Βεράντες

Οδηγώντας τα κουνούπια στο αίθριο: αυτές οι μέθοδοι, οι θεραπείες στο σπίτι και οι συμβουλές βοηθούν πραγματικά!

Οι ηλιόλουστες μέρες και τα ήπια καλοκαιρινά βράδια μας προσκαλούν να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στον κήπο και στη βεράντα. Αλλά ήδη μετά από μια σύντομη παραμονή στον υπαίθριο χώρο, και ειδικά όταν σκοτεινιάζει, τα παρατηρούμε – τα μικρά αιμοσταγεία που επιτίθενται στα εκτεθειμένα χέρια και πόδια μας. Εκτός από τα κνησμώδη δαγκώματα, αυτά τα έντομα μπορούν επίσης να μεταδώσουν μια σειρά μολυσματικών ασθενειών. Μην αφήσετε να σας χαλάσει το καλοκαίρι! Πώς να διώξετε τα κουνούπια και να τα κρατήσετε μακριά από τη βεράντα, θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κρατήσετε τα ενοχλητικά κουνούπια μακριά. Από οικιακούς πόρους έως αρωματικά φυτά έως διάφορες συσκευές για την απώθηση των κουνουπιών. Εδώ συνοψίζουμε όλες τις επιλογές, ώστε να βρείτε ένα κατάλληλο φάρμακο για την πανούκλα των κουνουπιών στη βεράντα σας.

Αποτρέψτε τα κουνούπια στη βεράντα

Κουνούπια μάστιγα στη βεράντα τι να κάνετε συμβουλές μεθόδους

Εάν αντιμετωπίζετε μια μεγάλη προσβολή από κουνούπια στη βεράντα, πρέπει πρώτα να κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση: Τι πραγματικά ελκύει τα κουνούπια και τι δεν τους αρέσει στα έντομα; Μόνο τότε μπορείτε να προστατέψετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποτρέψετε τα κουνούπια να μπουν στο αίθριο σας. Έτσι, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε οτιδήποτε μπορεί να προσελκύσει τα έντομα.

Χωρίς στάσιμο νερό

Το όρθιο νερό στη βεράντα προσελκύει τα κουνούπια

Τα κουνούπια γεννούν αυγά σε κάθε στάσιμο, μη χλωριωμένο νερό, είτε πρόκειται για φουσκωτή πισίνα είτε για γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στάσιμο νερό στη βεράντα για να εμποδίσετε τον πολλαπλασιασμό των παρασίτων. Εάν έχετε λίμνη κήπου, μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε ένα μικρό σιντριβάνι ή άλλο χαρακτηριστικό νερού, έτσι ώστε το νερό να μην μένει στάσιμο.

Αλλάξτε τον φωτισμό

Τα κόλπα ενάντια στα κουνούπια στη βεράντα αλλάζουν τον φωτισμό

Alreadyσως ήδη γνωρίζετε ότι το φως προσελκύει τα κουνούπια. Αλλά μερικά φώτα προτιμούν τα έντομα, όπως το λευκό φως. Εάν θέλετε να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τη βεράντα το βράδυ, χρησιμοποιήστε φώτα με υψηλή αναλογία κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου. Το έγχρωμο φως όχι μόνο προστατεύει από τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά δημιουργεί επίσης μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

ξέρατε ότι? Οι λαμπτήρες LED έχουν χαμηλή συνιστώσα υπεριώδους ακτινοβολίας, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να αντιληφθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα. Δεδομένου ότι οι αιματοπόροι δεν τους αρέσουν τα LED, συνήθως μένουν μακριά από σαλόνια και βεράντες με φωτισμό LED.

Διατηρήστε τον κήπο καλά κομμένο

Συμβουλή ενάντια στα κουνούπια Κόψτε τακτικά το γκαζόν και κόψτε τα φυτά

Τα κουνούπια λατρεύουν τις σκιερές περιοχές που δημιουργούνται από την υπερανάπτυξη των φυτών. Οι θάμνοι, το ψηλό γρασίδι και τα κατάφυτα δέντρα είναι υπέροχα κρυφά για τα κουνούπια τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού όταν χρειάζονται διάλειμμα από τον ήλιο.

