υγιεινή διατροφή

Είναι το μαγνήσιο σημαντικό και πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε μια έλλειψη μαγνησίου;

Μια συνειδητή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για να τροφοδοτήσει το σώμα με όλα τα σημαντικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες – όλοι το γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο τρόπος που ζούμε και τρώμε επηρεάζεται πολύ από την πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών. Όλοι γνωρίζουν ότι η αναιμία από έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Τι γίνεται όμως με την ανεπάρκεια μαγνησίου και είναι σημαντικό το μαγνήσιο για το σώμα μας; Στην πραγματικότητα, η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι νομίζουμε και είναι συχνά ένα πρόβλημα που παραβλέπεται. Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που εκπληρώνει αρκετές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε την έλλειψη μαγνησίου, ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα και ποια τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο; Όλα αυτά και πολλά άλλα τα εξηγούμε στο άρθρο μας!

Συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο ορυκτό στο σώμα μας και εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις. Υποστηρίζει την καρδιά, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι σημαντικό για τη συστολή των μυών. Συμμετέχει επίσης στη δομή των δοντιών και των οστών. Ωστόσο, το ορυκτό δεν μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό και ως εκ τούτου πρέπει να το καταναλώσουμε είτε μέσω τροφής είτε με συμπληρώματα διατροφής. Το ένα τέταρτο των ανδρών και σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών στη Γερμανία δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο.

Σε τι είναι σημαντικό το μαγνήσιο και πόσο μαγνήσιο χρειαζόμαστε?

Αναγνωρίστε την ανεπάρκεια μαγνησίου Τι είναι το μαγνήσιο σημαντικό για τα οφέλη του συμπληρώματος διατροφής

Ακριβώς όπως και άλλα μέταλλα που εκτελούν μεγάλη ποικιλία ρόλων, το μαγνήσιο είναι σημαντικό για να μας κρατήσει σε φόρμα και υγιή. Περίπου 25 γραμμάρια από αυτό αποθηκεύονται στο σώμα μας, με περίπου το 60% να αποθηκεύεται στα οστά. Έτσι, ο σκελετός μας είναι η μεγαλύτερη αποθήκη μαγνησίου, ενώ το υπόλοιπο 40% απαιτείται από τους μυς και τον μαλακό ιστό. Το πόσο μαγνήσιο χρειαζόμαστε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του φύλου και της σωματικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής, η απαίτηση μαγνησίου για γυναίκες ηλικίας 25 ετών και άνω είναι 300 mg ημερησίως και για τους άνδρες 350 mg ημερησίως. Σε εφήβους ηλικίας 15 ετών και άνω, οι τιμές είναι μεταξύ 300 και 400 mg. Υπό ορισμένες συνθήκες, η ανάγκη μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε αθλητές, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, και άτομα με διαβήτη, για παράδειγμα.

Τι είναι το μαγνήσιο σημαντικό για τη θεραπεία της ανεπάρκειας μαγνησίου

Όλοι έχουν ακούσει για έλλειψη μαγνησίου, αλλά δυστυχώς μόνο πολύ λίγοι γνωρίζουν για τι είναι σημαντικό το μαγνήσιο. Το μέταλλο εκπληρώνει πολυάριθμες ζωτικές λειτουργίες στο σώμα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας ευρείας ποικιλίας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το μαγνήσιο έχει μεγάλη σημασία για τη ρύθμιση της διεξαγωγής διέγερσης στα νευρικά κύτταρα. Το μέταλλο βοηθά επίσης το σώμα να διασπάσει τη ζάχαρη και μπορεί έτσι να μειώσει τον κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών, το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για τον υγιή σχηματισμό των οστών. Το μαγνήσιο είναι επίσης σημαντικό για τη ρύθμιση του στρες και την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες και δεν αποκαλείται «άλας της εσωτερικής ειρήνης» για τίποτα ».

Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της ανεπάρκειας μαγνησίου και πώς μπορεί να αναγνωριστεί μια έλλειψη μαγνησίου?

τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο τι να τρώτε σε περίπτωση ανεπάρκειας μαγνησίου

Ορισμένες ασθένειες καθώς και ο υποσιτισμός είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια μαγνησίου. Δυστυχώς, τα συμπτώματα της ανεπάρκειας μαγνησίου είναι εξίσου διαφορετικά με τις λειτουργίες του ορυκτού στο σώμα και τα συμπτώματα ανεπάρκειας είναι πολύ σπάνια σε κατά τα άλλα υγιή άτομα. Μυϊκές κράμπες, πονοκέφαλοι ή ημικρανίες, κόπωση, γαστρεντερικά παράπονα καθώς και κόπωση και ζάλη είναι τα πιο κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανησυχία, διαταραχές συγκέντρωσης, νευρικότητα και αυξημένη ευερεθιστότητα. Αλλά αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά μη ειδικά και μπορούν επίσης να εμφανιστούν με άλλες ασθένειες, γεγονός που καθιστά τη διάγνωση ακόμη πιο δύσκολη. Οι μυϊκές κράμπες στους αθλητές είναι συχνά σημάδι υπερβολικού άγχους και δεν χρειάζεται πάντα να είναι σύμπτωμα ανεπάρκειας μαγνησίου. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του ορυκτού αποθηκεύεται στο σώμα, οι εξετάσεις αίματος δεν θα ήταν πολύ χρήσιμες. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου, μην παίρνετε την κατάσταση επιπόλαια και συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε μαγνήσιο?

Τροφή πλούσια σε μαγνήσιο, το μαγνήσιο είναι σημαντικό.Συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου

Ακριβώς όπως με τη βιταμίνη Β12, το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του μαγνήσιο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε μαγνήσιο. Με 40 mg ανά 100 γραμμάρια, η μπανάνα είναι ίσως η πιο γνωστή πηγή μαγνησίου. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να τρώτε μόνο μπανάνες. Οι σπόροι κολοκύθας, οι ξηροί καρποί, η μαύρη σοκολάτα, το κακάο, το σπανάκι καθώς και τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο. Τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι ιδανικά για ένα υγιεινό σνακ ενδιάμεσα. Τι γίνεται όμως αν είστε αλλεργικοί σε κάποια από αυτά τα τρόφιμα που δεν μπορείτε να καταναλώσετε; Στη συνέχεια, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα διαφορετικών αλάτων μαγνησίου όπως εδώ χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, τα κανάλια απορρόφησης πολλαπλασιάζονται σε κυτταρικό επίπεδο και το μαγνήσιο απορροφάται καλύτερα.

Αντιμετώπιση ανεπάρκειας μαγνησίου Τι είναι το μαγνήσιο σημαντικό για την εγκυμοσύνη Τιμές μαγνησίου