Γίτσες

Επιδράσεις γύρης μελισσών, συστατικά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη θαυματουργή θεραπεία

Γύρη μελισσών Επίδραση και διαφορά στη γύρη μελισσών - πληροφορίες και συμβουλές

Πιθανότατα έχετε ήδη ακούσει ότι η γύρη των μελισσών είναι υγιεινή και θεωρείται θαυματουργή θεραπεία. Η γύρη έχει πολλά συστατικά που έχουν θετική επίδραση στο σώμα μας. Για το λόγο αυτό, θεωρούνται επίσης ως υπερτροφές και, ως συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή μας. Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να έχετε ακόμα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, όπως τα συστατικά της γύρης των μελισσών, ποια είναι η σωστή δοσολογία γύρης των μελισσών ή ποια είναι η διαφορά μεταξύ της γύρης και της γύρης των μελισσών. Σήμερα θα θέλαμε να σας δώσουμε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Θα μάθετε επίσης ποια είναι η επίδραση της γύρης των μελισσών στο σώμα μας και στην υγεία μας. Μέχρι τότε θα είστε πεπεισμένοι ότι η γύρη μπορεί να κάνει θαύματα και σύντομα θα την προσθέσετε στη διατροφή σας.

Τι είναι η γύρη?

Η γύρη των μελισσών απορροφάται από τα φυτά και είναι καθαρότερη από τη γύρη των μελισσών

Η γύρη είναι τα αρσενικά γεννητικά κύτταρα των φυτών. Με αυτά μπορούν να σχηματίσουν φρούτα και σπόρους για να αναπαραχθούν στη συνέχεια. Για το σκοπό αυτό, τα γεννητικά κύτταρα πρέπει να βλαστήσουν και να γονιμοποιήσουν τα άνθη, κάτι που μπορεί να συμβεί μέσω του ανέμου, αλλά και μέσω των μελισσών και άλλων εντόμων. Η αρσενική γύρη κολλάει πάνω τους και μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Εκτός από αυτό, η γύρη των μελισσών είναι επίσης μια σημαντική πηγή τροφής για τις μέλισσες και άλλα έντομα. Τα πολλά συστατικά και κυρίως οι πρωτεΐνες και οι ορμόνες αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της μικροσκοπικής γύρης για τις μέλισσες.

Η διαφορά μεταξύ γύρης λουλουδιών και μελισσών

Θετικό αποτέλεσμα γύρης χάρη στις πολυάριθμες βιταμίνες της ομάδας Β

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο «τύπων» γύρης. Ακούγονται επίσης αρκετά παρόμοια στην αρχή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η γύρη είναι η γύρη που βρίσκεται στα άνθη και αναρροφάται απευθείας από τα άνθη με ειδικά μηχανήματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η γύρη συλλέγεται από ένα και το αυτό είδος φυτού και είναι εντελώς ανεπεξέργαστη. Είναι λοιπόν καθαρή γύρη χωρίς χημικά, φυτοφάρμακα ή άλλα χημικά.

Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα με τη γύρη των μελισσών. Αυτή είναι η γύρη που μάζεψαν οι μέλισσες. Μάλλον έχετε ξαναδεί γύρη στα πόδια των μελισσών. Για να μπορέσουν να μεταφέρουν τη συλλεγμένη γύρη, οι μέλισσες προσθέτουν λίγο κολλώδες νέκταρ και σάλιο σε αυτή τη γύρη. Αυτό δημιουργεί το λεγόμενο σμήνος γύρης, το οποίο οι μέλισσες χρησιμοποιούν αργότερα ως τροφή. Το μειονέκτημα αυτής της παραλλαγής είναι ότι συνήθως μολύνεται από άλλες ουσίες. Για το λόγο αυτό, η επίδραση της γύρης είναι καλύτερη για το σώμα, γεγονός που καθιστά επίσης αυτόν τον τύπο γύρης πιο ακριβό. Αν θέλετε να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με γύρη, η γύρη των μελισσών είναι η καλύτερη και, πάνω απ ‘όλα, η πιο υγιεινή επιλογή.

Ο μελισσοκόμος συλλέγει τη γύρη των μελισσών με μια παγίδα γύρης

Πώς συλλέγεται η γύρη των μελισσών?

