Βεράντες

Λαδώστε τη βεράντα το φθινόπωρο – έτσι μπορείτε να διατηρήσετε εύκολα την ξύλινη βεράντα σας

Ο ήλιος, ο άνεμος και η υγρασία είναι καιρικές συνθήκες που μπορούν να βλάψουν τις ξύλινες σανίδες δαπέδου, αλλά μπορείτε να το αποτρέψετε λαδώνοντας το αίθριο σας. Διατηρώντας το ξύλινο αίθριο, μπορείτε να απολαύσετε ένα τέλειο εξωτερικό ξύλινο δάπεδο μπαλκονιού ή πεζόδρομο για πολύ καιρό ακόμα. Διαφορετικά, η έκθεση μπορεί να προκαλέσει άσχημες ρωγμές, έκπλυση, ανάπτυξη μούχλας ή αποχρωματισμό του ακριβού ξύλου. Για το λόγο αυτό, όλες οι ξύλινες βεράντες, συμπεριλαμβανομένων των εξωτικών τύπων ξύλου, όπως το Bangkirai ή το Massaranduba, πρέπει να διατηρούνται τακτικά με ειδικό λάδι δαπέδου. Απλά διαβάστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και προσθέστε λάμψη στο υπαίθριο αίθριό σας.

Λαδώστε τη βεράντα και αποκτήστε μια λαμπερή εμφάνιση

πολυτελής εξωτερική βεράντα με γυαλιστερό δάπεδο από ντούγκλας

Το κατάστρωμα μπορεί να φανεί εκπληκτικό στην αυλή σας και είναι το ιδανικό μέρος για εσάς και την οικογένειά σας για φαγητό, χαλάρωση και παιχνίδι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι η επιφάνειά σας παραμένει σε τέλεια κατάσταση. Μπορεί επίσης να έχετε επενδύσει σε μια σειρά από ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Έτσι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτά θα διαρκέσουν για αρκετά χρόνια. Ξέρετε πώς να καθαρίζετε τα εξωτερικά σας μαξιλάρια, αλλά πώς προστατεύετε καλύτερα το ξύλο από τα στοιχεία; Με ξύλινα καταστρώματα και σκληρό ξύλο υπάρχει συνδυασμός προστασίας, καθαρισμού και κλιματισμού, ώστε το υλικό να παραμένει σε άριστη κατάσταση και να διατηρεί την όμορφη όψη του. Εδώ είναι μερικές συμβουλές αν θέλετε να λαδώσετε και να διατηρήσετε το αίθριο σας με την πάροδο των ετών για να διατηρήσετε τη δύναμη και τη φυσική ομορφιά του δαπέδου.

πόσο συχνά πρέπει να λαδώνετε τη βεράντα και να αφαιρείτε τα έπιπλα κήπου

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την κατάσταση του πεζοδρομίου σας. Εάν το κάλυμμα σας έχει τοποθετηθεί πρόσφατα, μπορείτε φυσικά να το κάνετε ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες για περίπου έξι μήνες. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα διαβρωθεί οποιαδήποτε υπάρχουσα θεραπεία. Αυτό επιτρέπει στο νέο χρώμα να βυθιστεί σωστά και να κολλήσει στο έδαφος. Εάν δεν έχει υποβληθεί σε θεραπεία, είναι παλαιότερη των έξι μηνών ή έχει χρωματιστεί ή βαφτεί προηγουμένως, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες μέσω της θεραπείας. Η συντήρηση ενός ξύλινου καταστρώματος δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο πολλοί υποθέτουν. Απλώς απαιτεί να ολοκληρώσετε τη δουλειά από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε σημαντικά τη μακροζωία του ξύλου και δεν χρειάζονται αναθεωρήσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη μεγάλη διάρκεια ζωής και την αντοχή όταν επιλέγετε μια ξύλινη βεράντα. Οι καταλληλότεροι τύποι ξύλου για αυτό είναι το ξύλο λάρις ή οι εξωτικοί τύποι ξύλου που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πριν διατηρήσετε ένα ξύλινο κατάστρωμα

Λιπάνετε την εξωτερική περιοχή και τη βεράντα σαν να στεγνώνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που λιπαίνετε ένα αίθριο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Η προετοιμασία για το λάδωμα των ξύλινων σανίδων είναι διαφορετική εάν το πάτωμά σας εγκαταστάθηκε πρόσφατα ή ήταν μέρος του σπιτιού σας για χρόνια. Ορίστε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να το κάνετε σωστά. Όταν έχετε εγκαταστήσει νέο δάπεδο γύρω από το σπίτι σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να λαδώσετε αμέσως το ξύλο για να αφαιρέσετε τη θαμπή και να του δώσετε λάμψη. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τη λίπανση του καταστρώματός σας, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας καθώς κάποια ξύλα πρέπει να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες 4 έως 6 εβδομάδες πριν από την επικάλυψη. Ορισμένοι ενδέχεται να χρειαστούν έως και δύο έως τρεις μήνες. Θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με τον χρόνο ξήρανσης με λάδι βεράντας.

