Φωτογραφία τατουάζ

Στρατό τατουάζ – φωτογραφία

Οι λόγοι για τους οποίους οι στρατιωτικοί επιθυμούν να κάνουν τατουάζ για τον εαυτό τους είναι από πολλές απόψεις παρόμοιοι με τους λόγους που ενθαρρύνουν τους ναυτικούς να το κάνουν. Στρατιώτες όλων των κλάδων των χερσαίων δυνάμεων, καθώς και ναυτικοί (στρατός και πολίτες), ανήκουν σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου, καθώς η ζωή τους απειλείται συνεχώς. Κινδυνεύουν να πεθάνουν μακριά από το σπίτι ή να τραυματιστούν σοβαρά. Ως εκ τούτου, ο στρατός προσπαθεί να κάνει ένα μοναδικό τατουάζ, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, θα βοηθούσε στον προσδιορισμό της ταυτότητάς του. Εκτός από αυτό το καθαρά ωφελιμιστικό έργο, το τατουάζ εκτελεί μια μαγική λειτουργία: τρυπιέται για καλή τύχη, καθώς πρέπει να προστατεύει τον στρατιώτη από τραυματισμό και θάνατο..

Στρατός τατουάζ - φωτογραφία - παραδείγματα τελειωμένων έργων τατουάζ

Στρατός τατουάζ – φωτογραφία – παραδείγματα τελειωμένων έργων τατουάζ

Μεταξύ όλων των παγκόσμιων δυνάμεων, η Ρωσία είναι η πιο προοδευτική από αυτή την άποψη. Το τατουάζ ως υποχρεωτικό σήμα αναγνώρισης εισήχθη επίσημα στον ρωσικό στρατό τον 18ο αιώνα. Το 1712, ο Πέτρος Α issued εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι νεοσύλλεκτοι έλαβαν διακριτικά τατουάζ. Τα έκαναν, ωστόσο, με έναν αρκετά επώδυνο και, ειλικρινά, βάρβαρο τρόπο. Στον καρπό ήταν χαραγμένος ένας σταυρός, στον οποίο τρίβονταν η πυρίτιδα, και στη συνέχεια το τραύμα ήταν επίδεσμο. Ο προσωπικός αριθμός εγχύθηκε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, κάτι παρόμοιο με τα σύγχρονα μηχανήματα τατουάζ, το οποίο αποτελείτο από μια σειρά βελόνων, η θέση των οποίων άλλαξε ανάλογα με τον αριθμό αναγνώρισης που εγχέεται. Αυτή η επαναστατική καινοτομία διευκόλυνε τον εντοπισμό όλων των πεσόντων στρατιωτών του στρατού του Πέτρου..

Στρατό τατουάζ – όλα ενδιαφέροντα + φωτογραφίες

Ο 20ός αιώνας συνέχισε την παράδοση του τατουάζ στρατού. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το τατουάζ εξαπλώθηκε σε όλο τον στρατό. Οι στρατιώτες έκαναν διάφορα σχέδια ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ των μαχών, γεγονός που επέτρεψε την παραμονή των κουραστικών ωρών αναμονής για επίθεση και, φυσικά, διευκόλυνε τον εντοπισμό των πεσόντων και των βαριά τραυματιών. Τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τιμωρία, για παράδειγμα, στον βρετανικό στρατό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι λιποτάκτες σημειώθηκαν με το γράμμα “D”.

Τα τατουάζ του στρατού υπήρχαν ακόμη και στον Κόκκινο Στρατό στην αυγή της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία γενικά αποδοκίμαζαν τα τατουάζ. Από το 1919, οι άνδρες του Κόκκινου Στρατού έκαναν τατουάζ στο αριστερό τους χέρι με τη μορφή πεντάκτινου αστεριού – ένα από τα σύμβολα του νεογέννητου σοβιετικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, οι μαχητές εφάρμοσαν πατριωτικά τατουάζ, δίνοντας έμφαση στην πίστη στην Πατρίδα και την πίστη στη νίκη.

