό και χρωματισμό τροφίμων. Αρχικά, διαλύστε το χρώμα των τροφίμων σε νερό και ρίξτε το νερό στη φόρμα παγάκι. Βάλτε τα στην κατάψυξη για μια νύχτα και μπορείτε να αρχίσετε να ζωγραφίζετε την επόμενη μέρα. Τα παιδιά δεν μπορούν να ζωγραφίσουν μόνο σε χαρτί, αλλά και σε παλιά μπλουζάκια με τα δάχτυλά τους και με τα παγάκια. Το παιχνίδι είναι εγγυημένο ότι θα έχει επιτυχία για παιδιά 1 και 2 ετών και φυσικά μπορούν να λάβουν μέρος και γονείς ή μεγαλύτερα αδέλφια.

Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά από 6 ετών: Πυροβολήστε στόχους με πιστόλια νερού

Πυροβολήστε παιχνίδια νερού για μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών με πιστόλια νερού

Τα πιστόλια νερού δεν είναι μόνο εξαιρετικοί σύντροφοι για κάθε περιπέτεια στην παραλία ή στην πισίνα. Στα παιδιά αρέσει επίσης να παίζουν με αυτό στον δικό τους κήπο. Αλλά αν φοβάστε ότι ολόκληρη η βεράντα ή η αγαπημένη σας γωνιά ανάγνωσης θα βραχούν εντελώς μετά, τότε μπορείτε να οργανώσετε ένα τουρνουά. Φτιάξτε στόχους από πλάκες μιας χρήσης και συνδέστε τους στην άκρη του γκαζόν. Or τα παιδιά πρέπει να γεμίσουν πλαστικά ποτήρια με νερό και όποιος το κάνει πρώτο κερδίζει. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές που θα προσφέρουν ώρες διασκέδασης σε εξωτερικούς χώρους.

Παίζοντας με πιστόλια νερού στον κήπο Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά

Εάν υπάρχουν πολλά παιδιά ή διοργανώνετε παιδικό πάρτι γενεθλίων, μπορείτε να σχεδιάσετε στόχους σε κομμάτια χαρτιού και να τους στερεώσετε στα παιδικά ρούχα και έναν στόχο στα παιδικά ρούχα. Στη συνέχεια, τα παιδιά πρέπει να πυροβολούν το ένα το άλλο με πιστόλια νερού, παρόμοια με το paintball. Μπορείτε να χωρίσετε τα πιτσιρίκια σε δύο ομάδες ή να οργανώσετε διάφορες κρυψώνες στον κήπο (για παράδειγμα πίσω από τον πάγκο του κήπου, πίσω από την πισίνα κλπ.). Μπορείτε ακόμη και να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού με πιστόλι νερού, ή η σκοποβολή με πιστόλι νερού μπορεί να είναι μέρος μιας διαδρομής νερού. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά: πρόκληση νερού

Παιχνίδια νερού για τον κήπο με νήπια Γεμίστε κουβάδες με νερό και απαντήστε σε ερωτήσεις

Μια καρέκλα, ένας πλαστικός κάδος γεμάτος νερό και αρκετές ερωτήσεις: μια πρόκληση στο νερό μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα ή να σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις σχολικές σας γνώσεις. Πώς να παίξετε: Ένα παιδί κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα κήπου και ένας κουβάς γεμάτος νερό είναι κολλημένος σε μια ξύλινη σανίδα πάνω από το κεφάλι του. Ο ξύλινος πίνακας είναι δεμένος με ένα σχοινί και ένας άλλος παίκτης κρατά το άκρο του σχοινιού. Εάν αφήσει το σχοινί να φύγει, ο κάδος αναποδογυρίζει και ο παίκτης χύνεται με νερό. Οι κανόνες είναι πολύ απλοί. Εάν ο παίκτης απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις, συνεχίζει να παίζει. Εάν απαντήσει λανθασμένα, θα χυθεί με το νερό. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη αρκεί να παίζουν αρκετά παιδιά της ίδιας ηλικίας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι μεταξύ 8 και 10 ετών. Στο κουίζ, οι γονείς μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σε διαφορετικούς τομείς

Φτιάξτε το δικό σας τραπέζι παιχνιδιών νερού

Παίξτε ιδέες με νερό για το μπαλκόνι Παίξτε τραπέζι με νερό και χωνί

Ένα τραπέζι παιχνιδιού γεμάτο νερό, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με διαφορετικά παιχνίδια, είναι εγγυημένο ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σωλήνες, χωνιά, πλαστικοί τροχοί νερού και άλλα παιχνίδια και είστε έτοιμοι. Για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό, μπορείτε να προσφέρετε μπουκάλια ή φλιτζάνια διαφορετικών μεγεθών. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το τραπέζι σε ένα μέρος με σκιά και προστατευμένο μέρος στον κήπο, επειδή τα μικρά παιδιά είναι εγγυημένα να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να περάσουν πολλές χαρούμενες ώρες σε εξωτερικούς χώρους.

