Γίτσες

Γίτσες

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα: ο νέος εξοπλισμός προπόνησης δυναμώνει γρήγορα τους μυς του αυχένα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι περνούν αμέτρητες ώρες σε υπολογιστή ή tablet κάθε μέρα. Η πλειοψηφία υιοθετεί στάση με το κεφάλι σκυμμένο. Εάν κρατάτε αυτή τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κινδυνεύετε από μυϊκή ένταση. Το λάθος φορτίο μπορεί να διορθωθεί με γυμναστική. Μια νέα προπονητική συσκευή υποτίθεται ότι ενισχύει τους μυς της πλάτης και μας βοηθά να απαλλαγούμε τελικά από τον ενοχλητικό πόνο στον αυχένα.

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα: ενισχύστε τους μυς της πλάτης σας μέσω ασκήσεων με μια νέα συσκευή προπόνησης

Συσκευή άσκησης μυών του αυχένα για την πρόληψη του πόνου στην πλάτη και τους ώμους

Δυσκαμψία στον αυχένα, περιορισμένη κινητικότητα στην περιοχή του λαιμού και των ώμων: η ένταση των μυών μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στο κεφάλι και τον αυχένα. Τα καλά νέα: μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Οι ασκήσεις για την ενίσχυση των μυών του αυχένα έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες. Αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε εξειδικευμένα κέντρα υγείας και εξοπλισμό άσκησης. Η ένταση του λαιμού μπορεί να ανακουφιστεί με ζεστασιά, για παράδειγμα με ένα μαξιλάρι ζεστού κόκκου. Εάν οι τεταμένοι μύες πιέσουν τα νεύρα, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των νεύρων. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία του πόνου με ένα θερμαντικό μαξιλάρι μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο. Οι μασάζ επομένως αποδεικνύονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ανακουφίσουν τον πόνο στον αυχένα χωρίς φάρμακα για την πλειοψηφία των προσβεβλημένων.

Εικονογραφήσεις και προγράμματα προπόνησης μυϊκής έντασης λαιμού

Μια νέα συσκευή εκπαίδευσης θα πρέπει να το αλλάξει αυτό. Επειδή το My Perfect Neck ενισχύει τους μυς και απαλύνει την ενόχληση. Όσοι ασκούνται τακτικά με αυτό μπορούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς πόνο μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται ο κατασκευαστής του πρώτου πρωτοτύπου. Η ίδια υπέφερε από πόνο στον αυχένα για πολλά χρόνια, ο οποίος έγινε τόσο χειρότερος με την ηλικία που οι γιατροί ήθελαν να τον χειρουργήσουν. Έτσι έψαχνε απεγνωσμένα μια εναλλακτική λύση. Μια μέρα είδε έναν άντρα στο γυμναστήριο με τονισμένο σώμα και σωστή στάση. Αυτό την ενέπνευσε να ξεκινήσει το έργο της. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπόρεσε να παράγει το πρώτο πρωτότυπο.

πτυσσόμενη συσκευή προπόνησης κατά του πόνου και της έντασης στον αυχένα

Η εκπαιδευτική συσκευή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Διορθώνει τη στάση του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Βαθμολογείται με ευκολία στη χρήση και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
 • Η συσκευή είναι πολύ ελαφριά και μπορεί να συσκευαστεί στη θήκη.
 • Όταν διπλωθεί, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί κάτω από το κρεβάτι, στην ντουλάπα ή στο κομμό.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με την άσκηση και πιθανώς να βλάψετε τους μυς.

Ο εφευρέτης της συσκευής εκπαίδευσης αναζητά χρηματοδότηση στο Kickstarter. Το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο, έτσι ώστε η συσκευή εκπαίδευσης πιθανότατα να βγει στην παραγωγή γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα: Αυτά τα προληπτικά μέτρα θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την ένταση μακροπρόθεσμα

Αποτρέψτε τον πόνο και την ένταση στον αυχένα

Εάν εκπαιδεύετε τους μύες του λαιμού σας καθημερινά, θα διασφαλίσετε ότι ο πόνος στον αυχένα δεν θα επανέλθει. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια επίπονη άσκηση, είναι συχνά απολύτως αρκετή αν σηκωθείτε ενδιάμεσα και γείρετε αργά το κεφάλι σας πρώτα αριστερά και δεξιά και μετά μπρος -πίσω.

Το μασάζ θα βοηθήσει στη χαλάρωση των σκληρυμένων μυών. Απλά κάντε απαλό μασάζ στο λαιμό και τον ώμο με κυκλικές κινήσεις. Πιέστε ελαφρά τα σημεία σκανδάλης. Βεβαιωθείτε ότι το μασάζ δεν προκαλεί πόνο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το στρες μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα. Ωστόσο, η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς των μυών. Γι ‘αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε το καθημερινό άγχος.

Η εκπαιδευτική συσκευή στη φάση του έργου

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα με τη νέα συσκευή προπόνησης με σχεδιάγραμμα

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα: Η συσκευή προπόνησης είναι αναδιπλούμενη και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα Νέα συσκευή γυμναστικής μυών της πλάτης

Ο κατασκευαστής υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα

Νέα συσκευή προπόνησης για συμβουλές μυών του αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα προκαλείται συχνά από μυϊκή ένταση

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα με μια νέα συσκευή προπόνησης για δυνατούς μυς του αυχένα

Read more
Γίτσες

Ταιριάζει στα γεράματα – Πώς η Julianne Moore παραμένει σε φόρμα

julianne moore ταιριάζει 52 χρόνια τέλεια εμφάνιση

Παρά τα 52 της χρόνια, φαίνεται τέλεια. Φυσικά, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πετύχει. Η Julianne Moore παραδέχεται ότι οι ανησυχίες για το σχήμα της αυξάνονται με την ηλικία. Όχι για το πώς φαίνεται, αλλά περισσότερο για το πώς μπορεί να παραμείνει σε φόρμα χωρίς να τραυματιστεί. Πώς το κάνει ταιριάζει στα γεράματα είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Health:

Κατάλληλο σε μεγάλη ηλικία – Συνέντευξη με την Julianne Moore για το περιοδικό Health

η julianne moore ταιριάζει στο παλιό περιοδικό υγείας usa yoga

Παραδέχτηκε ότι έπρεπε να αλλάξει το πλάνο φυσικής κατάστασης και τα είδη άσκησης για να αποφύγει τραυματισμούς. Αν είναι δυνατόν, κάνει Ashtanga yoga 2-3 φορές την εβδομάδα και σηκώνει ελαφρύτερα βάρη. Επιπλέον, βασίζεται σε ασκήσεις με άλματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να κάνει εντατικές και επίμονες ασκήσεις επειδή τραυματίζεται στη διαδικασία. Αυτό είναι το πρόβλημα της γήρανσης. Όλα πονάνε και ξαφνικά πρέπει να αλλάξεις τις ασκήσεις. Τώρα δεν μπορεί πλέον να προπονείται έξι συνεχόμενες ημέρες όπως πριν.

Ταιριάζει σε μεγάλη ηλικία – Ashtanga yoga 2-3 φορές την εβδομάδα

η julianne moore ταιριάζει στο παλιό περιοδικό υγείας

Η Julianne Moore προσθέτει επίσης ότι χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας για να ανακουφίσει τον πόνο της. Για παράδειγμα, αν έχει πόνο στην πλάτη, μπορεί να κάνει βελονισμό. Αυτό την βοήθησε επίσης με τα προβλήματα ύπνου της μετά τον θάνατο της μητέρας της.

