Περιοχή βεράντας

Γλάστρες και ζαρντινιέρες: εξωραΐστε τον κήπο με αυτά τα DIY έργα!

Γλάστρες και φυτευτές σκυρόδεμα γεωμετρικό χυμώδες μοτίβο

Όταν φυτά εσωτερικού χώρου, εξωτικά και ετήσια λουλούδια εκτίθενται έξω την άνοιξη, γλάστρες και ζαρντινιέρες κάνουν τη μεγάλη είσοδό τους. Είτε σε μεγάλη μορφή για την ευρύχωρη βεράντα είτε σε κρεμαστό χώρο και εξοικονόμηση χώρου στο μπαλκόνι – υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην αγορά για κάθε κατάσταση διαβίωσης. Οι γλάστρες δεν είναι μόνο πρακτικές, έχουν εξελιχθεί και σε πραγματικά αντικείμενα σχεδιασμού. Αλλά ακόμα και απλά γλάστρες με φυτά μπορούν να αρωματιστούν με δημιουργικότητα – με αυτά τα DIY έργα ο κήπος μπορεί να ομορφύνει σε χρόνο μηδέν.

Γλάστρες και ζαρντινιέρες από σκυρόδεμα προσθέτουν αξία στην μπροστινή αυλή

γλάστρες φυτευτές κάνουν σκυρόδεμα διακοσμήστε τον αριθμό του σπιτιού

Οι τσιμεντένιες γλάστρες γοητεύουν με τη σαφή σχεδιαστική τους γλώσσα, τις απλές γραμμές και μια λεπτή παλέτα χρωμάτων. Αυτό επιτρέπει στα φυτά και τα λουλούδια να έρθουν μόνα τους. Ιδιαίτερα εξωτικοί φοίνικες, φτέρες και λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν αποτελεσματικά. Το σκυρόδεμα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα – μπορεί να αντέξει τη θερμότητα χωρίς προβλήματα και οι κάδοι είναι εξαιρετικά σταθεροί λόγω του βάρους τους. Επιπλέον, μπορεί να χυθεί σε διαφορετικά σχήματα, ανάγλυφο με σχέδια, λείανση, βαφή με χρώμα και επικόλληση. Διαφορετικά μίγματα κονιάματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αντίκες ή μοντέρνα εμφάνιση. Το κατά τα άλλα ανθεκτικό υλικό έχει ένα μειονέκτημα – δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνεια την άνοιξη, τα δοχεία από σκυρόδεμα πρέπει να ξεχειμωνιάσουν στο υπόστεγο του κήπου. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε κάδους που είναι πολύ βαρύι και μεγάλοι – γιατί πρέπει να τους μεταφέρετε ξανά και ξανά.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι κατασκευασμένο από έτοιμο μίγμα κονιάματος. Στη συνέχεια, απλά πρέπει να προσθέσετε νερό στο μείγμα λίγο λίγο και να ανακατέψετε καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πλαστικές μπανιέρες διαφορετικών μεγεθών ως καλούπι χύτευσης. Ρίξτε το χώμα στον μεγαλύτερο κάδο, γεμίστε το μικρότερο με χαλίκι και τοποθετήστε το στη μέση της πλάκας βάσης που μόλις χύθηκε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε τις πλευρές. Περιμένετε 1-2 ημέρες πριν αφαιρέσετε τη φόρμα. Η ζαρντινιέρα είναι στεγνή, αλλά ακόμα δεν είναι ελαστική. Περιμένετε λοιπόν 2 εβδομάδες για να σκληρύνει το σκυρόδεμα και στη συνέχεια μπορείτε να τρίψετε τις άκρες και να φυτέψετε τα λουλούδια. Για το γοητευτικό σύνολο στη φωτογραφία θα χρειαστείτε 6 πλαστικούς κάδους, στη συνέχεια λευκή μπογιά και τρία μεταλλικά ψηφία.

