Γίτσες

Κορονοϊός: Πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν μολυνθεί από τον Covid-19. Το γεγονός είναι ότι η επικίνδυνη ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο μετά το ξέσπασμα στην Κίνα. Η πανδημία προκαλεί φόβο σε πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο για τη μόλυνση από τον κορωνοϊό, αλλά και για τις συνέπειες για την οικονομία. Πολλοί φοβούνται ότι θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση και ότι πολλοί ηλικιωμένοι και χρόνια πάσχοντες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο για τον κορωνοϊό, απομένει μόνο ένα πράγμα: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, άθληση και αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να ακολουθούμε αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας των αρχών.

Μόλυνση από κορονοϊό: τι κρύβεται πίσω από τον όρο Covid-19?

Η μόλυνση από τον κορονοϊό πώς να προστατευτείτε από αυτόν

Ο νέος ιός Covid-19 ανήκει στην οικογένεια του κορωνοϊού, όπως και οι προκάτοχοί του, Sars και Mers. Στην πραγματικότητα, σχετίζεται στενά με τον ιό SARS, ο οποίος επίσης προέρχεται από την Κίνα. Μια σε βάθος ανάλυση γονιδιώματος των απομονωμένων κορωνοϊών τον Φεβρουάριο του 2020 έδειξε ότι τα δύο παθογόνα έχουν πολλά κοινά με διαφορετικό τύπο κοροναϊού στις νυχτερίδες. Οι επιστήμονες λοιπόν υποθέτουν ότι τα ζώα ήταν οι πρώτοι ξενιστές του επικίνδυνου παθογόνου παράγοντα.

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τύποι κορωνοϊού. Ωστόσο, θεωρούνται ακίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά λιγότερες ζημιές αφού επηρεάζουν μόνο την άνω αναπνευστική οδό. Αντίθετα, ο κορονοϊός επηρεάζει τόσο την άνω όσο και την κάτω αναπνευστική οδό και, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η πνευμονία.

Η μετάδοση του κορωνοϊού και σημαντικά μέτρα προστασίας

9 στους 10 ανθρώπους που είχαν επαφή με μολυσμένο άτομο είναι μολυσμένοι. Τα βρέφη μολύνονται λιγότερο συχνά από τους ενήλικες · οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οφείλεται στους ακόμη ανεπτυγμένους πνεύμονες τους. Τα παιδιά προσβάλλονται από Covid-19, αλλά όχι τόσο σοβαρά όσο οι ενήλικες. Τα άτομα με χρόνιες ασθένειες και τα άτομα άνω των 65 ετών θεωρείται ότι διατρέχουν ιδιαίτερα κίνδυνο.

Μεταδοτικότητα του κορωνοϊού: πώς μεταδίδεται ο ιός?

Συμβουλές πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ο κορονοϊός μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο, μια σημαντική προϋπόθεση για αυτό είναι η στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και αν το μολυσμένο άτομο δεν έχει παράπονο. Ο Covid-19 είναι λιγότερο μεταδοτικός από την ιλαρά, αλλά πιο μεταδοτικός από τη γρίπη. Ο παθογόνος παράγοντας εξαπλώνεται δύο φορές πιο γρήγορα από τη γρίπη, επειδή ένας άρρωστος μπορεί να μολύνει 3-4 άτομα. Στην περίπτωση της γρίπης, ο αριθμός αυτός είναι 1,5-2 άτομα. Ο ιός δεν ανιχνεύεται στον αέρα μετά από λιγότερο από τρεις ώρες. Το πόσο μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες παραμένει θέμα αμφισβήτησης. Μπορεί να επιβιώσει σε μέταλλο και γυαλί έως και 3 ημέρες, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ. Γερμανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι ιοί μπορούν να παραμείνουν ενεργοί σε επιφάνειες έως και εννέα ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, ωστόσο, η ποσότητα τους μειώνεται σημαντικά και μένει να δούμε αν εξακολουθούν να είναι μεταδοτικά.

Μόλυνση από κορονοϊό: αυτά είναι τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού συνοψίζουν τον πυρετό και το βήχα

Η περίοδος επώασης μετά από μόλυνση από κορονοϊό είναι μεταξύ 3 και 14 ημερών. Στην πλειονότητα των μολυσμένων ανθρώπων, περίπου στο 80%, η ασθένεια είναι παρόμοια με κρυολόγημα. Αυτά τα άτομα αναφέρουν συμπτώματα όπως ρίγος, πονόλαιμο και πόνους στο σώμα. Στο 13%, η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονοπάθεια, με τυπικά συμπτώματα όπως ξηρός βήχας και καταρροή. Ο κορωνοϊός είναι απειλητικός για τη ζωή στο 7%. Αναπνευστική ανακοπή και ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων εμφανίζονται στο 5%.

