Γίτσες

Προώθηση της ψυχικής υγείας: 5 συμβουλές για την πρόληψη της εξουθένωσης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ζωή πολλών ανθρώπων έχει γίνει πολύ πιο αγχωτική λόγω της προώθησης της ψηφιοποίησης και της αυξανόμενης πίεσης για απόδοση. Πολλοί βλέπουν τον εαυτό τους στο ψυχικό όριο λόγω της υψηλής πίεσης.

Προώθηση της entalυχικής Υγείας 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Εάν κάποιος υποφέρει μόνιμα από υψηλό ψυχολογικό στρες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε α κατάθλιψη να ηγηθεί. Λόγω της επιδημίας του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού SARS-CoV-2, τα άγχη και οι φόβοι στην καθημερινή ζωή έχουν αυξηθεί σημαντικά, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προάγουμε την ψυχική υγεία αυτή τη στιγμή. Ακόμη και μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο αξιόλογη. Η εστίαση εδώ είναι στη μείωση του άγχους.

Προωθήστε την ψυχική υγεία: εξασκηθείτε στο μυαλό

Προωθήστε την ψυχική υγεία. Μειώστε το άγχος μέσω γιόγκα και διαλογισμού

Σε περιόδους υψηλού άγχους, είναι σημαντικό να εξασκείτε την προσοχή και να αντιμετωπίζετε ενεργά το άγχος, τους φόβους και τις ανησυχίες. Οι ασκήσεις χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι οι καλύτερες θεραπείες εδώ. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων είναι δυνατόν να μειωθεί το καθημερινό άγχος και οι φόβοι. Μόνο 10 λεπτά ασκήσεων χαλάρωσης την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν ενεργά στη μείωση του άγχους.

Προώθηση της entalυχικής Υγείας: Υγιεινός τρόπος ζωής

Μια υγιεινή διατροφή και άφθονη άσκηση βοηθούν στο άγχος

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής ενισχύει τη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και να πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό την ημέρα. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής προλαμβάνει ασθένειες σε μεγάλη ηλικία, βελτιώνει την ευαισθητοποίηση του σώματος και σας κάνει ευτυχισμένους. Η ψυχική υγεία μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Προώθηση της ψυχικής υγείας: Μιλώντας για προβλήματα

Η συζήτηση με φίλους προάγει την ψυχική υγεία

Έχει αποδειχθεί ότι μόνο η συζήτηση για συγκεκριμένα προβλήματα μπορεί να τα κάνει λιγότερο δύσκολα. Ακόμη και σε περιόδους περιορισμένης επαφής, οι τακτικές ανταλλαγές με φίλους και οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας για τη δική σας ψυχική υγεία. Όταν μιλάτε για αγχωτικά θέματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ενεργά τους φόβους και τις ανησυχίες. Είναι επίσης σημαντικό να ακούμε τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων. Η βοήθεια σε φίλους και συγγενείς μπορεί να προκαλέσει θετικά συναισθήματα και έτσι να μειώσει το άγχος.

Προωθήστε την ψυχική υγεία: κρατήστε τα θετικά συναισθήματα

Κρατήστε ένα ημερολόγιο συναισθημάτων ως βοήθημα στην κατάθλιψη

Για την προώθηση της ψυχικής ευημερίας μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε ένα Να κρατήσω ένα ημερολόγιο συναισθημάτων. Εάν είστε ιδιαίτερα αγχωμένοι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής: Κάθε μέρα, σημειώστε πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι ή που σας έκαναν ευτυχισμένους. Έτσι ασχολείστε ενεργά με τα θετικά σας συναισθήματα και τα τονίζετε ξανά.

Προώθηση της ψυχικής υγείας: μάθηση να αφήνουμε να φύγει

Προωθήστε την ψυχική υγεία και μάθετε να εγκαταλείπετε

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην πάτε για ύπνο αγχωμένοι, λυπημένοι ή καταθλιπτικοί. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μάθετε να απενεργοποιείτε με τη βοήθεια των παραπάνω συμβουλών. Οι σκέψεις για την αγχωτική δουλειά ή τα πολλά καθήκοντα της επόμενης ημέρας συνήθως δεν είναι βοηθητικά, αλλά μάλλον αυξάνουν το επίπεδο άγχους. Είναι λοιπόν σημαντικό να μάθετε να απενεργοποιείτε και να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας κάθε βράδυ. Αυτό όχι μόνο συγκεντρώνει δύναμη για τα επόμενα καθήκοντα, αλλά επίσης αποτρέπει ενεργά την ψυχική υγεία.