סמואל אוריילי הוא האיש שהמציא את מכונת הקעקועים המודרנית.
כאן תלמד על סמואל אוריילי – ממציא מכונת הקעקועים המודרנית, להכיר עובדות מעניינות מההיסטוריה, ראה דוגמאות צילום של מכונות קעקוע ישנות.
סמואל אוריילי – האיש שהמציא את מכונת הקעקועים המודרנית – מידע ותמונות
סמואל אוריילי – ממציא מכונת הקעקועים המודרנית
ההמצאה של סמואל אוריילי הפכה אותו למפורסם וחולל מהפכה בתעשיית הקעקועים.
שינויים בגוף כגון קעקועים היו חלק בלתי נפרד מהתרבות האירית במשך שנים רבות וניתן למצוא אותם גם בכתיבה וגם באמנות חזותית. הציור “נישואיהם של קשת חזקה ואיופה” מאת דניאל מקליס, המוצג בגלריה הלאומית, מתאר לוחמים אירים מקועקעים בשדה הקרב. אומנות הקעקוע עשויה להיות בעלת שורשים עתיקים, אך התעשייה המודרנית צומחת רק בזכות נציג אחד בולט במיוחד של הגולה האירית..
סמואל אוריילי נולד בקונטיקט בשנת 1854 למהגרים אירים. מעט מאוד ידוע על נעוריו של אוריילי, אך מפקד האוכלוסין משנת 1870 (כפי שגילו כרמן ניסן וריץ ‘הארדי מ- Buzzworthy Tattoo History) טוען כי סמואל אוריילי עבד בחנות שעונים כנער, שהתמחה במאכלים מנחושת. אין זה מפתיע, מכיוון שהאזור בו התגורר היה מפורסם בייצור נחושת..
אוריילי היה נער די קשה. הוא היה סוג של מורד, הוא אהב להפר את החוקים. בגיל 19 פרש מחנות השעונים והתפרנס בדרכים הרבה יותר מכוערות. זה הגיע לשיאו בשנת 1873 כאשר הוא נעצר בגין גניבה מחנות מקומית. למרות היותם קטינים באותה עת, נשפטו אוריילי ושני שותפיו לשנתיים במושבת עונשין ביטחונית מירבית על התנהגותם הבלתי הולמת..
לאחר שעזב את הכלא, או’ריילי יצטרף לזמן קצר לציים, אך אז נטוש. עם זאת, בתקופה זו הוא שלט באמנות הקעקוע. מאז מלחמת האזרחים, קעקועים הפכו פופולריים מאוד בקרב הצבא האמריקאי. עם זאת, יחד עם הפופולריות הזו, התפשטה האמונה שרק שיכורים וחופרים עושים קעקועים. כפי שאמר “אריה חילוני” מאמריקה: “זה יעבוד רק עבור מלח אנאלפבית, אך לא עבור אריסטוקרט”. אולם עד מהרה הצליח אוריילי לשנות את הגישה כלפי דעה קדומה זו..
לא ידוע מתי בדיוק התערב או’ריילי בקעקוע, אבל שמו הלם רק בסוף שנות השמונים. בשנת 1875 פתח מכון קעקועים בכיכר צ’ת’אם, בשכונה דקדנטית בניו יורק. הוא בנה קריירה לא רק כאמן קעקועים, אלא גם כשואן.
עד 1980 הוא זכה בתואר פרופסור אוריילי, אמן הקעקועים הטוב בעולם והג’נטלמן ללא דופי. רבים, אליהם פגע בקעקועים, טיילו ברחבי העולם והראו את ציוריהם על העור. אוריילי נהנה מתהילה, התחמם בתשומת ליבו של קהל סקרן, וגם פרסם את “האנשים הצבועים” שלו.
אוריילי מילא תפקיד מכריע בחידוד אחת ההמצאות הכושלות של תומאס אדיסון – העט החשמלי, הוא ראה כיצד פריט זה יכול להיות שימושי בקעקוע. במהלך הניסויים שלהם, אוריילי יצר מכשיר שיכול להקל מאוד על עבודתו של אמן קעקועים – מכונת קעקועים ניידת..
ב- 8 בדצמבר 1891, הוא פטנט בהצלחה על המצאתו שמספרה 464, 801, ובכך שינה את פני תעשיית הקעקועים המודרנית. בעזרת טכניקת היד, אפילו בעלי המלאכה המנוסים ביותר יכולים לנקב את העור 2-3 פעמים בשנייה. בעזרת המכונה שלו, ניתן היה לעשות זאת כ- 50 פעמים, זו הייתה תופעה מהפכנית לחלוטין עבור תעשיית הקעקועים..
התהילה והתהילה של אוריילי הרקיעו שחקים. הוא הוצף בפקודות, ומכיוון שהמאסטר יכול כעת לעבוד מהר יותר, קעקועים הפכו נפוצים יותר בכל הפלגים של החברה האמריקאית. אפילו אנשים אצילים רצו להיעזר בשירותיו של “הפרופסור”, אך הם העדיפו לא להגיע לסטודיו שלו, אלא קראו לעצמם את הקעקוע..
הפופולריות שלו הבחינה במאסטרים אחרים, שרבים מהם גם רצו להשתלט על העבודה באמצעות מכונת קעקועים. בשנת 1990 תבע אוריילי את יריבו אלמר גצ’ל, שהשתמש גם במכונת כתיבה מפורסמת. המקרה מעולם לא נפתר, אך נראה כי האמנים הסדירו את סוגיותיהם מחוץ לבית המשפט..
בתחילת המאה החלו להופיע אולפני קעקועים בכל עיר גדולה באמריקה, השפעתו של אוריילי כבר התפשטה מעבר לגבולותיה, לאירופה. אוריילי הצליח לשמר בהצלחה את מורשתו, אבל לאמן לא היה זמן רב. הוא מת בשנת 1909 לאחר שנפל בעת שצייר את ביתו.
סמואל אוריילי עבר מגנב מפגר לאמן קעקועים מפורסם, חייו היו בהחלט בהירים.
דוגמאות צילום של מכונות קעקוע ישנות מה- 02/09/2019:
צפו בסרטון:
הוכן על ידי: mpribytkova (פריביטקובה מריה אלכסייבנה)