Γίτσες

EMS για το σπίτι: τι κάνει η ηλεκτρική διέγερση των μυών;

Συσκευή EMS ηλεκτρική διέγερση μυών κατά του πόνου στην πλάτη

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών – συχνά αναφέρεται απλά ως EMS – είναι ένας τύπος θεραπείας που χρησιμοποιείται συχνά σε φυσιοθεραπεία ή άλλους τομείς αποκατάστασης. Οι δύο κύριες χρήσεις αυτής της τεχνολογίας είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η ανάπτυξη μυών. Η μέθοδος διέγερσης νεύρων ή μυών με ηλεκτρικά ερεθίσματα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται με πολύ πιο διαφορετικούς τρόπους. Παλαιότερα μια εξειδικευμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούνταν κυρίως από φυσιοθεραπευτές ή επαγγελματίες αθλητές, σήμερα οι συσκευές EMS πωλούνται για προσωπική χρήση και μερικές φορές χρησιμοποιούνται σε γυμναστήρια για αποτελεσματική προπόνηση ολόκληρου του σώματος. Αν και έξι συσκευασίες και παρόμοια αποτελέσματα δεν είναι ρεαλιστικά, τα κιτ EMS για το σπίτι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τακτικά για θεραπευτικούς σκοπούς.

Τι είναι η ηλεκτρική διέγερση των μυών και πώς λειτουργεί?

Τι είναι το EMS και πώς λειτουργεί τα ηλεκτρόδια

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών λειτουργεί με την προσάρτηση ηλεκτροδίων ταινίας στο δέρμα που στέλνουν ηλεκτρικά ερεθίσματα σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Αυτό το ειδικό ρεύμα συστέλλει τους μυς και ανακουφίζει από την ταλαιπωρία και τον πόνο. Για τους αθλητές, η τεχνολογία χρησιμοποιείται συχνά για να επιταχύνει την επούλωση των μυϊκών ινών και να μειώσει το χρόνο αποκατάστασης.

Ενώ η ηλεκτρική διέγερση των μυών υπάρχει εδώ και πάνω από 50 χρόνια και χρησιμοποιείται κυρίως στη φυσικοθεραπεία, ορισμένα αθλητικά στούντιο έχουν αναπτύξει νέες εφαρμογές για την τεχνολογία. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης EMS, φοράτε μια στολή διέγερσης που είναι συνδεδεμένη με έναν πίνακα ελέγχου. Ανάλογα με την άσκηση που πραγματοποιείται, ο εκπαιδευτής επιλέγει την αντίστοιχη ομάδα μυών και προσαρμόζει το ρεύμα για να αυξήσει τη διέγερση αυτών των μυών.

Κοστούμι προπόνησης EMS για διέγερση μυών για οικοδόμηση μυών

Προηγουμένως, οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές EMS λειτουργούσαν από επαγγελματία υγείας για να διασφαλίσουν τη σωστή χρήση και ασφάλεια. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες προσανατολισμένες στην καινοτομία, όπως η StimaWELL®, έχουν βάλει την 40χρονη εμπειρία τους στον τομέα της μυϊκής διέγερσης σε σύγχρονες συσκευές εκπαίδευσης EMS που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα στο σπίτι. Εάν θέλετε να γνωρίσετε την εκπαίδευση EMS, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα μηνιαία πακέτα ενοικίασης ή να αγοράσετε ένα κοστούμι EMS για το σπίτι σας. Πολλές πολύτιμες συμβουλές για τον εξοπλισμό, την τεχνολογία και τις ασκήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους  www.stimawell.com

EMS για ανακούφιση από τον πόνο

Συσκευή EMS για ανακούφιση από τον πόνο στο γόνατο

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την ανακούφιση του πόνου. Μια θεωρία είναι ότι η διέγερση προκαλεί στον εγκέφαλο να απελευθερώσει τα φυσικά αναλγητικά του σώματος – ενδορφίνες και εγκεφαλίνες – με αποτέλεσμα την ανακούφιση του πόνου. Μελέτες έχουν δείξει σημαντική αύξηση αυτών των ουσιών μετά την εφαρμογή ηλεκτρικής διέγερσης χαμηλής συχνότητας. Το EMS είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία του πόνου και της έντασης στην πλάτη και προσφέρει σε πολλούς ανθρώπους μια εναλλακτική λύση στη λήψη παυσίπονων. Ωστόσο, η υποκείμενη κατάσταση που προκαλεί πόνο πρέπει να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

EMS κατά της κυτταρίτιδας

Το EMS κατά της κυτταρίτιδας διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών μπορεί να προωθήσει το μεταβολισμό βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό βοηθά επίσης στην ενεργοποίηση των κυττάρων του δέρματος, στην τόνωση της σύνθεσης κολλαγόνου και στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Η ηλεκτρική διέγερση λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά κατά της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνδυάσετε τη θεραπεία με μια ισορροπημένη διατροφή, να αποφύγετε το λίπος και τη ζάχαρη και να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο τόσο μέσα όσο και έξω. Η κυτταρίτιδα μπορεί να μειωθεί ή να προληφθεί, αλλά χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια.

Βοηθά στην ηλεκτρική διέγερση με απώλεια βάρους?

Προπόνηση EMS στο σπίτι χτίζοντας μυϊκό βάρος μειώνοντας την κυτταρίτιδα.jpg

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μερικές μελέτες που δείχνουν μια άμεση σύνδεση μεταξύ του EMS και της απώλειας βάρους. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά ερεθίσματα μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να βελτιώσουν τη ροή του αίματος στους μυς. Αυτό μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης των μυών μετά την προπόνηση και αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη. Έτσι είστε πιο αποτελεσματικοί και μπορείτε να προπονηθείτε με υψηλή ένταση. Έτσι, η ηλεκτρική διέγερση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος άσκησης.

συμπέρασμα

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η τεχνολογία δεν μπορεί μόνο να βοηθήσει στην αποτελεσματική ανακούφιση του πόνου και να εκπαιδεύσει ξανά τους μυς μετά από τραυματισμούς ή ασθένειες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Οι σύγχρονες συσκευές EMS είναι συχνά συμπαγείς, φιλικές προς το χρήστη και καθιστούν δυνατή την εκπαίδευση EMS στο σπίτι. Υπάρχουν λίγοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση εξοπλισμού άσκησης EMS. Πριν ξεκινήσετε την προπόνηση γυμναστικής EMS στο σπίτι, είναι καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από έναν εκπαιδευτή EMS.