Σύγχρονος σχεδιασμός βεράντας με ξύλινα πατώματα για γυαλιστερή εμφάνιση

Ο λόγος για τις καιρικές συνθήκες είναι ότι το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι ακόμα γεμάτο τανίνες και έλαια και αυτά καταστρέφονται από την έκθεση στο ηλιακό φως ή τη βροχή. Λαδώνοντας το αίθριο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επιφάνεια του ξύλου είναι έτοιμη για τη διείσδυση του λαδιού και καλύτερη πρόσφυση των επεξεργασιών. Από την άλλη πλευρά, εάν εφαρμόσετε το λάδι στο ξύλο πολύ νωρίς, μπορείτε να καταστρέψετε την επίστρωση. Για να βοηθήσετε στη διαδικασία της έκπλυσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό διάλυμα ή σωλήνα κάτω από το κατάστρωμα κάθε λίγες ημέρες. Πολλοί άνθρωποι κάνουν συχνά στον εαυτό τους τις ακόλουθες ερωτήσεις: «Πόσο συχνά πρέπει να λαδώνετε τη βεράντα; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να μυρίσει ένα ξύλινο πάτωμα; Πώς μπορούν οι τανίνες και τα έλαια να ξεπλένονται σωστά από το ξύλο, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι νωρίτερα; »Η λίπανση είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρα. Ο καθαρισμός είναι επίσης σημαντικός πριν μπορέσετε να λαδώσετε το αίθριο σας.

Καθαρίστε και προετοιμάστε το ξύλο της βεράντας

Χρησιμοποιήστε μια σκληρή σκούπα και διατηρήστε την ξύλινη βεράντα καθαρίζοντάς την πριν την επεξεργαστείτε με λάδι

Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της ξύλινης βεράντας σας με κατάλληλη επεξεργασία και φροντίδα ξύλου. Η επιφάνεια των ξύλινων ταρατσών ξεπερνιέται με την πάροδο του χρόνου. Η επιφάνεια γίνεται γκρι και ραγίζει, καθιστώντας την ολισθηρή και απροστάτευτη από τη βρωμιά και την πράσινη ανάπτυξη. Πάνω απ ‘όλα, η υγρασία μπορεί να αποθηκευτεί με αυτόν τον τρόπο, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει το ξύλο μακροπρόθεσμα, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο μούχλας και σήψης. Ως εκ τούτου, απαιτείται σωστός καθαρισμός και συντήρηση για να διατηρούνται οι ξύλινες σανίδες όμορφες και ανθεκτικές. Έτσι, όταν διατηρείτε ένα ξύλινο κατάστρωμα, μην απλώνετε μόνο λίγο λάδι ξύλου στην επιφάνεια. Αυτό θα ισοδυναμούσε με την οικοδόμηση ενός σπιτιού ακριβώς πάνω στο γκαζόν.

Χρησιμοποιήστε ξεπερασμένο ξύλο βεράντας με γκρίζες περιοχές

Το κλειδί για ένα όμορφο και διαρκές αποτέλεσμα είναι να καθαρίσετε σχολαστικά το ξύλο πριν εφαρμόσετε λάδι ξύλου. Εάν δεν καθαρίσετε το ξύλο, το λάδι δεν μπορεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στο ξύλο, αλλά αντίθετα σχηματίζει μια νέα στρώση λαδιού στη βρωμιά και το προηγουμένως σκληρυμένο λάδι. Αυτό θα προκαλέσει το ξεφλούδισμα του πρόσφατα εφαρμοσμένου λαδιού του εδάφους, κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Επιπλέον, σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε ξανά την επιφάνεια του εδάφους και να λαδώσετε τη βεράντα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πλυντήρια πίεσης, χλωριούχα ή απορρυπαντικά φύκια για τον καθαρισμό του ξύλινου δαπέδου. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Θυμηθείτε επίσης ότι μετά τον καθαρισμό, το ξύλο πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε λάδι ξύλου. Μια υγρή επιφάνεια εμποδίζει το λάδι να διεισδύσει στο υλικό.

