Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Δημιουργικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε την άμμο στο σχεδιασμό του κήπου

άμμος σε εξωραϊσμό παραλία με στυλ μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού

Εάν θέλετε να σπάσετε το τυπικό σχέδιο κήπου με κάτι νέο, τότε έχετε τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνετε – Χρησιμοποιήστε άμμο στον εξωραϊσμό. Όχι μόνο επειδή είναι διαφορετική από το συνηθισμένο χώμα, η άμμος είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυτών σας. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις δημιουργικές ιδέες που σας φέρνουμε σήμερα και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την άμμο σε εξωτερικούς χώρους.

Χρησιμοποιήστε άμμο στον εξωραϊσμό

1. σκάμμα

άμμος στον κήπο σχεδιασμός αμμοδόχος-παιδιά-παιχνίδι-ιδέα-βεράντα

Εάν έχετε παιδιά, τότε μπορείτε να έχετε κάποιους ανοιχτούς χώρους για να παίξετε, προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργικότητα από ό, τι ένα σκάμμα. Προσθέστε ένα σκάμμα στην αυλή σας για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να περνούν περισσότερο χρόνο έξω. Έτσι, θα έχετε ένα μέρος για να τα παρακολουθείτε βολικά ενώ εργάζεστε μόνοι σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε καμπύλες άκρες γύρω από το σκάμμα σας, σίγουρα θα συνδυαστεί καλύτερα με τον υπόλοιπο κήπο.

2. Κήπος Ζεν

άμμος στον κήπο σχεδιασμός zen-garden-ιδέα-γκαζόν-μοτίβο-θάμνος

Ο κήπος ζεν και η γκανιότα κάνουν μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε εξωτερικό χώρο. Εάν χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας, βγείτε έξω και σιγά σιγά κάντε μονοπάτια στην άμμο, ενώ εξωραϊσθείτε για να χαλαρώσετε. Οι κήποι Zen αυξάνονται σε δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό, οπότε πηγαίνετε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού και ζητήστε το κατάλληλο κιτ για να ξεκινήσετε με τον κήπο zen.

3. Διακοσμητική άμμος

άμμος-στον-κήπο-σχέδιο-πολύχρωμος-διακοσμήστε-εσωτερικό-εξωτερικό

Η άμμος στο σχέδιο του κήπου παρέχει μια μεγάλη οπτική αντίθεση με το συνηθισμένο χώμα. Βάλτε λίγη άμμο μεταξύ μεμονωμένων φυτών για να ξεχωρίζουν. Προσπαθήστε να διαμορφώσετε μονοπάτια πεζοπορίας που διατρέχουν την αυλή σας. Μπορούμε να σας δείξουμε ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τη χρήση της άμμου: η άμμος συχνά εμποδίζει τα σαλιγκάρια και άλλα παράσιτα να κινούνται στον κήπο σας, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε να χτίσετε ένα προστατευτικό χαντάκι από άμμο για τα ευαίσθητα φυτά σας.

4. Κήπος με άμμο

sand-at-the-garden-design-desert-design-cacti-rock garden

Υπάρχουν πολλά φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα σε αμμώδες έδαφος. Τα φυτά που αντέχουν στην ξηρασία, όπως τα παχύφυτα και οι κάκτοι, είναι εξαιρετικές επιλογές · μπορείτε να τα φυτέψετε στην άμμο οπουδήποτε στον κήπο σας. Διαχωρίστε την αμμώδη περιοχή σας από τον υπόλοιπο κήπο σας με ένα ξύλινο κουτί για να διατηρήσετε την υγρασία που είναι απαραίτητη για το πότισμα των φυτών που αντέχουν στην ξηρασία.

 Χρησιμοποιήστε την άμμο δημιουργικά στον εξωραϊσμό

ιδέες κηπουρικής άμμου καρέκλες adironsack παραλία τζάκι νερού

Όλες αυτές οι ιδέες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την άμμο στον κήπο. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε ή όλα αυτά στον κήπο σας και τα υπέροχα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Θυμηθείτε να πάρετε άμμο από ένα τοπικό κατάστημα υλικού, καθώς είναι παράνομο στα περισσότερα μέρη να φέρετε άμμο από παραλία ή πάρκο, καθώς είναι παράνομο.

κόκκινη άμμος ως προφορά

δημιουργική σχεδίαση κήπου κόκκινη άμμος χαλίκια μονοπάτια φύτευση

Και αν μας επιτρέπετε, εδώ είναι μια τελευταία συμβουλή από τους συντάκτες μας: προσέξτε! Μην προσθέτετε ποτέ πηλό χώμα στις ράχες άμμου ή άμμο στο πήλινο χώμα σας! Ο συνδυασμός των δύο προϊόντων σε ένα μείγμα είναι παρόμοιος με το σκυρόδεμα. Τα μικρά σωματίδια άμμου γεμίζουν τον επιπλέον χώρο στο πηλό χώμα, με αποτέλεσμα τρομερή αποστράγγιση.

Ενσωματώστε το σκάμμα στο περίπτερο

κήπος πέργκολας από ξύλο sandpit ενσωματώνουν παιδιά

χαλαρό σχέδιο κήπου

ιδέες σχεδιασμού άμμου κήπου ιαπωνικές πέτρες σχεδιασμού

Ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά

ιδέες σχεδιασμού άμμου κήπου ξηρά φυτά

ιδέες εξωραϊσμού άμμου ξηρά φυτά κρεβάτια παχύφυτα

Δημιουργήστε έναν κήπο ζεν

άμμος στον κήπο ιδέες σχεδιασμού πέτρες ιαπωνικού στυλ

Άμμος στον κήπο σχεδιασμός δημιουργικές ιδέες zen σχεδιασμός κήπου

διακοσμητική χρωματισμένη άμμος

διακοσμητική ιδέα δημιουργίας κουτιού κήπου με άμμο zen

διακοσμητικά αμμοθάλασσα παιδιά παίζουν κήπο

διακοσμητικά παρτέρια με παρτέρια δημιουργικές ιδέες κήπου

δημιουργικές ιδέες άμμου κήπου διακοσμητικά παρτέρια άμμου τονίζουν

Άμμος στο σχεδιασμό του κήπου χρησιμοποιήστε ιδέα για παρτέρια πέτρες

ιδέες σχεδιασμού άμμου κήπου zen terarium cacti διακοσμητική άμμος πολύχρωμη

sandpit ενσωματώνουν ιδέες σχεδιασμού κήπου από ξύλο βεράντας

άμμος κήπου ξηρά φυτά ιδέα σχεδιασμός κήπου

Άμμος σε εξωραϊσμό κόκκινη άμμο χρησιμοποιήστε δημιουργική ιδέα