περιοδικό julianne moore instyle Οκτώβριος 2013 φαίνονται λεπτές

 βραβεία julianne moore sag 2013 ταιριάζουν στο παλιό μυστικό

julianne moore Golden Globes 2013 tom ford φόρεμα λεπτή φιγούρα  Η πράσινη ματιά της Julianne Moore φαίνεται νεανική

Read more
Γίτσες

7 συμβουλές για να πιάσετε την εξάντληση και την εξάντληση

Όλοι κατά καιρούς εξαντλούνται και εξαντλούνται. Ωστόσο, όταν αυτά τα συναισθήματα εξελίσσονται σε μόνιμη κατάσταση, είναι καιρός να λάβουμε ενεργά αντίμετρα. Υπάρχει μια ποικιλία από συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της εξάντλησης και της κόπωσης. Έτσι είναι δυνατόν, Μειώστε το άγχος στη ζωή, αλλάξτε διατροφή και άσκηση. Είναι εξίσου σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τον νυχτερινό ύπνο και να εξασφαλίσετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι προσφορές ευεξίας και ένα μεγαλύτερο διάλειμμα σας βοηθούν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκινήσετε μια νέα αρχή στην καθημερινή ζωή.

Θέστε τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από νωρίς για να αποφευχθεί η επίμονη εξάντληση και εξάντληση

Το άγχος είναι ένας από τους κύριους λόγους που εμφανίζονται εξάντληση και κόπωση. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την εργασία, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται επίσης για άγχος αναψυχής. Εκτός από την εργασία σε αθλητικό σύλλογο, πολλοί συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, μεγαλώνουν παιδιά και συναντιούνται με φίλους σε τακτική βάση. Μπορεί να είναι γρήγορα εδώ φτάσει στο άγχος της προθεσμίας, που επηρεάζει την ευημερία και το ενεργειακό ισοζύγιο.

Είναι σημαντικό να ορίσετε τις σωστές προτεραιότητες εδώ. Ποιες δραστηριότητες αναψυχής είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για εσάς και ποιες θα μπορούσατε ενδεχομένως να κάνετε χωρίς; Συχνά, και στην καθημερινή οικογενειακή ζωή Αναθέστε και διανείμετε εργασίες, έτσι ώστε αυτό να μην χρειάζεται να γίνει από ένα άτομο. Αυτό μπορεί επίσης να μειώσει αισθητά το άγχος.

Αλλάξτε τη διατροφή

Το σώμα πρέπει να τροφοδοτείται με βιταμίνες κατά της εξάντλησης και της κούρασης

Η διατροφή έχει καθοριστική επίδραση στη σωματική ευεξία και τη διαθέσιμη δύναμη. Για παράδειγμα, η λευκή, εξευγενισμένη βιομηχανική ζάχαρη είναι γνωστό ότι προάγει την κούραση και κλέβει ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα φρέσκα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να αναπληρώσουν ενέργειες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το σώμα και του δίνουν νέα δύναμη.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε συμπληρώματα διατροφής από παρόχους όπως π.χ. Fitline. Με αυτά είναι δυνατό να τροφοδοτηθεί το σώμα με ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό στην επιθυμητή ποσότητα. Αυτό μπορεί να φανεί, για παράδειγμα, στη βιταμίνη C. Ενώ αυτό διασπάται γρήγορα από το σώμα όταν καταναλώνεται μέσω φρούτων, διασπάται από συμπληρώματα διατροφής διανέμεται συνεχώς όλη την ημέρα απελευθερώνεται στο σώμα. Έτσι, τέτοια φάρμακα είναι μια καλή προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή και βοηθούν στην πρόληψη της εξάντλησης και της κόπωσης.

Για να κάνουμε περισσότερα αθλήματα

Η κίνηση προχωρά το σώμα και ξεπερνά ορισμένες μορφές εξάντλησης

Ακούγεται παράδοξο, αλλά αθλητικό βοηθά στην εξάντληση και την κούραση. Αν κάποιος νομίζει αρχικά ότι η σωματική άσκηση κάνει το σώμα κουρασμένο και αδύναμο, το αντίθετο βρίσκεται στην πράξη. Όσοι είναι πάντα στο σπίτι και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένοι συχνά αισθάνονται πιο εξαντλημένοι από κάποιον που ασκείται τακτικά. Ο αθλητισμός θέτει σε κίνηση το σώμα, πρέπει να παρέχει ενέργειες και να αποδίδει στα μέγιστα. Αυτό ισχύει τόσο για ελαφρά προπόνηση όσο και για αθλήματα αντοχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι συνήθως γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιάζονται μετά την άσκηση και έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να ξεριζώσουν τα δέντρα. Η ενσωμάτωση μικρών αθλητικών μονάδων στην καθημερινή ζωή κάνει συχνά θαύματα.

Βελτιστοποίηση νυχτερινού ύπνου

Κούραση και εξάντληση από υπολογιστές ή smartphone πριν τον ύπνο

Η κόπωση και η εξάντληση μπορεί συχνά να αποδοθούν σε έναν κακό βραδινό ύπνο. Όποιος ξυπνά τακτικά τη νύχτα για να πάει τουαλέτα ή επειδή ξυπνάει από έναν εφιάλτη, δεν θα συνέλθει το επόμενο πρωί. Είναι σημαντικό να ληφθούν αντίμετρα εδώ. Για παράδειγμα, τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να πιει αμέσως πριν πάτε για ύπνο και πρέπει να το πάρετε τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο Digitalηφιακή αποτοξίνωση λαμβάνει χώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ερεθίζονται άλλα ερεθίσματα από υπολογιστές, τηλεοράσεις ή smartphone που έχουν αρνητική επίδραση στο υποσυνείδητο και την ποιότητα του ύπνου. Εάν τίποτα από όλα αυτά δεν βοηθήσει, το επόμενο είναι διαθέσιμο Επίσκεψη σε εργαστήριο ύπνου στο. Εδώ, μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του κακού νυχτερινού ύπνου και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αντίμετρα.

Καλύτερη διαχείριση χρόνου

Βελτιστοποιήστε τη δική σας διαχείριση χρόνου για να αποφύγετε ασθένειες που προκαλούνται από υπερβολικές απαιτήσεις

Ξανά και ξανά, η εξάντληση και η εξάντληση είναι σπιτικά. Όποιος αναβάλλει τη δουλειά του μέχρι να τελειώσει απολύτως, βιώνει άγχος. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι πρέπει να δουλεύεις νύχτες, για να προετοιμαστεί ένα συγκεκριμένο έργο. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε εξάντληση και εξάντληση, τα οποία είναι δύσκολο να αντισταθμιστούν ακόμη και με παρατεταμένο ύπνο μετά την ολοκλήρωση του έργου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τη δική σας διαχείριση χρόνου και να διανείμετε σημαντικές εργασίες σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάσκηση της ανάθεσης. Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, επαγγελματικά και ιδιωτικά, και να τα έχετε υπό τον έλεγχό σας, κατανοείτε ότι εξαντλείστε γρήγορα. Η ομαδική εργασία και η εστίαση σε στοιχειώδη καθήκοντα είναι επομένως σημαντικές για την αποφυγή ασθενειών που προκαλούνται από υπερβολικές απαιτήσεις.

