Γίτσες

Μπορεί η έρευνα με αντιβιοτικά να κερδίσει ενάντια στα ανθεκτικά βακτήρια και τα μικρόβια;

Τα αντιβιοτικά είναι ευλογία. Σωστά, γιατί χωρίς αυτά, αμέτρητες ασθένειες, τραυματισμοί και λοιμώξεις δεν θα είχαν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα ακρωτηριασμό ή θάνατο του αρρώστου. Τα αντιβιοτικά είναι κατάρα. Από τη σημερινή οπτική γωνία, το υπέροχο βοήθημα έχει την «παρενέργεια» που ορισμένα βακτήρια και μικρόβια έχουν προσαρμοστεί τόσο τέλεια στην αντιβίωση που συνεχίζουν ευτυχώς να κάνουν κακό. Οι περισσότεροι σίγουρα έχουν ακούσει για τα «μικρόβια του νοσοκομείου». Δεν σας εντυπωσιάζουν αρκετά τα αντιβιοτικά. Από πού προέρχονται όμως αυτά τα ανθεκτικά μικρόβια και έχει η έρευνα την ευκαιρία να τα βάλει τέλος; Αυτό το άρθρο ρίχνει μια ματιά σε αυτό.

Πώς προκύπτει η αντίσταση;?

Έρευνα αντιβιοτικών και ανθεκτικών βακτηρίων

Χάρη στα καλά αποτελέσματα, τα αντιβιοτικά έχουν γίνει χάπια πονοκεφάλου με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί γιατροί κατέφυγαν με χαρά σε αυτό χωρίς να εξετάσουν προσεκτικά την αιτία της λοίμωξης. Ένα καλό παράδειγμα είναι η γρίπη, η οποία συχνά είναι απλώς ένα κρυολόγημα. Εάν ο ασθενής παίρνει τώρα αντιβιοτικά, αυτά δεν λειτουργούν ενάντια στους ιούς, αλλά τα βακτήρια με τη σειρά τους έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στην αντιβίωση. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι σπάνια συνεχίζουν να παίρνουν τα δισκία όταν αισθάνονται καλύτερα, παραμένουν υπολείμματα βακτηρίων – αυτά μπορούν τώρα να αναπτύξουν αντίσταση. Υπάρχουν λοιπόν γενικά διάφοροι λόγοι που δημιουργούν αντιστάσεις:

Λάθος συνταγή – πρέπει να λαμβάνεται ένα στυλεό από κάθε ασθενή με γρίπη για να διαπιστωθεί εάν ο γιατρός ασχολείται με ιούς ή βακτήρια. Αυτό συχνά δεν γίνεται. Άλλες λανθασμένες συνταγές μπορούν επίσης να εντοπιστούν στην έλλειψη επιχρίσματος, καθώς τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος χρησιμοποιούνται συχνά αντί να λαμβάνουν ένα σκεύασμα που προορίζεται ειδικά για μεμονωμένα βακτήρια.

Λανθασμένη συνταγή ή λανθασμένη χρήση ως λόγοι για την ανάπτυξη αντοχής στα αντιβιοτικά

Λάθος πρόσληψη – Η λανθασμένη συνταγή είναι σίγουρα μια αιτία: Τα αντιβιοτικά πρέπει να λαμβάνονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μην παραμένουν βακτήρια και μικρόβια. Έτσι, εάν αισθάνεστε καλά, πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε τα δισκία. Ένα παράδειγμα είναι το δάγκωμα τσιμπούρι με κοκκίνισμα: Σε περίπτωση υποψίας μόλυνσης από Μπορρελίωση, οι ειδικοί προτείνουν πρώτα ταξινόμηση, στη συνέχεια αντιβιοτικά τριών εβδομάδων που λειτουργούν ενάντια σε αυτή τη μορφή Borrelia. Στην πράξη, ένα παρασκεύασμα ευρέως φάσματος χωρίς ταξινόμηση χρησιμοποιείται πάντα και λαμβάνεται για δέκα ημέρες.

Εργοστασιακή κτηνοτροφία – Για να διατηρηθεί η παραγωγή κρέατος, η καλλιέργεια στο εργοστάσιο είναι κοινή. Ωστόσο, τα ζώα πρέπει να τρέφονται με αντιβιοτικά, ώστε να μην ξεσπάσουν ασθένειες στο αγρόκτημα. Δεδομένου ότι ελάχιστα μικρόβια ή βακτήρια περιορίζονται σε ένα μόνο είδος θηλαστικών, οι άνθρωποι υποφέρουν επίσης από τις αντιστάσεις που προκύπτουν κατά τη διαδικασία πάχυνσης. Ταυτόχρονα, υπάρχει η παρενέργεια που στο Το κρέας έχει πάντα υπολείμματα αντιβιοτικών βρίσκεται.

Υπολείμματα αντιβιοτικών βρίσκονται επανειλημμένα στα κοτόπουλα

Έτσι, τελικά, η υπερβολική διαθεσιμότητα αντιβιοτικών είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τα μικρόβια και τα βακτήρια μπορούν να προσαρμοστούν πολύ εύκολα και να αναπτύξουν αντίσταση. Συνεπώς, η χρήση αντιβιοτικών θα πρέπει να επανεξεταστεί με σαφήνεια, η οποία περιλαμβάνει βασικά σημεία:

Ταξινόμηση – Πριν από κάθε χρήση αντιβιοτικών, θα πρέπει να διευκρινιστεί στο εργαστήριο ποια μικρόβια και βακτήρια εμπλέκονται. Μόνο μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα σκεύασμα.

