Σχεδιασμός και συντήρηση κήπου

Φράκτης απορρήτου από WPC: αυτά είναι τα 5 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του υλικού

Αν και συχνά παραβλέπεται, ο φράχτης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του σχεδιασμού του κήπου. Εάν ο φράχτης του κήπου δεν πρέπει να χρησιμεύει μόνο ως οριοθέτηση του ακινήτου, αλλά και ως οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων, το WPC είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στον κλασικό ξύλινο φράχτη. Σε αυτό το άρθρο, συνοψίζουμε τι κάνει μια οθόνη απορρήτου κατασκευασμένη από WPC και ποια πλεονεκτήματα έχει να προσφέρει το υλικό.

Τι είναι το WPC?

Φράχτης απορρήτου για τον κήπο τι υλικό

Το WPC (Wood-Plastic-Composite) είναι ένα σύνθετο υλικό που συνήθως αποτελείται από 40 τοις εκατό πλαστικό και 60 τοις εκατό ίνες ξύλου. Αυτό το υλικό συνδυάζει τις καλύτερες ιδιότητες του πλαστικού με την πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση του ξύλου. Για το λόγο αυτό, το WPC χρησιμοποιείται ευρέως σε εξωτερικούς χώρους, π.χ. Β. Για την παραγωγή καταστρωμάτων, πάνελ φράχτη, ακόμη και επίπλων.

Φράχτης απορρήτου από WPC και φράχτη συνδυασμού αλουμινίου Βοστώνη

Οι φράχτες WPC φαίνονται πολύ μοντέρνοι από μόνοι τους, αλλά μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλα υλικά όπως αλουμίνιο, γυαλί και HPL. Αυτό καθιστά το φράχτη ακόμη πιο ανθεκτικό και προσφέρει πολλές επιλογές για μεμονωμένο σχεδιασμό. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το σύστημα οθόνης απορρήτου WPC της Βοστώνης από το Fiberdeck, το οποίο συνδυάζει προφίλ WPC με προφίλ αλουμινίου αδιάβροχα. Τα στοιχεία φράχτη αλουμινίου δεν δέχονται διαβρωτική επίθεση και έτσι αυξάνουν την ακαμψία του φράχτη ιδιωτικότητας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εύκολο περίβλημα και ανθεκτικό σύστημα φράχτη χωρίς συμβιβασμούς στο σχεδιασμό.

Τα πλεονεκτήματα μιας οθόνης απορρήτου κατασκευασμένη από WPC

Πλεονεκτήματα του WPC για φράχτη κήπου ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες

Λόγω των πειστικών ιδιοτήτων του, το WPC είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για εξωτερική χρήση. Παραθέτουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του σύνθετου ξύλου-πλαστικού παρακάτω.

Ανθεκτικό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες

Οι υψηλής ποιότητας πίνακες WPC μπορούν να διαρκέσουν έως και 30 χρόνια. Το σύνθετο υλικό είναι υδατοαπωθητικό, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σάπισμα ή τη στρέβλωση του φράχτη. Χάρη στο μεγάλο ποσοστό πλαστικών, οι φράκτες WPC είναι ακόμα ανθεκτικοί στη σήψη και την προσβολή από παράσιτα. Επιπλέον, το σύστημα φράχτη από αυτό το υλικό είναι πολύ σταθερό και έχει καλή αντοχή στον καιρό και στον άνεμο.

Σε αντίθεση με το ξύλο, το WPC έχει υψηλό βαθμό σταθερότητας χρώματος – η επιφάνεια των σανίδων δεν αποχρωματίζεται με την πάροδο του χρόνου. Προκειμένου να προστατευθεί το υλικό από τον αποχρωματισμό λόγω καιρικών επιδράσεων όπως οι ακτίνες UV, συχνά επικαλύπτεται με ένα πρόσθετο προστατευτικό στρώμα (συν-εξώθηση).

Φυσική εμφάνιση

Φράχτης απορρήτου κατασκευασμένος από σανίδες WPC Advantages με φυσική εμφάνιση

Ο φράκτης απορρήτου από WPC έχει τη δημοφιλή εμφάνιση και αίσθηση ξύλου χωρίς τα μειονεκτήματά του. Περιφράξεις WPC προσφέρονται σε διαφορετικά χρώματα – από γκρι έως καφέ και άλλα. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πιο φυσικό χρώμα που μιμείται την όψη του ξύλου, όπως το teak ή το ipé. Το πλεονέκτημα αυτού είναι μια φυσική επιφάνεια που συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον της.

Χωρίς θραύσματα

Τα πάνελ φράχτη WPC έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν διαχωρίζονται. Αυτό σημαίνει ότι ο φράχτης θα διατηρήσει την ίδια εμφάνιση για πολλά χρόνια χωρίς το πρόβλημα των θραυσμάτων που συμβαίνει φυσικά με τους παραδοσιακούς ξύλινους φράχτες.

Ατομικό σχέδιο

Συνδυασμός τοίχου και φράχτη ιδιωτικότητας αδιαφανής

Ένας φράχτης απορρήτου από WPC προσφέρει πολλές επιλογές σχεδίασης. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα ή να επιλέξετε έναν συνδυασμό φράχτη με στοιχεία από αλουμίνιο ή γυαλί. Με πλέγματα σχεδιασμού κομμένα με λέιζερ ή παγωμένο γυαλί, για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας φράχτη ξεχωριστά.

Μικρή έως καθόλου προσπάθεια συντήρησης

Όποιος επιλέξει μια οθόνη απορρήτου από WPC θα έχει λίγη δουλειά στο μέλλον. Η φροντίδα του υλικού είναι ιδιαίτερα εύκολη και δεν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως λίπανση ή βαφή. Εάν είναι απαραίτητο, τα στοιχεία φράχτη μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα με νερό και ένα σφουγγάρι.

συμπέρασμα

WPC φράχτης με σχεδιαστικά στοιχεία πλέγματος

Για να προστατέψετε την ιδιωτικότητα στον κήπο και στη βεράντα, χρειάζεστε μια κατάλληλη οθόνη απορρήτου. Με φράχτη προστασίας προσωπικών δεδομένων κατασκευασμένο από WPC, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις εύκολες ιδιότητες του πλαστικού χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε τη φυσική όψη του ξύλου. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης καθώς και η μακροζωία καθιστούν το υλικό δημοφιλής επιλογή για το σχεδιασμό του κήπου.