Χρησιμοποιήστε προσφορές ευεξίας

δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές χαλάρωσης ενάντια στην εξάντληση και την εξάντληση

Οι προσφορές ευεξίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας νέα δύναμη. Τα μασάζ, για παράδειγμα, είναι πολύ δημοφιλή για να ανακουφίσουν την ένταση και να κάνουν κάτι καλό για τους μυς. Εναλλακτικά, τα χαλαρωτικά μπάνια και η γιόγκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ηρεμήσουν και να γίνουν να βρούμε εσωτερική ισορροπία. Διάφορες τεχνικές χαλάρωσης όπως το μπάνιο σε πισίνα χαλάρωσης συχνά συμπληρώνονται με άλλα ερεθίσματα όπως η μουσική χαλάρωσης.

Είναι επίσης δυνατό να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια όαση ευεξίας: ένα αφρόλουτρο, ποδόλουτρα, μαξιλάρια μασάζ και πολλά άλλα βοηθήματα διευκολύνουν τη χαλάρωση και την χαλάρωση. Όσοι παίρνουν τακτικά χρόνο και χρησιμοποιούν τέτοιες προσφορές ευεξίας είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από εξάντληση και εξάντληση.

Κάντε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα

Εξάντληση, κούραση, εξουθένωση και να κάνετε μεγαλύτερο διάλειμμα από τη δουλειά

Εάν η εξάντληση και η εξάντληση δεν εμφανίζονται μόνο περιστασιακά, αλλά έχουν ήδη γίνει χρόνια, τα βήματα συχνά δεν βοηθούν πλέον. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο για τον εαυτό σας μεγαλύτερο διάλειμμα από τη δουλειά να τα πάρετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε. Αυτό μπορεί να γίνει με περισσότερες διακοπές ή με ανάπαυση στο σπίτι. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε πραγματικά χρόνο για τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε σε αυτό το διάλειμμα και να μην τον γεμίσετε με εναλλακτικές αγχωτικές εργασίες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε ένα τέτοιο διάλειμμα σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, μάθετε μια νέα ξένη γλώσσα ή δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, πιθανότατα θα περάσετε καλά, αλλά θα εξαντληθείτε και εξαντληθείτε λόγω των νέων εργασιών. Επομένως, απαιτείται τόλμη να μην κάνετε τίποτα και να χαλαρώσετε.

Read more
Γίτσες

Συμβουλές για αποτοξίνωση σώματος: Απαλλαγείτε από τις επιβλαβείς τοξίνες

συμβουλές για υγιεινή διατροφή συμβουλές αποτοξίνωσης σώματος

Ας κάνουμε επιτέλους κάτι για το σώμα μας. Πρέπει να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες σε τακτική βάση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας! Αλλά πώς υποτίθεται ότι συμβαίνει αυτό, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε; Πολλοί κάνουν αυτή την ερώτηση. Στις μέρες μας είμαστε πολύ συχνά εκτεθειμένοι στις επιβλαβείς επιδράσεις του δηλητηριασμένου περιβάλλοντος – κακή τροφή, βρώμικο αέρα, τοξικές αναθυμιάσεις, οικονομικά απόβλητα κ.λπ. Συμβουλές για αποτοξίνωση σώματος μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη θεραπευτική δύναμη και την επίδραση διαφόρων φυσικών προϊόντων! Περιέχουν μια σειρά από καλά συστατικά που μπορούν να μας απαλλάξουν από τις τοξίνες.

Συμβουλές για αποτοξίνωση σώματος: Προσανατολίστε τον εαυτό σας σε μια υγιή ζωή

η αποτοξίνωση μέσω τροφής απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες

Ας βοηθήσουμε το σώμα μας να απαλλαγεί από τις επιβλαβείς τοξίνες. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αποτοξίνωση, δεν είστε εμβολιασμένοι ενάντια στις επιπτώσεις του μολυσμένου περιβάλλοντος. Ας ξεκινήσει ο νέος μήνας με χαρά και υγεία αντί για πονοκεφάλους και αδυναμία!

Απλά φάτε περισσότερα βερίκοκα!

Τα βερίκοκα πλούσια σε βιταμίνες μεταλλικά στοιχεία βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος

Τα βερίκοκα είναι φρούτα που είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες A, C, B1, PP, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα μας. Αυτή η ιδιότητα βοηθά πολύ καλά σε δηλητηριάσεις με τσιγάρα, καπνό, σκόνη, βαρέα μέταλλα κ.λπ..

Συμβουλές αποτοξίνωσης σώματος: Πιέζοντας λάδι από καρότα

Οι σπόροι καρότου με λάδι αποτελεσματικοί στην απώλεια βάρους βοηθούν ενάντια στις δερματικές παθήσεις

Το λάδι καρότου είναι ένα μοναδικό προϊόν με μεγάλη εφαρμογή. Είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια σε διάφορες δερματικές παθήσεις – δερματίτιδα, έκζεμα, εξανθήματα, εγκαύματα. Χρησιμοποιείται επίσης κατά του ραγισμένου δέρματος, των ραβδώσεων και της κυτταρίτιδας.

Τα λεμόνια απαλλάσσουν το σώμα από τις τοξίνες

Λεμονέλαιο πολύ αποτελεσματικές-αποτοξίνωση σώματος-συμβουλές υγιεινής διατροφής

Το λάδι λεμονιού είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό κατά της κυτταρίτιδας. Έχει πολύ καλή επίδραση και εξαλείφει τις ραβδώσεις, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Καθαρίζει τον οργανισμό από τοξίνες, αποτοξινώνει και προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Πιείτε πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι για υγιείς επιδράσεις συμβουλές για αποτοξίνωση του σώματος

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό εδώ και χρόνια για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα χρήσεων. Συνιστάται για διάφορες πληγές και κηλίδες στο δέρμα. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που λειτουργούν ενάντια στη γήρανση του δέρματος και προστατεύουν το πρόσωπο από τις ρυτίδες.

Τσάι τζίντζερ με λεμόνι και μέλι

Τσάι τζίντζερ με λεμόνι μέλι συμβουλές αποτοξίνωσης σώματος

Read more
Γίτσες

Δισφαινόλη Α – Οι κίνδυνοι της Bpa και προφυλάξεις

Bpa-κίνδυνος-χημικός-χρησιμοποιείται-για-συσκευασία-ποτά-τρόφιμα

Δισφαινόλη Α., ή Bpa για συντομία, είναι χημική ουσία. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων από πλαστικό. Έχει αποδειχθεί ότι Δισφαινόλη Α. προκαλεί διάφορες ασθένειες στο πλαστικό, γι ‘αυτό είναι τόσο επικίνδυνο που αυτή η χημική ουσία χρησιμοποιείται για τη συσκευασία ποτών και τροφίμων. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό της συσκευασίας από πολυανθρακικό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη χημική ουσία κάθε μέρα. Αυτά όμως είναι τρόφιμα που δεν μπορούμε να τα διώξουμε εντελώς από την καθημερινή ζωή.