Συμπτώματα μετάδοσης του κορονοϊού για ενήλικες

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι τόσο μη ειδικά που η διάγνωση είναι πολύ δύσκολη. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • κούραση
 • μυϊκός πόνος
 • πονοκέφαλο
 • βήχας
 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • πυρετός
 • Πονόλαιμος

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, χρόνιες παθήσεις του άνω και κάτω αναπνευστικού, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρκίνος είναι επιρρεπείς σε αυτό. Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των μολυσμένων ατόμων σχετίζεται με την ηλικία και είναι 3,6% για άτομα μεταξύ 60 και 69 ετών, 8% για άτομα μεταξύ 70 και 79 ετών και 15% για άτομα άνω των 80 ετών. Παιδιά και άτομα ηλικίας έως 50 ετών θεωρούνται ότι κινδυνεύουν λιγότερο και το ποσοστό θανάτου τους είναι παρόμοιο με αυτό της γρίπης περίπου 0,2%.

Θεραπείες μετά από μόλυνση από κορωνοϊό

Συμπτώματα και συμβουλές πρόληψης για τον κορονοϊό

Η θεραπεία για τον κορονοϊό είναι συμπτωματική. Μέχρι αυτό το σημείο, οι ασθενείς έλαβαν θεραπεία με τα ακόλουθα φάρμακα με μέτρια επιτυχία:

 • Αντιιικά φάρμακα για SARS ή MERS
 • Ανοσοδιαμορφωτές κατά φλεγμονωδών ασθενειών
 • Φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πνευμονικής ίνωσης

Πυρετός ως προστατευτικός μηχανισμός του σώματος

Πυρετός ως προστατευτικός μηχανισμός του σώματος Συμπτώματα για τον κορονοϊό

Ο πυρετός θεωρείται ένας προστατευτικός μηχανισμός με τον οποίο το σώμα αυξάνει τη θερμοκρασία του για να σκοτώσει επικίνδυνους ιούς και βακτήρια. Αυτό επιτρέπει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα, ενεργοποιεί την άμυνα και τα βοηθά να βρουν και να εξουδετερώσουν τα παθογόνα. Το πόσο διαρκεί ο πυρετός εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της νόσου. Συνήθως η διάρκεια είναι το πολύ 3-4 ημέρες. Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν την αντιμετώπιση πυρετού κάτω των 38 ετών. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι επιπλοκές μπορεί να προκύψουν γρήγορα με τον κορονοϊό, θα πρέπει πάντα να ζητάτε συμβουλές από γιατρό μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η αυτοθεραπεία αποθαρρύνεται έντονα για τον κορονοϊό. Ακόμα περισσότερο, τα άτομα με έντονα συμπτώματα μπορούν να μολύνουν άλλους.

Με αυτές τις συμβουλές υγιεινής μπορείτε να προστατευθείτε από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό

Προστατέψτε τη μόλυνση από τον κορωνοϊό με μάσκα προσώπου

Όλα τα σημαντικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό είναι όλα αυτά που συνιστούν οι επίσημες αρχές. Μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα τι να κάνετε και πότε. Όσο οι αρχές δεν υπαγορεύουν διαφορετικά, ισχύουν παρόμοιοι κανόνες όσον αφορά τη γρίπη: το πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα, αποφύγετε απολύτως τον συνωστισμό, κρατήστε πάντα απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από άλλους ανθρώπους, αν είναι δυνατόν Το Φοράτε μάσκα προσώπου όταν είστε άρρωστοι. Εάν αισθάνεστε άρρωστοι, ακολουθήστε τις συμβουλές των αρχών ή καλέστε το γιατρό σας.

Πώς προστατευόμαστε από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό; ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Βιταμίνες και μέταλλα μετάδοσης του κορωνοϊού

Εάν δεν υπάρχει εμβολιασμός και η φαρμακευτική αγωγή βοηθά μόνο σε περιορισμένο βαθμό, τότε στηριζόμαστε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ευτυχώς, οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πολλές υγιεινές τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δυστυχώς, μόνο λίγοι έχουν μια πραγματικά υγιεινή διατροφή. Η νοοτροπία του γρήγορου φαγητού δεν οδηγεί μόνο στην παχυσαρκία. Τα χάμπουργκερ, η πίτσα και τα παρόμοια δεν μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό μας τις βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι τόσο απαραίτητα. Όσο περισσότερο μας λείπουν βιταμίνες και μέταλλα, τόσο πιο ευαίσθητοι είμαστε σε ιούς και βακτήρια.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα Τρώτε λαχανικά και φρούτα

