Περιοχή βεράντας

Ιδέες για σχεδιασμό μπαλκονιού: Διακοσμητικά χόρτα ως διακοσμητικό στοιχείο

 ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικό γρασίδι-καταστρώματα-χαρακτηριστικό του νερού-πλάκες από σκυρόδεμα-προστασία της ιδιωτικής ζωής

Τα διακοσμητικά χόρτα δείχνουν την ομορφιά τους τόσο καλά στον κήπο όσο και στο μπαλκόνι και στο εσωτερικό του σπιτιού. Γεμίζουν πάντα το μικρό ή μεγάλο τοπίο με υπέροχη γοητεία, μπορούν να φυτευτούν γύρω από λουλούδια, αλλά και να σταθούν μόνα τους ως ενδιαφέροντα βλέμματα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανάγκη για έντονα χρωματισμένα λουλούδια σε υπέροχα χρώματα να φυτευτούν δίπλα στα διακοσμητικά χόρτα για να προσελκύσουν την προσοχή του παρατηρητή. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν πολύ απλές μεθόδους, δηλαδή τη φυσική ομορφιά, τη γοητεία τους και τα διακριτικά και κομψά σχήματα που προσφέρουν τα διακοσμητικά χόρτα. Το διακοσμητικό γρασίδι μπορεί να ανανεώσει το περιβάλλον διαβίωσής σας αν το αφήσετε να μεγαλώσει σε γλάστρες στη βεράντα ή στο διαμέρισμα. Δείτε το δικό μας εδώ Ιδέες για σχεδιασμό μπαλκονιού με διακοσμητικά χόρτα!

Ιδέες για σχεδιασμό μπαλκονιού σαν πράσινη όαση

ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικό γρασίδι-πέργκολα-στέγη-βεράντα-μοντέρνο

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, κατ ‘αρχήν δεν χρειάζεται να συνδυάσετε τα διακοσμητικά χόρτα με άλλα λουλούδια. Φαίνονται αρκετά όμορφα και ελκυστικά από μόνα τους. Χάρη στο ουδέτερο πράσινο χρώμα τους, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με ανθισμένα ετήσια φυτά. Τα λουλούδια των γερανιών και των πετούνιων φέρνουν αξιόλογες αντιθέσεις σε κάθε βεράντα το καλοκαίρι, φυτεμένα δίπλα σε πράσινα διακοσμητικά γρασίδια. Η ρωγμή (Briza) επίσης φαίνεται πολύ όμορφη με τα φύλλα της να ταλαντεύονται στον άνεμο, που μοιάζουν με μαργαριτάρια.

Ιδέες για σχεδιασμό μπαλκονιού: διακοσμητικά πολυετή χόρτα

ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικό γρασίδι-οθόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων-ξύλο-λαμαρίνα-τοίχος-πλαστικό-καρέκλες-καρέκλες τέχνης

Εάν έχετε πολυετή χόρτα στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να απολαύσετε το πράσινο χρώμα τους για μερικά χρόνια. Αυτό μπορεί να είναι σαν τα φασόλια (Carex), το φτερό γρασίδι (Stipa) ή το καθαρότερο γρασίδι (Pennisetum orientale) με τα μοβ-ροζ φύλλα τους. Τα περισσότερα διακοσμητικά είδη γρασιδιού είναι γνωστό ότι είναι μέτρια ανθεκτικά στον παγετό, αλλά στις γλάστρες οι ρίζες τους είναι πολύ πιο ευαίσθητες στο κρύο. Επομένως, τα φυτά σε γλάστρες πρέπει να καλύπτονται με λινάτσα το χειμώνα και να τα αφήνουν να αδρανοποιήσουν σε ένα δροσερό, αλλά χωρίς παγετό μέρος.

