Γίτσες

Ισορροπία οξέος-βάσης σε ισορροπία: οι καλύτερες συμβουλές αποτοξίνωσης για την «αποξίνωση» του σώματος

Ουρική αρθρίτιδα, κόπωση ή καούρα – όλα αυτά είναι ασθένειες ή συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με διαταραγμένη ισορροπία οξέος -βάσης. Στη Γερμανία ακολουθούμε μια πολύ όξινη δίαιτα ούτως ή άλλως, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε υπερ-οξίνιση του σώματος. Από την άλλη πλευρά, καταναλώνουμε λιγότερα ορυκτά που σχηματίζουν βάση. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν: Με μια τέτοια «μονόπλευρη» δίαιτα, μπορεί να έχει νόημα να υποβάλλουμε το σώμα σε ορισμένα μέτρα αποτοξίνωσης κάθε τόσο και να το «αποαξινώνουμε». Παρόλο που τέτοια μέτρα αποξίνωσης δεν επιβεβαιώνονται από τη συμβατική ιατρική, μπορούν ακόμα να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα συνολικά.

Συμπτώματα όταν η ισορροπία οξέος-βάσης είναι λάθος

Ισοζύγιο βάσης οξέος - συμπτώματα ανισορροπίας

Μια ανισορροπία στην ισορροπία οξέος-βάσης και, ιδίως, η υπερβολική οξίνιση του σώματος δεν χρειάζεται απαραίτητα να οδηγήσει σε μία από τις ασθένειες που αναφέρθηκαν στην αρχή. Συχνά τα σημάδια μπορούν να φανούν νωρίτερα. Μπορεί να ξεκινήσει με μια κακή και χαλαρή διάθεση, την οποία συνήθως μπορείτε να δείτε γρήγορα στον ενδιαφερόμενο.

Το σώμα αισθάνεται κουρασμένο και χωρίς ενέργεια. Μπορεί να ακολουθήσουν πονοκέφαλοι και σε ορισμένες περιπτώσεις η οξύτητα μπορεί επίσης να επηρεάσει την πέψη. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα συμπτώματα που μπορούν να εκφράσουν την υπερδραστηριότητα.

Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται

Ισορροπία βάσης οξέος - πρέπει να αποφεύγετε αυτά τα τρόφιμα

Για να προστατέψετε το σώμα από την υπερβολική οξίνιση ή για να το οξινίσετε, θα πρέπει να αποφεύγετε ορισμένα τρόφιμα ή τουλάχιστον να τρώτε λιγότερα από αυτά. Στην ιδανική περίπτωση, όχι περισσότερο από το 30 τοις εκατό των καθημερινών τροφών σας πρέπει να είναι όξινο. Το 70 τοις εκατό θα πρέπει να έχει αντίστοιχα αλκαλική επίδραση στο σώμα. Ειδικά οι ζωικές τροφές είναι αντιπαραγωγικές. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε λιγότερο στη διατροφή σας:

  • κρέας
  • Αυγά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • σόγια
  • όσπρια
  • ζυμαρικά
  • Επεξεργασμένη ζάχαρη
  • καφές
  • Μαύρο τσάι

Αλλαγή διατροφής

αλλαγή διατροφής στο σπίτι

Βασικά, θα πρέπει να σκεφτείτε μια αλλαγή στη διατροφή που περιέχει περισσότερα τρόφιμα που σχηματίζουν αλκάλια. Προκειμένου πρώτα να «οξειδωθεί» ενεργά το σώμα, συνιστάται μια δίαιτα αποτοξίνωσης. Επιλεγμένα τρόφιμα όπως πατάτες, φυλλώδη και ριζικά λαχανικά, φρέσκα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αλατούχο νερό και άγρια ​​βότανα όπως τσουκνίδα, μέντα, πικραλίδα ή δεντρολίβανο είναι κατάλληλα για αυτό.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει με επιτυχία το σώμα σας, πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία οξέος-βάσης σε ισορροπία. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό αν καταναλώνετε μόνο τα παραπάνω τρόφιμα που σχηματίζουν οξύ με μέτρο και επίσης χρησιμοποιείτε λαχανικά που σχηματίζουν αλκαλικά όπως αγγούρι, μπρόκολο ή αγκινάρες και φυσικά έλαια.

Συμπληρώματα διατροφής που σας βοηθούν να διατηρήσετε αυτήν την ισορροπία μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα. Φυσικά προϊόντα Laetitia συνδυάζουν, για παράδειγμα, την επιστήμη τελευταίας τεχνολογίας με τους τρόπους δράσης από τη φύση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε ενεργά την «αποξίνωση» του σώματός σας.

