Περιοχή βεράντας

Πλάκες τραβερτίνης για τη βεράντα σας – κομψά και κομψά καλύμματα δαπέδου για εξωτερικούς χώρους

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο εκτός σχεδίου δημιουργίας βεράντας

Όταν πρόκειται να προγραμματίσετε όμορφες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο σπίτι σας, ο σχεδιασμός της βεράντας με πλάκες τραβερτίνης είναι μια πολύ κατάλληλη επιλογή. Ανεξάρτητα από το αν διοργανώνετε βραδινό μπάρμπεκιου στη γειτονιά ή πάρτι γενεθλίων για τα παιδιά σας, μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά τον ζεστό καιρό και τον καθαρό αέρα με μια κομψή επιπλωμένη αυλή. Εάν θέλετε να ξεπεράσετε τα πρότυπα σχεδιαστικών δυνατοτήτων για τον εξωτερικό σας χώρο, θα πρέπει να επενδύσετε στη δύναμη και την ελκυστικότητα της πέτρας τραβερτίνης. Αυτά τα εκπληκτικά πλακόστρωτα είναι αρκετά ευέλικτα για να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία σχεδιαστικών στυλ, ενώ αντέχουν στον καιρό με τα χρόνια. Σε αυτόν τον οδηγό έχουμε συγκεντρώσει μερικές πηγές έμπνευσης για εσάς που μπορούν να εναρμονιστούν τέλεια με την επίπλωση πλακών τραβερτίνης στην περιοχή του αίθριου σας.

Διαφορά μεταξύ πλακών τραβερτίνης για εσωτερική και εξωτερική χρήση

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο εξωτερικού σχεδιασμού κήπος νοτιοδυτικό σχέδιο τζάκι

Οι πλάκες και τα πλακάκια τραβερτίνης είναι πολύ δημοφιλή αυτές τις μέρες και μια πολύ συνηθισμένη εναλλακτική του μαρμάρου για το δάπεδο των βεράντων, των υπαίθριων κουζινών, των άνετων καθισμάτων, των χαρακτηριστικών του νερού και των τζακιών. Αλλά πριν μπούμε στο θέμα, θα σας παρουσιάσουμε τα βασικά οφέλη της τραβερτίνης για τους εξωτερικούς χώρους.

Αν το έχετε ξανακούσει, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη κάποια από τα οφέλη αυτού του ασβεστόλιθου για την εσωτερική διακόσμηση. Από δάπεδα και τοίχους έως ντουζιέρες και τζάκια – τα πάνελ τραβερτίνης προσφέρουν ανθεκτικότητα και κομψότητα σε κάθε δωμάτιο. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και το ευπροσάρμοστο υλικό έξω.

Ιδιότητες τραβερτίνης

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο εξωτερικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού βεράντας

Ενώ η τραβερτίνη μετατρέπεται σε λεπτά κεραμίδια σε εσωτερικούς χώρους, οι πλάκες τραβερτίνης για τη βεράντα διαφέρουν σε πάχος. Έρχονται στα ίδια υπέροχα χρώματα και μπορούν ακόμη να χρησιμεύσουν ως άψογη επίστρωση δαπέδου στην άκρη μιας πισίνας. Η τραβερτίνη είναι ένας ασβεστόλιθος με μια σφραγισμένη επιφάνεια που του δίνει τη χαρακτηριστική, φυσικά χαοτική υφή του.

Πριν σας δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις πλάκες τραβερτίνης, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μια ιδέα από τι είναι φτιαγμένος ο βράχος και πώς δημιουργείται. Η τραβερτίνη είναι μια φυσική πέτρα που εναποτίθεται από γεωθερμικά θερμαινόμενες πηγές. Είναι ένας τύπος ασβεστόλιθου που σχηματίζεται λόγω της ταχείας αποσύνθεσης του ανθρακικού ασβεστίου. Εξαιτίας αυτού, η τραβερτίνη βρίσκεται κοντά σε μεταλλικές πηγές. Μερικοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να το αποκαλούν ασβεστόλιθο. Παρ ‘όλα αυτά, θα ήταν μια πολύ στενόμυαλη προσέγγιση να ονομάσουμε ακριβώς αυτήν την πέτρα με αυτόν τον τρόπο. Εάν πρέπει να είμαστε τεχνικοί και εξαιρετικά συγκεκριμένοι, τότε μπορούμε να αναφερθούμε στην τραβερτίνη με το πραγματικό της όνομα, που είναι ανθρακικό ασβέστιο.

Πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από το μονοπάτι σχεδιασμού βεράντας

Η Ιταλία είναι γνωστή για αυτό, επομένως δεν είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι η ίδια η λέξη είναι παράγωγο της ιταλικής λέξης “travertino”. Το συνονόματό του είναι επίσης η καταγωγή του Tivoli, μιας γειτονιάς κοντά στη Ρώμη. Ο κύριος σκοπός λοιπόν της τραβερτίνης είναι στην κατασκευή, όπου ο βράχος χρησίμευε από καιρό ως δομικό υλικό για ναούς, κτιριακά συγκροτήματα και διάφορα μνημεία. Πλάκες τραβερτίνης μπορείτε να δείτε στις πλακόστρωτες βεράντες, τις αυλές και τα μονοπάτια του κήπου. Ένα παράδειγμα ενός κτιρίου που έχει αντέξει στο χρόνο είναι το Κολοσσαίο στη Ρώμη, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από αυτή τη σκληρή πέτρα. Άλλα αξιοσημείωτα κτίρια που χρησιμοποιούν τραβεντίνη περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης-το Burghausen, την Κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, τη Βασιλική Sacré-Cœur στο Παρίσι, το Getty Center του 20ου αιώνα στην Καλιφόρνια και το Shell House στο Βερολίνο..

Αραιότητα της ύλης

πλακίδια τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο εξωτερικό πορώδες

Η τραβερτίνη είναι ένας ιζηματογενής βράχος που, σε αντίθεση με τον πύρινο βράχο, που σχηματίζεται στη γη και είναι εξαιρετικά σκληρός, σχηματίζεται από την εγκατάσταση ορυκτών και οργανικών ουσιών. Τι σημαίνει αυτό σε σχέση με το δάπεδο – η απαλότητα των πλακών τραβερτίνης τα κάνει πορώδη. Για να μετριαστεί αυτό, οι τρύπες στο εργοστάσιο γεμίζουν με ρητίνες που αναμειγνύονται με τη δομή και είναι δύσκολο να φανούν.

μακροζωία

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω λατομείο σχεδιασμού βεράντας

Ωστόσο, το πορώδες της τραβερτίνης δεν επηρεάζει την αντοχή του. Η αντοχή στην τριβή της φυσικής πέτρας έχει βαθμολογία 3 σε κλίμακα από 1 έως 10. Αυτό το γεγονός την καθιστά σταθερή επιλογή για διάφορες συνθήκες. Όσον αφορά τη σκληρότητα, η τραβερτίνη κατατάσσεται ακριβώς πίσω από το μάρμαρο. Παρ ‘όλα αυτά, είναι μια πέτρα που είναι πιο ανθεκτική από τα περισσότερα καλύμματα δαπέδου όπως ξύλο, laminate, βινύλιο ή κεραμικό.

Τύποι επικάλυψης των πλακών τραβερτίνης

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο εξωτερικό σχέδιο βεράντας κήπος γυαλιστερός σφραγισμένος

Στη φυσική του κατάσταση, η τραβερτίνη είναι χοντρικά δομημένη. Το γυάλισμα αλλάζει τη φύση του, οπότε η πατίνα της πέτρας μοιάζει ξαφνικά διαφορετική. Τα χρώματα φαίνονται πιο δυνατά και η συνολική εικόνα γίνεται πιο πλούσια. Επιπλέον, μια γυαλιστερή επεξεργασία επιφάνειας αντανακλά το φως από το δωμάτιο περισσότερο από τη βουρτσισμένη τραβερτίνη. Στο τελευταίο, η επιφάνεια επεξεργάζεται με συρμάτινες βούρτσες για να γίνει επίπεδη και ματ. Επιπλέον, οι γωνίες και οι άκρες στρογγυλεύονται απαλά χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα για να τυμπανίσει την πέτρα με άλλες πέτρες. Οι πέτρες έχουν μια αντίκα εμφάνιση και παρέχουν καλή πρόσφυση για εξωτερικές επιφάνειες.