Όσοι από την άλλη τρώνε κυρίως εποχιακά φρούτα και λαχανικά εξοπλίζουν το σώμα τους στην καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge το 2009 δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει θετική επίδραση στο σώμα. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν τα άτομα σε δύο ομάδες. Η ομάδα ελέγχου έτρωγε 2 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά για 16 εβδομάδες, η ομάδα δοκιμής – με 5. Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα δοκιμής είχε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Για μια υγιεινή διατροφή, μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τα ακόλουθα φρούτα και λαχανικά:

 • Τα εσπεριδοειδή όπως το ακτινίδιο, το γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνη C..
 • Λαχανικά όπως η ρόκα, το σπανάκι, το μπρόκολο και ο μαϊντανός είναι προμηθευτές σιδήρου
 • Ρύζι, κινόα, ψωμί ολικής αλέσεως
 • Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες και βιταμίνες Β
 • Το αβοκάντο, οι ελιές και οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλά υγιή λίπη

Η βέλτιστη αναλογία μεταξύ υδατανθράκων, υγιεινών λιπών και πρωτεϊνών είναι 70%: 15 – 20%: 10 – 20%.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό: Συμβουλές για υγιή εντερική χλωρίδα

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα και διασφαλίστε υγιή εντερική χλωρίδα μέσω της διατροφής

Χιλιάδες διαφορετικά βακτήρια ζουν στο παχύ έντερο, τα περισσότερα από αυτά – πολύ χρήσιμα. Επειδή ακριβώς αυτοί οι μικροοργανισμοί σχηματίζουν την υγιή εντερική χλωρίδα. Και εκπληρώνει δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες, δηλαδή, αφενός, αποτρέποντας την εξάπλωση επικίνδυνων παθογόνων στο έντερο και, αφετέρου, την προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το στρες, τα αντιβιοτικά ή ορισμένες ασθένειες μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να προμηθεύουμε το σώμα μας με ίνες, πολυφαινόλες και φυτοχημικές ουσίες που διεγείρουν την πέψη μας και εξασφαλίζουν μια υγιή εντερική χλωρίδα.

Υγιείς αρτηρίες και αιμοφόρα αγγεία

φρέσκα πορτοκάλια για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα περιέχουν βιταμίνη C.

Σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Ιδρύματος Καρδιάς, η υγιεινή διατροφή με περισσότερα φυτικά τρόφιμα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η υγιής καρδιά είναι σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή καταπολέμηση ιών και βακτηρίων. Έτσι, φάτε παντζάρια, ψάρια και φυλλώδη χόρτα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα με βιταμίνες και μέταλλα

Συμβουλές μετάδοσης του κορωνοϊού για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Οι παρακάτω βιταμίνες και μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πρέπει να τρώμε με τέτοιο τρόπο ώστε να τροφοδοτούμε το σώμα μας με αυτό καθημερινά. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Μια επίσκεψη στο γιατρό συχνά αποκαλύπτει ορισμένες ελλείψεις και συνταγογραφεί συμπληρώματα διατροφής. Ανεξάρτητα από το αν πρέπει να πάρετε βιταμίνες σε μορφή δισκίου μετά από διαβούλευση με τον οικογενειακό σας γιατρό ή να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες με φαγητό. Ακολουθεί η λίστα με τις σημαντικότερες βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα:

 • Η βιταμίνη Β12 υποστηρίζει το σχηματισμό των κυττάρων του αίματος και την κυτταρική διαίρεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι, με εξαίρεση τους vegan, δεν χρειάζονται συμπληρώματα. Δεδομένου ότι η έλλειψη βιταμινών μπορεί κυρίως να καλυφθεί με προϊόντα κρέατος, οι βίγκαν και οι χορτοφάγοι υποφέρουν συχνότερα από αυτήν. Ως εκ τούτου, θα πρέπει συνήθως να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής.
 • Η βιταμίνη D3, γνωστή ιατρικά ως χοληκαλσιφερόλη, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση των οστών. Παρασκευάζεται από το σώμα ή καταπίνεται μέσω τροφής. Για να παράγει το σώμα τη βιταμίνη, θα πρέπει να καθόμαστε κάτω από τον ήλιο για τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα.

Βιταμίνες και μέταλλα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

 • Η βιταμίνη C ρυθμίζει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα και διεγείρει τη σύνθεση άλλων σημαντικών ουσιών. Το σώμα χρειάζεται την πολύτιμη βιταμίνη για να παράγει κολλαγόνο. Αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα επειδή προάγει την παραγωγή αντισωμάτων. Αυτά τα αντισώματα μπορούν να εντοπίσουν επιβλαβή παθογόνα και να τα καταπολεμήσουν με επιτυχία.
 • Το μαγνήσιο συμμετέχει σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας. Υποστηρίζει την οικοδόμηση μυών (ειδικά την καρδιά), τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα φυλλώδη λαχανικά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί είναι σημαντικές πηγές μαγνησίου.
 • Το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό ορυκτό. Διεγείρει το μεταβολισμό, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ρυθμίζει την αποθήκευση ινσουλίνης και τη σύνθεση πρωτεϊνών.
 • Το σελήνιο εκπληρώνει μια σημαντική λειτουργία ως φυσικό αντιοξειδωτικό, προωθεί διάφορες σημαντικές διαδικασίες στην κατασκευή των κυττάρων και υποστηρίζει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα. Οι βραζιλιάνικοι ξηροί καρποί θεωρούνται σημαντικός προμηθευτής σεληνίου.