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η γύρη απλά αναρροφάται από τα λουλούδια. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο μελισσοκόμος παίρνει τη γύρη των μελισσών είναι επίσης ενδιαφέρων, αφού δεν μπορεί ούτε να αφαιρεθεί απευθείας από τα πόδια ούτε να αφαιρεθεί από το μελίσσι πριν από την επεξεργασία από τις μέλισσες. Το κόλπο είναι για τον μελισσοκόμο να δημιουργήσει ένα πλέγμα με κοντινό πλέγμα μπροστά από την κυψέλη. Αυτό ονομάζεται επίσης παγίδα γύρης. Για να μπουν οι μέλισσες στην κυψέλη σας, πρέπει να πιέσουν μέσα από αυτά τα πλέγματα, οπότε η γύρη αφαιρείται από τα πόδια και συλλέγεται σε ειδικό δοχείο.

Αλλά μην ανησυχείτε για τις μέλισσες που θα πεθάνουν από την πείνα με αυτόν τον τρόπο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν προς το συμφέρον του μελισσοκόμου. Το πλέγμα αφαιρείται αρκετά συχνά έτσι ώστε όλες οι μέλισσες, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας και του γόνου, να μπορούν να φροντίζονται καλά.

συστατικά

Επίδραση γύρης μελισσών στην υγεία - η υπερτροφή με εξαιρετικά συστατικά

Η θετική επίδραση γύρης των μελισσών οφείλεται στα πολλά συστατικά. Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες αναπτύχθηκαν τα φυτά. Η τοποθεσία, ο καιρός, το περιβάλλον, αλλά και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τα συστατικά.

Προσοχή! Παρά τις θετικές ιδιότητες, ούτε η γύρη των μελισσών ούτε η μέλισσα είναι κατάλληλες ως μοναδική πηγή τροφής, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως συμπλήρωμα διατροφής!

Σε γενικές γραμμές, μπορούν να προσδιοριστούν τα ακόλουθα συστατικά με θετική επίδραση γύρης:

Πρωτεΐνες και αμινοξέα

Το 40 τοις εκατό των πρωτεϊνών βρίσκεται στη γύρη των λουλουδιών και των μελισσών. Τα αμινοξέα που περιέχονται στις φυτικές πρωτεΐνες είναι τόσο σημαντικά για τον οργανισμό επειδή είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία νέων κυττάρων και την «επισκευή» κατεστραμμένων κυττάρων. Ωστόσο, δεδομένου ότι το σώμα δεν μπορεί να παράγει αυτά τα αμινοξέα, πρέπει να καταναλώνονται μέσω της τροφής. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης στη γύρη των μελισσών είναι εξαιρετικό για αυτόν τον λόγο και η γύρη είναι μια τέλεια πηγή πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να απορροφηθεί γρήγορα και εύκολα από το σώμα λόγω της συνέπειάς της. Τα αμινοξέα που περιέχονται στη γύρη είναι:

 • Λευκίνη
 • Θρεονίνη
 • Ισολευκίνη
 • Βαλίνη
 • Μεθειονίνη
 • Φαινυλαλανίνη

Τα κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά οξέα είναι συστατικά της γύρης

Βιταμίνες

Ένα ευρύ φάσμα βιταμινών μπορεί να βρεθεί στη γύρη των λουλουδιών και των μελισσών. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι βιταμίνες της ομάδας Β, οι οποίες περιλαμβάνουν βιταμίνες Β1, Β2, Β5, Β6 και τη σημαντική Β12. Η βιταμίνη Β12 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χορτοφάγους και τους vegans, καθώς συνήθως απορροφάται μόνο από ζωικά προϊόντα όπως το κρέας, τα ψάρια, το γάλα και τα αυγά και δεν μπορεί να παραχθεί στο σώμα. Η επίδραση της γύρης των μελισσών είναι επίσης καλή για άτομα που κάνουν χωρίς τέτοια προϊόντα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Η βιταμίνη Α, με τη σειρά της, μπορεί να σχηματιστεί στο σώμα, αλλά ορισμένες ουσίες είναι απαραίτητες για αυτό. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα καροτενοειδή ή τη β-καροτίνη, η οποία περιέχεται επίσης στη γύρη. Άλλες σημαντικές βιταμίνες στη γύρη είναι η βιταμίνη C και D. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η γύρη είναι ακόμη καλύτεροι προμηθευτές βιταμινών από τα φρούτα.

