Γίτσες

Μπορεί το πόσιμο νερό να μειώσει πραγματικά το σάκχαρο του αίματος;

Δεδομένου ότι το νερό δεν περιέχει ούτε υδατάνθρακες ούτε θερμίδες, είναι το τέλειο ποτό για άτομα με διαβήτη. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μπορεί το νερό να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα; Το εξηγούμε παρακάτω.

Πώς το νερό μειώνει το σάκχαρο στο αίμα;?

το νερό μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα

Τα διαβητικά σώματα χρειάζονται περισσότερα υγρά όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στα νεφρά να προσπαθήσουν να αποβάλλουν περίσσεια ζάχαρης στα ούρα. Περισσότερη γλυκόζη μπορεί να ξεπλυθεί από το αίμα πίνοντας νερό.

Οι σύμβουλοι διαβήτη συχνά συμβουλεύουν τους ασθενείς να πίνουν νερό όταν το σάκχαρο στο αίμα είναι πάνω από τον στόχο. Σύμφωνα με το diabeteseveryday.com, η σύσταση είναι, 1 ποτήρι νερό πάνω από μία ώρα (220 ml) για να πιείτε για να ενυδατώσετε το σώμα μετά από μια αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Με κάποιους τρόπους, αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε περίπτωση αφυδάτωσης. Όταν είστε αφυδατωμένοι, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν.

Μειώστε γρήγορα το σάκχαρο του αίματος χρησιμοποιώντας νερό

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πόσιμο νερό είναι καλό για όλους, όχι μόνο για τους διαβητικούς. Κατάλληλη κατανάλωση νερού:

  • βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός μας στο φυσιολογικό εύρος
  • λιπαίνει τις αρθρώσεις μας
  • βοηθά στην εξάλειψη των αποβλήτων μέσω του ιδρώτα και των ούρων
  • προάγει τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και επίσης βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας
  • βελτιώνει τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες

Και δεδομένου ότι το νερό δεν περιέχει θερμίδες, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη θερμιδική σας πρόσληψη, ειδικά αν πίνετε νερό αντί για ένα ποτό υψηλής θερμιδικής αξίας.

Αφυδάτωση και διαβήτης

Αφυδάτωση και διαβήτης

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης, που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Τα άτομα με άβητο διαβήτη έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης, αλλά αυτό δεν σχετίζεται με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σακχαρώδης διαβήτης

Το πόσιμο νερό βοηθά στην αραίωση του αίματος όταν το σώμα προσπαθεί να αποβάλει περίσσεια γλυκόζης στα ούρα. Διαφορετικά, το σώμα μπορεί να καταφύγει σε άλλες διαθέσιμες πηγές νερού, όπως σάλιο και δάκρυα. Όταν η πρόσβαση στο νερό είναι περιορισμένη, η γλυκόζη μπορεί να μην είναι σε θέση να αποβληθεί με τα ούρα, οδηγώντας σε περαιτέρω αφυδάτωση.

Άτομος διαβήτης

Ο διαβήτης άσωτος δεν σχετίζεται με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα · προκαλεί στο σώμα να παράγει μεγάλη ποσότητα ούρων. Αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να διψούν σε τακτική βάση και να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης. Πίνοντας περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων και ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να πίνετε συγκεκριμένη ποσότητα νερού κάθε μέρα.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά εάν έχετε διαβήτη;?

μειώστε το σάκχαρο στο αίμα πίνοντας νερό

Το Ινστιτούτο Ιατρικής έχει καθορίσει τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Άνδρες ηλικίας μεταξύ 19 και 70 ετών χρειάζονται περίπου 15,5 φλιτζάνια την ημέρα. Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι άνδρες πρέπει να πίνουν περίπου 12 φλιτζάνια νερό (περίπου 2,4 λίτρα), με 3 φλιτζάνια να προέρχονται από άλλα τρόφιμα και ποτά.
  • Γυναίκες ηλικίας 19 έως 70+ χρειάζονται περίπου 11 φλιτζάνια νερό την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 9 φλιτζανιών νερό και 2 φλιτζανιών υγρά από τρόφιμα και άλλα ποτά.

Άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις ανάγκες σας περιλαμβάνουν τη σωματική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία (σε ζεστό και κρύο καιρό) και το υψόμετρο.

Έρευνα για τον διαβήτη

Έρευνα για τον διαβήτη σχετικά με την κατανάλωση νερού

Ενας Μελέτη του 2011 υποδηλώνει ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει την εμφάνιση υπεργλυκαιμίας και τον επακόλουθο διαβήτη.

Οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερο από ένα λίτρο νερό την ημέρα είχαν 28 % χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης υπεργλυκαιμίας από εκείνους που έπιναν λιγότερο από 500 ml νερό την ημέρα.

Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης την ορμόνη αγγειοπρεσίνη, η οποία αυξάνεται με την αφυδάτωση και πιστεύεται ότι είναι ένας πιθανός παράγοντας κινδύνου για υπεργλυκαιμία και διαβήτη.

Αν και η μελέτη ήταν περιορισμένης πληροφοριακής αξίας, οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη πρόσληψη νερού θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα αυξημένων επιπέδων αγγειοπιεστίνης.

Εναλλακτικές λύσεις στο νερό

το νερό μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εάν δεν σας αρέσει η γεύση του νερού από μόνη της, μπορείτε να κάνετε ένα νερό αποτοξίνωσης με φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε π.χ. Β. Κόψτε ένα πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ σε φέτες και φυλάξτε το στην κατάψυξη έτοιμο για χρήση. Or βάλτε αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας, φρέσκο ​​δυόσμο ή τζίντζερ σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

Προσοχή όμως στα νερά με γεύση σούπερ μάρκετ, καθώς μερικά από αυτά έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Άλλα αρωματισμένα νερά περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που λέγεται ότι έχουν καλύτερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τις γλυκές παραλλαγές, αλλά εξακολουθούν να μην είναι τόσο υγιεινά όσο το καθαρό νερό.

Η σόδα ή το αφρώδες νερό είναι συνήθως μια χαρά καθώς πρέπει να είναι μόνο ανθρακούχο και όχι γλυκαντικό. Ωστόσο, αξίζει να δείτε τη λίστα των συστατικών. Επίσης, μην κάνετε το λάθος να ζητήσετε κατά λάθος τονωτικό νερό καθώς συνήθως γλυκαίνεται.

πώς το νερό μειώνει το σάκχαρο στο αίμα