Δισφαινόλη Α – πού ακριβώς βρίσκεται το Bpa?

bpa-επικίνδυνα-πλαστικά-μπιμπερό-πλαστικά-σακούλες-επικάλυψη-τα-μεταλλικά δοχεία

Όπως προαναφέρθηκε, έρχεται Δισφαινόλη Α., σε πλαστική συσκευασία. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπουκάλια νερού, μπιμπερό, πλαστικές σακούλες, αλλά και την επικάλυψη μεταλλικών κουτιών (κονσερβοποιημένα τρόφιμα) και δοχεία αλουμινίου. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η χημική ουσία Bpa εισέρχεται στο φαγητό εάν η επίστρωση γρατσουνιστεί, αλλά όξινα τρόφιμα όπως ο πουρές ντομάτας ή τα ψάρια έρχονται επίσης σε επαφή με το Bpa. Επιπλέον, τα μπουκάλια νερού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία φορές. Τα πλαστικά δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων, που είναι τόσο δημοφιλή σε κάθε νοικοκυριό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Εάν το φαγητό θερμαίνεται επίσης στο δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων, ο κίνδυνος αυξάνεται. Οτι Δισφαινόλη Α. απελευθερώνεται ακόμη καλύτερα από τη θερμότητα και αναμειγνύεται με το φαγητό. Έτσι εισέρχεται η χημική ουσία στον οργανισμό μας και στην κυκλοφορία του αίματος.

Επιπλέον, μια μελέτη στη Γερμανία βρήκε ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός, δηλαδή το νερό που ήταν αποθηκευμένο σε πλαστικά μπουκάλια εκτός Δισφαινόλη Α. περιέχει επίσης μια ουσία που ονομάζεται αντιμόνιο. Είναι ένα μεταλλοειδές που, ενώ είναι ένα φυσικό στοιχείο, είναι επιβλαβές όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Διαπιστώθηκε ότι το νερό που ήταν αποθηκευμένο σε γυάλινα μπουκάλια περιείχε 30 φορές λιγότερο αντιμόνιο.

Τα προϊόντα Bpa-κίνδυνος-για-μωρά-οδηγούν σε ασθένειες

Οτι Δισφαινόλη Α. έχει αρνητικό αντίκτυπο σε διάφορα μέρη του σώματος. Το χημικό είναι υπεύθυνο για τον διαβήτη, τις παθήσεις της καρδιάς και του ήπατος και είναι ο λόγος για την ανεπαρκή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του ενδοκρινικού συστήματος στα παιδιά. Διάφορες μελέτες το έχουν δείξει αυτό.

Μια τέτοια έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2007. Διερευνήθηκε σε τι ποσό Δισφαινόλη Α. εμφανίζεται διαφορετική συσκευασία. Τα πιο συχνά καταναλώσιμα τρόφιμα και ποτά δοκιμάστηκαν για αυτό. Το μεγαλύτερο μέρος της BPA ήταν σε σούπες κοτόπουλου, προσαρμοσμένο γάλα και ραβιόλια σε κονσέρβα. Μικρότερη ποσότητα βρέθηκε στο συμπυκνωμένο γάλα, τα ανθρακούχα ποτά και τα κονσερβοποιημένα φρούτα.

Δισφαινόλη Α – Ποια είναι η επίδραση της Bpa στο σώμα?

Δισφαινόλη-Α-χημική-σε-πλαστικό-συσκευασία

Οτι Δισφαινόλη Α. είναι αιτιολογικός παράγοντας διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Έχει διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των πασχόντων έχει αυξηθεί δραματικά. Για παράδειγμα, υπάρχουν 385 εκατομμύρια διαβητικοί ασθενείς. Με αυτόν τον ρυθμό, αναμένεται αριθμός μισού δισεκατομμυρίου το 2030. Ένα ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό γεγονός είναι ότι η έναρξη της χρήσης συσκευασιών από πολυανθρακικό το 1057 συνδέθηκε με την αύξηση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου..

Οτι Δισφαινόλη Α. είναι παράγωγο του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι προέρχεται από το πετρέλαιο. Εάν αυτή η χημική ουσία εισέλθει στον οργανισμό, συσσωρεύεται εκεί. Έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη γυναικεία ορμόνη οιστρογόνο. Για το λόγο αυτό θεωρείται ότι το Bpa είναι ο λόγος για την αυξανόμενη στειρότητα στις νεότερες γενιές. Μια σύνδεση μεταξύ του Δισφαινόλη Α. και η ολοένα και πιο δημοφιλής ομοφυλοφιλία. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε πλαστικές συσκευασίες επηρεάζουν τις ορμόνες του φύλου. Αυτές αυξάνουν την ποσότητα των ουσιών στο σώμα που επηρεάζουν τις ορμόνες κατά τα δύο τρίτα.

Σε άλλη μελέτη, τα ούρα 1.500 Αμερικανών εξετάστηκαν για να προσδιοριστεί το επίπεδο Δισφαινόλη Α. διαπιστώνω. Αποδείχθηκε ότι τα άτομα με μεγαλύτερη καρδιοπάθεια και διαβήτη υπέφεραν.

Δισφαινόλη Α – Πώς να αποφύγετε την αύξηση της Bpa?

Μπουκάλια νερού-πλαστικά-μπουκάλια-Bpa-επικίνδυνα-για-υγεία

Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή Δισφαινόλη Α. να μην αποφευχθεί εντελώς, αλλά τουλάχιστον να περιοριστεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε και να τηρήσετε μερικά πράγματα. Μάθετε ποια είναι παρακάτω.

1. Δισφαινόλη Α. – Τρώτε λιγότερο διατηρημένα τρόφιμα

Είναι καλύτερα να τρώτε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Αυτό όχι μόνο αποφεύγει την κατανάλωση της επιβλαβούς χημικής ουσίας Bpa, αλλά και τα συντηρητικά και λαμβάνετε επίσης περισσότερες υγιεινές ουσίες. Και αν είστε ειλικρινείς, έχουν πολύ καλύτερη γεύση ή κάτι που δεν έχουν?

2. Δισφαινόλη Α. – Συσκευασία από γυαλί ή χαρτόνι αντί για μέταλλο ή πλαστικό

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα όξινα τρόφιμα τραβούν περισσότερο Bpa από τη συσκευασία τους από άλλα τρόφιμα. Για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα προϊόν που είναι αποθηκευμένο σε γυάλινη συσκευασία. Η συσκευασία από χαρτόνι, στην οποία αποθηκεύεται γάλα ή χυμός, είναι επίσης μια λιγότερο επιβλαβής παραλλαγή. Εκεί ένα στρώμα αλουμινίου χρησιμοποιείται ως μόνωση. Έτσι είναι επίσης προτιμότερα από τις πλαστικές συσκευασίες.

3. Τα δοχεία από πολυανθρακικό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στο φούρνο μικροκυμάτων

Τα έτοιμα προϊόντα που χρειάζονται μόνο θέρμανση συνήθως αποθηκεύονται σε συσκευασίες που περιέχουν BPA και συνήθως πρέπει να παρασκευάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η θερμότητα θα βλάψει τη συσκευασία και με αυτόν τον τρόπο το BPA μπορεί να διαρρεύσει. Αν λοιπόν θέλετε να ζεστάνετε το φαγητό σας, βάλτε το σε ένα πιάτο ή άλλο πιάτο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν η αντίστοιχη συσκευασία Δισφαινόλη Α. περιέχει. Σε αυτή την περίπτωση το σύμβολο ανακύκλωσης επισημαίνεται με τον αριθμό 7.