Στη ναζιστική Γερμανία, όλα τα μέλη του “SS” έπρεπε να τρυπήσουν τις αυτοκόλλητες ετικέτες “SS” – δύο κεραυνούς, καθώς και την ομάδα αίματος τους σε περίπτωση που χρειαζόταν επείγουσα μετάγγιση. Τέτοια τατουάζ έγιναν στον ώμο, κάτω από το χέρι και ακόμη, εκπληκτικά, στον ουρανίσκο..

Στον σοβιετικό στρατό (με τις εξαιρέσεις που αναφέρθηκαν νωρίτερα), τα τατουάζ δέχτηκαν τα μούτρα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, οι στρατιώτες συχνά έκαναν τατουάζ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ακομπλεξάριστα. Έτσι, απεικόνιζαν τα εμβλήματα των πολεμικών όπλων ή μονάδων, καθώς και τις συντομογραφίες των στρατιωτικών ομάδων. Για παράδειγμα, GSVG – Ομάδα Σοβιετικών Δυνάμεων στη Γερμανία, SGV – Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων (Πολωνία), TsGV – Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων, YUGV – Νότια Ομάδα Δυνάμεων.

Σε αντίθεση με τα τατουάζ φυλακής, τα οποία είχαν ένα πολύπλοκο αλλά σαφές σύστημα, όπου ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο εκχωρήθηκε σε κάθε σχέδιο και κάθε στοιχείο έφερε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη θέση του ιδιοκτήτη του τατουάζ στην εγκληματική ιεραρχία, τα τατουάζ του στρατού δεν είχαν αυστηρή διαβάθμιση , δεν έγιναν σύμφωνα με τον άγραφο νόμο, αλλά με το κάλεσμα της καρδιάς. Εφαρμόζοντας ένα τατουάζ με το σημάδι της μονάδας του, ο στρατιώτης ήθελε να τονίσει την πίστη του στην αδελφότητα του στρατού.

Το απόλυτο ταμπού για τα τατουάζ υπήρχε μόνο μεταξύ των προσκόπων. Είναι αυτονόητο ότι ένας τόσο ελκυστικός ειδικός οιωνός όπως ένα τατουάζ ήταν αντίθετος με όλους τους κανόνες της συνωμοσίας. Απαγορεύτηκε επίσης να κάνετε τατουάζ σε σοβιετικούς στρατιώτες που συμμετείχαν σε μυστικές επιχειρήσεις στο Βιετνάμ – το επίπεδο μυστικότητας ήταν πολύ υψηλό. Επιπλέον, στο κλίμα της Ινδοκίνα, τα τατουάζ χειροτεχνίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση αίματος..

Η εικόνα ενός στρατιώτη ειδικών δυνάμεων ή ενός στρατιώτη των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, πλήρως καλυμμένη με τατουάζ, που εκφράζει την περηφάνια του ότι ανήκει στην ελίτ των ενόπλων δυνάμεων, έχει γίνει θρυλική. Οι επιγραφές “Για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις” ή “ταξίαρχος” στον ώμο, συμπληρωμένες με ένα καλλιτεχνικό τατουάζ σε ολόκληρο το στήθος, είναι το ίδιο χαρακτηριστικό ενός πραγματικού αλεξιπτωτιστή, όπως ο διάσημος μπλε μπερέ. Από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, οι αλεξιπτωτιστές ήταν υποχρεωμένοι να τσιμπήσουν την ομάδα αίματος τους. Για πολλούς, αυτό το τατουάζ έσωσε ζωές..

Στις ένοπλες δυνάμεις της σύγχρονης Ρωσίας, τα τατουάζ είναι ανεκτά. Ωστόσο, υπάρχει μια άποψη μεταξύ των νέων ότι με τη βοήθεια ενός τατουάζ μπορεί κανείς να “κυλήσει” από τη στρατιωτική θητεία. Υποτίθεται ότι, αν κολλήσετε κάποια απαγορευμένα τατουάζ σε ανοιχτές περιοχές του σώματος, τότε μπορείτε να αποφύγετε την κλήση. Η ζήτηση προκαλεί προσφορές και εμφανίζονται “μαέστροι” για τέτοια τατουάζ στην αγορά τατουάζ, αλλά στην πραγματικότητα, ένα τατουάζ θα γίνει λόγος για την αναγνώριση ενός στρατιώτη ακατάλληλου μόνο εάν έχει προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία, διαφορετικά ο νεαρός θα συνεχίσει πρέπει να δοκιμάσω μπότες μουσαμάς.