Πότε και πώς μπορείτε να διατηρήσετε μια ξύλινη βεράντα?

η λίπανση της βεράντας επηρεάζει τον χρόνο στεγνώματος του πετρελαίου

Αξιοποιήστε στο έπακρο το σκληρό ξύλινό σας δάπεδο διατηρώντας το δύο φορές το χρόνο. Την άνοιξη προετοιμάστε την ξύλινη επιφάνεια για τους καλοκαιρινούς μήνες και το φθινόπωρο προστατέψτε την από τον επερχόμενο χειμώνα. Χρησιμοποιήστε την πρόγνωση του καιρού ως οδηγό όταν αναζητάτε την καλύτερη στιγμή. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε υγρές συνθήκες ή όταν υπάρχει πιθανότητα βροχής. “Λάδωμα στη βεράντα – πόσο καιρό στεγνώνουν οι σανίδες;” Μπορεί επίσης να είναι μια δύσκολη ερώτηση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, αποφύγετε την επεξεργασία του ξύλου της βεράντας σε πολύ ζεστό καιρό. Όταν λαδώνετε τη βεράντα, το προϊόν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο και την ακτινοβολία και να στεγνώσει πολύ γρήγορα. Τότε δεν μπορεί να απορροφηθεί πλήρως από το ξύλο.

Διατηρήστε ρουστίκ ξύλινα έπιπλα σε μια μεγάλη ξύλινη βεράντα και αυξήστε την ανθεκτικότητα του υλικού

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να φρεσκάρετε το κατάστρωμα είναι να το καθαρίσετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρετε το ξύλο στο φυσικό του χρώμα και αναβιώνετε την εμφάνιση της επιφάνειας του ξύλου. Αυτή η μέθοδος αφαιρεί επίσης βρύα, μούχλα και φύκια και διευκολύνει την εφαρμογή κορυφαίας στρώσης και λαδιού. Χρησιμοποιήστε μια σκληρή σκούπα για να δώσετε στο αίθριο σας μια καλή κίνηση. Αυτό αφαιρεί επίσης βρωμιά ή χαλαρά κομμάτια ξύλου και γενικά υπολείμματα από το δάπεδο. Ελέγξτε την επιφάνεια του δαπέδου για χαλαρές σανίδες ή ανυψωμένες βίδες και στερεώστε τις με ένα κατσαβίδι χωρίς καλώδιο.

Λαδώστε την καθαρισμένη και περιποιημένη βεράντα

Χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια με ένα πινέλο και ετοιμαστείτε να λαδώσετε τη βεράντα την άνοιξη ή την άνοιξη

Μόλις καθαρίσετε τις ξύλινες σανίδες και τις προετοιμάσετε για λάδωμα, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το λάδι. Πριν από την εφαρμογή, ανακατέψτε καλά το προϊόν και διαβάστε τις οδηγίες στο βάζο. Αυτό σας δίνει μια ένδειξη του χρόνου στεγνώματος και του χρόνου αναμονής μεταξύ των χρήσεων. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα γιατί η βεράντα κολλάει πάντα μετά το λάδωμα αν το ξύλο δεν έχει στεγνώσει σωστά. Για να εφαρμόσετε το λάδι, περάστε ένα ρολό βαφής ή πινέλο κατά μήκος μιας σανίδας όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να αγγίξετε καμία από τις άλλες σανίδες. Κάντε μια σειρά κάθε φορά και μόλις ολοκληρωθεί μια σειρά, μετακινηθείτε στο υπόλοιπο ξύλινο πάτωμα. Για μια ομοιόμορφη εφαρμογή, δεν πρέπει να επιταχύνετε την εφαρμογή. Εφαρμόστε μακριές, συνεχείς κινήσεις για να διασφαλίσετε ότι κάθε ξύλινη ράβδος είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένη.