Παιχνίδια νερού για παιδιά: στόχος στον δρόμο

Νερά παιχνίδια για παιδιά στον κήπο για να παίξουν βελάκια με βρεγμένο σφουγγάρι

Ζωγραφίστε έναν στόχο στο δρόμο, στο αίθριο ή ακόμα και στο μονοπάτι του κήπου και δώστε στα παιδιά βρεγμένα σφουγγάρια. Υποτίθεται ότι ρίχνετε τα σφουγγάρια στο στόχο και όποιος χτυπήσει τον μεγαλύτερο αριθμό, παρόμοιο με τα βελάκια, κερδίζει. Φυσικά, η σύριγγα από το σφουγγάρι σας δροσίζει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το παιχνίδι εκπαιδεύει τη συγκέντρωση και την επιδεξιότητα και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για παιδιά στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο. Φυσικά, τα μεγαλύτερα αδέλφια μπορούν επίσης να παίξουν μαζί και να βοηθήσουν στη σύγκριση των ψηφίων και στον υπολογισμό των πόντων.

Γεμίστε την πισίνα με πολύχρωμα νερά

Χρωματίστε το νερό στην παιδική πισίνα με ακουαρέλες

Τα μικρά παιδιά και τα μωρά είναι ιδιαίτερα χαρούμενα όταν μπορούν να παίζουν στην πισίνα στον κήπο το καλοκαίρι. Αλλά δεδομένου ότι μπορεί να γίνει βαρετό γρήγορα, μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία με χρωματιστό νερό. Μπορείτε να χρωματίσετε το νερό με χρωστικές τροφίμων ή άλλα χρώματα από το κατάστημα χειροτεχνίας. Για να είστε ασφαλείς, ρωτήστε αν τα χρώματα είναι αβλαβή για την υγεία σε περίπτωση κατάποσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε διάφορα παιχνίδια στην πισίνα και να ζητήσετε από τα παιδιά να τα αναζητήσουν στο νερό.

Σακούλα νερού φασολιών για ώρες χαλάρωσης σε εξωτερικούς χώρους

Κάντε παιχνίδια με νερό για παιδιά Blob μόνοι σας

Ένας σάκος με φασολάκια προσφέρεται ως χαλάκι περιπέτειας για μωρά και ως αναζωογονητικός σάκος φασολιών για παιδιά και ενήλικες. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια τσάντα νερού από είδη σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί περγαμηνής, ψαλίδι, μια σιδερένια, παχιά, διαφανή μεμβράνη κήπου (π.χ. για την προστασία των φυτών από τον άνεμο), λάμψη, χρωστικές τροφίμων, ταινία γκάφρας. Πώς να φτιάξετε τον σάκο με τα φασόλια νερού μόνοι σας σε μερικά απλά βήματα:

1. Κόψτε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου ίδιου μεγέθους και τοποθετήστε τα ανάμεσα σε δύο φύλλα περγαμηνής.

2. “Συγκολλήστε” τις άκρες του φύλλου με το σίδερο, τοποθετημένο σε μεσαίο επίπεδο, για 30 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε μέχρι να συγκολληθούν πλήρως όλες οι πλευρές και αφήστε μόνο μια μικρή τρύπα για τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου.

3. Χρησιμοποιήστε τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου για να γεμίσετε τη σακούλα με φασολάκια με νερό, χαλαρώστε προαιρετικά το χρώμα του νερού και βάλτε το με τη λάμψη στο σακουλάκι και στη συνέχεια κολλήστε την τρύπα με ταινία γκαφρέ. Στα παιδιά αρέσει πολύχρωμο, ώστε να μπορούν να αγοράσουν διαφορετικά μοτίβα θάλασσας από πλαστικό (χωρίς αιχμηρές άκρες, κατά προτίμηση επίπεδες).

Παιχνίδια στο νερό για την πισίνα: υποβρύχιο κυνήγι θησαυρού

Κατάδυση με παιχνίδια νερού για παιδιά στην πισίνα και εύρεση ψαριών

Εάν έχετε πισίνα και τα παιδιά σας μπορούν να κολυμπήσουν και να βουτήξουν, μπορείτε να οργανώσετε ένα υποβρύχιο κυνήγι θησαυρού για αυτά. Είναι σημαντικό τα παιδιά να βουτούν ή να κολυμπούν πάντα στην πισίνα υπό την επίβλεψη των γονέων. Το παιχνίδι λειτουργεί καλύτερα όταν συμμετέχουν και οι ενήλικες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες και κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν ενήλικα. Στη συνέχεια, το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει.

Παιχνίδια με νερό στην πισίνα για παιδιά καταδυτικά παιχνίδια με παγωμένα πόδια

Μπορείτε επίσης να παίξετε με μια μπάλα στην πισίνα, για παράδειγμα το βόλεϊ μπιλιάρδου είναι πολύ δημοφιλές τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης απλά να κόψετε ψηφία από ένα σφουγγάρι ή να χρησιμοποιήσετε μπάλες πινγκ πονγκ και να τις σκορπίσετε στην πισίνα. Βάλτε τα παιδιά να σας μαζέψουν και να σας βγάλουν στη βεράντα. Όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους κερδίζει.

Οργανώστε κολύμπι στην πισίνα και κυνήγι θησαυρού

Μπορείτε επίσης να γεμίσετε ένα διαφανές μπουκάλι μίας χρήσης με νερό και να ζητήσετε από τα παιδιά να το βρουν. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να βρεις το μπουκάλι στο νερό. Και είναι πολύ διασκεδαστικό να τα ψάχνεις. Όποιος τα βρει έχει κερδίσει και λαμβάνει ανταμοιβή για τον κόπο τους.