Γίτσες

Εκπαιδεύστε τα μάτια σας και χαλαρώστε – με αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα στα μάτια

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας; Δεν το σκέφτονται μόνο οι άνθρωποι που πρέπει να φορούν γυαλιά. Ακόμα και εκείνοι που δεν θέλουν να βασίζονται στα γυαλιά, καθώς και οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, συχνά αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για καλή όραση ή για να χαλαρώσουν τα υπερβολικά σφιγμένα μάτια τους. Θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές πρακτικές ασκήσεις ματιών για να χαλαρώσετε ή να ενισχύσετε τους μυς των ματιών σας, προκειμένου να αποτρέψετε την κακή όραση και να κάνετε τα μάτια σας καλά.

Τα μάτια προπονούνται κατά της μυωπίας

Τα μάτια εκπαιδεύονται κατά της μυωπίας ως αποτέλεσμα της εργασίας στον υπολογιστή

Dr. Ο William Bates ήταν ένας οφθαλμίατρος της Νέας Υόρκης που έζησε από το 1860 έως το 1921 και πίστευε ότι η κακή όραση ήταν αποτέλεσμα αδύναμων μυών των ματιών. Κατά συνέπεια, πίστευε ότι μπορεί κανείς να αποτρέψει την αμητροπία κάνοντας ασκήσεις για τα μάτια και ενισχύοντας τακτικά αυτούς τους μυς. Πρέπει λοιπόν να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας. Και ειδικά στην τρέχουσα εποχή μας, όπου εργαζόμαστε όλο και περισσότερο στον υπολογιστή και περνάμε ώρες εκεί, τα προβλήματα με την όρασή μας φαίνεται να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά. Το βλέμμα στην οθόνη επιβαρύνει μόνο τους μυς του ματιού από τη μία πλευρά – το μάτι κοιτάζει μόνο σε κοντινή απόσταση. Τι μπορείς να κάνεις?

Τα μάτια εκπαιδεύονται αλλάζοντας την όραση κοντά και μακριά

Ασκήστε τα μάτια σας κοιτώντας έξω από το παράθυρο - εξασκηθείτε κοντά και μακριά

Για να παραμείνει ασκούμενος ο μυς των ματιών για να βλέπετε σε απόσταση, θα πρέπει να τον ασκείτε ανάλογα σε τακτική βάση. Αυτό ισχύει όχι μόνο για άτομα που εργάζονται σε υπολογιστές, αλλά για όλους όσους ασχολούνται κυρίως με εργασία όπου το μάτι πρέπει να βλέπει μικρές αποστάσεις: γραφή, ανάγνωση, σχέδιο – τυπική εργασία γραφείου.

Μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις ματιών για το γραφείο είναι να κοιτάζετε από το παράθυρο κατά καιρούς. Κοιτάξτε το πλαίσιο του παραθύρου και αμέσως μετά κοιτάξτε έξω από το παράθυρο όπου εστιάζετε σε ένα μακρινό αντικείμενο. Με αυτήν την αλλαγή, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους μυς των ματιών σας και να ενισχύσετε την όρασή σας. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την ευκρίνεια των ματιών με αυτόν τον τρόπο. Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα, αλλά προσέξτε να μην καταπονήσετε τα μάτια σας.

Εστίαση κοντά και μακριά κατά της μυωπίας λόγω εργασιών γραφείου

Εάν δεν έχετε κατάλληλο παράθυρο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους αντίχειρές σας: Επεκτείνετε τα χέρια σας μπροστά σας και τους αντίχειρές σας προς τα πάνω (διάστημα 2 εκατοστών μεταξύ των αντίχειρων). Κοιτάξτε τους αντίχειρές σας και μετά κοιτάξτε κάτι πιο μακρινό στο δωμάτιο.

Σχόλιο: Εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας και να βελτιώσετε την μυωπία ή τη μυωπία σας, δυστυχώς θα πρέπει να σας απογοητεύσουμε. Αν και μπορείτε να κάνετε προληπτικές ασκήσεις. Η υπάρχουσα μυωπία ή μυωπία δεν μπορεί, ωστόσο, να βελτιωθεί για καθαρά ανατομικούς λόγους.

Χαλαρώστε τους μυς των ματιών

Χαλαρώστε τους μύες των ματιών με μασάζ και γυμναστική

Εκτός από την προπόνηση των μυών των ματιών, τα μάτια χρειάζονται επίσης κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε γιόγκα για τα μάτια καθώς και άλλες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε αυθόρμητα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που εκπαιδεύουν και χαλαρώνουν τα μάτια:

Palming

Εκπαιδεύστε τα μάτια σας και χαλαρώστε με το palming από τον Dr. Μπέιτς

Το Palming είναι μια από αυτές τις ασκήσεις για την εκπαίδευση των ματιών που αναπτύχθηκε από τον Bates. Ζεστάνετε τις παλάμες σας τρίβοντάς τις μεταξύ τους. Μόλις ζεσταθούν, τοποθετήστε τα στα κλειστά μάτια σας έτσι ώστε να μην μπορεί να διεισδύσει φως. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε αυτή την άσκηση χαλάρωσης αρκετές φορές την ημέρα.

