Βεράντες

Εκπληκτικό παράδειγμα ενός κλιμακωτού ξύλινου καταστρώματος στο Πόρτλαντ

παράδειγμα στρογγυλής σχεδίασης ξύλινης βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Αυτή η εμπνευσμένη ιδέα για ένα πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα βρίσκεται στο Πόρτλαντ, Όρεγκον. Οι ιδιοκτήτες έχουν ονειρευτεί έναν υπαίθριο χώρο όπου όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει υπαίθριες αναζητήσεις. Ο σχεδιασμός της ξύλινης βεράντας πρέπει να ακολουθεί τις καμπύλες του φυσικού ανάγλυφου και να έχει υπέροχη θέα στη λίμνη.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το εκπληκτικό πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα, που αποτελείται από δύο κύρια επίπεδα και ένα επιπλέον βήμα για τη δίνη. Υπάρχει επίσης ένα ημιώροφο όπου υπάρχει μια σχάρα δίπλα στη γωνία της κουζίνας και στην τραπεζαρία. Αυτό το βήμα είναι ακόμη πιο κοντά στο νερό από τα άλλα δύο και επιτρέπει καλύτερη θέα στη λίμνη.

Το δομικό υλικό για την ξύλινη βεράντα πολλαπλών επιπέδων

παράδειγμα σχεδίου δέντρου Douglas σχεδίου βεράντας

ο πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα είναι κυρίως κατασκευασμένος από κόκκινο κέδρο από τα δυτικά. Αυτό το ξύλινο υλικό εξασφαλίζει τη ζεστή και φυσική εμφάνιση. Η χρήση πραγματικού ξύλου είχε μεγάλη σημασία όχι μόνο για την εμφάνιση, αλλά και για την ποιότητα της βεράντας.

Η ξύλινη βεράντα πολλαπλών επιπέδων με ενσωματωμένη πέτρα

παράδειγμα σχεδιασμού σκάλας ξύλινης βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Στην προσπάθειά τους να απλώσουν τη βεράντα όσο το δυνατόν περισσότερο, οι κατασκευαστές χτύπησαν κυριολεκτικά έναν τοίχο. Διαπίστωσαν ότι η κλίση πίσω από το σπίτι είναι φτιαγμένη από συμπαγή βράχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργάτες κατασκευής ήρθαν με τη δημιουργική ιδέα να σταματήσουν τη βεράντα εκεί και να προσαρμόσουν τις ξύλινες σκάλες στο σχήμα της πέτρας. Wasταν μια πραγματική πρόκληση. Κάθε κομμάτι ξύλου πρέπει να κοπεί με μεγάλη ακρίβεια για να ταιριάζει με την ανώμαλη επιφάνεια του βράχου.

Η θέα που κόβει την ανάσα

παράδειγμα πανοραμικής όψης σχεδιασμού βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Οι κολώνες αλουμινίου σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν προσεκτικά έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η όμορφη πανοραμική θέα της λίμνης Oswego.

Ο άνετος χώρος για μπάνιο

παράδειγμα υδρομασάζ ξύλινης βεράντας πολλαπλών επιπέδων

ο πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα διαθέτει ένα άνετο και όμορφο χώρο κολύμβησης με υδρομασάζ. Η μπανιέρα δεν είναι στο στόχαστρο των ανώτερων επιπέδων. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα στον υδρομασάζ χωρίς να ενοχληθείτε. Η στρογγυλή βεράντα χτίστηκε γύρω από το υδρομασάζ. Και εδώ, ο σχεδιασμός των κιγκλιδωμάτων επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά και προσαρμόστηκε στο τοπίο.

Σημαντική εξοικονόμηση χώρου

παράδειγμα πόρτας διακόσμησης σχεδιασμού βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Ο χώρος κάτω από τη βεράντα συχνά παραμελείται. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε πολύ προσεκτικά και πρακτικά. Στο χώρο κάτω από τη βεράντα βρίσκονται τα συστήματα σωληνώσεων και φίλτρων του υδρομασάζ, καθώς και αποθηκευτικός χώρος για διάφορα αντικείμενα. Όλα αυτά τα αντικείμενα ήταν κρυμμένα πίσω από ξύλινες πόρτες με ασορτί σχέδιο.

Ενσωματωμένος πάγκος

παράδειγμα ενσωματωμένου πάγκου σχεδιασμού βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Το ημιώροφο του αίθριου περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο κάθισμα πάγκου το οποίο έχει επίσης υπέροχη θέα στη λίμνη. Οι κατασκευαστές έστησαν τον πάγκο με ενσωματωμένα στοιχεία που προσθέτουν μόνο στη βελτίωση του σχεδιασμού.

Μεταβάσεις με κομψά σχήματα

παράδειγμα ξύλινης βεράντας πολλαπλών επιπέδων στρογγυλές σκάλες

Οι πόρτες με γαλλικά παράθυρα εξασφαλίζουν πρόσβαση στα ανώτερα επίπεδα της βεράντας, ενώ τρία στρογγυλά σκαλοπάτια παρέχουν τη μετάβαση στο ενδιάμεσο επίπεδο.

Σχεδιασμός στρογγυλής μορφής

παράδειγμα χώρου κολύμβησης σχεδιασμού βεράντας πολλαπλών επιπέδων

ο πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα Πάνω απ ‘όλα, έχει στοιχεία και σχέδια με στρογγυλεμένα σχήματα. Οι καμπύλες προσαρμόστηκαν στο σχήμα της κλίσης και ο σχεδιασμός των προκατασκευασμένων κιγκλιδωμάτων συντονίστηκε με τους πάγκους και τις σκάλες.

Λυγισμένο ξύλο

παράδειγμα ξυλουργικής σχεδίασης βεράντας πολλαπλών επιπέδων

ο πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα εντυπωσιάζει ιδιαίτερα με τα μοναδικά σχέδια από κυρτό ξύλο. Το κόκκινο ξύλο κέδρου από τη δύση ήταν κατεργασμένο και λυγισμένο όταν το υλικό ήταν νέο και πράσινο. Για να λυγίσουν οι σανίδες χωρίς να σπάσουν, θα πρέπει να σκιστούν σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια να διαμορφωθούν ανάλογα. Στη συνέχεια, αυτά επανατοποθετήθηκαν και πλαστικοποιήθηκαν.

Μοναδικός σχεδιασμός

παράδειγμα τοπίου κήπου σχεδιασμού βεράντας πολλαπλών επιπέδων

Αυτά τα πολυεπίπεδη ξύλινη βεράντα προσαρμόστηκε προσεκτικά στο σχεδιασμό του σπιτιού. Η βεράντα περιέχει φυσικά στοιχεία όπως ξύλο και πέτρες. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός σχεδιασμός που μοιάζει με μέρος του περιβάλλοντος και είναι επίσης αποτελεσματικός και πρακτικός.