Ένας σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε από πολλά από αυτά τα παράσιτα είναι να κλαδεύετε φράχτες, θάμνους και άλλο πράσινο για να καθαρίσετε τα κρυφά τους και να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει πουθενά για να βρίσκονται δίπλα στο αίθριό σας..

Μην σταματήσετε όμως εκεί! Ρίξτε επίσης μια ματιά στους κήπους των γειτόνων σας. Εάν είναι κατάφυτες και προσφέρουν άφθονο καταφύγιο για τα κουνούπια, θα πρέπει να τους δώσετε και εσείς την ιδέα. Εάν όλοι συμμετέχουν και κλαδεύουν τακτικά τους κήπους τους, τα κουνούπια δεν θα έχουν χώρο κοντά να εγκατασταθούν.

Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών προϊόντων σώματος

Μη χρησιμοποιείτε αρωματικά προϊόντα σώματος για να αποφύγετε τα κουνούπια στη βεράντα

Έχει αποδειχθεί ότι τα κουνούπια έλκονται από τα περισσότερα αρώματα που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο να προσελκύουμε μόνοι μας κουνούπια στη βεράντα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε αρωματικά αφρόλουτρα και λοσιόν σώματος, είναι λιγότερο πιθανό να τσιμπήσετε.

Απωθήστε τα κουνούπια με έναν ανεμιστήρα σε εξωτερικούς χώρους

Τα κουνούπια απομακρύνονται σε εξωτερικούς χώρους με ανεμιστήρες

Δεν είναι για τίποτα που βλέπετε θαυμαστές μέσα και έξω σε περιοχές πλούσιες σε κουνούπια όπως οι τροπικές περιοχές. Στην πραγματικότητα, ένας ανεμιστήρας έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την προσγείωση εντόμων σε άτομα που κάθονται κοντά κατά 45 έως 65 τοις εκατό. Ένας ανεμιστήρας όχι μόνο δυσκολεύει τα κουνούπια να πετούν ενάντια στη ροή του αέρα, αλλά βοηθά επίσης στη διασπορά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν οι άνθρωποι. Τοποθετήστε λοιπόν τους ανεμιστήρες όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο στο αίθριο σας.

Οδηγώντας φυσικά τα κουνούπια: Αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες

Πώς να πολεμήσετε και να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στη βεράντα

Τα κουνούπια έχουν πολύ έντονη όσφρηση. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο κύριος λόγος που έλκονται από ανθρώπους και άλλα ζώα. Το διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργείται όταν εκπνέετε και πολλά από τα αρώματα που εκπέμπουμε είναι ακαταμάχητα σε αυτά τα παράσιτα. Τα κουνούπια βρίσκουν επίσης έναν μεγάλο αριθμό μυρωδιών μη ελκυστική. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διώξουν τα παράσιτα χωρίς να καταφύγουν σε χημικά ή άλλα απωθητικά.

Τα φυτά ως φυσική θεραπεία ενάντια στα κουνούπια στη βεράντα

Διώξτε τα κουνούπια στη βεράντα με φυτά βασιλικού

Οι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον τρόποι για να διώξετε τα κουνούπια στη βεράντα είναι φυτά και βότανα, το άρωμα των οποίων κρατά μακριά τα κουνούπια. Μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες και να τα τοποθετήσετε δίπλα στο κάθισμα στη βεράντα.