Το σύγχρονο τατουάζ του στρατού δεν εφαρμόζεται τόσο ως αναγνωριστικό για να διευκολύνει την αναγνώριση, όσο ως υπενθύμιση της στρατιωτικής θητείας. Ούτε μια «αποστράτευση» που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αφήσει το σπίτι του χωρίς αντίστοιχο αναμνηστικό τατουάζ. Τα απλά τατουάζ με εμβλήματα στρατευμάτων και χρόνια υπηρεσίας είναι δημοφιλή.

Συνταξιούχο στρατιωτικό προσωπικό ακινητοποιεί αλεξίπτωτα, μια μορφή τρομοκράτη σε τηλεσκοπικό θέαμα, ζώα, το οικόσημο και τη σημαία της χώρας τους, στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα.

Από αυτή την άποψη, υπάρχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Εικόνες σύγχρονων τύπων όπλων σχεδόν ποτέ δεν βρέθηκαν. Οι νέοι προτιμούν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό σε ρετρό στυλ από τα νεότερα άρματα μάχης, πλοία, υποβρύχια, τουφέκια, πολυβόλα. Ένα αρχαίο κανόνι, ένα πολεμικό πλοίο της στροφής των XIX-XX αιώνων, μια δεξαμενή από την εποχή του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, προφανώς, φέρει μια ρομαντική γοητεία, σας επιτρέπει να αγγίξετε το παρελθόν, να ξεχάσετε την πραγματική στρατιωτική καθημερινή ζωή, χωρίς μιας τόσο υπέροχης αίσθησης. Τα παλιά σταυρωμένα τουφέκια εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο κοινά τατουάζ στρατού, αλλά το τατουάζ ατομικής έκρηξης μεταξύ των στρατιωτικών δεν γίνεται καθόλου..

Τα τατουάζ του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού στρατού, λόγω πολιτισμικών και ιστορικών διαφορών, έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Φυσικά, τα κίνητρα του διεθνούς στρατού είναι επίσης τρυπημένα – ασπίδες, σπαθιά, μαχαίρια και άλλα είδη όπλων, καθώς και σταυροί, κρανία και καρδιές. Τα τατουάζ απεικονίζουν σκηνές χωρισμού με αγαπημένα πρόσωπα και στρατιωτικές μάχες. Ωστόσο, τα εθνικά στοιχεία εισάγονται στα κλασικά στρατιωτικά τατουάζ, για παράδειγμα, για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αετός, ο Ιρλανδικός στρατός προτιμά το τριφύλλι και οι Σκωτσέζοι προτιμούν το γαϊδουράγκαθο..

Στον αμερικανικό στρατό, το τατουάζ έχει απαγορευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ανακούφιση έγινε μόνο το 2005 και η αμερικανική διοίκηση αναγκάστηκε να λάβει αυτό το μέτρο, λόγω της καταστροφικής έλλειψης νεοσύλλεκτων, η οποία ανήλθε σε περίπου 7.000 άτομα.

Impossibleταν αδύνατο να αγνοήσουμε την αυξανόμενη δημοτικότητα των τατουάζ στους νέους και να απορρίψουμε έναν νεαρό άντρα που είναι έτοιμος να δώσει το χρέος του στην Πατρίδα, μόνο και μόνο λόγω ενός μικρού σχεδίου στο σώμα του. Ταυτόχρονα, οι νέοι κανόνες ρύθμισαν αυστηρά τον τόπο του τατουάζ και το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, ο στρατός επιτρεπόταν να εξυπηρετεί άτομα με τατουάζ στα χέρια, την πλάτη και το λαιμό, αλλά μόνο αν το τατουάζ δεν ήταν εξτρεμιστικό, άσεμνο, ρατσιστικό ή σεξουαλικό. Όσοι είχαν τατουάζ στο πρόσωπο, το κεφάλι ή το λαιμό τους δεν είχαν ακόμη εισαχθεί στο στρατό. Το γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό επιτρεπόταν να έχει μόνιμο μακιγιάζ, αλλά μόνο αν δεν ήταν πολύ φωτεινό και πιασάρικο και δεν ήταν δυσαρμονικό με τη στρατιωτική στολή..

