Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Υδρόβια φυτά στη λίμνη του κήπου – ποια από αυτά είναι τα αγαπημένα σας;

Υδρόβια φυτά στον κήπο λίμνη-είδη φυτών φροντίζουν-επιλέγουν μια τοποθεσία-νούφαρο

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο στον εξωραϊσμό δημόσιων και ιδιωτικών κήπων που περιέχουν επίσης μία ή και μερικές διακοσμητικές υδάτινες περιοχές. Η αισθητική τους διάταξη απαιτεί ορισμένες εξειδικευμένες γνώσεις, κυρίως γνώση των ιδιαιτεροτήτων των υδρόβιων φυτών. Αυτό, φυσικά, έχει άμεση σχέση με την υποχρεωτική εκπόνηση λεπτομερούς σχεδίου για την τοποθέτησή τους. Διαβάστε εδώ τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν είστε Υδρόβια φυτά στη λίμνη κήπου θέλω.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των βάλτων και των φυτών νερού στη λίμνη του κήπου

νερό κήπο είδη φυτών υδρόβια φυτά συμβουλές φροντίδας υγρότοπο

Οι βιολογικές ανάγκες αυτής της ομάδας υδρόβιων και βάλτων είναι κρίσιμες για τη σωστή ανάπτυξή τους. Μερικά από αυτά αναπτύσσονται απευθείας στο νερό, άλλα κοντά στο νερό, οπότε η ευνοϊκή τοποθεσία και μερικές φορές το βάθος του νερού είναι απαραίτητα.

Ανάλογα με την απαίτηση υγρασίας, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες περιοχές και ομάδες φυτών:

– βαθιά ζώνη

– ελεύθερα και συμπαγή πλωτά φυτά

– Ζώνη ρηχών υδάτων

– βάλτο

– υγρότοπος

– ξηρή παραλία

Υδρόβια φυτά στη λίμνη κήπου: βαθιά ζώνη

Φυτά κήπου υποβρύχια φυτά κάτω από την επιφάνεια του νερού

Αυτή είναι η περιοχή όπου τα φυτά είναι πραγματικά βυθισμένα στο νερό, αναπτύσσονται εν μέρει ή πλήρως υποβρύχια. Τα διακοσμητικά είδη δεν ανήκουν σε αυτή τη ζώνη επειδή είναι πρακτικά κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αλλά τα υδρόβια φυτά στη βαθιά ζώνη είναι σημαντικά για τη συνολική ισορροπία του οικοσυστήματος, φιλτράρουν νερό και τροφή για ζωή στο νερό. Τυπικοί εκπρόσωποι αυτής της ομάδας είναι οι πράσινες γοργόνες Karolina (Cabomba caroliniana) και Vallisneria americana, οι οποίες είναι απαραίτητες όσον αφορά τη διήθηση του νερού.

Γοργόνα μαλλιών Karolina

πράσινη καρολίνα γοργόνα Cabomba caroliniana κήπος λίμνη φυτά κάτω από την επιφάνεια του νερού

Vallisneria americana

λίμνη κήπου υδρόβια φυτά βαθιά ζώνη Vallisneria americana-gigantea

Φυτευμένα πλωτά φυτά

Υδρόβια φυτά κρίνου νερού που βρίσκονται στο έδαφος Φροντίδα και συμβουλές

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει είδη των οποίων οι ρίζες είναι ενσωματωμένες στο έδαφος στο κάτω μέρος ενώ τα φύλλα εμφανίζονται στην επιφάνεια. Η φύτευση γίνεται συχνά σε ειδικά καλάθια προστατευμένα με γεωύφασμα, τα οποία βρίσκονται στο έδαφος. Ο καλύτερος χρόνος για να φυτέψετε αυτά τα πλωτά φυτά είναι στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά αυτό μπορεί να γίνει καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, εάν είναι απαραίτητο. Οι πιο συνηθισμένοι εκπρόσωποι αυτής της ομάδας περιλαμβάνουν τον λωτό (Nelumbo), την ευρωπαϊκή κανάτα (Nymphoides peltata), το τετράφυλλο αυστραλιανό τριφύλλι (Marsilea mutica), την πλωτή φτέρη (λάχανο του νερού) (Ceratopteris pteridoides) και άλλους που δείχνουν μεγάλη ποικιλία φυτών στην επιφάνεια του νερού. Η βασίλισσα των πλωτών φυτών, ωστόσο, παραμένει το νούφαρο (Νυμφαία). Έχει μεγάλα, όμορφα φύλλα που μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό κάλυμμα για τα ψάρια της λίμνης. Τα νούφαρα χρειάζονται ήρεμο νερό και τα περισσότερα είδη χρειάζονται ηλιακό φως για τουλάχιστον 4 ή 6 ώρες την ημέρα. Τα άνθη ορισμένων ειδών ανοίγουν το πρωί και κλείνουν το ηλιοβασίλεμα. Οι ποικιλίες που επιλέγονται είναι λευκές, ροζ, ροζ σολομού και υπάρχει ένα όμορφο είδος που έχει λουλούδια παρόμοια με τις παιώνιες.