Οδηγίες Εγκατάστασης

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο σε εξωτερικούς χώρους σχεδιασμό αίθριο κατασκευή κήπου μετακόμιση

Έξω, μπορείτε είτε να στρώσετε πλάκες τραβερτίνης στεγνές σε μια άμμο ή να τις καλύψετε με λάσπη, δηλαδή με κονίαμα σε τσιμεντένια βάση. Οι πέτρινες πλάκες πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά η μία στην άλλη, με τις ανορθωμένες άκρες να εξασφαλίζουν ελάχιστους αρμούς μεταξύ τους. Μπορείτε να κόψετε τον ασβεστόλιθο με ένα συμβατικό ηλεκτρικό πριόνι. Σε εφαρμογές ξηρού σετ, η άμμος μετακινείται μεταξύ των στρωμάτων μετά τη σκλήρυνσή της. Αυτός είναι ένας συνδυασμός φιλτραρισμένης άμμου, βαθμονομημένης σε μέγεθος και πολυμερών συγκολλητικών. Όταν ψεκάζετε το υλικό με νερό, οι κόλλες μαλακώνουν πρώτα και στη συνέχεια συνδέονται με την άμμο, σκληρύνοντας και συνδέοντάς τις ταυτόχρονα.

Τομείς εφαρμογής και πλεονεκτήματα πλακών τραβερτίνης

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από το αίθριο σχεδιασμό κήπο νοτιοδυτικά εξωτερικό εσωτερικό

Υπάρχουν πολλά μέρη που οι ιδιοκτήτες σπιτιού βάζουν τη φυσική πέτρα σε εξωτερικούς χώρους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή εξωτερικά κατασκευαστικά έργα περιλαμβάνουν βεράντες, δρόμους, πεζοδρόμια, μονοπάτια κήπου, εξωτερικές σκάλες και πυροσβεστήρες. Η χρήση τραβερτίνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε την άνεση και την ομορφιά ενός εσωτερικού χώρου έξω. Αυτό το υλικό είναι προς το παρόν πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να περπατάς στον κήπο σου για να βυθιστείς σε έναν χώρο χαλάρωσης που θυμίζει το σαλόνι ή την κουζίνα σου.

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω αυλή σχεδιασμό αυλή κήπο πίσω αυλή

Ακριβώς όπως τα πλακάκια, οι πλάκες τραβερτίνης έχουν πολλές ιδιότητες που τις καθιστούν ιδανική επιλογή για εξωτερικές ανακαινίσεις. Αυτός ο τύπος ασβεστόλιθου είναι ανθεκτικός στον παγετό και τη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι το κρύο του χειμώνα και η καλοκαιρινή ζέστη δεν μπορούν να το βλάψουν. Ως εκ τούτου, η τραβερτίνη είναι μια κατάλληλη επιλογή για δρόμους. Επιπλέον, οι πλάκες τραβερτίνης έχουν αντιολισθητική επιφάνεια, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τον χώρο της πισίνας. Είναι υπέροχα για αυτό, καθώς το νερό πιθανότατα θα εκτοξευτεί και οι άνθρωποι θα περπατούν. Επιπλέον, αυτά τα πιάτα δεν ζεσταίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν είστε ξυπόλητοι στον κήπο ή στην πισίνα.

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από το αίθριο σχεδιασμό χρώματα κήπου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα πάνελ τραβερτίνης είναι επίσης ανθεκτικά και δεν θα ξεθωριάσουν ή διαβρωθούν με την πάροδο του χρόνου. Η επένδυσή σας θα είναι μακροπρόθεσμη και δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να διατηρήσετε την καλυμμένη βεράντα σας νέα. Το πλύσιμο κάθε τόσο με ένα λάστιχο είναι το μόνο που χρειάζεστε για φροντίδα ή συντήρηση. Σε ορισμένα διαμερίσματα ή σπίτια, τα πάνελ τραβερτίνης είναι σφραγισμένα. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν έχουν μολυνθεί με λάδι κινητήρα ή άλλα υγρά που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Επιλογές σχεδίασης με πάνελ τραβερτίνης

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από τη βεράντα σχεδιασμό δημιουργίας μπαλκονιού

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλακών τραβερτίνης που προέρχονται κατευθείαν από τα λατομεία. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, με πολλά μεγέθη να πληρούν τα πρότυπα του κλάδου για εξωτερική χρήση. Η ποικιλία σχεδίων, υφών και χρωμάτων καλύπτει κάθε ανάγκη. Τα φυσικά σχέδια των πάνελ τραβερτίνης τα καθιστούν μοναδικά, με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά αποκλειστικό σχέδιο για το αίθριο σας. Η μεγάλη γκάμα χρωμάτων, από ουδέτερους τόνους έως πλούσιες αποχρώσεις, σας επιτρέπει να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε δημιουργικές ιδέες για τη βεράντα σας. Δώστε έμφαση στο υπαίθριο τοπίο σας δημιουργώντας μια αντίθεση ατμόσφαιρα με συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων και σχεδίων ή δημιουργώντας γεωμετρικά σχήματα που τραβούν τα βλέμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την απλότητα των αρμονικών μοτίβων. Αυτό το θέμα είναι δυνατό με έναν μόνο τύπο πέτρας και προσθέτετε τη δική σας προσωπική αίσθηση.

