Γίτσες

7 συμβουλές για να πιάσετε την εξάντληση και την εξάντληση

Όλοι κατά καιρούς εξαντλούνται και εξαντλούνται. Ωστόσο, όταν αυτά τα συναισθήματα εξελίσσονται σε μόνιμη κατάσταση, είναι καιρός να λάβουμε ενεργά αντίμετρα. Υπάρχει μια ποικιλία από συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της εξάντλησης και της κόπωσης. Έτσι είναι δυνατόν, Μειώστε το άγχος στη ζωή, αλλάξτε διατροφή και άσκηση. Είναι εξίσου σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τον νυχτερινό ύπνο και να εξασφαλίσετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι προσφορές ευεξίας και ένα μεγαλύτερο διάλειμμα σας βοηθούν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκινήσετε μια νέα αρχή στην καθημερινή ζωή.

Θέστε τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από νωρίς για να αποφευχθεί η επίμονη εξάντληση και εξάντληση

Το άγχος είναι ένας από τους κύριους λόγους που εμφανίζονται εξάντληση και κόπωση. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την εργασία, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται επίσης για άγχος αναψυχής. Εκτός από την εργασία σε αθλητικό σύλλογο, πολλοί συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, μεγαλώνουν παιδιά και συναντιούνται με φίλους σε τακτική βάση. Μπορεί να είναι γρήγορα εδώ φτάσει στο άγχος της προθεσμίας, που επηρεάζει την ευημερία και το ενεργειακό ισοζύγιο.

Είναι σημαντικό να ορίσετε τις σωστές προτεραιότητες εδώ. Ποιες δραστηριότητες αναψυχής είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για εσάς και ποιες θα μπορούσατε ενδεχομένως να κάνετε χωρίς; Συχνά, και στην καθημερινή οικογενειακή ζωή Αναθέστε και διανείμετε εργασίες, έτσι ώστε αυτό να μην χρειάζεται να γίνει από ένα άτομο. Αυτό μπορεί επίσης να μειώσει αισθητά το άγχος.

Αλλάξτε τη διατροφή

Το σώμα πρέπει να τροφοδοτείται με βιταμίνες κατά της εξάντλησης και της κούρασης

Η διατροφή έχει καθοριστική επίδραση στη σωματική ευεξία και τη διαθέσιμη δύναμη. Για παράδειγμα, η λευκή, εξευγενισμένη βιομηχανική ζάχαρη είναι γνωστό ότι προάγει την κούραση και κλέβει ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα φρέσκα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να αναπληρώσουν ενέργειες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το σώμα και του δίνουν νέα δύναμη.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε συμπληρώματα διατροφής από παρόχους όπως π.χ. Fitline. Με αυτά είναι δυνατό να τροφοδοτηθεί το σώμα με ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό στην επιθυμητή ποσότητα. Αυτό μπορεί να φανεί, για παράδειγμα, στη βιταμίνη C. Ενώ αυτό διασπάται γρήγορα από το σώμα όταν καταναλώνεται μέσω φρούτων, διασπάται από συμπληρώματα διατροφής διανέμεται συνεχώς όλη την ημέρα απελευθερώνεται στο σώμα. Έτσι, τέτοια φάρμακα είναι μια καλή προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή και βοηθούν στην πρόληψη της εξάντλησης και της κόπωσης.

Για να κάνουμε περισσότερα αθλήματα

Η κίνηση προχωρά το σώμα και ξεπερνά ορισμένες μορφές εξάντλησης

Ακούγεται παράδοξο, αλλά αθλητικό βοηθά στην εξάντληση και την κούραση. Αν κάποιος νομίζει αρχικά ότι η σωματική άσκηση κάνει το σώμα κουρασμένο και αδύναμο, το αντίθετο βρίσκεται στην πράξη. Όσοι είναι πάντα στο σπίτι και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένοι συχνά αισθάνονται πιο εξαντλημένοι από κάποιον που ασκείται τακτικά. Ο αθλητισμός θέτει σε κίνηση το σώμα, πρέπει να παρέχει ενέργειες και να αποδίδει στα μέγιστα. Αυτό ισχύει τόσο για ελαφρά προπόνηση όσο και για αθλήματα αντοχής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι συνήθως γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιάζονται μετά την άσκηση και έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να ξεριζώσουν τα δέντρα. Η ενσωμάτωση μικρών αθλητικών μονάδων στην καθημερινή ζωή κάνει συχνά θαύματα.

