Γίτσες

Μείωση του σακχάρου στο αίμα: Οικιακές θεραπείες για την πρόληψη του διαβήτη

Αν ψάχνετε για φυσικούς τρόπους για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας, έχετε μερικές επιλογές. Ενώ ο διαβήτης επηρεάζει εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο, ο προδιαβήτης επηρεάζει πολύ περισσότερους. Αυτή η κατάσταση και το στενά συνδεδεμένο μεταβολικό της σύνδρομο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2 εάν το άτομο δεν κάνει αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση που μπορείτε να λάβετε ως προληπτικά μέτρα.

Μειώστε το υψηλό σάκχαρο στο αίμα και ελαχιστοποιήστε τον κίνδυνο

ελέγξτε το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα καταγράψτε τις τιμές του αίματος

Μεταξύ των προσβεβλημένων περιλαμβάνονται γυναίκες με διαβήτη κύησης (δυσανεξία στη γλυκόζη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) ή άτομα με περιστασιακές διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι, όταν προσθέτετε αυτούς τους παράγοντες, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι υπάρχουν φυσικοί, μη επεμβατικοί τρόποι για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Οι ακόλουθες θεραπείες στο σπίτι παρέχουν ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ορισμένες υγιεινές τροφές που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα, καθώς και δίαιτες και συμπληρώματα προς αποφυγή. Πρώτον, ωστόσο, θα πρέπει να είστε σε θέση να διαφοροποιήσετε τις διαφορετικές μορφές διαβήτη.

δοχεία με σύριγγες με ινσουλίνη κατά του διαβήτη τύπου 2

Διαβήτης τύπου 1: Σε αυτή την κατάσταση, την οποία οι γιατροί αναφέρουν ως νεανικός διαβήτης, το πάγκρεας παράγει λίγη ή καθόλου ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που επιτρέπει τη γλυκόζη να εισέλθει στα κύτταρα και να παράγει ενέργεια. Αυτός ο τύπος εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών και είναι μια δια βίου πάθηση. Αν και τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 πρέπει να λαμβάνουν ινσουλίνη, η χρήση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και άλλων φυσικών μεθόδων μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σας.

Διαβήτης τύπου 2: Σε διαβήτη τύπου 2 ή διαβήτη σε ενήλικες, το σώμα δεν ανταποκρίνεται τόσο καλά στην ινσουλίνη όσο θα έπρεπε. Με την πάροδο του χρόνου, το πάγκρεας μπορεί να μην παράγει αρκετά. Αυτή η μορφή προκαλείται συνήθως από κακή διατροφή και συνήθειες στον τρόπο ζωής. Εάν ο διαβήτης τύπου 2 δεν αντιμετωπιστεί καλά μέσω της διατροφής, της άσκησης και άλλων αλλαγών στον τρόπο ζωής, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία.

Προδιαβήτης: Τα άτομα με προδιαβήτη έχουν υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά δεν βρίσκονται σε αυτό το εύρος. Διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη τύπου 2. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί συχνά να αντιστρέψει την πορεία του προδιαβήτη και να επαναφέρει τους ανθρώπους στο φυσιολογικό.

Μεταβολικό σύνδρομο: Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει μια ομάδα παραγόντων κινδύνου που μπορούν να κάνουν πιο πιθανές τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και το εγκεφαλικό. Αυτό περιλαμβάνει επίσης υψηλή αρτηριακή πίεση, περίσσεια λίπους στη μέση, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και ανώμαλα επίπεδα χοληστερόλης.

Λάβετε προληπτικά μέτρα

λευκή ζάχαρη σε δύο κουταλιές σε ένα φλιτζάνι καφέ

Με τα κρούσματα διαβήτη τύπου 2 να παίρνουν διαστάσεις πανδημίας σε όλο τον κόσμο, οι επαγγελματίες υγείας ανησυχούν εξαιρετικά για καλό λόγο. Ο διαβήτης είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή ασθένεια που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Επιπλέον, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα ζωής του ασθενούς. Το καλό σε αυτό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση φαίνεται εύκολο να αποφευχθεί. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για το σπίτι και το υψηλό σάκχαρο στο αίμα που όχι μόνο βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη αλλά βοηθούν και στην πρόληψή του.