Διατηρήστε την άνετα επιπλωμένη ξύλινη βεράντα και διακοσμήστε την με λουλούδια και αντίστοιχα έπιπλα

Αφού εφαρμόσετε το πρώτο στρώμα, σύμφωνα με τις οδηγίες, περιμένετε να δείτε πότε μπορεί να εφαρμοστεί το επόμενο στρώμα. Τη δεύτερη φορά συνήθως πρέπει να προσθέσετε λιγότερο λάδι καθώς το ξύλο δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει τόσο πολύ. Πολύ από αυτό μπορεί επίσης να κάνει την επιφάνεια κολλώδη. Έχετε ένα πανί και τερεβινθέλαιο έτοιμο να καθαρίσει κάθε χυμένο υλικό. Η τερεβινθίνη θα βοηθήσει στην αραίωση του λαδιού. Αφήστε το ξύλινο σας κατάστρωμα να στεγνώσει μετά τη δεύτερη στρώση. Ανάλογα με τον καιρό, ενδέχεται να χρειαστούν μία ή δύο ημέρες για να μπορέσετε να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας ξανά στο πάτωμα. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία και τον εξωτερικό αέρα όταν λαδώνετε τη βεράντα. Μόλις λαδώσετε το ξύλο, πρέπει να λαδώνετε και να σφραγίζετε το αίθριο τακτικά κάθε έξι έως δώδεκα μήνες για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία και να διατηρήσετε τα πάντα σε καλύτερη κατάσταση όλο το χρόνο.

Λαδώστε την παλιά βεράντα ή ανακαινίστε την επαγγελματικά

Λάδωμα της βεράντας Σημειώστε τη θερμοκρασία λόγω των ακτίνων του ήλιου και του εξωτερικού αέρα

Εάν είχατε ξύλινη βεράντα φτιαγμένη από τραπεζοειδή, λάρυκα, βελανιδιά, έλατο Ντάγκλας ή οποιοδήποτε άλλο εξωτικό υλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι πολύ κακός καιρός. Το κυρίως ομοιογενές Μπανγκιράι είναι κιτρινωπό καφέ (συχνά καστανό ελιά) και έχει υψηλή πυκνότητα. Ωστόσο, είναι βαρύ και έχει αντίστοιχα υψηλές τιμές αντοχής. Το Bangkirai χρησιμοποιείται όχι μόνο για εξωτερικές κατασκευές, αλλά και για δάπεδα, πεζοδρόμια και επιφάνειες εργασίας που εκτίθενται σε υψηλά φορτία. Το ξύλο Massaranduba χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο αντί για το Bangkirai. Αυτός είναι ένας από τους πιο σκληρούς τύπους ξύλου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως κατάστρωμα Massaranduba για εξωτερική κατασκευή ή ως ξύλινα έπιπλα για τον κήπο. Ωστόσο, η λογική συντήρηση μπορεί να το επαναφέρει στην αρχική του λάμψη. Εάν η ξύλινη βεράντα σας είναι ήδη γκρι σε ορισμένα σημεία, μια αρχική επεξεργασία με απολιπαντικό ξύλου είναι χρήσιμη. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε νερό σε ολόκληρη την επιφάνεια για να μειώσετε την απορρόφηση.

Ο άνθρωπος καθαρίζει τις σανίδες δαγκλάζι με μια κίτρινη σκούπα ανάμεσα στις σανίδες

Μπορείτε να σκεφτείτε μια επαγγελματική υπηρεσία για να επαναφέρετε το ξύλο στην αρχική του εμφάνιση. Αυτό μπορεί ακόμη και να γίνει μια νέα, χαρακτηριστική, όμορφη έκδοση της βεράντας. Το να σηκώνετε το παλιό σας ξύλινο κατάστρωμα μπορεί επίσης να είναι δελεαστικό, αλλά ένας ειδικός μπορεί να δημιουργήσει επαγγελματικά ένα σχέδιο επισκευής ή αποκατάστασης. Εάν έχετε ξύλο βεράντας που θέλετε να επαναφέρετε στη ζωή, μια επαγγελματική ομάδα μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά προβλήματα. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του σας προσφέρουν μια οικονομικά αποδοτική λύση.

μοντέρνο και μινιμαλιστικά σχεδιασμένο μπαλκόνι με γκαζόν και ξύλο Bangkirai

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που λιπαίνετε ένα αίθριο ή αν έχετε λίγο χρόνο και χρειάζεστε κάποιον να λαδώσει το αίθριό σας, αυτή θα ήταν η σωστή επιλογή. Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω. Για την ανακαίνιση των ξεπερασμένων ξύλινων ταρατσών, απαιτείται προεπεξεργασία με απολιπαντικό ξύλου και δύο λεπτές στρώσεις λαδιού δαπέδου.