Χαλαρώστε και αποφύγετε το άγχος

Οξύ -βασική ισορροπία - το στρες και η οξύτητα σχετίζονται συχνά

Το άγχος και η οξύτητα συχνά σχετίζονται. Για παράδειγμα, εάν τείνετε να ακολουθείτε μια όξινη διατροφή, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη συγκέντρωση του Αυξημένες ορμόνες στρες στο αίμα θα. Αντίθετα, οι ορμόνες του στρες προάγουν την οξίνιση. Είναι λοιπόν ένας λίγο φαύλος κύκλος στον οποίο μπορείτε να βρεθείτε. Για να το ξεπεράσετε, θα πρέπει να αποφύγετε το άγχος και την ένταση όσο το δυνατόν περισσότερο και να χαλαρώσετε, για παράδειγμα με τη βοήθεια τεχνικών διαλογισμού ή γιόγκα.

Προπόνηση αντοχής

όξινες βάσεις τρέχουν οι πνεύμονες του νοικοκυριού

Η έλλειψη άσκησης μπορεί επίσης να κάνει το σώμα υπερβολικά όξινο. Εκτός από τις ασκήσεις γιόγκα που ήδη αναφέρθηκαν, η προπόνηση αντοχής μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά της ισορροπίας οξέος-βάσης. Ο μεταβολισμός μπορεί να διεγερθεί μέσω των διαφόρων αθλημάτων αντοχής, τα οποία με τη σειρά τους εξασφαλίζουν την απέκκριση οξέος μέσω των νεφρών και των πνευμόνων. Ιδιαίτερα κατάλληλα αθλήματα είναι το τζόκινγκ, το περπάτημα, το κολύμπι ή η ποδηλασία. 15 έως 30 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι ιδανικά.

Φέρτε άφθονα υγρά στο σώμα

όξινες βάσεις οικιακό πόσιμο νερό

Εάν το σώμα σας γίνει πολύ όξινο, θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για να το οξινίσετε. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε ακόμα μεταλλικό νερό · θα πρέπει επίσης να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρακικό υδρογόνο, καθώς αυτό έχει εξουδετερωτικό οξύ αποτέλεσμα. Μεταλλικό νερό από ασβεστολιθικές περιοχές είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για αυτό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ανθρακικό οξύ στο νερό είναι μάλλον αντιπαραγωγικό. Ακόμα, το αλατούχο νερό μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό ξεπλένει το σώμα σας και αποστραγγίζει το οξύ πιο εύκολα. Συνιστούμε τουλάχιστον δύο έως τρία λίτρα νερό την ημέρα για ενήλικες. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τσάι από βότανα χωρίς ζάχαρη ή πολύ αραιωμένα σπρέιζ φρούτων.

Φροντίστε το συκώτι

όξινες βάσεις οικιακής χρήσης - αποτοξινώνουν το συκώτι με πικρές ουσίες όπως το ραντίκιο

Προσπαθήστε να ανακουφίσετε το συκώτι σας. Είναι το όργανο αποτοξίνωσης του σώματός σας και πρέπει να το φροντίζετε καλά. Επιπλέον, τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε πικρές ουσίες, όπως το ραδίκι ή το κιχώριο.

Λιγότερο πολυτελή τρόφιμα

αλκοόλ και όξινες βάσεις οικιακής χρήσης

Το συκώτι μπορεί να υποφέρει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Βασικά, θα πρέπει να αποφεύγετε σε μεγάλο βαθμό τέτοια διεγερτικά, καθώς μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην οξίνιση του σώματός σας. Ωστόσο, όχι μόνο πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ, αλλά και τα τσιγάρα και τον καφέ.

Η μετάβαση στη σάουνα μπορεί επίσης να έχει αποτοξινωτικό αποτέλεσμα

Η μετάβαση στη σάουνα μπορεί επίσης να έχει αποτοξινωτικό αποτέλεσμα

Μια επίσκεψη στη σάουνα μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτοξινωτική. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επιβλαβείς ουσίες απλώς ιδρώνονται από το δέρμα. Αυτό ισχύει επίσης για την περίσσεια οξέος στο σώμα σας. Συνιστάται μια χαλαρωτική συνεδρία σάουνας μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Δεν είναι κάθε άτομο κατάλληλο για σάουνα. Για παράδειγμα, εάν έχετε νεφρική νόσο ή υποφέρετε συχνά από πτερυγισμό της καρδιάς, η σάουνα είναι λιγότερο κατάλληλη για να «οξινίσει» το σώμα σας.

Απλά έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Επαναφέρετε την ισορροπία της όξινης βάσης μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Εάν ακολουθείτε έναν γενικά υγιεινό τρόπο ζωής και καταναλώνετε μόνο μερικές ανθυγιεινές ουσίες, είστε ήδη σε καλό δρόμο για να αποφύγετε την υπερβολική οξίνιση. Αποφύγετε την υπερβολή, ασκηθείτε αρκετά, προσέξτε τη διατροφή σας και πιείτε αρκετό. Αυτό είναι το κλειδί για την πρόληψη και ταυτόχρονα για την αποτοξίνωση του οργανισμού.