ο άνθρωπος κρατά το στομάχι του και κάνει ένεση ινσουλίνης λόγω διαβήτη

Είτε έχετε διαβήτη είτε θέλετε να ελέγξετε τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και άλλα μέτρα υγιεινού τρόπου ζωής, όπως περιγράφονται παρακάτω, είναι εξαιρετικοί φυσικοί τρόποι για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας. Ωστόσο, συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας εάν έχετε συγκεκριμένη ασθένεια και θέλετε να μάθετε πώς αυτά τα μέτρα μπορούν να σας επηρεάσουν. Ιδού λοιπόν μερικά παραδείγματα:

Αθλητισμός και ασκήσεις

Ταξινόμηση παπουτσιών σχοινί χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σωματική δραστηριότητα άσκηση απώλεια βάρους

Παραμένοντας σωματικά δραστήριοι, μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για άτομα που είναι υπέρβαρα. Μια μελέτη του 2017 έδειξε ότι σε άτομα φυσιολογικού βάρους, η λιγότερη σωματική δραστηριότητα οδήγησε σε υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα. Η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας σε περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα με μέτρια άσκηση (περίπου 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα) μπορεί επομένως να σας βοηθήσει πολύ. Εναλλακτικά, σύντομα άλματα και έντονες προπονήσεις που ακολουθούνται από περπάτημα ή αργό τρέξιμο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα για μία έως τρεις ημέρες.

Μείνετε ενυδατωμένοι

ποτήρι και μπουκάλι με νερό λεμόνι τζίντζερ και μέντα

Η κατανάλωση αρκετών υγρών είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Όταν είστε αφυδατωμένοι, αυτό θα συγκεντρώσει τη ζάχαρη στο αίμα σας και θα αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ανθρακούχα και ζαχαρούχα ποτά. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε απεσταγμένο νερό με φλούδα λεμονιού. Στόχος τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Ωστόσο, αυτή η ποσότητα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει άλλα υγιεινά ποτά που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους ενώ θα φέρουν το σάκχαρό σας στο φυσιολογικό επίπεδο. Επίσης, φροντίστε να μην πίνετε περισσότερο από 1 λίτρο σε μία ώρα για να αποφύγετε την καταπόνηση των νεφρών.

Χάστε βάρος λογικά

μπολ με φρέσκα φρούτα κομμάτια γλυκόζης αίματος ταινία μέτρησης βαρών μέτρα διαβήτη προληπτικά μέτρα

Μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συχνά συνιστούν την απώλεια βάρους ως στρατηγική θεραπείας για τον διαβήτη τύπου 2. Χάνοντας το 5 έως 10 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους, τα άτομα με προδιαβήτη ή μεταβολικό σύνδρομο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 58 τοις εκατό. Εάν ενδιαφέρεστε να χάσετε μερικά κιλά και να διατηρήσετε έναν υγιή δείκτη μάζας σώματος, υπάρχουν μυριάδες τρόποι να το κάνετε.

Σταμάτα το κάπνισμα

κόψτε το κάπνισμα ως λογότυπο φτιαγμένο από τσιγάρα

Η νικοτίνη στα τσιγάρα κάνει το σώμα σας πιο ανθεκτικό στην ινσουλίνη. Όταν το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ινσουλίνη, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται. Μελέτες δείχνουν ότι οι καπνιστές με διαβήτη χρειάζονται μεγαλύτερη δόση ινσουλίνης για να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Έτσι, με τη διακοπή του καπνίσματος, μπορείτε να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να αποφύγει τις βλαβερές συνέπειες του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι μόνο ένα όφελος ανάμεσα σε όλα τα άλλα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την εξάλειψη αυτής της κακής συνήθειας.

Κοιμηθείτε αρκετά, αλλά όχι πολύ

καλά ξεκουραστείς άνθρωπος ξαπλώνει χαμογελώντας δίπλα στο ξυπνητήρι και το δίσκο

Ορισμένες μελέτες συνδέουν την έλλειψη ύπνου με τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο ο λίγος όσο και ο πολύς ύπνος μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε μια μελέτη πάνω από 4.800 ατόμων με διαβήτη τύπου 2, τα άτομα που κοιμόντουσαν λιγότερο από 4,5 ώρες και περισσότερο από 8,5 ώρες τη νύχτα είχαν υψηλότερα μέσα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για 2 έως 3 μήνες από εκείνα που κοιμόντουσαν μεταξύ 6,5 και 7,4 ωρών τη νύχτα. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να κοιμάστε σχεδόν 8 ώρες κάθε βράδυ.