Χαμηλής ανάπτυξης καλλωπιστικά χόρτα

ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικό-χόρτο-γλάστρα-φυτό-μοντέρνο-γλάστρα

Μπορούμε μόνο να το προτείνουμε εδώ, να επιλέξετε διακοσμητικά γρασίδια χαμηλής ανάπτυξης. Έτσι θα φέρετε μαζί σας ένα κομμάτι ζωντανής φύσης στο σπίτι. Ωστόσο, για να ευδοκιμήσουν τα διακοσμητικά χόρτα στο σπίτι σας, δεν πρέπει να αφήσετε τον αέρα στο δωμάτιο να στεγνώσει πολύ. Πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να διασφαλίζετε συνεχώς ότι το χώμα στις γλάστρες είναι υγρό και θα πρέπει να ψεκάζετε τακτικά τα φυτά με νερό. Τα περισσότερα διακοσμητικά γρασίδι κάνουν πολύ καλά σε ηλιόλουστες τοποθεσίες, αλλά δεν ανέχονται το άμεσο ηλιακό φως. Ακόμη και σε ένα ελαφρώς σκοτεινό δωμάτιο μπορείτε, για παράδειγμα, να καλλιεργήσετε σέγκες (Carex), χλόη Κύπρου (Cyperus) ή μπαμπού δωματίου (Pogonatherum paniceum).

Σχεδιασμός μπαλκονιού με διακοσμητικά χόρτα σε γλάστρες

ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικά-γρασίδι-προστασία της ιδιωτικής ζωής-φράχτη-τοίχο-χρώμα-φυτά κρεβάτια

Τα διακοσμητικά χόρτα σε γλάστρες είναι ταπεινά και ικανοποιημένα με μικρές δόσεις τροφής και λιπασμάτων. Για να σχηματίσουν νέους βλαστούς, πρέπει να αποκοπούν τον Φεβρουάριο. Η μεταφύτευση σε νέες γλάστρες μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν το χώμα στο δοχείο με τα λουλούδια έχει μπλέξει εντελώς με τις ρίζες. Έχετε επίσης μερικές γλάστρες με διακοσμητικά χόρτα στο σπίτι ή θέλετε να πάρετε μερικά από αυτά τώρα; Σίγουρα πιστεύω ότι η ιδέα είναι υπέροχη!

Διακοσμητικός πράσινος τοίχος για μοντέρνο σχεδιασμό μπαλκονιού

ιδέες-μπαλκόνι-σχέδιο-διακοσμητικό-γρασίδι-κάθετος-κήπος-αστικός-σχεδιασμός-μικρό

Pogonatherum paniceum

μπαμπού εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης για φυτά μπαλκονιού

Χλόη Κύπρου (Cyperus)

Κυπριακό γρασίδι Cyperus σε γλάστρες φυτά μπαλκόνι deco ιδέες λευκή γλάστρα

Sedges (Carex) 

Δοχείο με λουλούδια μαύρο πλαστικό Carex χαλίκι έδαφος βραχόκηπος

Ιδέες για σχεδιασμό μπαλκονιού – προστασία της ιδιωτικής ζωής με ζωντανά φυτά

Διακοσμητικό γρασίδι φροντίδα κήπων φυτευτές γεωμετρικό σχήμα

Schmielen Deschampsia διακοσμητικά είδη χλόης μπαλκόνι πράσινες ιδέες

καλλιέργεια διακοσμητικών χόρτων σε γλάστρες ιδέες μπαλκόνι βεράντα

σχεδιασμός κήπου με διακοσμητικά γρασίδια συμβουλές φροντίδας πλαστικές ζαρντινιέρες

ψηλό διακοσμητικό σχεδιασμό μπαλκονιού κήπου με γρασίδι

Διακοσμητικά γρασίδι ιδέες βεράντα κήπου καλλιεργητές σχεδιασμού μπαλκονιού

Φτερό γρασίδι stipa τερακότα γλάστρες ιδέες σχεδιασμού κήπου

διακόσμηση σχεδιασμού κήπου-διακοσμητικό σιντριβάνι κήπου με γρασίδι

γλάστρες από τερακότα διακοσμητικά γρασίδια συμβουλές φροντίδας Hordeum jubatum

Σχεδιασμός μπαλκονιού με ανθισμένα διακοσμητικά είδη γρασιδιού

Διακόσμηση διακοσμητικών χόρτων Sedges Carex για σχεδιασμό βεράντας-μπαλκονιού

Γλάστρες από τσιμέντο μοντέρνα διακοσμητικά χόρτα ανθίζουν σε ηλιόλουστα μέρη

γλάστρες-διακοσμητικά χόρτα ιδέες κήπου βεράντα-φυτά μπαλκονιού