Ρουστίκ Ιταλικά

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από τη βεράντα σχεδιασμό μπουκαλιού κρασιού ιταλικού σχεδιασμού

Είτε προέρχεστε από μεγάλη ιταλική οικογένεια είτε είστε απλώς θαυμαστής της μεσογειακής αρχιτεκτονικής, οι πλάκες τραβερτίνης μπορούν να μιμηθούν ιδανικά τη ρουστίκ ιταλική αισθητική στο αίθριο σας. Επιλέξτε ζεστές αποχρώσεις όπως το ανοιχτό καφέ, έτσι ώστε οι πέτρες να αντικατοπτρίζουν τα στυλ της Τοσκάνης και της Βόρειας Χερσονήσου. Ο ιταλικός σχεδιασμός βασίζεται συχνά σε παραδοσιακά ξύλινα στοιχεία. Κατά συνέπεια, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση του αίθριου σας με vintage έπιπλα εξωτερικού χώρου. Καρέκλες και τραπέζια κήπου με εξαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να τραβήξουν την προσοχή σαν να είχαν περάσει από πολλές γενιές. Με αυθεντική μεσογειακή κουζίνα και ένα καλό μπουκάλι κρασί, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στις ακτές της Μεσογείου.

Νοτιοδυτική συγχώνευση

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω σχεδιασμό αίθριο κήπο νοτιοδυτικό σχέδιο

Το αμερικανικό νοτιοδυτικό είναι ένα χωνευτήρι πολιτιστικών επιρροών. Εποικιστές, Ινδοί και Ισπανική αποικιοκρατία από το Μεξικό έχουν διαμορφώσει τη συνολική αρχιτεκτονική εικόνα εκεί με έναν μοναδικό και πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Λαμβάνοντας υπόψη τα φωτεινά, ζεστά χρώματα που συνθέτουν τη ζωντάνια του ερημικού τοπίου αυτής της περιοχής, οι πλάκες τραβερτίνης θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα νοτιοδυτικό σχέδιο για τον εξωτερικό σας χώρο. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε έπιπλα και φωτισμό που διαθέτουν σκούρες αποχρώσεις από σφυρήλατο σίδερο και έχουν έντονη ισπανική πινελιά. Τα πολύχρωμα, χειροποίητα χαλιά ταιριάζουν με αυτό και θα αυξήσουν σημαντικά το ενδιαφέρον για το δωμάτιο. Για να το συμπληρώσετε, μπορείτε να τελειώσετε θεματικά το σχέδιο με κάκτους και παχύφυτα.

Ναυτική έλξη

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από το αίθριο σχεδιασμό ναυτικό σχέδιο

Αν πάντα θέλατε να ξαπλώσετε στις αμμώδεις παραλίες μιας ακτής, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα ναυτικό θέμα στο αίθριο ή την αυλή σας. Με τα βασικά πάνελ τραβερτίνης, μπορείτε να προσθέσετε όλα τα είδη υδάτινων τόνων και διακοσμήσεων. Από δίχτυα αλιείας έως αγκυροβολημένα σημαδούρα, κουπιά και όστρακα, μπορείτε να αντικατοπτρίσετε τη γοητεία του θαλάσσιου οικοτόπου.

πλάκες τραβερτίνης βεράντα κομψό κομψό ανθεκτικό πορώδες δάπεδο έξω από το αίθριο σχεδιασμό ρουστίκ ιταλικό σχεδιασμό

Ελπίζουμε λοιπόν ότι έχουμε την ίδια άποψη ότι μπορείτε να επιπλώσετε τη βεράντα σας καθώς και το εσωτερικό σας. Ένας κομψά σχεδιασμένος κήπος ή εξωτερικός χώρος είναι το τέλειο σκηνικό για ένα αρχοντικό σπίτι και συχνά ακόμη και το κύριο χαρακτηριστικό ενός σπιτιού. Η τραβερτίνη είναι ένα ιδανικό δάπεδο για κάθε αίθριο από αυτή την άποψη και η πολυτελής, κλασική του εμφάνιση φέρνει μια αίσθηση εκλεπτυσμένης γοητείας.