Βεράντες

Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των φυτών στον χειμερινό κήπο

Φυτά στο χειμερινό κήπο Ξύλινο πλαίσιο δαπέδων από πέτρινες πλάκες

Είναι καλύτερα ότι τις κρύες μέρες του χειμώνα Φυτά στον χειμερινό κήπο να κρατήσω. Ο χειμερινός κήπος αντιπροσωπεύει μια μικρή γωνιά της φύσης στους τοίχους του σπιτιού σας. Αυτός ο υπέροχος χώρος ήλιου προστατεύει τα φυτά από το χειμερινό κρύο, αλλά συχνά χρησιμεύει επίσης ως ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε. Το ωδείο του σαλονιού χρησιμοποιείται συχνά ως σαλόνι στον εξωτερικό χώρο, όπου μπορείτε να περάσετε ώρες χαλάρωσης με ένα αγαπημένο βιβλίο, απαλή μουσική και φυσικά ένα υπέροχο δείπνο. Δεν είναι τα έπιπλα αλλά η επιλογή των φυτών που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο εδώ. Επιλέξτε τους τύπους φυτών που σας αρέσουν περισσότερο. Ο χειμερινός κήπος προσφέρει στις εξωτικές ορχιδέες ή στα εύκολα ανθοφόρα φυτά μια υπέροχη σκηνή, και εσείς-την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις όμορφες ιδέες σας.

Τι φυτά στον χειμερινό κήπο?

Φυτά στο ωδείο φοινικόδεντρα πλακάκια δαπέδου πλακάκια λευκά έπιπλα πράσινα μαξιλάρια

Τα φυτά στον χειμερινό κήπο χρειάζονται την ίδια φροντίδα όπως το καλοκαίρι – πότισμα, λίπανση, κλάδεμα κλπ. Κατά κανόνα, οι χειμερινοί κήποι είναι διακοσμημένοι με τροπικά και υποτροπικά φυτά: φοίνικες, λιάνες, μπεντζαμίνι, φτέρες, εσπεριδοειδή. Το ελαφρώς μεταβαλλόμενο κλίμα των τροπικών και υποτροπικών επιτρέπει σε αυτά τα φυτά να αναπτυχθούν όλο το χρόνο. Λαμβάνουν σταθερά θερμότητα και φως στις ποσότητες που χρειάζονται. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία βοηθούν στην ανάπτυξη της πυκνής βλάστησης. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φυτά από τις νότιες περιοχές φτάνουν σε τεράστια μεγέθη στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας.

Ποτίστε σωστά τα φυτά στο ωδείο

θερμοκηπιακο φυτο φροντιστηριο καθιστικο φυτο σταντ

Πολλά Φυτά στον χειμερινό κήπο υποφέρουν όχι από ανεπαρκή αλλά από υπερβολική φροντίδα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει υπερβολική υγρασία του εδάφους. Το στάσιμο νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Θα πρέπει να αγοράσετε έναν μετρητή υγρασίας για τον χειμερινό κήπο. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η υγρασία. Σχεδόν όλα τα φυτά αγαπούν να πλένουν τα φύλλα τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο νερό για αυτό που χρησιμοποιείτε για άρδευση. Ο γενικός κανόνας του ποτίσματος είναι – καλύτερα να το αφήσετε να στεγνώσει παρά να το περιχύσετε. Δεν πρέπει να μείνει νερό στο μπολ. Όταν το μπολ είναι γεμάτο μία ώρα μετά το πότισμα, πρέπει να πεταχτεί. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ημερήσια θερμοκρασία του αέρα επηρεάζει τις ανάγκες των φυτών σε νερό.

Ο σωστός φωτισμός και η ζεστασιά – εγγύηση επιτυχίας

Τζάμια βεράντα καθίσματα έξω φυτά καλλιεργούν

Ο χειμερινός κήπος πρέπει να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχεται εύκολα το απαραίτητο φως για τα φυτά. Για το σκοπό αυτό, οι τοίχοι, όπως και η οροφή, είναι κυρίως κατασκευασμένοι από γυαλί. Εάν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας είναι ωχρά ή έχουν κίτρινα φύλλα, σίγουρα χρειάζεστε περισσότερο φωτισμό. Σημειώστε επίσης ότι θα χρειάζονταν περισσότερο φως κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Τακτοποιήστε τα είδη ανθοφορίας σε ράφια κοντά στα παράθυρα. Τα φυτά με σκούρα και σαρκώδη φύλλα προτιμούν σκιερές περιοχές. Ο χώρος δίπλα στο παράθυρο είναι πιο ζεστός, αλλά αν το θεμέλιο είναι από πέτρα, οι ρίζες μπορεί να αρρωστήσουν. Χρησιμοποιήστε σουβέρ από ξύλο ή ραφιά. Τα ρεύματα αέρα προκαλούν επίσης μεγάλη ζημιά στα φυτά.

τζάμια μπαλκόνι ως χειμερινός κήπος

Τα φυτά στη γυάλινη οροφή του θερμοκηπίου διατηρούν το διαμέρισμα με μπαλκόνι

Ελέγχετε συχνά ότι όλα στο ωδείο είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει τον έλεγχο των άκρων της οροφής για την αποφυγή διαρροών νερού, σφράγιση των μεντεσέδων των θυρών και των παραθύρων και, εάν είναι απαραίτητο, αντικατάσταση των ελαστικών στεγανοποιητικών. Επίσης, θυμηθείτε να διατηρείτε τα παράθυρα καθαρά. Είναι γνωστό ότι τα βρώμικα παράθυρα εμποδίζουν το 40% του φωτός της ημέρας και το χειμώνα θα είναι πρόβλημα για εσάς.

μεγάλα παράθυρα για αρκετό φως ημέρας

χειμερινός κήπος γλάστρες φυτά αντίκες παπαγάλος

μικρά δέντρα κουτιών στο τραπέζι

Φυτά στο χειμώνα συμβουλές φροντίδας κήπου συμπαγές τραπέζι τραπεζιού πέτρα κονσόλα

Τραπεζαρία στον χειμερινό κήπο

θερμοκήπια φυτά φροντίδα γυάλινη οροφή ηλιόλουστη αίθουσα

μεγάλες παλάμες σε γλάστρες

χειμωνιάτικα φυτά φοινικόδεντρα απορρήτου οθόνη γυάλινες συρόμενες πόρτες σπίτι

Φοίνικες, φτέρες και κλουβιά πουλιών

ωδεία φυτά φοινίκια καλλιεργούν φτέρες  τζάμια βεράντας vintage έπιπλα σε γλάστρες

ηλιοθεραπεία χειμερινή φροντίδα φυτά ορχιδέα τραπέζι

ηλιοθεραπεία καθιστικό γωνιακό πάγκο παγκάκι βικτοριανό στυλ

έπιπλα αναρρίχησης καθισμάτων θερμοκηπίου έπιπλα μπαστούνι

τα φυτά του θερμοκηπίου καλλιεργούν ποτιστικά ηλιακά φανάρια