Βελτιώστε την εντερική χλωρίδα με βότανα με αντιβακτηριακές ιδιότητες

Βότανα με αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Αν και αυτά τα βότανα δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα ενάντια στον κορονοϊό, μπορούν να δημιουργήσουν την εντερική χλωρίδα και να έχουν θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Δεδομένου ότι η εντερική χλωρίδα είναι γνωστό ότι είναι πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Συνιστάται ως προφύλαξη η δεκαήμερη πρόσληψη κουρκουμά, χαριτάκι, γαρύφαλλο, mugwort, σιρόπι elderberry ή τριμμένο τζίντζερ. Μπορείτε φυσικά επίσης να αγοράσετε ένα μείγμα μπαχαρικών ή να προσθέσετε μερικά από αυτά τα βότανα στα πιάτα κάθε μέρα.

Αποφύγετε τη μόλυνση από τον κορωνοϊό, ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα: νηστεία με νερό και smoothies

Νηστεία με Smoothies Συμβουλές για υγιεινή διατροφή

Τώρα είναι Σαρακοστή ούτως ή άλλως, αλλά ακόμα και μετά το Πάσχα μπορείτε να νηστεύετε μία μέρα την εβδομάδα. Την ημέρα αυτή μπορείτε να πίνετε μόνο νερό και smoothies με λαχανικά και φρούτα. Έτσι μπορείτε να ανακουφίσετε το πεπτικό σας σύστημα.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα, είτε είστε νηστικοί είτε όχι. Θα πρέπει να πίνετε από 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα για να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να αποβάλλετε πιο γρήγορα τοξικές ουσίες.

Καθαρίστε τον αέρα στο σπίτι με φυτά

Βελτιώστε τον αέρα με φυτά εσωτερικού χώρου Συμβουλές για καλύτερο κλίμα στο εσωτερικό

Αυτή τη στιγμή, όταν ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό είναι τόσο μεγάλος, είμαστε στο σπίτι. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να εξασφαλίσετε καλή ποιότητα αέρα στους τέσσερις τοίχους σας. Εδώ είναι μερικά φυτά που βοηθούν να διατηρηθεί ο αέρας καθαρός. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, η σημαία των φύλλων, το σύκο που κλαίει, το δέντρο του δράκου και το χρισμάνθεμο. Τα πράσινα κρίνα μπορούν επίσης να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα. Φυσικά, δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα φυτά. Ο τακτικός αερισμός είναι επίσης σημαντικός. Μια άλλη επιλογή είναι να επενδύσετε σε μια συσκευή καθαρισμού αέρα. Η αγορά ενός καθαριστή αέρα δεν αξίζει μόνο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, αλλά και για τους ανθρώπους που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: περισσότερες ασκήσεις κίνησης και αναπνοής

Κάνε ασκήσεις κάθε μέρα! Διατηρούν τις αρθρώσεις, τους μύες και την πέψη σε φόρμα. Αξίζει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ασκήσεις αναπνοής το πρωί. Τροφοδοτούν το σώμα με οξυγόνο.

Κοιμηθείτε αρκετά, θετική σκέψη και διαλογισμός

Ασκήσεις γραφείου και γιόγκα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα Συμβουλές κατά του κρυολογήματος

Το ανθρώπινο σώμα αναγεννιέται καλύτερα όταν κοιμόμαστε. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, αρρωσταίνετε γρήγορα – και όχι απαραίτητα από τον κορονοϊό. Επομένως, συνιστάται να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες. Από την άλλη, μην πάρετε έναν απογευματινό ύπνο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία. Είναι πολύ καλύτερο να κάνετε διαλογισμό το απόγευμα. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από το άγχος και σκεφτείτε θετικά.

Μην πέσετε σε άγχος κορώνας. Ο πανικός δεν βοήθησε κανέναν. Ακόμα περισσότερο, συχνά παίρνουμε λανθασμένες αποφάσεις όταν μας πιάνει πανικός. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά αναζητήστε βοήθεια.

Ο κορωνοϊός είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουμε το σύστημα υγείας μας και εμείς ως σύγχρονοι άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι, να τηρούμε τους κανόνες των αρχών και να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να τρώμε υγιεινά. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι κατάλληλα μόνο για λίγους και μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

Με βάση πληροφορίες από Βίτα Ράμα