Κάψτε τον καφέ και διώξτε τα κουνούπια

Κάψτε τον καφέ και διώξτε τα κουνούπια στον εξωτερικό χώρο

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ο αλοιφές του καφέ είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για τα κουνούπια. Αν θέλετε να διώξετε τα κουνούπια με αλεσμένο καφέ, πρέπει να τα κάψετε. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά από άτομα που εργάζονται στη γεωργία. Για να απωθήσει τα υπολείμματα του καφέ τα κουνούπια, πρέπει να στεγνώσει τελείως. Το βάζετε λοιπόν σε λίγο αλουμινόχαρτο και προσθέτετε μερικές σταγόνες λάδι σχάρας. Στη συνέχεια ανάψτε το υγρό, περιμένετε μέχρι να ανάψει η φωτιά και στη συνέχεια πνίξτε το με ένα υγρό πανί. Ο καπνός θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά από το αίθριο.

Διώξτε τα κουνούπια με υπαίθρια κεριά

Τα κουνούπια διώχνουν τα κεριά κιτρονέλλας DIY έξω

Διώξτε τα κουνούπια και ταυτόχρονα δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα για ένα χαλαρωτικό καλοκαιρινό βράδυ με κεριά citronella. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας με τη βοήθεια αυτών των οδηγιών και να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι ή κοντά στο κάθισμα.

Τα αιθέρια έλαια βοηθούν ενάντια στα κουνούπια στη βεράντα

Τα κουνούπια διώχνουν φυσικά τα αιθέρια έλαια του αίθριου

Ακόμα κι αν κάθεστε έξω, ένας διαχύτης ή μια λάμπα αρωμάτων για αιθέρια έλαια μπορεί να κρατήσει τα κουνούπια μακριά. Μπορείτε φυσικά να εφαρμόσετε το αιθέριο έλαιο στο δέρμα σας, αλλά θα πρέπει να αραιωθεί και θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Τα καλύτερα αιθέρια έλαια κουνουπιών είναι το λεμονόχορτο (κιτρονέλλα), η λεβάντα, ο ευκάλυπτος λεμονιού και το δεντρολίβανο.

Νερό σκόρδου και ξύδι ως σπιτική θεραπεία για τα κουνούπια

Απωθητικά κουνουπιών Σκόρδο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού

Μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό εντομοαπωθητικό από σπιτικές θεραπείες όπως το σκόρδο και το ξύδι. Για να διώξετε τα κουνούπια με νερό σκόρδου, βράστε πρώτα μερικές σκελίδες σκόρδο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το νερό που πήρατε όταν το μαγειρέψατε, βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε γύρω από το αίθριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο για αυτό, καθώς η μυρωδιά του επίσης θα τρομάξει φυσικά τα κουνούπια.

Πώς και γιατί το σκόρδο διώχνει τα κουνούπια, θα μάθετε σε αυτήν την ανάρτηση.

Spεκάστε με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά από το αίθριο με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Για να φτιάξετε ένα σπιτικό απωθητικό κουνουπιών, ανακατέψτε το ένα τρίτο υπεροξείδιο του υδρογόνου και τα δύο τρίτα του νερού και ψεκάστε το παρασκεύασμα πάνω και γύρω από το αίθριο σας, ειδικά εκεί που κάθεστε και τρώτε. Επιλέξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% για να μην βλάψετε τα φυτά.

Διώξτε τα κουνούπια με λάδι κέδρου

Το λάδι κέδρου βοηθά τα κουνούπια στη βεράντα

Ένα μείγμα αιθέριου ελαίου κέδρου αραιωμένου με νερό μπορεί να ψεκαστεί στο γκαζόν και σε πολυετή φυτά για να διώξει έντομα όπως μύγες και κουνούπια. Όχι μόνο το λάδι κρατά τα κουνούπια μακριά, αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει τα αυγά τους.

Τι βοηθάει στα κουνούπια στη βεράντα?

Τι βοηθάει στα κουνούπια στη βεράντα Συσκευές κατά των κουνουπιών

Εάν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να δημιουργήσετε ένα εχθρικό περιβάλλον ενάντια στα κουνούπια και τα φυσικά απωθητικά δεν λειτουργούν, τότε ίσως χρειαστεί να λάβετε αυστηρότερα μέτρα.