Ένζυμα

Η θετική επίδραση της γύρης των μελισσών οφείλεται επίσης στον μεγάλο αριθμό ενζύμων που κρύβονται σε αυτά. Συνολικά είναι γνωστά 11 μεγάλα και πάνω από 5000 μικρότερα. Τα ένζυμα έχουν μια σημαντική λειτουργία χωρίς την οποία όλα τα άλλα ευεργετικά συστατικά θα ήταν άχρηστα. Είναι εκεί για να διασπάσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε. Μόνο τότε μπορούν να απορροφηθούν και να υποστούν επεξεργασία από το σώμα.

Λιπαρά οξέα

Τα ακόρεστα και κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι ένα άλλο συστατικό της γύρης και είναι σημαντικά για τον οργανισμό. Μεταξύ άλλων, ενισχύουν τις μεμβράνες των κυττάρων βελτιώνοντας την ελαστικότητά τους. Αυτό έχει επίσης θετική επίδραση στον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα, επειδή η μεταφορά πληροφοριών μέσω των νεύρων βελτιώνεται και συνεπώς και η γνωστική απόδοση. Το λινολεϊκό οξύ ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, το οποίο περιέχεται επίσης, είναι καλό για το δέρμα και χρησιμεύει για τη δημιουργία προστατευτικής ασπίδας στο δέρμα, που μπορεί να ανακουφίσει τον ερεθισμό του δέρματος ή τα ηλιακά εγκαύματα. Δεν είναι χωρίς λόγο ότι αυτό το συστατικό μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλές κρέμες δέρματος.

Επιδράσεις γύρης μελισσών στο σώμα - ένα υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής

Μεταλλικά στοιχεία

Πολλά ορυκτά και ιχνοστοιχεία μπορούν επίσης να βρεθούν στη γύρη. Ποια ακριβώς και ποιες ποσότητες εξαρτάται κυρίως από την προέλευση. Έχουν μεγάλη ποικιλία λειτουργιών και συμβάλλουν στο σχηματισμό νέου αίματος, καθώς και στην ανάπτυξη ή αλλιώς είναι υπεύθυνα για έναν καλό μεταβολισμό. Εν ολίγοις, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα είναι επίσης ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του σώματος, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά. Τα πιθανά ορυκτά είναι:

 • σίδερο
 • χαλκός
 • ιώδιο
 • θείο
 • φώσφορος
 • κάλιο
 • μαγνήσιο
 • ασβέστιο
 • χλώριο
 • πυρίτιο
 • τιτάνιο
 • ψευδάργυρος
 • σελήνιο
 • μαγγάνιο

Θετικό αποτέλεσμα γύρης μελισσών

Η γύρη των μελισσών είναι υγιεινή και παρέχει στον οργανισμό μέταλλα και βιταμίνες

Η επίδραση της γύρης των μελισσών είναι ασφαλής στο βαθμό που είναι προμηθευτής πολλών ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Εάν προμηθεύετε τακτικά το σώμα σας με όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει, θα το ενισχύσετε και με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε επίσης την υγεία και τις επιδόσεις σας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται από τη γύρη των μελισσών και οι μολύνσεις καταπολεμούνται ευκολότερα

Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Όπως τα φρούτα και τα λαχανικά με τις πολυάριθμες βιταμίνες τους έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορούν να το ενισχύσουν, η γύρη των μελισσών μπορεί επίσης να έχει αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν η ιδανική επιλογή αν θέλετε να αποφύγετε τα κρυολογήματα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι, χάρη στην τακτική πρόσληψη γύρης, θρέφετε επίσης το σώμα σας ομοιόμορφα. Παρ ‘όλα αυτά, δεν πρέπει να χάσετε επιπλέον λαχανικά και φρούτα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Και αν αρρωστήσετε, το σώμα μπορεί να καταπολεμήσει τη μόλυνση πολύ πιο εύκολα.