Υγιεινή διατροφή

φυλλώδη λαχανικά σπανάκι φρέσκα πιεσόμετρα φρούτων

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που ακολουθούν ανθυγιεινό τρόπο ζωής είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα από εκείνους που παραμένουν σε φόρμα και υγιείς. Προσπαθήστε λοιπόν να μην πίνετε πολύ αλκοόλ ή να τρώτε πολύ πρόχειρο φαγητό. Η υγιεινή διατροφή είναι επίσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι παρακάτω βασικοί κανόνες μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Αποφύγετε τα γλυκαιμικά τρόφιμα

ανθυγιεινά τρόφιμα γλυκά λευκό ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν όλα τα τρόφιμα είναι εξευγενισμένα ή επεξεργασμένα. Τέτοια ζαχαρούχα τρόφιμα αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας γρήγορα. Ο κατάλογος αυτών των προϊόντων περιλαμβάνει προφανή τρόφιμα όπως καραμέλες και επεξεργασμένα τρόφιμα όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά, λευκές πατάτες και λευκό ρύζι. Για παράδειγμα, το λευκό ψωμί θεωρείται ένας απλός υδατάνθρακας. Επομένως, το σώμα το επεξεργάζεται γρήγορα και το απορροφά στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας ξαφνική αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της έκκρισης ινσουλίνης. Τα τρόφιμα με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως όπως ψωμί ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι, καθώς και λαχανικά χωρίς άμυλο όπως φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, πιπεριές και τα παρόμοια.

Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες και λαχανικά

Υλικά για το μαγείρεμα όπως πάπρικα κόκκινο κρέας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Τρώτε φυτικές πρωτεΐνες όπως φασόλια, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Μια φυτική διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη σας βοηθά να διατηρήσετε την υγεία σας και μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών. Ενώ υποστηρίζουμε μια ωμή, vegan διατροφή, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα υιοθετήσουν όλοι αυτόν τον τρόπο ζωής. Εάν θέλετε να καταναλώνετε ζωικά προϊόντα, μπορείτε να επιλέξετε άπαχη πρωτεΐνη όπως πουλερικά και ψάρι αντί για κόκκινο κρέας. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε τις μερίδες σας έτσι ώστε οι μισές από αυτές να αποτελούνται από μη αμυλούχα λαχανικά, ένα τέταρτο άπαχης πρωτεΐνης και ένα τέταρτο σύνθετων υδατανθράκων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

φρέσκα λαχανικά λάχανο ντομάτα αβοκάντο χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά προϊόντα

Όλα τα μη αμυλούχα λαχανικά και φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα φυλλώδη λαχανικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και μπορούν ακόμη και να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Προσθέστε λοιπόν σπανάκι, λάχανο, λάχανο, λάχανο ή λάχανο μουστάρδας στην αγαπημένη σας σαλάτα. Τα αβοκάντο είναι επίσης πολύ χαμηλά σε ζάχαρη και χαμηλά σε υδατάνθρακες, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Τα αχλάδια βουτύρου περιέχουν επίσης υγιή, μονοακόρεστα λιπαρά που οι μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

υγιεινή διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπρόκολο αμύγδαλα ψάρια άπαχες πρωτεΐνες

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης γεμάτοι με υγιή λίπη, αλλά είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες. Μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό. Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης, βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Τα όσπρια όπως οι φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια και τα μπιζέλια είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε λιπαρά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που έτρωγαν 3 έως 4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα είχαν 35 % χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Άλλα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε

μεγάλο πιάτο με cheeseburgers και τηγανητά μποτάκια κοτόπουλου με τηγανητές πατάτες ζαχαρούχα ποτά πρόχειρο φαγητό

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε για να διατηρήσετε τα φυσιολογικά, σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να φαίνεται προφανές να αποφεύγετε τη ζάχαρη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ακόμα, είναι κρυμμένο σε πολλά τρόφιμα όπως το μπέικον, η κέτσαπ και ο χυμός φρούτων και χρειάζεται λίγο ντετέκτιβ για να γίνει αντιληπτό. Για το λόγο αυτό, διαβάστε προσεκτικά τι υπάρχει στην ετικέτα και αποφύγετε τρόφιμα και ποτά με προσθήκη ζάχαρης. Μια δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα λίπη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με πολλές μελέτες. Προσέξτε τη μέτρια κατανάλωση πιο υγιεινών ακόρεστων λιπαρών όπως αυτά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και το αβοκάντο και παρακολουθήστε τη συνολική πρόσληψη λίπους για να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο.

