Γίτσες

Υγιή φυτικά έλαια: Τα θεραπευτικά έλαια με εκπληκτικά ισχυρό αποτέλεσμα

Φτιάξτε μόνοι σας υγιή φυτικά έλαια

Το καρυδέλαιο παρέχει σχετικά μεγάλη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, το κραμβέλαιο περιέχει καροτίνη και βιταμίνη Ε και το ελαιόλαδο είναι καλός προμηθευτής ελαϊκού οξέος: στις μέρες μας υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ευπροσάρμοστα φυτικά έλαια. Αλλά όχι μόνο οι ήδη γνωστοί τύποι βρώσιμων και φροντιστικών ελαίων μπορούν να κάνουν καλό στο δέρμα και το σώμα. Συγκεντρώσαμε για εσάς μια λίστα με λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου υγιή φυτικά έλαια που είναι δημοφιλή για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Μάθετε γιατί το έλαιο κάνναβης, το ιαπωνικό έλαιο μέντας, το έλαιο από μαύρο σπόρο και το έλαιο τσαγιού θεωρούνται αληθινά ολόπλευρα και ποιες πιθανές εφαρμογές προσφέρουν.

Υγιή φυτικά έλαια: Έλαιο κάνναβης και έλαιο CBD για ρινικές λοιμώξεις και δερματοπάθειες

Υγιεινή καταγγελία αρθρίτιδας από φυτικά έλαια μαύρου σπόρου

Το έλαιο κάνναβης, που ονομάζεται επίσης έλαιο από σπόρους κάνναβης, συχνά συγχέεται με άλλα προϊόντα κάνναβης όπως το έλαιο χασίς. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ διαφορετικές. Το έλαιο κάνναβης εξάγεται από τους σπόρους κάνναβης και χρησιμοποιείται ως βρώσιμο έλαιο στην παρασκευή ντρέσινγκ, σαλτσών και πιάτων. Δεδομένου ότι οι σπόροι των φυτών περιέχουν πολύ μικρή ποσότητα THC, εάν υπάρχει, το τελικό προϊόν δεν έχει μεθυστικά αποτελέσματα. Το υψηλής ποιότητας λάδι είναι ψυχρής έκθλιψης, παρόμοιο με το ελαιόλαδο. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ένα αιθέριο έλαιο κάνναβης που ονομάζεται έλαιο CBD μπορεί επίσης να βρεθεί στην αγορά. Το λιπαρό εκχύλισμα κάνναβης περιέχει τις φυσικές χημικές ουσίες κανναβινοειδή. Είναι φτιαγμένο από φύλλα και άνθη και εξάγεται σε ελαιόλαδο, θεωρείται επίσης ακίνδυνο και χρησιμοποιείται κυρίως σε καλλυντικά προϊόντα όπως βάλσαμα ή περιποιήσεις μαλλιών. Με γνωστούς προμηθευτές όπως το Greendom αυτό είναι υγρό Λάδι CBD διατίθεται σε διάφορες συγκεντρώσεις.

Χρήση: Στην κουζίνα, το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται για το βράσιμο ή στον ατμό, αλλά είναι λιγότερο κατάλληλο για τηγάνισμα και τηγάνισμα. Τα καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να περιέχουν το έλαιο CBD είναι, για παράδειγμα, κρέμες, λάδια μασάζ και σαπούνια. Είναι ένα συστατικό σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία λοιμώξεων της μύτης ή του αυτιού ή ορισμένων δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα.

Αποθήκευση: Εάν είναι ερμητικά σφραγισμένο και όχι σε άμεσο ηλιακό φως, το έλαιο κάνναβης έχει διάρκεια ζωής έως 50 εβδομάδες.

Υγιή φυτικά έλαια: Το ιαπωνικό φαρμακευτικό φυτικό έλαιο βοηθά στις παθήσεις του στομάχου

υγιεινά φυτικά έλαια έλαιο κάνναβης CBD καλλυντικά

Το ιαπωνικό ιατρικό λάδι περιέχει το δραστικό συστατικό φυτικής προέλευσης, έλαιο μέντας. Είναι παρόμοιο με το φυσικό έλαιο μέντας, αλλά έχει σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε μενθόλη. Το φυσικό φάρμακο λαμβάνεται στη χώρα του για τη χοληδόχο κύστη ή τα εντερικά προβλήματα, εισπνέεται για φλεγμονή των αεραγωγών ή τρίβεται στο δέρμα για μυϊκούς και νευρικούς πόνους. Έχει επίσης αντιβηχικό αποτέλεσμα και μπορεί να ρευστοποιήσει τη βλέννα.

Χρήση: Το φαρμακευτικό φυτικό έλαιο προσφέρεται ως επί το πλείστον σε υγρή μορφή και πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής σε φαρμακεία.

Αποθήκευση: Το θαυμαστό φάρμακο σφραγίζεται και φυλάσσεται μακριά από το φως.

Υγιή φυτικά έλαια: Μαύρο έλαιο για αρθρίτιδα

υγιή φυτικά έλαια ιαπωνικά θεραπευτικά έλαια στομαχικές παθήσεις

Το έλαιο μαύρου σπόρου (προέρχεται από το φυτό με το λατινικό όνομα Nigella Sativa) είναι επίσης ψυχρής έκθλιψης για να διατηρηθούν τα συστατικά. Σήμερα χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων. Οι ασθενείς με άσθμα, ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος ή υψηλή αρτηριακή πίεση το λαμβάνουν ως συμπλήρωμα διατροφής. Οι θυμοκινόνες που περιέχονται στο έλαιο έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και, σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορούν να ανακουφίσουν εν μέρει τον πόνο των ασθενών με αρθρίτιδα.

Χρήση: Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη φλεγμονή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει θετική επίδραση σε ασθενείς με άσθμα. Μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακεία με τη μορφή κάψουλων.

Αποθήκευση: Φυλάσσεται κλειστό σε αδιαφανή συσκευασία.

Υγιή φυτικά έλαια: έλαιο δέντρων τσαγιού

υγιεινά φυτικά έλαια το έλαιο δέντρων τσαγιού συνδυάζει τα καλλυντικά οφέλη της κρέμας δέρματος

Το δέντρο τσαγιού προέρχεται από την Αυστραλία, όπου λέγεται ότι οι Αβορίγινες εξακολουθούσαν να το χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς. Το έλαιο δέντρων τσαγιού λαμβάνεται με απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών. Το τελικό προϊόν έχει αντιβακτηριακή δράση και χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική για την επούλωση πληγών, σπυριών και νευροδερματίτιδας. Και στα καλλυντικά, είναι μια δημοφιλής προσθήκη σε σαπούνια, σαμπουάν και τζελ καθαρισμού για ευαίσθητο, μικτό και ατελή δέρμα..

Χρήση: Σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, πολύ αραιωμένα και σε προϊόντα στοματικής υγιεινής. Υγρό.

Αποθήκευση: Φυλάσσεται σε αεροστεγή συσκευασία σε μέρος προστατευμένο από το φως για έως και 10 χρόνια.

υγιή φυτικά έλαια ουσιαστικό αποτέλεσμα