Γλάστρες και ζαρντινιέρες – βάζετε επιδέξια φυτά της ερήμου στο προσκήνιο

Τυλίξτε σχοινί γύρω από γλάστρες και ζαρντινιέρες έξω

Τα φυτά της ερήμου είναι πραγματικά έργα τέχνης της φύσης σε μικρογραφία. Για να μην χαθούν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, θα πρέπει να επιλεγούν οι σωστές γλάστρες και ζαρντινιέρες. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά γλάστρες – με λίγη φαντασία μπορείτε να αρωματίσετε ακόμη και απλά πλαστικά μοντέλα. Η παραπάνω εικόνα είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για το πώς η αντίστοιχη υφή και ο συνδυασμός χρωμάτων μπορούν να μετατρέψουν το τραπέζι στον κήπο σε ένα έρημο τοπίο. Θα χρειαστείτε σχοινί και μπογιά για το έργο. Προαιρετικά, μπορείτε να ρωτήσετε στο κατάστημα χειροτεχνίας εάν μπορείτε να αγοράσετε σχοινί σε διαφορετικά χρώματα αμέσως. Απλά τυλίξτε το σχοινί γύρω από τα δοχεία του φυτού και κολλήστε τα άκρα μαζί με ένα πιστόλι θερμής κόλλας. πλήρης!

Φτιάξτε μόνοι σας κρεμαστές γλάστρες

Κόψτε γλάστρες και ζαρντινιέρες που κρέμονται από μια ξύλινη σανίδα

Η νέα ομάδα καθισμάτων σας καλεί να χαλαρώσετε σε εξωτερικούς χώρους – αλλά ξαφνικά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλες τις γλάστρες στο μπαλκόνι. Κανένα πρόβλημα – κρεμάστρες μπορούν να γίνουν από ξύλινη σανίδα και σχοινί. Απλώς ανοίξτε τέσσερις τρύπες στην ξύλινη σανίδα, κόψτε μια μεγάλη τρύπα για την γλάστρα και δέστε το σχοινί μαζί. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάψετε την ξύλινη σανίδα με λάκα / ειδικά έλαια ή απλά να τη βάψετε σε έντονο χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό με μια ρουστίκ εμφάνιση.

Τακτοποιήστε τις γλάστρες για να εξοικονομήσετε χώρο

Γλάστρες και ζαρντινιέρες τριών ορόφων κάνουν τον αριθμό του σπιτιού μόνοι σας

Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας με μια λαμπρότητα λουλουδιών στην είσοδο – τα λουλούδια στη μία πλευρά της εξώπορτας γίνονται ένα επιτυχημένο βλέμμα. Τρεις γλάστρες τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη δημιουργούν μια ελκυστική διάταξη. Τα χαρούμενα καλοκαιρινά χρώματα δίνουν στο σύνολο μια πινελιά χρώματος. Τα φυτά συνδυάζονται επίσης επιδέξια – σκιά που αγαπά το έδαφος κάτω, στη μέση – διακοσμητικό γρασίδι για μερικώς σκιασμένες τοποθεσίες και στην κορυφή – λουλούδια που μπορούν να αντέξουν πολύ ήλιο.

Αρωματίστε το δοχείο με βερνίκι νυχιών

Γλάστρες και ζαρντινιέρες βάφουν ιδέα βερνίκι νυχιών

Έχετε μια παλιά γλάστρα που δεν φαίνεται πια ελκυστική; Δώστε του μια νέα, ξεχωριστή εμφάνιση με βερνίκι νυχιών. Γεμίστε ένα μεγαλύτερο δοχείο με νερό, επιλέξτε πολλά χρώματα βερνικιών νυχιών και προσθέστε αρκετές σταγόνες από κάθε βερνίκι νυχιών στο νερό. Σχεδιάστε προσεκτικά διαφορετικά κυκλικά σχήματα με ένα καλαμάκι και στη συνέχεια βυθίστε το γλάστρα στο νερό. Το βερνίκι νυχιών κολλάει στην κατσαρόλα – και όταν στεγνώσει, διαρκεί πολύ.