Με τη γύρη των μελισσών, η τριχοφυΐα διεγείρεται και τα μαλλιά λάμπουν

Καλύτερη ανάπτυξη μαλλιών

Είναι τα μαλλιά σου λεπτά και εύθραυστα; Στη συνέχεια, η επίδραση γύρης των μελισσών μπορεί πιθανώς να προσφέρει θεραπεία. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει μπορούν να ενισχύσουν τα μαλλιά και ταυτόχρονα να επιταχύνουν την ανάπτυξη. Και μια υγιεινή διατροφή με γύρη ως συμπλήρωμα διατροφής είναι επίσης γνωστό ότι εγγυάται υγιή, λαμπερά και ελαστικά μαλλιά. Ωστόσο, εκείνα των οποίων τα μαλλιά είναι γενετικά ή προκαλούνται από κάποια ασθένεια δεν πρέπει να βασίζονται στη γύρη. Γιατί τότε ούτε αυτή η θαυματουργή θεραπεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Η γύρη των μελισσών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στα οστά

Προβλήματα με τα οστά

Ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οφείλεται αποκλειστικά στις επιδράσεις της γύρης των μελισσών και όχι σε άλλα φάρμακα ή θεραπείες, τα άτομα με οστεοπόρωση ισχυρίζονται ότι ανακουφίζουν τον πόνο με την τακτική κατανάλωση γύρης. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι τα αμινοξέα που περιέχει. Αυτά είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη δομή των οστών. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να βλάψει να το δοκιμάσετε, αρκεί να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εκ των προτέρων για να αποφύγετε παρενέργειες σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Ένα υγιές στομάχι και εντερική χλωρίδα είναι το αποτέλεσμα της γύρης των μελισσών ως συμπλήρωμα διατροφής

Καλύτερη πέψη και λιγότερη γαστρεντερική ενόχληση

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γύρης των μελισσών αποδεικνύονται επίσης πολύ χρήσιμες στα έντερα. Εάν έχετε συχνά στομαχικά προβλήματα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το στομάχι. Ακόμα κι αν έχετε απώλεια όρεξης, μπορείτε να δοκιμάσετε το θαύμα από τη φύση. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από το φαινόμενο της γύρης των μελισσών!

Η αντοχή και η δύναμη ενισχύονται από τη γύρη των μελισσών

Βελτιωμένη αντοχή και δύναμη

Ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μια σταθερή κυκλοφορία και μεταβολισμός επιτρέπουν επίσης καλύτερη αντοχή. Σε κάνουν ζωντανό και δυνατό. Αν λοιπόν ενισχύσετε και βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την κυκλοφορία σας με γύρη, θα επηρεάσει επίσης την αντοχή σας. Ακούγεται λογικό σωστά; Ειδικά αν αθλείστε τακτικά (αλλά όχι μόνο τότε!) Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό το αποτέλεσμα γύρης μελισσών.

Η απώλεια βάρους ως επίδραση γύρης μελισσών για υγιή απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους ως επίδραση γύρης μελισσών

Ακριβώς επειδή τρώτε γύρη μελισσών δεν χάνει αυτόματα βάρος. Θα πρέπει ήδη να το γνωρίζετε αυτό. Αλλά επειδή ενισχύετε το μεταβολισμό σας με τη βοήθειά τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα γύρης των μελισσών σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και επαρκή άσκηση για να φτάσετε το επιθυμητό βάρος πιο γρήγορα.

Η επίδραση γύρης μπορεί επίσης να αποδειχθεί πολύ ευεργετική για τις ακόλουθες καταγγελίες:

 • Μεταβολισμός και κυκλοφορία
 • Βελτιώστε την όραση
 • Αντι γήρανση
 • Ασθένεια του προστάτη
 • Psychυχολογικά παράπονα
 • Απώλεια της όρεξης
 • βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος

Αγοράστε γύρη

Η καθαρή γύρη των λουλουδιών και των μελισσών μπορεί να καταναλωθεί με άδειο στομάχι

Καθαρή γύρη μελισσών

Η γύρη των μελισσών είναι υγιεινή και μπορεί να έχει θετική επίδραση στο σώμα μας. Είναι κατάλληλα για κατάποση, μεταξύ άλλων, στην καθαρή τους κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνονται ως έχουν, δηλαδή με τη μορφή κόκκων. Για να γίνει αυτό δυνατό, τα σκληρά κελύφη αφαιρούνται από αυτά εκ των προτέρων. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να μουλιάσετε τη γύρη πριν την καταναλώσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε να τα φάτε με άδειο στομάχι.