Χρησιμοποιήστε συσκευές κατά των κουνουπιών

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί ενάντια στα κουνούπια ή εάν απλά δεν θέλετε να χάσετε χρόνο με οικιακούς πόρους, μπορείτε να προστατέψετε τη βεράντα σας από τα παράσιτα με μια σύγχρονη συσκευή κατά των κουνουπιών.

Τα απωθητικά κουνουπιών διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις. Τα περισσότερα από αυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρησιμοποιούν χημικά και θεωρούνται αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ηχητικά κύματα, ραδιοσυχνότητα ή μπλε φως για να κρατήσετε τα έντομα σε απόσταση. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πρίζα.

Υπάρχουν επίσης απωθητικά κατά των κουνουπιών που λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με φυσίγγιο αερίου. Αυτό θερμαίνει ειδικά αιμοπετάλια ενεργού συστατικού που δημιουργούν μια ευρεία ζώνη προστασίας από τα κουνούπια για ώρες.

Διώξτε τα κουνούπια στη βεράντα με καπνό

Η σπείρα κατά των κουνουπιών ως αποτελεσματικό φάρμακο κατά των κουνουπιών στη βεράντα

Διάφορα μείγματα θυμιάματος, πηνία θυμιάματος και χωνάκια θυμιάματος προσφέρουν μια φθηνή εναλλακτική λύση στις αμυντικές συσκευές. Τα αποκαλούμενα πηνία κατά των κουνουπιών είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση και ο καπνός που αναδύεται κάνει τα ενοχλητικά κουνούπια να τρέχουν γρήγορα.

Στήστε παγίδες κουνουπιών

Στήστε παγίδα κουνουπιών στη βεράντα και πολεμήστε τα κουνούπια

Για να κρατήσετε τα κουνούπια όπως τα κουνούπια από το αίθριο σας, μπορείτε να στήσετε μερικές παγίδες κουνουπιών. Μπορείτε είτε να τα φτιάξετε μόνοι σας είτε να τα αγοράσετε έτοιμα. Εδώ είναι μερικές ιδέες.

DIY παγίδα κουνουπιών από νερό και απορρυπαντικό

Για να φτιάξετε την πιο απλή παγίδα κουνουπιών, γεμίστε ένα δοχείο όπως ένα κουβά με νερό και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό. Δεδομένου ότι τα κουνούπια χρειάζονται στάσιμο νερό για να γεννήσουν τα αυγά τους, το νερό που παρέχετε θα τα προσελκύσει. Ωστόσο, το απορρυπαντικό απομακρύνει την επιφανειακή τάση και τα έντομα πνίγονται. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτής της παγίδας δείχνοντας μια πηγή φωτός στο νερό, καθώς τα κουνούπια θα έλκονται επίσης από αυτήν.

Παγίδα κουνουπιών σε πλαστικό μπουκάλι

Καταπολέμηση των κουνουπιών Φτιάξτε μόνοι σας παγίδες κουνουπιών στη βεράντα

Σας έχουμε ήδη δείξει πώς να χτίσετε μια παγίδα από τα κονδύλια του προϋπολογισμού. Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας μια παγίδα ενάντια στα κουνούπια και να την τοποθετήσετε δίπλα στο κάθισμα στη βεράντα. Το μειονέκτημα αυτής της παραλλαγής είναι ότι δεν φαίνεται πολύ ωραίο.

Για να φτιάξετε την παγίδα για τα κουνούπια, χρειάζεστε μια διαφορετική γέμιση από την παγίδα για τις μύγες του σπιτιού. Ανακατέψτε λίγο νερό με ζάχαρη και προσθέστε μαγιά. Παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα έντομα. Τα κουνούπια βρίσκουν το δρόμο τους στη χοάνη, αλλά δεν βρίσκουν την έξοδο λόγω του μικρού ανοίγματος και πνίγονται.

Καταπολεμήστε τα κουνούπια στη βεράντα