Βάψτε ξανά τους παλιούς ξύλινους κάδους

Ξαναβάψτε ξύλο για γλάστρες και ζαρντινιέρες

Με ένα νέο στρώμα χρώματος, οι παλιές ξύλινες μπανιέρες λάμπουν επίσης σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα – η θαλάσσια χρωματική απόχρωση λευκό – γαλάζιο – σκούρο μπλε μας κάνει να ονειρευόμαστε εξωτικά νησιά και μακρινές χώρες. Παρεμπιπτόντως, μεγάλες παλιές γλάστρες μπορούν να «κρυφτούν» σε αυτοσχέδια ξύλινα κουτιά. Ένα υπέροχο κόλπο ακόμα κι αν έχετε πολλές γλάστρες φυτών διαφορετικών μεγεθών και απλά δεν ταιριάζουν. Αυτό σας εξοικονομεί μετατόπιση και δημιουργεί μια ατμοσφαιρική συνολική εικόνα σε εξωτερικούς χώρους.

Γλάστρες και ζαρντινιέρες φέρνουν μια εξωτική πινελιά στον κήπο

Γλάστρες και φυτευτές τσιμεντένιες φτέρες έξω

Το κόκκινο-πορτοκαλί-πράσινο χρώμα φέρνει μια εξωτική πινελιά στον κήπο. Στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική ειδικότερα, τα λεγόμενα σχέδια βεράντας με χρώμα πυρκαγιάς έχουν εδραιωθεί. Εκεί τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλα όπως μαόνι, ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο και πορτοκαλί μαξιλάρια καθισμάτων δημιουργούν μια αντίθεση με τις ζεστές φτέρες, τους φοίνικες και τα διακοσμητικά χόρτα. Το βλέμμα μπορεί επίσης να παραποιηθεί στον δικό σας εξωτερικό χώρο – τοποθετήστε μια γλάστρα με πορτοκαλί χρώμα σε ένα κόκκινο πέτρινο βάθρο στη μέση του παρτέρι. Ακόμα και μικρές, σκοτεινές κόγχες έρχονται στο προσκήνιο.

Γλάστρες και ζαρντινιέρες ζουμερό ροζ υπόστρωμα

Μικρά αλλά ωραία – τα παχύφυτα έρχονται επίσης μόνα τους χάρη στις χρωματικές αντιθέσεις. Οι γλάστρες ψεκασμένες με χρυσό χρώμα και το ροζ υπόστρωμα αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για τα πλούσια πράσινα φύλλα των φυτών.

Είτε μοντέρνο, απλό ή ρομαντικό και παιχνιδιάρικο: στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών θα βρείτε πιο συναρπαστικές ιδέες για το πώς να αρωματίσετε τις παλιές σας γλάστρες και ζαρντινιέρες. Αφήστε τις προτάσεις να σας εμπνεύσουν.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα ξύλινο κουτί και κολλήστε τον αριθμό του σπιτιού σε αυτό

Γλάστρες και φυτευτές αριθμός σπιτιού βεράντας διακοσμούν την ιδέα

Διακοσμήστε τις απλές μπανιέρες με υπολείμματα υφάσματος

Γλάστρες, ζαρντινιέρες, τυλίξτε ύφασμα γύρω από τη βεράντα

Ο παλιός κλώστης σαλάτας γίνεται μίνι γλάστρα

γλάστρες φυτευτές μικρή κλώση σαλάτας

Η τάση ανακύκλωσης με μια ματιά: η παλιά βαλίτσα γίνεται φυτικό κουτί

Γλάστρες και ζαρντινιέρες βαλίτσα μπαστούνι ανακύκλωση

Μικρές γλάστρες και ζαρντινιέρες: Tillandsias σε κοχύλια

γλάστρες ζαρντινιέρες ζουμερές αχιβάδες που κρέμονται στη βεράντα