Προϊόντα χωρίς δισφαινόλη-Α-αποφύγετε-το-κέρδος-σε-Bpa

4. Τα αναψυκτικά πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστική ή γυάλινη συσκευασία

Γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια είναι πιο κατάλληλα για ποτά, καθώς τα κονσερβοποιημένα περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος της Bpa. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται πλαστική μόνωση. Τα περισσότερα από τα πλαστικά μπουκάλια που μπορούν να ανακυκλωθούν δεν περιέχουν κανένα Δισφαινόλη Α.. Ωστόσο, προληπτικά, προσέξτε το σύμβολο ανακύκλωσης πριν αγοράσετε. Εάν σημειώνεται με τον αριθμό 7, μπορείτε να υποθέσετε ότι η συσκευασία περιέχει Bpa. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε νερό εν κινήσει ή στο σπίτι, το καλύτερο είναι ένα μπουκάλι από ανοξείδωτο ατσάλι.

5. Μη χρησιμοποιείτε δοχεία για ζεστά φαγητά ή ποτά Δισφαινόλη Α. περιέχω

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε πλάκες ή άλλα δοχεία από γυαλί, πορσελάνη ή χάλυβα. Αυτά επίσης δεν πρέπει να έχουν επίστρωση στο εσωτερικό.

6. Δεν επιτρέπονται πιάτα και μπουκάλια για μωρά Δισφαινόλη Α. περιέχω

Στις μέρες μας, το Bpa συνήθως δεν χρησιμοποιείται πλέον στην κατασκευή μπιμπερό. Αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι, μπορείτε εύκολα να το ελέγξετε. Επιλέξτε πιάτα που είναι μαλακά και λερώνονται εύκολα. Εάν το πλαστικό είναι σκληρό και δεν λερώνεται γρήγορα, αυτό σημαίνει Δισφαινόλη Α. χρησιμοποιήθηκε.

7. Προσαρμοσμένο γάλα για το μωρό σε μορφή σκόνης

Το βρεφικό γάλα σε μορφή σκόνης περιέχει σημαντικά λιγότερα Δισφαινόλη Α. από το τελικό, υγρό γάλα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της μελέτης του 2007.

8. Αντιμετωπίστε αυτούς τους στόχους, αλλά μην βάζετε αδύνατους στόχους

Όπως είπα, είναι καταρχήν αδύνατο να αφαιρέσουμε εντελώς το BPA από την καθημερινή μας ζωή. Και ούτε αυτό είναι απαραίτητο. Αν σκοπεύετε λοιπόν να το μειώσετε, μην το απαγορεύσετε εντελώς, καθώς θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια ώστε τελικά να βαρεθείτε και να το εγκαταλείψετε μετά από λίγο Δισφαινόλη Α. να σεβαστείς και να περιοριστείς.

Παρεμπιπτόντως, σε ορισμένες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, απαγορεύεται ήδη το σερβίρισμα νερού σε πλαστικά μπουκάλια σε δημόσιες εγκαταστάσεις όπως εστιατόρια, σχολεία και νηπιαγωγεία. Στον Καναδά, από την άλλη πλευρά, είναι παράνομη η χρήση μπιμπερό που Δισφαινόλη Α. περιέχω.

Δοχεία χωρίς δισφαινόλη-Α-για μωρά-μωρά-μπιμπερό

Read more
Γίτσες

Επίδραση Baobab: τι γίνεται με τα σούπερ φρούτα από την Αφρική;

Είτε σπόροι chia, σπόροι λιναριού, μπαχαρικά είτε εξωτικά φρούτα – ο κατάλογος των υπερτροφών είναι απίστευτα μακρύς και είναι όλοι της μόδας στον κόσμο της υγιεινής διατροφής. Σε σύγκριση με άλλες τροφές, οι υπερτροφές περιέχουν σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά και έτσι έχουν θετική επίδραση τόσο στην εμφάνισή μας όσο και στην υγεία μας. Αν και μερικά από αυτά είναι τοπικά και ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, είναι απλά διασκεδαστικό να δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο. Γνωστό ως παραδοσιακό φαγητό και φάρμακο στην Αφρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, η σκόνη και τα φρούτα μπαομπάμπ έχουν κάνει το ίδιο όνομα στην Ευρώπη. Λόγω της εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής πυκνότητας, το baobab είναι ένα πραγματικό ταλέντο από το οποίο θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τι ακριβώς κρύβεται όμως πίσω από το σούπερ φρούτο ή πώς μπορείτε να προσθέσετε μπαομπάμπ στη διατροφή σας και ποια οφέλη προσφέρει για την υγεία μας; Εξηγούμε όλα αυτά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φαινόμενο baobab στο άρθρο μας!

Σπιτικές θεραπείες για την υψηλή αρτηριακή πίεση baobab επίδραση στην υγεία

«Το φαγητό μας πρέπει επίσης να είναι τα φάρμακά μας» – αυτή η φράση προέρχεται από τον περίφημο Ιπποκράτη. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική στις μέρες μας. Το μενού μας συχνά βασίζεται σε δάχτυλα και εκλεπτυσμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα λίπος και ζάχαρη, αλλά περιέχουν λίγη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Οι συνέπειες είναι συχνά πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και διάφορες μεταβολικές ασθένειες. Γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, το baobab είναι η νεότερη προσθήκη στην αγορά υπερτροφών και υγιεινών τροφίμων. Σε μορφή σκόνης ή κάψουλας, το φρούτο θαύμα λέγεται ότι βελτιώνει την υγεία μας, μας βοηθά να χάσουμε βάρος και ακόμη και να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες. Και ως λάδι, το baobab κάνει κυριολεκτικά το δέρμα και τα μαλλιά μας να λάμπουν.

Τι ακριβώς είναι το μπαομπάμπ?

Η σκόνη Baobab όπως η κατανάλωση υγείας baobab wikung

Το δέντρο baobab είναι επίσης γνωστό ως baobab tree. Αν έχετε δει ποτέ το The Lion King, έχετε δει ένα δέντρο μπαομπάμπ. Είναι στην πραγματικότητα το δέντρο στο οποίο ζει η Ραφίκη! Δεν είναι για τίποτα ότι το δέντρο baobab είναι επίσης σεβαστό ως το “δέντρο της ζωής” στον αφρικανικό πολιτισμό. Το Baobab προέρχεται από την αφρικανική σαβάνα και είναι γνωστό στους Αφρικανούς ως φυσικό φάρμακο εδώ και αιώνες. Οι καρποί, η σκόνη φρούτων, τα φύλλα, οι σπόροι, οι ρίζες και ακόμη και ο φλοιός – όλα τα μέρη του δέντρου χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών όπως άσθμα, πυρετό ή πονόδοντο.

Οφέλη από το λάδι Baobab για το δέρμα Φυσικά λάδια προσώπου Συμβουλές

Το ιδιαίτερο με το δέντρο είναι ότι δημιουργεί το δικό του οικοσύστημα που προσφέρει τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα προστασία και τροφή. Οι κορμοί είναι έως 80% νερό και ένα δέντρο μπορεί να χωρέσει έως και 4500 λίτρα νερού, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή νερού. Τα φρούτα baobab μοιάζουν με ένα μεγάλο μάνγκο ή καρύδα, αλλά έχουν μήκος έως 40 εκατοστά και ζυγίζουν μεταξύ 1,5 – 2 κιλών. Μέσα στον καρπό υπάρχει ο λεγόμενος πολτός – μια προστατευτική επίστρωση που περιέχει τους σπόρους. Μόλις ωριμάσει το φρούτο, το εσωτερικό μέρος θα στεγνώσει από μόνο του και θα μοιάζει με αλεύρι. Το Baobab χαρακτηρίζεται από μια ελαφρώς φρουτώδη-τάρτα γεύση με μια λεπτή νότα εσπεριδοειδών, που ο ουρανίσκος μας συνηθίζει λίγο στην αρχή, αλλά δεν είναι καθόλου δυσάρεστο.