Οι κάψουλες με γύρη είναι πιο συμπυκνωμένες από τους κόκκους ή την καθαρή γύρη των μελισσών

Κάψουλες

Οι κάψουλες είναι μια άλλη παραλλαγή. Εδώ, όμως, η γύρη δεν είναι πλέον το μόνο προϊόν, αλλά συνδυάζεται κυρίως με κερί μέλισσας, νερό και έλαια. Εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η επίδραση της γύρης των μελισσών είναι ισχυρότερη επειδή η συγκέντρωση στις κάψουλες είναι υψηλότερη. Για το λόγο αυτό, δεν συνιστάται να το παίρνετε με άδειο στομάχι. Αντίθετα, καταπίνονται με ένα γεύμα ή με άφθονο νερό. Αλλά είναι καλύτερο να διαβάσετε το ένθετο της συσκευασίας.

Γύρη μελισσών με τη μορφή κόκκων για εξευγενισμό πιάτων

Ως κόκκοι

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε γύρη μελισσών με τη μορφή κόκκων. Αυτή είναι η ιδανική παραλλαγή εάν θέλετε να βελτιώσετε ορισμένα γεύματα με τη γλυκιά γύρη αντί να την καταναλώσετε καθαρή. Συνδυάστε το, για παράδειγμα, με μούσλι ή αναμείξτε το με φυσικό γιαούρτι, smoothies ή ζύμη για αρτοσκευάσματα. Το να τρώτε υγιεινά με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι?

Όλοι επιτρέπεται να καταναλώνουν λουλούδια και γύρη μελισσών?

Εάν έχετε αλλεργίες, η γύρη πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να επιδεινώσει τις αντιδράσεις

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει γύρη στην καταπολέμηση των αλλεργιών, υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες προκλήθηκαν αλλεργικές αντιδράσεις αντί να τις ανακουφίσουν. Για το λόγο αυτό, όποιος γνωρίζει αλλεργίες ή πάσχει από άσθμα θα πρέπει καλύτερα να απέχει από την κατανάλωση γύρης οποιουδήποτε είδους ή τουλάχιστον να συμβουλευτεί τον γιατρό του εκ των προτέρων. Οι πάσχοντες από αλλεργία στη γύρη κρατούν τα χέρια τους μακριά από τη γύρη των λουλουδιών και των μελισσών! Οι επιδράσεις ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε σχέση με την κατανάλωση γύρης μελισσών. Τα φάρμακα για την αραίωση του αίματος, για παράδειγμα, δεν συνιστώνται σε συνδυασμό με τις επιδράσεις της γύρης των μελισσών. Αν λοιπόν παίρνετε τακτικά φάρμακα, τότε ζητείται μόνο η γνώμη του γιατρού.

Η γύρη των μελισσών μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού εάν δεν υπάρχουν αλλεργίες

Κατα την εγκυμοσύνη

Τα πολλά καλά συστατικά έχουν επίσης θετική επίδραση στο σώμα σας και αυτό του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο εάν μπορείτε πραγματικά να ανεχτείτε τη γύρη των λουλουδιών ή των μελισσών και δεν είστε αλλεργικοί. Αυτό ελέγχεται καλύτερα από το γιατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι για αυτό. Μην περιμένετε ιδιαίτερα θαύματα όπως ευκολότερη εγκυμοσύνη ή τοκετό, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν συνδυαστεί με άλλες υγιεινές τροφές, θα παρέχετε στο σώμα σας όλα όσα χρειάζεται. Και το έχει απόλυτα ανάγκη αυτή τη στιγμή, γιατί το μωρό απαιτεί πολλά από αυτόν. Κάντε λοιπόν κάτι καλό για τον εαυτό σας και το μωρό σας χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της γύρης των μελισσών και συμπληρώνοντας το φαγητό σας με αυτά.