Ευρυζωνική σύνδεση – Θα έπρεπε να χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, έτσι ώστε να λαμβάνονται μόνο στοχευμένα μέτρα κατά των βακτηρίων που προκαλούν το πρόβλημα σε αυτό το άτομο εκείνη τη στιγμή.

κτηνοτροφία – θα πρέπει να αλλάξει σημαντικά, έτσι ώστε τα ζώα να μην χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν προληπτικά αντιβιοτικά λόγω της τεράστιας μάζας τους σε μια μικρή περιοχή.

Εγχυση εις τον στόμαχο – εδώ ο καθένας ζητείται για τον εαυτό του και μπορεί να βοηθήσει. Είναι απαραίτητο το κρυολόγημα να αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά ή δεν θα είχε περισσότερο νόημα να μυρίζει κανείς για τρεις ημέρες; Γιατί διακόπτεται ένα φάρμακο όταν αισθάνεστε καλύτερα, αλλά η οδηγία ορίζει ότι πρέπει να το παίρνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;?

Κοινά αντιβιοτικά με μια ματιά

Κοινά αντιβιοτικά με μια ματιά

Τι αντιβιοτικά υπάρχουν στην πραγματικότητα; Μια επισκόπηση ορισμένων παραλλαγών:

Αζιθρομυκίνη – το φάρμακο δρα κατά των βακτηριακών λοιμώξεων, διαταράσσοντας την παραγωγή πρωτεΐνης του βακτηρίου. Αυτό το αντιβιοτικό χρησιμοποιείται για σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, λοιμώξεις από κόλπους και γαστρεντερικές λοιμώξεις. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια αύξηση της αντίστασης μεταξύ 5 και 15 τοις εκατό στην Ευρώπη.

Cefixime – Πρόκειται για ένα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος που χρησιμοποιείται κυρίως για φλεγμονή στις αναπνευστικές και ακουστικές περιοχές. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αντίσταση γύρω από τους γονοκόκκους, γι ‘αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται ξανά για τη γονόρροια.

Dalacin C – ο παράγοντας χρησιμοποιείται για βακτήρια και παράσιτα. Οι τομείς εφαρμογής περιλαμβάνουν λοιμώξεις των αρθρώσεων, ελονοσία, βακτηριακή κολπίτιδα και πνευμονία.

Clindasol – Αυτό το σκεύασμα είναι επίσης αποτελεσματικό ενάντια σε διάφορα βακτήρια και παράσιτα. Δερματικές λοιμώξεις, Trichomonas, λοιμώξεις μαλακών ιστών αντιμετωπίζονται με αυτό. Το φάρμακο έχει περιορισμένη επίδραση μόνο σε μικρόβια που είναι ανθεκτικά στη μεθυλικίνη.

Τι γίνεται με την έρευνα?

Διεξάγεται έρευνα σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αντίστασης

Διεξάγεται έρευνα σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αντίστασης και, φυσικά, τρόπους πρόληψης ή αντιστροφής της. ΕΝΑ Ευρωπαϊκό έργο που ονομάζεται ENABLE έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από το 2014 και μπόρεσε να επιδείξει επιτυχίες το προηγούμενο έτος.

Το έργο αποτελείται από πολυάριθμους εταίρους από την έρευνα και τη βιομηχανία. Μαζί ερευνούν νέα φάρμακα που, σε συγκεκριμένη βάση για το έργο, βοηθούν ιδιαίτερα κατά του E. coli. Οι ερευνητές βρήκαν πέντε δομές μολύβδου που πρακτικά αντιπροσωπεύουν το πρωτότυπο ενός δραστικού συστατικού.

Εκτός από αυτό το έργο, υπάρχουν ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με άλλους τύπους αντοχής και μικροβίων. Ωστόσο, η έρευνα είναι ένα πράγμα, η πρακτική είναι άλλο. Τα φάρμακα πρέπει πρώτα να περάσουν από πολυάριθμες φάσεις από το εργαστήριο πριν εγκριθούν.

Συμπέρασμα – δώστε προσοχή στα αντιβιοτικά

Η λήψη αντιβιοτικών έχει πολλές παρενέργειες

Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα βήμα ενάντια στην αντίσταση: Πριν πάρετε το φάρμακο, θα πρέπει να ερωτηθείτε εάν αυτός είναι ο σωστός τρόπος ή αν υπάρχουν άλλες λύσεις. Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό και σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για πληγές από δάγκωμα ή σοβαρές λοιμώξεις. Αλλά εκείνοι που μπορούν να επιβιώσουν από το κρύο χωρίς χάπια προστατεύουν τον εαυτό τους σε περίπτωση σοβαρής λοίμωξης. Παρ ‘όλα αυτά, η έρευνα ενδιαφέρεται φυσικά για λύσεις που σχετίζονται επίσης με τα μικρόβια του νοσοκομείου. Οι μολύνσεις με αυτά είναι σοβαρές και παρατεταμένες για τους πληγέντες και όχι σπάνια οδηγούν στο θάνατο. Είναι λοιπόν σημαντικό να βρεθεί λύση ή άλλα παρασκευάσματα.