Επίδραση Baobab στην υγεία: Ο θαυματουργός καρπός είναι πλούσιος σε πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα

Τα αποτελέσματα Baobab όπως η σκόνη baobab καταναλώνουν τη λίστα υπερτροφών

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις των συστατικών έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη θετική επίδραση του baobab στην υγεία μας. Τα φρούτα παρέχουν πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα γνωστά φρούτα και λαχανικά και συγκεντρώνουν βαθμούς σε σύγκριση με άλλες υπερτροφές με απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες. Για παράδειγμα, ο πολτός είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε βιταμίνη C και μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο, ενώ οι σπόροι είναι γεμάτοι φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το Baobab είναι επίσης χωρίς γλουτένη και ως εκ τούτου ιδανικό για άτομα που δυστυχώς έχουν κοιλιοκάκη. Και εδώ είναι μια επισκόπηση των θρεπτικών αξιών και συστατικών 100 γραμμαρίων σκόνης μπαομπάμπ:

Θρεπτικά συστατικά σε σκόνη Baobab ανά 100 γραμμάρια:

 • 170 θερμίδες
 • 3,6 γραμμάρια πρωτεΐνης
 • 0,1 γραμμάρια λίπους
 • 45 γραμμάρια φυτικών ινών
 • 290 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C.
 • 280 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου
 • 150 χιλιοστόγραμμα φωσφόρου
 • 3,5 χιλιοστόγραμμα σιδήρου
 • 2,4 χιλιοστόγραμμα καλίου

Το αφρικανικό φρούτο έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C

Συνταγές σε σκόνη Baobab για τι είναι καλό το baobab

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη C για το σώμα μας. Υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση υγιών οστών, αιμοφόρων αγγείων και πολλά άλλα. Το Baobab έχει απίστευτα υψηλή συγκέντρωση αυτής της ζωτικής βιταμίνης – στην πραγματικότητα, με έως και 300 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια, περιέχει έξι φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα όπως ακτινίδιο, μήλο και φράουλα. Μόνο 1 κουταλιά της σούπας σκόνη baobab στο πρωινό μας smoothie καλύπτει περίπου το 24% της συνιστώμενης ημερήσιας απαίτησης βιταμίνης C για ενήλικες. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει το εξαιρετικό αποτέλεσμα baobab ως ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά σταματούν τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών στο σώμα και προλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένους τύπους καρκίνου. Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την όψη και να καταπολεμήσει με επιτυχία την ακμή.

Επίδραση Baobab στο ανοσοποιητικό σύστημα

Συνταγή smoothie σε σκόνη Baobab εφέ Baobab

Ειδικά στην κρύα εποχή και τώρα εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ανέπαφο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το Baobab έχει αντιιικές και αντιβακτηριακές καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε ορισμένα βακτήρια όπως το E.coli. Τα φύλλα ιδίως έχουν αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε επίσης ότι η τακτική κατανάλωση μπαομπάμπ μπορεί να μειώσει την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος έως και 2 βαθμούς Κελσίου. Κατά συνέπεια, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τη θετική επίδραση baobab στο ανοσοποιητικό σύστημα ακόμη και αν έχετε πυρετό.

Η τακτική κατανάλωση μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να ωφελήσει το πεπτικό σύστημα

Τα οφέλη για την υγεία του Baobab Η υψηλή αρτηριακή πίεση ρυθμίζει τις θεραπείες στο σπίτι

 • Ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα – Η προσθήκη σκόνης baobab στη διατροφή σας μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου Monash διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πολτού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα από τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η χρήση σκόνης μπαομπάμπ κατά το ψήσιμο ψωμιού ή κέικ μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά την ποσότητα του άμυλου που χωνεύεται γρήγορα. Δεδομένου ότι οι διακυμάνσεις στο σάκχαρο στο αίμα μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την επιδερμίδα, αυτή η επίδραση baobab θα ήταν επίσης ευεργετική για άτομα με δερματικά προβλήματα και ακμή.
 • Προώθηση του πεπτικού συστήματος – Διαφορετικές πεπτικές διαταραχές, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και καρκίνος του παχέος εντέρου είναι συχνά οι συνέπειες μιας δίαιτας χαμηλών ινών. Ο πολτός του μπαομπάμπ αποτελείται από 22% διαλυτές και 25% αδιάλυτες φυτικές ίνες και μόλις 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μπαομπάμπ παρέχει διπλάσιες ίνες από μια φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν όχι μόνο να επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης, αλλά και να δεσμεύσουν το νερό, τις τοξίνες και τα χολικά οξέα και να τα οδηγήσουν έξω από τα έντερα. Ως αποτέλεσμα, το συκώτι είναι πολύ λιγότερο αγχωμένο. Το Baobab ρυθμίζει την πέψη με φυσικό τρόπο και έχει πρεβιοτικό αποτέλεσμα. Όλοι έχουμε ακούσει για προβιοτικά τρόφιμα, αλλά ξέρετε τι είναι τα πρεβιοτικά; Οι πρεβιοτικές ίνες τροφοδοτούν τα προβιοτικά (τα καλά βακτήρια) στο έντερο, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του μικροβιώματος στο έντερο υγιές.

Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και υποστηρίζει την αναγέννηση των μυών μετά την άσκηση

Συμβουλές για την απώλεια βάρους του baobab στην υγεία

 • Σκόνη Baobab για απώλεια βάρους – Ακόμα και εκείνοι που θέλουν να χάσουν βάρος έχουν εκτιμήσει τη θετική επίδραση baobab στο σχήμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά επιβραδύνει την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και εξασφαλίζει μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού. Ένα σταθερό επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι σημαντικό για την αποφυγή πιθανών επιθυμιών για φαγητό και διασφαλίζει ότι οι θερμίδες που προσλαμβάνονται υποβάλλονται σε ταχύτερη επεξεργασία από το σώμα.
 • Ο θαυματουργός καρπός υποστηρίζει την αναγέννηση των μυών – Κατά τη διάρκεια της άσκησης, χάνουμε πολλούς ηλεκτρολύτες, κυρίως κάλιο και νάτριο, μέσω του ιδρώτα. Η πρόσληψη καλίου βοηθά το σώμα να ανακάμψει γρηγορότερα μετά από μια έντονη προπόνηση. Τα επίπεδα καλίου στη σκόνη baobab είναι μεταξύ 1800 και 2400 χιλιοστόγραμμα ανά 100 γραμμάρια, πράγμα που είναι στην πραγματικότητα έξι φορές περισσότερο από τις μπανάνες! Απλώς ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη στο πρωτεϊνικό ρόφημα ή το smoothie σας για να επωφεληθείτε από αυτό το αποτέλεσμα baobab.

