Γίτσες

Αναπνευστική προστασία και γυαλιά: 6 χρήσιμα κόλπα που διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων που φορούν γυαλιά σε περιόδους κορώνας

Τους τελευταίους 5 μήνες, η υποχρεωτική μάσκα προσώπου εισήχθη σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα κι αν τα μέτρα κατά του Covid-19 είναι τώρα χαλαρά σε πολλές ομοσπονδιακές πολιτείες, η χρήση μάσκας έχει γίνει ωστόσο ένα φυσιολογικό για πολλούς. Οι μάσκες πρέπει ακόμα να φοριούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα και μερικές φορές στα εστιατόρια. Αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια μεγάλη πρόκληση. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα άτομα που φορούν γυαλιά να φορούν αναπνευστική προστασία και γυαλιά. Γιατί μετά από 2-3 λεπτά τα ποτήρια θολώνουν. Θα σας πούμε τι βοηθάει σε αυτό στο άρθρο. Δίνουμε επίσης 6 ακόμη χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Αναπνευστική προστασία και γυαλιά: τι βοηθά με τα θολωμένα γυαλιά?

Αποφυγή θολωμένων γυαλιών με προστατευτικά για το στόμα Συμβουλές

Όλοι που φορούν γυαλιά γνωρίζουν μέχρι τώρα ότι τα γυαλιά θολώνουν όταν φοράνε αναπνευστήρα. Και αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνο και να οδηγήσει σε ατυχήματα. Τα θολωμένα γυαλιά δείχνουν ότι όταν εκπνέετε, ο αέρας δεν ρέει μέσα από τη μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο αέρας δεν φιλτράρεται, αλλά ρέει μέσα από το κενό μεταξύ της μάσκας και της μύτης ή της μάσκας και των αυτιών. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να σας βοηθήσει: πρέπει να βάλετε σωστά τον προστατευτικό σας και να τον φοράτε όσο πιο σφιχτά γίνεται.

1. Ράψτε ένα κομμάτι σύρμα ή ένα καθαριστικό σωλήνων στον αναπνευστήρα και λυγίστε το έτσι ώστε να προσαρμόζεται στο σχήμα του προσώπου σας. Αυτό σας επιτρέπει να στερεώσετε τον προφυλακτήρα στη μύτη σας και να αποτρέψετε την ολίσθηση της μάσκας όταν τη φοράτε.

2. Συνδέστε τα στεγνά υγρά μαντηλάκια στο επάνω άκρο του προφυλακτήρα. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τον αέρα και να συλλέξετε σταγονίδια.

3. Γυρίστε το επάνω άκρο του προφυλακτήρα προς τα μέσα και ασφαλίστε το με μια ραφή.

4. Φορέστε τα γυαλιά σας πάνω από τη μάσκα προσώπου, όχι από κάτω.

Αναπνευστική προστασία και γυαλιά: Απολυμαίνετε τα ποτήρια καθημερινά!

Mouthguards για άτομα που φορούν γυαλιά, χρήσιμες συμβουλές και corona hacks

Απολυμάνετε τα γυαλιά σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή, μπορείτε να πλύνετε τα ποτήρια με σαπούνι και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Τοποθετήστε τα ποτήρια σε χαρτί κουζίνας και αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Το σαπούνι αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί μπορεί επίσης να αποτρέψει επιτυχώς το θάμπωμα των φακών των γυαλιών σας. Ωστόσο, εάν οι φακοί είναι επικαλυμμένοι με αντι-ανακλαστική επίστρωση, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά αντιθαμβωτικά μέσα. Γιατί ακόμη και το ήπιο σαπούνι μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο προστατευτικό στρώμα.

Corona hack με αναπνευστική προστασία και γυαλιά: στερεώστε τη μάσκα με κουμπιά

Τα κουμπιά προστασίας της αναπνοής και τα γυαλιά προστατεύουν τα λαστιχάκια

Μετά από μόλις μία ώρα, γίνεται άβολο να φοράτε γυαλιά και μάσκα. Ένα απλό κόλπο μπορεί να βοηθήσει κατά του πόνου στο αυτί: Χρησιμοποιήστε γραβάτες μαλλιών για να στερεώσετε ένα κουμπί σε κάθε κρόταφο των γυαλιών σας. Στη συνέχεια, τραβήξτε τις ελαστικές ταινίες του αναπνευστήρα πάνω από τα κουμπιά (δείτε τη φωτογραφία παραπάνω). Και ακόμη και αν δεν φοράτε γυαλιά, μπορείτε να ράψετε κουμπιά σε μια κεφαλόδεση. Τα λάστιχα για το αυτί ή το κεφάλι βοηθούν επίσης στον πόνο στο αυτί.

Γυαλιά ή φακοί επαφής?

Φορέστε αναπνευστική προστασία και γυαλιά όπως τοποθετούνται σωστά στη μάσκα

Για λόγους υγιεινής, πρέπει να φοράτε γυαλιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τουλάχιστον όταν βγαίνετε έξω. Επειδή με τους φακούς επαφής, πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας για να τα τοποθετήσετε ή να τα αφαιρέσετε. Θεωρητικά, μπορείτε να μεταδώσετε ιούς και βακτήρια με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φοράτε φακούς επαφής μόνο στο σπίτι, ειδικά σε περιόδους κορώνας.

Φορέστε μάσκα με αλυσίδα ή ιμάντα

Αναπνευστική προστασία και γυαλιά χάκερ σε περιόδους κορώνας

Πρέπει να βάζετε και να βγάζετε τον αναπνευστήρα σας αρκετές φορές την ημέρα; Σε αυτή την περίπτωση, το κορδόνι ή η αλυσίδα των γυαλιών είναι ιδανικό. Έτσι έχετε πάντα τη μάσκα σας στο χέρι και μπορείτε να τη βάλετε γρήγορα όταν είναι απαραίτητο. Οι fashionsetners που θα συνειδητοποιήσουν τη μόδα σίγουρα θα εκτιμήσουν το αξεσουάρ γιατί μπορεί να εξατομικευτεί. Φέτος, οι μεταλλικές αλυσίδες γυαλιών με στρας και πομ-πομ είναι εντελώς. Οι μεταλλικές αλυσίδες έχουν ένα άλλο αποφασιστικό πλεονέκτημα: Μπορούν να απολυμανθούν.

Φορέστε διαφανή αναπνευστήρα

Μάσκα προσώπου και μάσκα γυαλιών με μέρος PVC για το στόμα

Ένας αναπνευστήρας κάνει την καθημερινή επικοινωνία δύσκολη. Αυτό είναι όπου οι διαφανείς μάσκες είναι χρήσιμες. Μια εταιρεία στην Ελβετία θα κατασκευάσει διαφανείς χειρουργικές μάσκες από ειδικό πολυμερές για ιατρικούς εργαζόμενους. Και για τους άλλους, υπάρχουν ήδη πολλές εναλλακτικές λύσεις στο Etsy. Παρεμπιπτόντως, οι διαφανείς αναπνευστήρες μπορούν επίσης να υποβληθούν σε θεραπεία με σπρέι κατά της ομίχλης.