Ασκήσεις ματιών για τους βολβούς των ματιών

Ασκήστε τα μάτια σας με ασκήσεις ματιών με κλειστά μάτια

Κλείστε τα μάτια σας και αρχίστε να τα μετακινείτε πάνω -κάτω αρκετές φορές. Στη συνέχεια, αλλάξτε κατεύθυνση: πρώτα από αριστερά προς τα δεξιά και προς τα πίσω, στη συνέχεια διαγώνια. Επαναλάβετε όλες τις κατευθύνσεις πέντε φορές. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περαιτέρω οδηγίες σε αυτές τις κινήσεις. Μια άλλη άσκηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας, αλλά και για να χαλαρώσετε, είναι αυτή: Κλείστε τα μάτια σας και σχεδιάστε μια οκτάδα στον αέρα αρκετές φορές με την άκρη της μύτης σας. Το κεφάλι κινείται με αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι οι μύες του λαιμού σας μπορούν να κινούνται και η ένταση μπορεί να απελευθερωθεί.

Η ένταση του αυχένα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μειωμένη ροή αίματος. Έτσι, εάν χαλαρώσετε το λαιμό σας εκτός από τις ασκήσεις, μπορείτε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο μάτι και έτσι να ενισχύσετε επίσης το οπτικό νεύρο και να βελτιώσετε την όραση.

Χαλαρώστε τα μάτια σας με ασκήσεις – μασάζ

Χαλαρώστε τα μάτια σας με ένα απλό DIY μασάζ ματιών

Δεν κάνετε μασάζ στον ίδιο τον βολβό των ματιών. Αντ ‘αυτού, πάρτε τη γέφυρα της μύτης ανάμεσα στον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλό σας. Ο δείκτης στηρίζεται ξανά στη γέφυρα της μύτης. Κάντε μασάζ στην περιοχή αυτή με κυκλικές κινήσεις για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το μασάζ αρκετές φορές την ημέρα και όπως απαιτείται.

Εκπαιδεύστε τα μάτια σας αναβοσβήνοντας και χασμουρητό

Το βλεφάρισμα ενυδατώνει τα μάτια και παρέχει στο δάκρυ δακρυγόνο υγρό

Ειδικά αν κοιτάζετε επί μακρόν την οθόνη, αλλά και αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία. Το κλείσιμο του ματιού μπορεί να το αντισταθμίσει, επειδή ο αμφιβληστροειδής τροφοδοτείται με δακρυϊκό υγρό. Έτσι, αν ψάχνετε για ασκήσεις ματιών με βάση την εργασία σας VDU, αυτή είναι μια καλή ιδέα.

Κάντε τα μάτια σας υγρά με το χασμουρητό και τροφοδοτήστε τα κύτταρα με οξυγόνο κατά του στρες

Μπορείτε να εντείνετε τη δακρύρροια χασμουρίζοντας επίσης. Αλλά πώς υποτίθεται ότι επιτυγχάνεται σκόπιμα; Μερικές φορές η σκέψη του χασμουρητού είναι αρκετή. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, απλώς προσποιηθείτε ότι χασμουριέστε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έρθει αυτόματα το αργότερο. Μια μεγάλη παρενέργεια είναι ότι το χασμουρητό παρέχει στο σώμα και τα κύτταρα μια βοήθεια οξυγόνου, η οποία με τη σειρά της μειώνει το άγχος.

Γιόγκα ματιών

Ασκήστε τα μάτια σας με γιόγκα στα μάτια και αποτρέψτε προβλήματα όρασης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να ασκηθείτε, να δυναμώσετε και να χαλαρώσετε τα μάτια σας κάνοντας γιόγκα. Ναι, υπάρχει όντως γιόγκα για τα μάτια. Ωστόσο, η γιόγκα στα μάτια είναι μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση εκπαίδευσης ματιών, σωστής διατροφής, ασκήσεων μνήμης και συγκέντρωσης και πολλά άλλα. Ο Ιάπωνας οφθαλμίατρος Δρ. Ο Kazuhiro Nakagawa προσφέρει επίσης ένα βιβλίο για αυτό. Έτσι, εάν θέλετε να ενισχύσετε τα μάτια σας και να ενσωματώσετε ασκήσεις για αυτόν τον σκοπό στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να επιλέξετε γιόγκα.