Επίδραση Baobab: Λάδι Baobab για υγιές δέρμα και μαλλιά

Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος για τα λάδια Baobab ακμής Οφέλη για το δέρμα

Το μπαομπάμπ είναι ένα πραγματικά θαυμαστό φυτό. Το λάδι Baobab είναι ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους του δέντρου και είναι ένα πολυτελές, πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έλαιο με πολυάριθμα οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά μας. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και Ε και κορεσμένα και μη κορεσμένα ωμέγα λιπαρά οξέα. Το λάδι baobab έχει μια κωμογονική βαθμολογία 2 ή με άλλα λόγια – δεν φράζει τους πόρους και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη του baobab για το δέρμα είναι τόσο εντυπωσιακά που ήταν το πρώτο φαγητό που κυκλοφόρησε στο διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου “Liberty”. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του θαυματουργού φρούτου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ραγάδων και επίσης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στα μαλλιά. Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και θαμπά; Τότε θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε το λάδι baobab στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας! Ωστόσο, τα υγιή μαλλιά ξεκινούν με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Για να λάμψετε ξανά τα μαλλιά σας, απλώς κάντε μασάζ μερικές σταγόνες λάδι μπαομπάμπ στο τριχωτό της κεφαλής μετά το λούσιμο.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε baobab?

Συνταγές Baobab σε σκόνη Baobab αποτέλεσμα υγείας

Αν και το μπαομπάμπ είναι γνωστό και χρησιμοποιείται στην Αφρική εδώ και αιώνες, είναι ένα αρκετά νέο φαινόμενο στις δυτικές χώρες και πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να το χρησιμοποιήσουν. Η σκόνη Baobab, οι κάψουλες ή το λάδι μπορούν να βρεθούν είτε στο διαδίκτυο είτε σε καλά εφοδιασμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε πάντα ότι τα προϊόντα είναι προϊόντα πιστοποιημένα από το BIO χωρίς τεχνητά πρόσθετα. Η συνιστώμενη μερίδα ανά ημέρα είναι 1-2 κουταλιές της σούπας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε μπαομπάμπ στη διατροφή σας.

 • Baobab για επιδόρπια – Η σκόνη Baobab μπορεί να αναμιχθεί υπέροχα με γιαούρτι ή κουάρκ και δίνει στο πρωινό μια υπέροχη πινελιά. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη baobab σε ένα ποτήρι νερό ή το smoothie σας για να χαλαρώσετε μετά την προπόνηση. Χρησιμοποιήστε το σε σάλτσες σαλάτας για μια λεπτή νότα εσπεριδοειδών.
 • Ως υποκατάστατο αλευριού – Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, η σκόνη baobab είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αλεύρου χωρίς γλουτένη και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Για αυτό θα πρέπει να αντικαταστήσετε περίπου το 10-15 τοις εκατό του καθορισμένου ποσού με μπαομπάμπ.
 • Ως συνδετικό για σούπες, ποτά, ντιπ και γλυκά. Δίνει πουτίγκες, κέικ και άλλα επιδόρπια μια πιο ευάερη δομή.

Baobab Benefits For Skin and Hair Superfoods List

Read more
Γίτσες

Σύγκριση μεταμόσχευσης μαλλιών: επισκόπηση των μεθόδων μεταμόσχευσης μαλλιών, κλινικών μαλλιών και κόστους

Η μεταμόσχευση μαλλιών συνέκρινε την καλύτερη κλινική μαλλιών

Φαλακρά σημεία, φαλακρά σημεία και υποχωρούσες γραμμές μαλλιών: στις μέρες μας τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες υποφέρουν από μόνιμη τριχόπτωση. Οι ορμονικές διακυμάνσεις και η κληρονομική τριχόπτωση είναι οι πιο συχνές αιτίες. Ορισμένες ασθένειες, φάρμακα ή κακή διατροφή μπορούν επίσης να αποτελέσουν το έναυσμα. Αλλά ενώ τα μαλλιά ανακάμπτουν και μεγαλώνουν ξανά μετά το τέλος μιας ασθένειας, στην περίπτωση κληρονομικής τριχόπτωσης οι ρίζες των μαλλιών αντιδρούν ευαίσθητα στην ορμόνη DHT και δεν μπορούν πλέον να παράγουν τρίχα. Αυτή η διαδικασία θεωρούνταν μη αναστρέψιμη και ήταν μέρος της διαδικασίας γήρανσης για τους άνδρες. Στις μέρες μας, ακόμη και αυτή η τριχόπτωση είναι θεραπεύσιμη. Η πρόοδος της ορμονικής τριχόπτωσης μπορεί να προληφθεί με τη λήψη φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι ασθενείς αρνούνται να πάρουν μόνιμα φάρμακα λόγω των παρενεργειών. Πολυάριθμες κλινικές προσφέρουν μια άλλη εναλλακτική λύση: μια μεταμόσχευση μαλλιών δίνει στον ασθενή τα πλήρη μαλλιά του και μπορεί να σταματήσει επιτυχώς την τριχόπτωση. Όποιος αποφασίσει να το κάνει έχει μια σημαντική επιλογή – ποια μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών θα προτιμήσει, σε ποια κλινική μαλλιών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και πόσο υψηλό είναι το κόστος. Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις και προσπαθούμε να πάρουμε μια επισκόπηση. Η μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση: πρέπει οπωσδήποτε να την προσέχετε!

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση: ποιες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών είναι δυνατές?

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση πύλη σύγκρισης καλύτερη

Εάν θέλετε να έχετε εμφυτεύσει μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια σύγκριση μεθόδων μεταμόσχευσης μαλλιών και μόνο στη συνέχεια να επιλέξετε μια κλινική μαλλιών που ειδικεύεται στην αντίστοιχη μέθοδο. Οι ρίζες των μαλλιών μπορούν με το FUT ή με τη μέθοδο FUE μπορεί να αφαιρεθεί Με τη μέθοδο FUT (το FUT σημαίνει μεταμόσχευση ωοθυλακικής μονάδας), μια στενή λωρίδα δέρματος αφαιρείται μαζί με τις ρίζες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εμφυτευτεί ένας μεγάλος αριθμός ποιοτικών ωοθυλακίων. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 5 ώρες, τα μαλλιά δεν χρειάζεται να ξυριστούν και δημιουργείται μια μικρή πληγή που αργότερα οι γιατροί κλείνουν αισθητικά.

Η μεταμόσχευση μαλλιών συνέκρινε τις συμβουλές θεραπείας των γυναικών

Αντίθετα, με τη μέθοδο FUE (η FUE σημαίνει εξαγωγή μονάδας ωοθυλακίου), οι ρίζες των μαλλιών αφαιρούνται ως μικρές ομάδες ριζών τρίχας. Ο μέγιστος αριθμός ωοθυλακίων είναι συνεπώς σημαντικά μικρότερος σε σχέση με το FUT και είναι το πολύ 2000-2500. Η θεραπεία διαρκεί επίσης περισσότερο κατά μέσο όρο – περίπου 8-10 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση. Τα μαλλιά στην περιοχή δωρεάς πρέπει να ξυριστούν. Οι μικρές πληγές που εμφανίζονται μετά τη θεραπεία στη συνέχεια κλείνουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Βασικά, μετά από σύγκριση μεθόδων μεταμόσχευσης μαλλιών, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τις δύο τεχνικές. Μια υποχωρούσα γραμμή μαλλιών και η αρχική τριχόπτωση μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με τη μέθοδο FUE και η πιο προηγμένη τριχόπτωση μπορεί να γεμίσει με την τεχνική FUT.

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση: με ποια κριτήρια επιλέγεται η κλινική μαλλιών?