Βελτιστοποίηση νυχτερινού ύπνου

Κούραση και εξάντληση από υπολογιστές ή smartphone πριν τον ύπνο

Η κόπωση και η εξάντληση μπορεί συχνά να αποδοθούν σε έναν κακό βραδινό ύπνο. Όποιος ξυπνά τακτικά τη νύχτα για να πάει τουαλέτα ή επειδή ξυπνάει από έναν εφιάλτη, δεν θα συνέλθει το επόμενο πρωί. Είναι σημαντικό να ληφθούν αντίμετρα εδώ. Για παράδειγμα, τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να πιει αμέσως πριν πάτε για ύπνο και πρέπει να το πάρετε τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο Digitalηφιακή αποτοξίνωση λαμβάνει χώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ερεθίζονται άλλα ερεθίσματα από υπολογιστές, τηλεοράσεις ή smartphone που έχουν αρνητική επίδραση στο υποσυνείδητο και την ποιότητα του ύπνου. Εάν τίποτα από όλα αυτά δεν βοηθήσει, το επόμενο είναι διαθέσιμο Επίσκεψη σε εργαστήριο ύπνου στο. Εδώ, μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του κακού νυχτερινού ύπνου και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αντίμετρα.

Καλύτερη διαχείριση χρόνου

Βελτιστοποιήστε τη δική σας διαχείριση χρόνου για να αποφύγετε ασθένειες που προκαλούνται από υπερβολικές απαιτήσεις

Ξανά και ξανά, η εξάντληση και η εξάντληση είναι σπιτικά. Όποιος αναβάλλει τη δουλειά του μέχρι να τελειώσει απολύτως, βιώνει άγχος. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι πρέπει να δουλεύεις νύχτες, για να προετοιμαστεί ένα συγκεκριμένο έργο. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε εξάντληση και εξάντληση, τα οποία είναι δύσκολο να αντισταθμιστούν ακόμη και με παρατεταμένο ύπνο μετά την ολοκλήρωση του έργου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τη δική σας διαχείριση χρόνου και να διανείμετε σημαντικές εργασίες σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάσκηση της ανάθεσης. Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, επαγγελματικά και ιδιωτικά, και να τα έχετε υπό τον έλεγχό σας, κατανοείτε ότι εξαντλείστε γρήγορα. Η ομαδική εργασία και η εστίαση σε στοιχειώδη καθήκοντα είναι επομένως σημαντικές για την αποφυγή ασθενειών που προκαλούνται από υπερβολικές απαιτήσεις.

Χρησιμοποιήστε προσφορές ευεξίας

δοκιμάστε διαφορετικές τεχνικές χαλάρωσης ενάντια στην εξάντληση και την εξάντληση

Οι προσφορές ευεξίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας νέα δύναμη. Τα μασάζ, για παράδειγμα, είναι πολύ δημοφιλή για να ανακουφίσουν την ένταση και να κάνουν κάτι καλό για τους μυς. Εναλλακτικά, τα χαλαρωτικά μπάνια και η γιόγκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ηρεμήσουν και να γίνουν να βρούμε εσωτερική ισορροπία. Διάφορες τεχνικές χαλάρωσης όπως το μπάνιο σε πισίνα χαλάρωσης συχνά συμπληρώνονται με άλλα ερεθίσματα όπως η μουσική χαλάρωσης.

Είναι επίσης δυνατό να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια όαση ευεξίας: ένα αφρόλουτρο, ποδόλουτρα, μαξιλάρια μασάζ και πολλά άλλα βοηθήματα διευκολύνουν τη χαλάρωση και την χαλάρωση. Όσοι παίρνουν τακτικά χρόνο και χρησιμοποιούν τέτοιες προσφορές ευεξίας είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από εξάντληση και εξάντληση.

Κάντε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα

Εξάντληση, κούραση, εξουθένωση και να κάνετε μεγαλύτερο διάλειμμα από τη δουλειά

Εάν η εξάντληση και η εξάντληση δεν εμφανίζονται μόνο περιστασιακά, αλλά έχουν ήδη γίνει χρόνια, τα βήματα συχνά δεν βοηθούν πλέον. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο για τον εαυτό σας μεγαλύτερο διάλειμμα από τη δουλειά να τα πάρετε και να τα χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε. Αυτό μπορεί να γίνει με περισσότερες διακοπές ή με ανάπαυση στο σπίτι. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε πραγματικά χρόνο για τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε σε αυτό το διάλειμμα και να μην τον γεμίσετε με εναλλακτικές αγχωτικές εργασίες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε ένα τέτοιο διάλειμμα σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, μάθετε μια νέα ξένη γλώσσα ή δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα, πιθανότατα θα περάσετε καλά, αλλά θα εξαντληθείτε και εξαντληθείτε λόγω των νέων εργασιών. Επομένως, απαιτείται τόλμη να μην κάνετε τίποτα και να χαλαρώσετε.