Ωστόσο, το 2007, οι κανόνες ήταν αυστηρότεροι – στο Σώμα Πεζοναυτών, τα τατουάζ κάτω από τον αγκώνα και κάτω από το γόνατο απαγορεύτηκαν. Το παρακίνησαν με το γεγονός ότι πολλοί στρατιώτες, ευχαριστημένοι με την τέρψη και προσπαθώντας να διακοσμηθούν με τατουάζ, πέρασαν τα όρια του επιτρεπόμενου και αυτό επηρέασε αρνητικά την εικόνα του στρατιώτη. Οι παραβάτες αντιμετώπισαν αυστηρή τιμωρία. Θα μπορούσαν να τους σπάσουν το συμβόλαιο, να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα και στη συνέχεια να σταλούν στη φυλακή για 2 χρόνια, ακολουθούμενη από απόλυση από το στρατό χωρίς τιμές. Αυτή η συνταγή, φυσικά, επεκτάθηκε μόνο σε εκείνους τους στρατιώτες που επρόκειτο να κάνουν νέα τατουάζ για τον εαυτό τους. Για να αποτραπεί η διανομή αθώων ανθρώπων, οι διοικητές μονάδων διατάχθηκαν να φωτογραφίσουν τα τατουάζ των στρατιωτικών και έτσι να παρακολουθούν την εμφάνιση νέων φορετών σχεδίων..

Ο αμερικανικός στρατός εισήγαγε επίσης ορισμένους περιορισμούς στο μέγεθος του τατουάζ. Για παράδειγμα, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας έπρεπε να καλύψει ένα τατουάζ εάν καλύπτει περισσότερο από το ένα τέταρτο του εκτεθειμένου μέρους του σώματος. Το θαλάσσιο τατουάζ, ορατό κάτω από τη στολή, δεν υποτίθεται ότι ήταν μεγαλύτερο από την παλάμη του ιδιοκτήτη του. Αυτοί οι κανόνες δεν είναι ένα κενό καπρίτσιο της εντολής, αλλά αποσκοπούσαν στη μείωση των εντάσεων στις σχέσεις με τον πληθυσμό των μουσουλμανικών χωρών, όπως το Ιράκ, όπου το Κοράνι απαγορεύει οποιαδήποτε σκόπιμη βλάβη στο σώμα, που περιλαμβάνει τατουάζ. Το 2006, οι κανόνες τροποποιήθηκαν ξανά. Στρατιώτες που πολεμούσαν στο Ιράκ είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τατουάζ στον κάτω αυχένα και στο πίσω μέρος του χεριού.

Στο τέλος της ιστορίας για το τατουάζ του στρατού, πρέπει να αναφερθεί ένα δυσάρεστο γεγονός. Τα τατουάζ στο στρατό εφαρμόζονται, κατά κανόνα, με παλιομοδίτικους τρόπους και σε ανθυγιεινές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος προσβολής από AIDS, ηπατίτιδα Β ή C, τέτανος, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες θανατηφόρες λοιμώξεις, ωστόσο, επίσης κοινά αλλεργίες ή φλεγμονή του δέρματος, αυξάνεται πολλές φορές. δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο. Επομένως, ανεξάρτητα από το πώς ο ρομαντισμός του στρατού συλλαμβάνει τον νέο στρατολόγο, ανεξάρτητα από το πόσο θέλετε να συμμετάσχετε στη στρατιωτική αδελφότητα, καρφώνοντας κάτι σαν “Airborne Forces-2010”, είναι καλύτερα να περιμένετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με ένα επαγγελματικό στούντιο τατουάζ, επειδή η ποιότητα ενός τέτοιου τατουάζ θα είναι πολύ υψηλότερη και η διαδικασία εφαρμογής πολλές φορές ασφαλέστερη.

φωτογραφίες τατουάζ στρατού από 08/02/2015

EDΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ GEDSC

δείτε βίντεο με τατουάζ στρατού στη φωτογραφία

Μπορείς να βλέπεις:

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΣΚΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