Συγκρίνεται το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κλινικών που είτε εξειδικεύονται πλήρως στη μεταμόσχευση μαλλιών είτε διαθέτουν τμήματα μεταμόσχευσης μαλλιών. Όσοι επιλέξουν μπορούν να προσεγγίσουν πολλές κλινικές μαλλιών ταυτόχρονα και να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη κλινική μαλλιών:

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση με τις μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών

 • Αναζήτηση σε μια πύλη σύγκρισης. Στο κύρος Πύλες σύγκρισης όπως το Tophairclinic ο ασθενής μπορεί να επιλέξει την καλύτερη κλινική μαλλιών στην περιοχή του. Ορισμένα κριτήρια όπως η τοποθεσία, ο τύπος θεραπείας, οι γλώσσες (εάν η κλινική βρίσκεται στο εξωτερικό), η υπηρεσία (ιατρική περίθαλψη) παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση.
 • Ενημερωθείτε για τη διαδικασία: Διάσημες κλινικές προτείνουν τουλάχιστον 2 πριν και 2 μετά από διαβουλεύσεις, καθένα από τα οποία έχει το δικό του νοσηλευτικό θάλαμο Ο ασθενής έχει άτομο επικοινωνίας ακόμη και μετά τη θεραπεία, η διαδικασία παρακολούθησης της θεραπείας διευκρινίζεται λεπτομερώς και προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς.
 • Καθορίστε εκ των προτέρων τη συχνότητα των παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν.
 • Κάντε μια σύγκριση μεταξύ των επιθυμητών έναντι των ρεαλιστικών αποτελεσμάτων: Ένας εκπαιδευμένος γιατρός μπορεί να αξιολογήσει την πυκνότητα των μαλλιών της περιοχής δωρεάς κατά την πρώτη εξέταση και να αξιολογήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Μεταμόσχευση μαλλιών στη Γερμανία ή μεταμόσχευση μαλλιών στο εξωτερικό?

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι μια εφάπαξ διαδικασία που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο. Πολύ περισσότερο αφορά τη μετα-θεραπεία, έτσι ώστε τα φρεσκοφυτεμένα μαλλιά να συνεχίζουν να αναπτύσσονται έντονα. Αν λοιπόν επιλέξετε κλινική μαλλιών, θα πρέπει να περιμένετε αρκετές εξετάσεις και επισκέψεις στην κλινική. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσφέρονται σε διάφορες κλινικές αισθητικής χειρουργικής σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας. Ορισμένες κλινικές μαλλιών έχουν επίσης καλή φήμη στην Τουρκία.

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση: κρατώντας μια επισκόπηση του κόστους που προκύπτει

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση με υγιή μαλλιά γυναικών

Το κόστος που προκύπτει εξαρτάται από την επιλογή της κλινικής για τα μαλλιά, αλλά αυτά μπορεί να διαφέρουν πολύ. Ανάλογα με το πόσες τρίχες μεταμοσχεύονται και πόσες θεραπείες είναι απαραίτητες, την τεχνική που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ασθενούς, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 10.000. Είναι καλύτερο να λάβετε συμβουλές σχετικά με αυτό στο ραντεβού.

Μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση με άλλες χώρες στη Γερμανία

Read more
Γίτσες

Προώθηση της ψυχικής υγείας: 5 συμβουλές για την πρόληψη της εξουθένωσης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ζωή πολλών ανθρώπων έχει γίνει πολύ πιο αγχωτική λόγω της προώθησης της ψηφιοποίησης και της αυξανόμενης πίεσης για απόδοση. Πολλοί βλέπουν τον εαυτό τους στο ψυχικό όριο λόγω της υψηλής πίεσης.

Προώθηση της entalυχικής Υγείας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Εάν κάποιος υποφέρει μόνιμα από υψηλό ψυχολογικό στρες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε α κατάθλιψη να ηγηθεί. Λόγω της επιδημίας του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού SARS-CoV-2, τα άγχη και οι φόβοι στην καθημερινή ζωή έχουν αυξηθεί σημαντικά, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προάγουμε την ψυχική υγεία αυτή τη στιγμή. Ακόμη και μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο αξιόλογη. Η εστίαση εδώ είναι στη μείωση του άγχους.

Προωθήστε την ψυχική υγεία: εξασκηθείτε στο μυαλό

Προωθήστε την ψυχική υγεία. Μειώστε το άγχος μέσω γιόγκα και διαλογισμού

Σε περιόδους υψηλού άγχους, είναι σημαντικό να εξασκείτε την προσοχή και να αντιμετωπίζετε ενεργά το άγχος, τους φόβους και τις ανησυχίες. Οι ασκήσεις χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι οι καλύτερες θεραπείες εδώ. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων είναι δυνατόν να μειωθεί το καθημερινό άγχος και οι φόβοι. Μόνο 10 λεπτά ασκήσεων χαλάρωσης την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν ενεργά στη μείωση του άγχους.

Προώθηση της entalυχικής Υγείας: Υγιεινός τρόπος ζωής

Μια υγιεινή διατροφή και άφθονη άσκηση βοηθούν στο άγχος

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής ενισχύει τη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και να πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό την ημέρα. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής προλαμβάνει ασθένειες σε μεγάλη ηλικία, βελτιώνει την ευαισθητοποίηση του σώματος και σας κάνει ευτυχισμένους. Η ψυχική υγεία μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Προώθηση της ψυχικής υγείας: Μιλώντας για προβλήματα

Η συζήτηση με φίλους προάγει την ψυχική υγεία

Έχει αποδειχθεί ότι μόνο η συζήτηση για συγκεκριμένα προβλήματα μπορεί να τα κάνει λιγότερο δύσκολα. Ακόμη και σε περιόδους περιορισμένης επαφής, οι τακτικές ανταλλαγές με φίλους και οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για τη δική σας ψυχική υγεία. Όταν μιλάτε για αγχωτικά θέματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ενεργά τους φόβους και τις ανησυχίες. Είναι επίσης σημαντικό να ακούμε τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων. Η βοήθεια σε φίλους και συγγενείς μπορεί να προκαλέσει θετικά συναισθήματα και έτσι να μειώσει το άγχος.

Προωθήστε την ψυχική υγεία: κρατήστε τα θετικά συναισθήματα

Κρατήστε ένα ημερολόγιο συναισθημάτων ως βοήθημα στην κατάθλιψη

Για την προώθηση της ψυχικής ευημερίας μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε ένα Να κρατήσω ένα ημερολόγιο συναισθημάτων. Εάν είστε ιδιαίτερα αγχωμένοι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής: Κάθε μέρα, σημειώστε πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι ή που σας έκαναν ευτυχισμένους. Έτσι ασχολείστε ενεργά με τα θετικά σας συναισθήματα και τα τονίζετε ξανά.

Προώθηση της ψυχικής υγείας: μάθηση να αφήνουμε να φύγει

Προωθήστε την ψυχική υγεία και μάθετε να εγκαταλείπετε

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην πάτε για ύπνο αγχωμένοι, λυπημένοι ή καταθλιπτικοί. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μάθετε να απενεργοποιείτε με τη βοήθεια των παραπάνω συμβουλών. Οι σκέψεις για την αγχωτική δουλειά ή τα πολλά καθήκοντα της επόμενης ημέρας συνήθως δεν είναι βοηθητικά, αλλά μάλλον αυξάνουν το επίπεδο άγχους. Είναι λοιπόν σημαντικό να μάθετε να απενεργοποιείτε και να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας κάθε βράδυ. Αυτό όχι μόνο συγκεντρώνει δύναμη για τα επόμενα καθήκοντα, αλλά επίσης αποτρέπει ενεργά την ψυχική υγεία.

Read more