 Ευρωπαϊκή θαλάσσια κονσέρβα 

Ευρωπαϊκή μανιά κίτρινα λουλούδια υδρόβια φυτά που επιπλέουν

Φυτά που επιπλέουν ελεύθερα

κίτρινο νούφαρο ελεύθερη πλωτή λίμνη νερού τοποθεσία φροντίδας φυτών

Αυτά τα υδρόβια φυτά παραμένουν στην επιφάνεια χωρίς να έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Σε ευνοϊκό περιβάλλον, οι εκπρόσωποι αυτής της ομάδας πολλαπλασιάζονται γρήγορα και καταλαμβάνουν μεγάλα υδάτινα σώματα. Για το λόγο αυτό συνιστάται η συνεχής αφαίρεσή τους. Χαρακτηριστικά υδρόβια φυτά ελεύθερης κολύμβησης είναι: υάκινθος (Eichhornia crassipes), κίτρινος νούφαρος (Nuphar lutea), κρίνος του Humboldt (Nymphoides humboldtiana), παξιμάδι νερού (Trapa natans) και άλλα.

Υδρόβια φυτά στη λίμνη κήπου: ρηχή ζώνη νερού

Το τριφύλλι ανθίζει την ελεύθερη πλωτή ζώνη ρηχών υδάτων

Αυτή η περιοχή εκτείνεται σε βάθος 10-40 cm. Οι ρίζες και οι κύριοι μίσχοι των φυτών είναι ρηχά υποβρύχια, αλλά τα διακοσμητικά φύλλα και οι βλαστοί βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια. Αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει τη μετάβαση μεταξύ της χλωρίδας της βαθιάς ζώνης και της βαλτώδους βάλτου. Τυπικοί εκπρόσωποι είναι ο ινδικός κάλαμος (Acorus calamus L.), τα cattails (Typha latifolia), τα κουκουνάρια (Hippuris vulgaris), η ίριδα (Iris seudacorus), το τριφύλλι νερού (Menyanthes trifoliata), το λουλούδι του κύκνου (Butomus umbellatus) και άλλα.

Marshland

λιμνούλα με έλη βάλτου βάλτο κατιφέ Caltha palustris-κίτρινα πέταλα

Το έλος δημιουργείται από περιοδικές πλημμύρες στις οποίες εκτίθεται. Κατά κανόνα, τα φυτά του βάλτου δεν αναπτύσσονται πολύ. Χαρακτηριστικά του βάλτου είναι: Ρίζα δράκου (Calla palustris), Bach speedwell (Veronica beccabunga), Marsh iris (ir. Laevigata), Marsh marigold (Calthapalustris), king lobelia (Lobelia cardinalis), δυόσμος νερού (Mentha aquatica), ξεχάστε εγώ-μη (Μύος) και το ίδιο.

Υγρότοπος

δημιουργήστε μια λίμνη νερού-συμβουλές φροντίδας ελώδων-υγροτόπων

Αυτή είναι η ζώνη σταθερής υγρασίας του εδάφους, η οποία είναι κοντά στα όρια της επιφάνειας του νερού. Αυτός ο χώρος είναι εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά που κάνουν μια ομαλή μετάβαση μεταξύ της ζώνης καλαμιών και του υπόλοιπου κήπου. Μια ποικιλία φυτικών ειδών μπορεί να αναπτυχθεί εκεί, ανάλογα με τη σύνθετη δομή. Αν θέλετε να κυριαρχήσει το πράσινο χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικούς τρόπους. Αν προτιμάτε τον δυναμισμό των αντιθέσεων και την ποικιλία των παστέλ χρωμάτων, αναζητήστε περισσότερα λουλούδια και περίεργα σχήματα. Κατάλληλα φυτά για υγρότοπους είναι: Ινδική κατιφέ (Darmera peltata), μωβ μαλλί (Filipendula purpurea), Ligularia, μωβ loosestrife (Lythrum salicaria), mimulus (Mimulus luteus), ροζ πρίμουλα (Primula rosae) και τα παρόμοια.

Μωβ loosestrife

Lythrum salicaria - μοβ χαλαρά φυτά - για υγρούς κήπους

Ροζ πριμουδάκι

ροζ πριμουδάκι-primula rosae-υγρότοπος κήπος-λίμνη συμβουλές περιοχής νερού

Φύτευση υδρόβιων φυτών στη λίμνη του κήπου

Συμβουλές νερού κήπου-είδη φυτών Darmera peltata-φύλλο ασπίδας

Πριν από τη φύτευση των υδρόβιων φυτών, αφήστε τα φυτά να μείνουν στο νερό για λίγες ημέρες για να εξισωθεί η θερμοκρασία. Κατά τη φύτευση βάλτων, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Πρώτον, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί αρκετό φως για να αναπτυχθούν κανονικά αυτά τα φυτά. Η πλειοψηφία των καλλωπιστικών υδρόβιων φυτών ξεχειμωνιάζει στο νερό, οπότε προσέξτε όταν αντιμετωπίζετε εξωτικά είδη. Γύρω από τη λίμνη νερού, φυτέψτε μερικά πολυετή φυτά που δεν απαιτούν μεγάλη συντήρηση.