Φυσικά προϊόντα που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα

Η κορεατική ρίζα ginseng μειώνει το σάκχαρο του αίματος στο σπίτι

Ορισμένα συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένων των βοτάνων και των βιταμινών, μπορούν φυσικά να προωθήσουν τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το ginseng μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπεργλυκαιμίας και στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, η προσθήκη ginseng σε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ευεργετική για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Οι σπόροι και τα φύλλα του μανιταρόψιμου σπιτικές θεραπείες για χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το Fenugreek μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Προσπαθήστε να καταναλώνετε 50 γραμμάρια σκόνης σπόρων τριγωνιού δύο φορές την ημέρα για τελικό αποτέλεσμα. Η έρευνα για τις επιδράσεις της βιταμίνης D στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι συναρπαστική. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ότι η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Συμπτώματα υψηλού σακχάρου στο αίμα

γυναίκα στο κρεβάτι που ξυπνάει συμπτώματα σακχάρου στο αίμα

Έτσι, το σάκχαρό σας μπορεί να αυξηθεί εάν τρώτε πάρα πολύ από τα γλυκαιμικά τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω, εάν δεν ασκείστε αρκετά ή εάν είστε διαβητικός και χάσετε το φάρμακό σας (ινσουλίνη). Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί επίσης να είναι παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων. Εάν πρόκειται για μακροχρόνια ή κοινή κατάσταση, μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων βλαβών στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα. Έτσι, προσέξτε τα συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Υπερβολική δίψα
  • Γρήγορη κούραση
  • Απώλεια βάρους
  • Θολή όραση
  • Αυξημένη ούρηση
  • πονοκέφαλο

Τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κυμαίνονται μεταξύ 80 mg / dl και 200 ​​mg / dl, ανάλογα με το πότε φάγατε τελευταία φορά. Είναι συνήθως χαμηλότερο το πρωί πριν πάρετε πρωινό και αφού περάσετε τη νύχτα χωρίς να φάτε. Ένας άλλος σημαντικός δείκτης είναι το μεταγευματικό σάκχαρο στο αίμα, το οποίο μετράται περίπου δύο ώρες μετά το γεύμα. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πάνω από 100 mg / dl με αποχή τροφής μπορεί να υποδηλώνουν προδιαβήτη, ενώ πάνω από 126 mg / dl θεωρούνται διαβήτης. Ο διαβήτης μπορεί να επιβεβαιωθεί με ένα τεστ αιμοσφαιρίνης A1C, το οποίο μετρά το μέσο επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες. Επικίνδυνη υπογλυκαιμία ή χαμηλό σάκχαρο στο αίμα εμφανίζεται επίσης όταν η γλυκόζη αίματος πέσει κάτω από τα 70 mg / dL.

Πώς να ελέγξετε το σάκχαρο στο αίμα σας

ενήλικος τρυπά το δείγμα αίματος του δακτύλου του υπεργλυκαιμία

Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές σας μόνοι σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν μετρητή γλυκόζης αίματος. Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας στενότερα βάζοντας μια σταγόνα αίματος στη δοκιμαστική ταινία. Οι γιατροί μπορούν επίσης να κάνουν μια εξέταση ούρων, αλλά αυτό δεν είναι τόσο ακριβές όσο μια εξέταση αίματος. Ωστόσο, μια εξέταση ούρων μπορεί να μετρήσει τις κετόνες σας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτό είναι ένα υποπροϊόν που παράγει το σώμα σας όταν καίει λίπος για ενέργεια. Το σώμα σας παράγει κετόνες όταν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη για να βοηθήσει το σώμα να χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη για ενέργεια. Είναι καλύτερο να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν χρειάζεστε ξεχωριστή εξέταση για τη μέτρηση των κετονών.